Acasa Opinii La Summitul NATO, Romania nu s-a vazut deloc

La Summitul NATO, Romania nu s-a vazut deloc

scris de Doru Dragomir
8 afisari

A venit summitul asta la fix deci, in plin scandal al sarlataniilor academice asociate cu Academia de Securitate.

Dragoș Paul AligicăProfesorul Marian Zulean de la Universitatea Bucuresti (se intampla sa-mi fie si prieten, dar corectitudinea observatiei sale nu are legatura cu subiectivismele si partipriurile mele) noteaza absenta totala a prezentei intelectuale romanesti, a contributiei analitice si doctrinare a Romaniei la Summit-ul NATO. „La dezbateri, Romania nu se vede deloc. Vedeti vreun roman intre speakerii de la Forumul expertilor? Dar Academia de Securitate, niciun policy paper de banii aia viageri?”.

Intr-adevar, intr-o tara cu atatea varfuri academice si intelectuale in domeniul securitatii, apararii, informatiilor ai contranformatiilor, te astepti sa stralucim in acest tip de contexte. Din pacate se pare ca turnesolul oferit de acestea arata exact pe invers: impostura absoluta, totala si lamentabila a pretentiilor lor jenante. Nimic, zero.

Problema nu e ca Romania nu are expertiza in domeniu. Are. Stiu multi specialisti si publicisti capabili sa fie la nivelul unor dezbateri si evenimente de acest gen. De acord sau nu cu ei, nu asta conteaza. Conteaza nivelul lor. Din pacate ei sunt pur si simplu eliminati si marginalizati de contraselectia ce functioneaza acum ca principiu operational in acest domeniu ca si in altele domenii publice in tara.

A venit summitul asta la fix. Vorba lui Zulean: Las’ ca-i vedem deseara pe Realitatea dezvaluind si comentand „breaking news”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult