Acasa Opinii La plăcinte înainte!

La plăcinte înainte!

scris de Marin Neacșu
7 afisari

USL a câştigat alegerile. PDL intră în descompunere, încep să curgă demisiile. În mod normal, ar trebui ca USL-iştii să se bucure, iar portocalii să plângă. Asta a fost în primele două zile de după alegeri, cand cei aleşi se bucurau că au fost aleşi, cei care i-au votat că au avut un cuvant de spus, iar cei din fruntea USL, că au sprijinul populaţiei.

Marin NeacsuDupă două zile euforia a trecut, aburii beţiei politice s-au risipit şi a început să apară reversul medaliei. Cu cât mai multe posturi de primari şi preşedinţi de consilii câştigate, cu atât mai puţini parlamentari în Parlament. Ce ne facem cu majoritatea parlamentară şi aşa asigurată printr-un contract naş-fin care a strâmbat multe nasuri la vremea respectivă. Prin câştigarea alegerilor locale, USL a pierdut sau riscă să piardă majoritatea parlamentară până la următoarele alegeri parlamentare. Acum orice ieşire din front a unor reprezentanţi ai noilor aliaţi, respectiv UNPR sau minorităţile, poate răsturna raportul de forţe în Parlament. PDL a rămas aproape intact ca reprezentare şi dacă îşi propune cumva să depună o moţiune de cenzură  împotriva Guvernului Ponta, cu câteva dosare bine plasate pe la DNA ne trezim cu un nou guvern demis. Ar fi o lovitură cum nu s-a întâmplat încă nicăieri, ca o forţă politică câştigătoare detaşată la alegerile locale să piardă majoritatea parlamentară.

Ce e de făcut, ce se va întâmpla? Cum vor reacţiona politicienii, partidele? Deja au început mişcările, se pare că PDL a intrat în vrie, dar mie mi se pare că de pomană. Dacă şi-ar păstra sângele rece, PDL-iştii ar realiza că au o şansă unică şi uniţi ar putea profita de ea. USL-ul a dat jos Guvernul Ungureanu când îşi făcea calcule la un vot sau două şi când un vot aducea speranţe. Acum, USL  va pierde nu unul sau doi parlamentari, ci aproximativ 20. Fără aceşti oameni, USL are mari şanse să nu mai poată trece nici o lege  în parlament, ca să nu spun că poate  să fie dat jos, dacă Băsescu scoate de la naftalină câteva dosare.

Şi atunci ce e de făcut ?

  1. PDL, în loc să strângă rândurile şi să profite de situaţia din parlament, a început să se uite în stânga şi în dreapta după portiţe de ieşire. Udrea îşi dă demisia, la cererea  bunicului Băse, ca să facă loc noului Mesia care se speră că va renaşte PDL din propria cenuşă. Pe lângă acest nou lider vor veni o parte din cei care  încă mai au imagine din PDL, un Preda sau doi, un Paleologu, care au deja un renume de reformatori şi telectuali ai partidului. Bineînţeles vor fi pe acolo şi căţiva din vechii elefanţi, un Berceanu poate, sau Blaga, care va trebui să păzească tânăra generaţie să nu şi-o ia în cap. Cei deja compromişi sau fără şanse la public, vor fi trecuţi pe rândul doi, dar vor fi promovaţi prin ministere şi deconcentrate imediat după alegerile din toamnă pe care ei speră să le câştige pentru că Ponta şi USL în mod cert de acum vor intra pe panta descendentă, şi-au atins cota maximă. O parte migrează spre plaiuri USL-iste, fie din proprie iniţiativă, fie cu dedicaţie. Cei cu dedicaţie, au mai multe roluri. Unii să ocupe locuri ale  uslaşilor sadea, alţii să compromită USL prin calitatea şi renumele deja compromise, alţii pur şi simplu pentru a putea să se reîntoarcă la PDL după alegerile din toamnă. Există o persoană care şi-a şi anunţat  transferul  şi cred că aceasta reprezintă elemental reprezentativ pentru toate cele 3 situaţii. Este vorba de renumita Plăcintă. După ce a scăpat de durerea de burtă, aceasta îi face cu mâna celei care o consola la moţiunea de cenzură şi se peneleşte. Nu credeam să văd pedeliştii făcând băşcălie de colegii din PNL pentru plăcinta cu care s-au procopsit, dar asta se întamplă la ora aceasta. Sunt mulţi care se bucură real că au scăpat de ea, cum este domnului Cezar Preda, căruia nu i-a căzut bine ascensiunea acesteia, care a intrat în partid cu 3 luni înainte de alegeri, apoi a devenit imediat ministru pentru că s-a băgat sub pielea şefilor. Mare caracter. Pe de altă parte se cere demisia, plecarea sau restructurarea conducerii PDL de unii din nemulţumiţii partidului. Mai conduce Băsescu PDL ? Se revoltă  PDL sau se schimbă cum vrea cucuveau? Rămâne de văzut. Deocamdată au început cu stângul.
  2. UDMR-ul  este marele perdant, a pierdut chiar şi în propriul fief şi riscă să nu atingă pragul electoral  la parlamentare. Ar fi un dezastru. Ce a dus la această situaţie? Pe de o parte faptul că este singurul partid-cu ghilimelele de rigoare- care a fost la guvernare 20 de ani, pe de altă parte apariţia altor formaţiuni ale propriei minorităţi care a împărţit proprii alegători şi în al treilea rând eşecul UMF şi a legii învăţământului care nu au ieşit aşa cum  au cerut minoritarii care făceau legile în guvernarea trecută. Ce are de făcut? Păi să se dea bine pe lângă putere, să lase şantajele şi să îşi accepte cu resemnare statutul de minoritari.
  3. UNPR nu stă rău, chiar dacă nu a luat multe primării, a luat în schimb locuri în consilii şi îşi păstrează locurile în Parlament până la viitoarele alegeri. Deci constituie o forţă de care trebuie să se ţină seama şi vor fi curtaţi. De ei nu se mai miră nimeni oriunde s-ar duce, ei sunt parlamentarii cu domiciliu flotant. Aşa cum îi ştiu, vor da celui ce oferă mai mult, fără probleme de conştiinţă, sub acelaşi slogan “ o facem pentru stabilitate”. Pentru stabilitatea propriilor afaceri, bineînţeles.
  4. PP-DD a luat mai mult decât credeau mulţi, dar mult mai puţin decât se lăudau pe OTV,  aşa că mai are de tras. Oricum, deocamdată nu intră în cărţi, până la viitoarele alegeri, vor continua să se laude. Nu cred că vor lua mai mult la parlamentare, decât dacă guvernul Ponta va face greşeli fatale.
  5. USL –ul a intrat pe panta descendentă deja. Cred că a atins maximul istoric şi de acum vor trebui să tragă cu dinţii să îşi păstreze electoratul , căci de câştigat nu vor mai putea câştiga.
  6. De ce? Pentru că :
    a.Ei sunt la putere, ei sunt cei care trebuie să facă ceva, nu să stea şi să critice, deci tot ce se va întâmpla rău de acuma lor li se sparge în cap. Au guvernul, au parlamentul, au primăriile şi consiliile , NU AU NICI O SCUZĂ.

b. PDL-ul  va specula orice greşeală, orice minciună, orice promisiune neonorată, orice criză pentru a le arunca în spinare şi a plânge pe umărul bieţilor români. În plus, ei ştiu foarte bine ce le-au lăsat moştenire, deci ştiu care sunt punctele slabe.

c. Uniunea va începe cearta, odată cu împărţirea posturilor prin teritoriu, reîmpărţirea contractelor cu primăriile, plata datoriilor faţă de sponsorii din campanie. De acuma  se trece de la pragul politic la cel financiar, cel matematic, aşa cum spunea chiar Antonescu. Dacă politic s-a înţeles, pentru că în definitiv declaraţiile politice nu costă nimic, de acum începe împărţirea caşcavalului şi aici nu mai merge cu “lasă că vedem noi “.

d. USL a trecut, împinsă de situaţia creată prin câştigarea atâtor locuri de primar şi preşedinţi de consiliil locale, de la o situaţie de control , la una de criză în parlament şi va trebui să ia măsuri de menţinere a majorităţii parlamentare. Cum nu îşi poate clona proprii parlamentari nu are altceva de făcut decât să recurgă la metode neortodoxe, imorale care nu numai că le vor aduce în partide traseişti, dar îi vor aduce pe cei mai dornici de transfer, care vor fi cei mai slabi din PDL, sau cei mai imorali, cu bube în cap, care au de apărat câte un dosar sau au probleme cu stomacul. Aceste racolări nu numai că le vor scădea calitatea, dar vor crea nemulţumiri în rândul propriilor  parlamentari, -vezi declaraţiile lui Oprişan- dar vor îndepărta şi unii alegători care au suferit în urma măsurilor sau legilor votate de cei pe care acuma USL îi înregimentează datorită unei lupte “pur matematică şi imorală” după cum spunea chiar Antonescu. Tot Antonescu spunea  chiar că se aşteaptă ca PSD să îi tragă ţeapa. Păi dacă situaţia stă aşa, atunci USL nu are nici un motiv de bucurie, iar PDL nu are de ce să plângă şi nici să se desfiinţeze. Cum însă la noi răbdarea şi planurile cu bătaie lungă nu au fost luate în calcul, aşa cum în economia de piaţă toţi au urmărit câştigul imediat, nu cucerirea unei pieţe de desfacere sau a unei clientele fidele,  toată lumea trăieşte cu ochii pe ceas, nu cu privirea înainte.  Aşa că PDL-iştii vor rupe porţile sediului din Modrogan, iar USL-ul va declara perioada următoare drept “trimestrul porţilor deschise.”

La plăcinte înainte! Strategia următoare a USL a fost stabilită deja:” DUCEM O LUPTA SURDĂ ŞI IMORALĂ PÂNĂ LA ALEGERI

3 comentarii

USL+PDL=ACEEASI MIZERIE 14-06-2012 - 16:42

„4. PP-DD a luat mai mult decât credeau mulţi, dar mult mai puţin decât se lăudau pe OTV, aşa că mai are de tras. Oricum, deocamdată nu intră în cărţi, până la viitoarele alegeri, vor continua să se laude. Nu cred că vor lua mai mult la parlamentare, decât dacă guvernul Ponta va face greşeli fatale.”

____________________________________

Acest punct de vedere nu are nimic de-a face cu realitatea. Este doar un simplu punct de vedere al unui om simplu, fără veleităţi de cunoscător al vieţii politice româneşti, al unui generator de petarde fără explozie, a unui băgător de seamă cu un impact în lumea gazetărească cu multe zerouri în faţă, după punct. Dacă acest personaj anonim, care semnează cu numele de Neacşu ar fi fost pe această planetă, ar fi simţit, asta în cazul că simţurile dumnealui mai sunt active, deci, ar fi simţit că alegerile de duminica trecută au fost cele mai frauduloase de la 1946 încoace. S-a „ciordit” la greu, iar rezultatele nu reflectă deloc realitatea din teritoriu. Nu se poate ca, virgulă, colegii unde numărul de alegători era de 4000 de oameni, iar la întâlnirile cu domnul D. Diaconescu au venit peste 2000 de oameni care l-au aşteptat până la ora 2 noaptea, să-l aclame, să-l laude, să plângă despre viaţa lor mizerabilă pe care au avut-o cu pdl-ul şi usl-ul, iar la alegeri să iasă numai 15-20 de voturi! E inadmisibil. Nimeni nu poate să creadă aşa ceva. Nu se poate ca judeţe aduse în pragul disperării de toti guvernanţii de la toate partidele ciocoieşti din 1989 încoace şi acele judeţe să-şi realeagă călăii. Nimeni nu poate să creadă aşa ceva. Nu se poate ca partide ZERO, ca usl-ul, pdl-ul, pc-ul, pdl-ul, să obţină aşa de mari rezultate, când nimeni din Romania nu este mulţumit de aceste partide ciocoieşti. S-a furat la greu şi nenorocirea ceamai mare, ca şi în 1946, nu se poate dovedi acest megafurt. În 1946, toţi românii ştiau că partidele istorice au câştigat alegerile, dar rezultatele au aparţinut „soarelui”, adică, comuniştilor, aşa ca acum, în 2012. Cum poţi să demonstrezi că la o secţie de votare sacii cu voturi au fost preluaţi de actualul primar împreună cu poliţistul comunei, şi duşi la secţie, iar pe drum, maşina s-a oprit şi s-a făcut schimbul de saci cu cei în care se aflau numai voturile usl-ului sau ale pdl-ului? Cine poate dovedi aceste lucruri, care s-au întâmplat peste tot în Ro-mânia? Aşa. Să dai din drâmbă, după ce ai anunţat rezultatele false ale acestor alegeri, e uşor. Se ştie clar faătul că actualele partide megaciocoieşti la întâlnirile din teritorii au fost huiduiţi sau şi-au organizat întâlnirile pe bază de pungi cu mălai, făină, sticle de ulei, bani sau ameninţări.

Guvernul Ponta nu are cum să nu facă greşeli fatale, pt. că el nu are nici o idee de primenire a ţării, el nu are nici un program de redresare a economiei, decât câteva idei pe care le-a furat de la PP DD, dar nu are cum să le aplice, pt. că baronii din spatele lui, cei care trag sforile şi el, păpuşa Ponta se mişcă ca atare, nu-l va lăsa să le aplice, ei, aceşti baroni ciocoi, abia aşteaptă tăcerea de după alegeri ca ei să repornească contractele mafiote cu statul, pentru oile borduri, străyi pudrate cu un centimetru de asfalt, stadioane în sate fără oameni, săli de sport, etc. Să nu uităm că proiectul cu sălile de sport a fost lansat de megaciocoiul Năstase.

Acelaşi megaciocoi Ponta care a violat o minoră de 13 ani, a promis cu două zile înainte de alegeri că are pe masa lui dosarul Videanu pentru care, megaciocoiul Videanu va gusta puşcăria imediat după alegeri. Iată că a trecut aproape o săptămână de la acel denunţ si? NIMIC! Între timp, megaciocoiul ordinar de Videanu a câştigat nu sştiu unde, la ce colegiu, şi mai are şi neruşinarea să iasă în fruntea partidului şi să se prezinte ca un pdl-ist de frunte, faţă de care, chemarea la demisie nu îl atinge. Ce s-a întâmplat cu Ponta între timp? Au căzut la pace? „Te las în pace dacă-l lăsaţi în pace pe Năstase”? Fi-mi-ar scârbă să-mi fie.

urbos 14-06-2012 - 17:35

Omoara-te ma.

puradelu' arian 14-06-2012 - 18:28

elodistule, du-te-n … haznaua zero-zero tv de unde ai scos capul de limbric otevist cu pitici in dovelacul sec pe care unii, il numesc „minte” … Urmeaza sfatul lui „urbos/sobru si omoara-te rapid, infect parazit de site-uri !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult