Acasa Opinii La vot, cetățeni! Votați Apusul!

La vot, cetățeni! Votați Apusul!

scris de Roland Catalin Pena
7 afisari

De la marea păcăleală a lui Iliescu, din  Duminică Orbului a anului 1990, și până la a treia zi de Moș Nicolae a anului 2012, românii s-au dat de ceasul morții spre a construi o Românie europeană și democratică. Dar n-a ieșit mare lucru. Adică, a ieșit „un fel de două feluri”, ca să pomenesc sintagma unui bătrân din satul meu, exprimată cu năduf, oridecâteori un lucru nu-i ieșea oblu.

Stan Petrescu editorialist Ziua VecheDupă ce rezultatele alegerilor prezidențiale, serios trucate și furate de comunisto-securiștii aduși pe ascuns la putere via FSN, l-au declarat învingător pe tovul Ion Gabriel Ilici, cu peste 85 %,  zorii speranței românilor s-au năruit. De atunci încoace trăim în culorile acestui amurg bizar, roș-aprins, sperând zi de zi că vom fi salvați de Apusul care, sătul de politica noastră bizantină, parcă ne întoarce spatele.

La doar cinci luni, de la ieșirea din comunism, partidele istorice – PNL și PNȚCD-, au primit  lovitura de grație a secerei și ciocanului, exact după rețeta folosită în alegerile din 1946, când după o campanie electorală furibundă comunistă, începută cu o lună mai devreme, presărată copios cu dezinformare, asasinate, cenzură, tactici de intimidare, numărări staliniste de voturi, ori abuzuri electorale masive, operate împotriva partidelor istorice, comuniștii au învins democrația.

Vrem-nu vrem, va trebui să acceptăm victoria bolșevică în România, cea de-a doua, obținută după metodele verificate ale NKVD-ului. Toate datele de după 22 decembrie 1989 conduceau la ieșirea tuturor fruntașilor comuniști din scenă, așa după cum s-a întâmplat în mai toate statele foste comuniste. Însă, aparatcikul Ilici, împreună cu gașca lui cominternistă, a organizat o contrarevoluție, în urma căreia a aparut drept mântuitorul patriei. Puciștii au reușit,  asasinând-ul pe pe cel născut la Scornicești, la povața sosită, pe fir scurt, de la o anume agenție. Așa a ajuns intelectualul comunist „rasat” , sau „omul cu sula în coaste” și „măi animalule”  „foarte popular”  și curățat de toate păcatele, câștigător absolut la alegeri.

După aceea, „televiziunea brukaniană liberă” a făcut restul. Noul lider, cu zâmbetul lui larg și tovărășesc, a construit o „gardă pretoriană roșie” alcătuită din comuniști fanatici, securiști reformați, activiști de partid din armată și alte structuri perfide ale statului, șarlatani politici, poeți, actori și aventurieri cu certificat de revoluționari, cărora le-a pus un Ivanovici în frunte și le-a oferit privilegii cu anasâna sau cu carul. A urmat ce a urmat, dar cel mai grav lucru a fost semnalul dat de poliglotul patriei, cum că industria română este un morman de fiare vechi și trebuie reformată. Adică, a fost destructurată și vândută cu bucata la fiare vechi. Și i-a reușit trăznaia. Acum, ne cere, de sub sprincenele arcuite și părul său proaspăt vopsit, din nou, votul. Cred că locuitorii din Kronstadt au foarte multă minte și nu vor fi pe postul proastelor de la Apaca.

Cu aureolă de învingător, legitimată de un asasinat ordinar, în 1990, liderul roșu al rușinii și-a construit un partid pe care-l ține de căpăstru și azi, în ciuda protestelor urmașilor lui Coposu.

Și, iată, acum, la trei zile de Moș Nicolae, se încearcă a se relua cu ghevariștii useliști și liberalii roșii, modelul de succes, despre care făcurăm vorbire, cu și mai mare vocaliză, conform unei alte filozofii, dictată de noile circumstanțe.

De data aceasta, s-au ales lideri verificați după rețeta Cosmâncă, adică tineri viguroși și de încredere pentru tovul, obedienți, venali, ambițioși, gâlcevitori, obraznici, ipocriți, mincinoși, plagiatori de nădejde ai partidului și tăvăliți, la comanda sf. Gabriel Asasinul, prin  sosul beșamel al mâniei proletare.

Să observăm, că acestei armade roșii îi trebuia o țintă către care să se reverse agresiv și la scară națională toată ura proletară, toate dejecțiile comuniste stătute două decenii, să se comită linșaje și asasinate mediatice în contra liderilor opoziției și a României, să-i facă impopulari pe acești nonproletari,  să le marteleze familiile cu tot neamul, să se cumpere conștiințe de toate vârstele cu bani furați, să se atace instituțiile democratice ale statului (devenite în mințile lor bolnave un fel de instituții ale burgheziei) printr-o lovitură de berbece dată lanțului de comandă politico-militar al țării, în disprețul tuturor valorile democrației euroatlantice, valori recunoscute de către o întreagă națiune în anii 2004 și în 2007, când România a aderat la Alianța Nord Atlantică și, devenind, apoi, stat membru al Uniunii Europene.

Această țintă nu este alta decât președintele Băsescu, probabil o nucă tare, mai tare decât granitul de la zidul Kremlinului și pe care hatmanul Gabriel nu o poate sparge nici de-ar avea în mâini ciocanul rusesc.

Firește, vorba deținutului de lux al patriei, că un om călit în mijlocul oceanelor lumii, cu un caracter mai mult decât puternic, nu se poate speria de pigmeii roșii, dar nici multe zile liniștite nu are, dacă ne gândim la o asemenea desfășurare furibundă de forțe.

Din tot acest cortegiu de acțiuni de luptă politică mai lipsește un asasinat. Dacă vremurile ar fi fost confuze, ca atunci, în acel decembrie însâgerat, acest asasinat ar fi avut loc. Să ne ferească, Cel de Sus.

Pentru că liberalii noștri rămăseseră ultima redută a dreptei românești (țărăniștii dispărând sub „sublima” președinție constantinesciană), au fost vopsiți, rapid, în laboratoarele roșii, masa de liberali, fiind pusă la coada plutoanelor de neocomuniști ai a pesedeului, spre a-i topi, mai pe urmă, în Marea Scofală Roșie.

Propaganda și tacticiile de luptă comuniste, îndreptate contra președintelui României,  au fost puse în operă cu ajutorul unor trusturi de presă năimite, de sorginte comunistă, susținute cu bani negri, trusturi revopsite, discret, în „independente” au trecut la atac concertat împotriva României și nu a opoziției. Este pentru a treia oară, când se încearcă preluarea puterii totale de către Dinastia Roșie

Scenariu este cel verificat în 1946 și 2012.

Ce ne așteaptă acum? Un adevărat blestem!

Analizând momentele, trei la număr (1946, 1990 și 2012), vom trage, la prima vedere, câteva concluzii simple: toate au un scenariu comun și un comportament excesiv de zgomotos și proletar. Pentru a câștiga sentimentul public, liderii comuniști s-au înconjurat de intelectuali ușor de recrutat, cu priză la public, spre a câștiga simpatii publice.  De exemplu, în anul 1946, Dej se poza cu Sadoveanu și Argezii, că dădea bine la popor, în anii 90, Iliescu se poza cu intelectualii dizidenți și cu poeți de tinichea, din același motiv, iar acum, alde Lolek și Bolek, l-au găsit pe bătrânul istoric Giurăscu și pe niște alde Barbu și Nistor, analiști felixieni, care ne zâmbesc trist nu de la înălțimea unor piramide, ci de la înălțimea unor banere ieftine.

În ultimile alegeri locale, prin furturi masive de voturi, neocomuniștii și-au instalat primari roșii la Timișoara, Iași și București, vârfurile unui triunghi politic, în care stafiile roșii își pun toată nădejdea în câștigarea parlamentarelor din luna aceasta.

Astă vară s-a dat, probabil, ultima lovitură democrației tinere, s-a atacat UE și unii lideri ai ei, iar la referendum s-au furat masiv peste un milion și jumătate de voturi. Zilnic, răspândacii comuniști servesc poporului marea lor reușită, glăsuind zgomotos națiunii milioanele de voturi câștigate contra președintelui demis. Se reia de către hoții lui Adrian tema grelei moșteniri, președintele de garaj, fiind ținta predilectă în campania pentru parlamentare, deși acesta nu candidează și rămâne vinovatul tuturor relelor din țară, inclusiv pentru faptul că o lăuză a născut în tramvaiul 41 și ministrul Arafat nu a dispus de bani necesari pentru scutecele pruncului.

Ce variantă ni se pregătește de către comuniștii români revopsiți în useliști, acum de 9 decembrie, zi care, după Calendarul Bisericii,  românii pomenesc zămislirea Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu, de către Sfânta Ana, bunica lui Isus? Probabil instalarea unei democrații comuniste, cu față umanoidă,  toaletată precum un cadavru de la Mina Minovici, în laboratoarele neosecurității și ale nefericitei Biserici Naționale care a făcut din  domnul Ilicescu un fel de sfânt, dar fără loc în Sinaxar.

Atât de bine a fost gândit scenariul preluării puterii de către neocomuniști, încât și astăzi rezistă, cu brio, dacă avem în vedere tonalitatea gravă în care și după care se desfășoară actuala campanie electorală pontistă.

Dintr-o lungă „monstră” antologică  antonesciană am extras un pasaj edificator despre construcția politică uselistă actuală: „Este un lucru care a devenit clar pentru toata lumea, chiar si pentru Traian Basescu (Ținta) și partidul său, pentru propaganda sa și anume că USL, în ciuda tuturor atacurilor, tuturor formelor de descurajare, tuturor diversiunilor, s-a născut, a crescut mare și e sănatoasă. Este cea mai importanta construcție politică din istoria României, este o mașina politică așa cum în România nu a mai existat.

Câtă fericire și câte cuiburi de lumină roșie se vor iți pe obrajii cominterniști ai lui neica Neluțu, când va lectura, într-o liniște marxistă nepereche,  asemenea „neasemuite filipice oratorice!”

Voi încheia cu spusele-avertisment ale unei  admirabile românce și nemțoaice, în același timp,  supraviețuitoare a terorii roșii românești, acțiune în plină desfășurare pe vremea când Sf. Gabriel Asasinul juca inele cu Ceaușescu:„Partidul comunist s-a reinventat și are un nou nume. Social-democrații sunt acum la putere. Sunt niște staliniști care ne duc țara înapoi în trecut”, adăugând că „Uniunea Europeană poartă o parte din vină pentru că nu a luat măsurile necesare eradicării totale a comunismului din fostele țări aflate sub influență sovietică.” (The Guardian, Herta Muller, câștigătoare a premiului Nobel pentru Literatură.)

Așa că, dragi români, vorba domnului Kloster de la magazinul de știri „Irealitatea tv”, votați Apusul și nu Soarele.

30 comentarii

Pribeagul 08-12-2012 - 17:02

Cristian Tudor Popescu:

“Votul e un gest degeaba.

Şi atunci, de ce să mai votăm?

Pentru că votul e un gest degeaba, dar esenţial pentru supravieţuirea civilizată a unei societăţi. Aşa cum sunt şi alte gesturi degeaba: a spune bună ziua, nu vă supăraţi sau cu plăcere, a da mâna, a te închina când treci pe lângă o biserică, a ura La mulţi ani, a oferi flori, a merge cu copilul pe umeri la parada de Ziua Naţională. Aşa cum despre toate acestea se spune „gestul contează”, şi
despre vot se poate spune „votul contează”.”

Si gesturile, si voturile construiesc realitati: mod de comportament, credinta, preocupare fata de valorile nationale, arhitectura conducerii tarii… Cetateanului nu-i este indiferent cine conduce tara, ca urmare nu-i va alege din nou pe aceia care si-au incalcat juramintul si au condus defectuos tara, ci va da votul acelora in care are incredere ca vor remedia situatia. Acesta este mecanismul
prin care clasa politica se primeneste si devine mai eficienta; cine se dovedeste necorespunzator iese din joc, cei capabili ramin. Ca asa functioneaza acest mecanism va fi dovedit si de actualele alegeri, multi dintre actualii parlamentari vor ramine acasa.

Datorita modului dezastruos in care a condus tara, PDL s-a sacuns sub o titulatura noua, intitulata pompos Romania Dreapta. Desigur, dupa toate nedreptatile si ticalosiile facute, PDListi nu puteau gasi pentru ei un calificativ mai potrivit decit acela de „drept”. Celelalte partide din aceasta alianta nu conteaza, sunt acolo doar ca solutie pentru camuflarea PDL sub o noua sigla, culori si
titulatura. Mai pompeaza cit pot in PPDD, doar doar vor reusi sa sa evite o victorie zdrobitoare a USL, mentinind astfel distrugatoarea instabilitate politica a tarii. Sper ca nu va fi asa.

Intr-adevar, uniunea USLista, aparent, pare a fi ciudata. Dar daca analizam atent situatia fortelor politice din tara constatam ca prin manevre obscure, as spune chiar inexplicabile, PD a devenit „principala” forta politica din tara, desi nimic nu indreptateste acest partid sa ocupe aceasta pozitie. Instabilitatea politica creata de aceasta situatie, masurile necesar a fi luate pentru redresarea tarii din criza economica prelungita, adoptarea noii Constitutii, au facut necesare luarea unor masuri de exceptie din partea principalelor forte polotice ale tarii concretizate in
crearea USL. Mai mult, s-a cautat atragerea tuturor „personalitatilor”, chiar indezirabile (Roman, Becali, Oprea…), care pot cistiga, care pot aduce voturi, si in acest fel sa se creeze o majoritate parlamentara in stare sa adopte si sa puna in practica masurile necesare.

Consider ca aceasta alianta va dura daca obtine cca 70% din mandatele parlamentare. In aceasta situatie chiar daca vor avea loc ceva tradari, tot va ramine o majoritate puternica, in stare sa faca ceea ce este de facut. Desigur, la un moment dat, prin 2015, dupa ce situatia politica si economica a tarii va fi stabilizata, se va intimpla ceea ce trebuie sa se intimple: PNL isi va lua locul de drept pe scena politica a tarii, fiind in acele timpuri singura forta politica de dreapta, intre timp PDL disparind din viata politica.

Oricum vor evolua lucrurile, PNL va iesi din aceasta situatie mult mai puternic, ceea ce este bine, nu va mai fi un partid de mina a doua. Tara va avea o stinga si o dreapta bine conturate.

Pentru ca toate acestea sa se intimple trebuie sa mergem in numar cit mai mare la vot si sa votam candidatii USL.

Pribeagul 08-12-2012 - 17:09

„președintele Băsescu, probabil o nucă tare, …” Mai degraba un hoit a carui dohoare si otrava se raspindeste peste tara.

Pribeagul 08-12-2012 - 17:11

PS
…se raspindeste inca peste tara.

digital 08-12-2012 - 17:16

……dăugând că „Uniunea Europeană poartă o parte din vină pentru că nu a luat măsurile necesare eradicării totale a comunismului din fostele țări aflate sub influență sovietică.” (The Guardian, Herta Muller, câștigătoare a premiului Nobel pentru Literatură.)

ucide-te mă gunoiule împreună cu ștoarfa asta,criminală,care a supt-o necontenit occidentului!
cum vă permiteți mă abjecților să persiflați o nație,tu împuțitule care ai fost slugă comunistă,iar jeghosa de herta care -și reneagă poporul!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 08-12-2012 - 18:03

Distinse domnule STAn , poate ne explicati DV. sensul INALT desigur al urmatorului extras din deja CLASICUL T. Basescu:„Nu cred că huiduielile şi fluierăturile îmi erau adresate. De ce m-ar fluiera lumea pe mine? Că am apărat statul de drept şi am luptat împotriva mogulilor şi a grupurilor de interese? Sunt sigur că oamenii prezenţi şi-au exprimat dezaprobarea faţă de faptele oribile comise de armată, care de-a lungul istoriei a omorât mii de oameni şi a invadat teritorii străine. Nu vreau să răsucesc cuţitul în rană, dar ştiaţi că la Griviţa soldaţilor români li s-a ordonat să tragă?” a declarat Traian Băsescu.

,,Preşedintele a atras atenţia că oamenii din care e compusă armata sunt extrem de periculoşi, întrucât poartă armă asupra lor şi sunt antrenaţi să ucidă. „Nu-i condamn deloc pe românii care au huiduit atunci când am primit onorul armatei. E vorba de o armată care, ţin să vă amintesc, a trecut peste cadavre ca să-şi atingă scopurile”, a încheiat Băsescu.” Daca ne lamuriti , maine oricum mergem la VOTARE (si daca inotam ,prin zapada !)

Titi Gutan 08-12-2012 - 18:23

Parerea mea ca jurnalistul Stan Petrescu este scapat dintr-un institut de boli mintale pare ca se adevereste. Tot ce am citit scris de acest ins este o voma veninoasa impotriva unui om.Intamplarea face ca acesta sa fie Ion Iliescu ce nici macar nu candideaza. Ca il pupa in fund pe chior Las masaverde e treaba lui .Ca stie de idolul lui chestii care depasesc pana si anormalul? Si ce?Daca este traficant de armament dovedit? Si? Daca este hotul ce a praduit flota nationala? Ete na! Daca este talhar ce fura pana si case? Si? Daca spala bani pentru zile negre?Sunt afaceri in stil de clasa intai a mafiei N’Drachetbasuy d’Basesti .Probabil,cand bese preshe va ajunge in spatele gratiilor acest Stan va fura tigaia
cu jumari a babei cotoroanta Macovei pentru a fi alaturi de nasul din sufletul lui.Impartind aceeasi celula va pupa dosul basist mai ceva ca un credincios strana.Demonstreaza ca este dement si prin gogorita cu furtul a milioane de voturi in vara cand cu referendumul invalidat pe motiv ca asa vrea marele licurici si haita de bezmetici mafioti din UE.Dute si imbraca camasa de forta, bre Stan Petrescu!

Zenovia-Zamfira 08-12-2012 - 18:38

Dansul nici nu este ziarist, este psiholog, de aia se explica cum de l-a ginit pe Marele Porc Comunist ce si cum. deci nu „scapat” caci seara personalul pleaca la casele lor, dar voi ramaneti. De unde si ideea cu scapatul, care va framanta zi si noapte.

digital 08-12-2012 - 18:42

dânsul,este doar un kkt,așa cum tu ești o ștoarfă băsistă,ai priceput vito?!

Titi Gutan 09-12-2012 - 10:17

Daca acest individ scabros este psiholog eu sunt Dumnezeu ! (Te avertizez ca sunt ateu convins). Probabil ca nebunul inchipuit psiholog il consiliaza pe chior de a ajuns atat de mutilat de ura.Daca Stan este personalul noi ceilanti, ce gandim, suntem acceleratul ce vrea sa scape de scuipati ca cei de teapa ta Zenovia-Zamfira. Nu sunt un fan al domnului Iliescu ,dar acest OM chiar a facut istorie ! Merita tot respectul! Daca ai fi lucida mintal ai sti ca omul Iliescu are pe constiinta salvarea Romaniei .Astazi ,nu mai discutam pe forum ori aiurea.Eram impartiti in cinci felii dupa planul parsiv al marelui Licurici pe care voi basistii il aduati pana la paroxim.

Cercul 08-12-2012 - 21:11

Basescu vrea sa atraga votul celor anti-sistem si anti-stat, atacand „ultima reduta a statului”(Ion Iliescu) adica armata. Mai spune ca el Basescu a aparat statul de drept. Este o contradictie. Ori lupti contra statului ca intreg ori il aperi.
Adevarul e ca statul e puternic in ambele oranduiri si stanga si dreapta.Statul impreuna cu institutiile sale trebuie sa dispara sa existe libertatea adevarata.

digital 08-12-2012 - 21:28

poate odată cu statul,dispari și tu,dreq!

DXN 08-12-2012 - 21:33

ESTI PE LANGA:
Aceasta libertate adevarata de care pomenesti, este LIBERTINAJ!

Cercul 08-12-2012 - 21:41

Nu exista libertate partiala, cum canta constitutia exista libertatea cand faci ce vrei si nu-i lege sa te opreasca. Dar pentru asta trebuie sa existe doar relatii de colaborare benevola. SI FARA LEGI!(Scrise sau nescrise).

Cercul 08-12-2012 - 21:57

Inca ceva: Suspendarea libertatii in cazuri exceptionale(catastrofe naturale), e doar iobagie legala. Un nene de la ISU chiar spune de asa ceva.

DXN 08-12-2012 - 21:14

USL 63135t38u1a!

Cercul 08-12-2012 - 21:25

Dobri vecer de la un batran soldat,
Carte nu stiam si am ajunt leat
Militienescu-ti cantec patrie m-anima
Urangutanul lupta pana-i impaiat

Un tel, un gand ne-anima
Sa schimbam mintea
Pe-o pusca si un pat
Colo sa in crangul ghimpat

Femei de frunte ne nazarim sa fim
Fara pestelca, fara denim
O suba verde, ciocate boim
Si felinarul rosu la priponim.

digital 08-12-2012 - 21:31

băi,etno-botanistule,vezi că abia a început hibernarea,te-ai trezit ca prostu,îngăimând cuvinte după cum îți comandă canabbisul!
du-te dreq de te culcă!

Cercul 08-12-2012 - 21:44

Democratic este sa-l lasi pe ala cu ierburile sa le consume, ca nu ti le serveste tie. Tu trage o slibovita sau un lichior de oua cum va place voua militarilor.

digital 08-12-2012 - 21:47

democratic e să mi-o..gy!

Cercul 08-12-2012 - 21:54

Femeia eternul mister… pe naiba e degetica.

BULA 09-12-2012 - 14:28

Tov. Stan Petrescu, esti mare tupeist ! Ai schimbat salopeta si basca luata de la comunisti, cu palaria de texan a lui JR Ewing. La vremuri noi, tot noi (lingaii) !

Paul din Ohio 10-12-2012 - 03:57

S-a votat „Apusul” asa cum a indemnat dl. Petrescu. Si anume apusul Ba’secului si a bandei lui de hoti securisti.

Pribeagul 10-12-2012 - 22:23

Am votat!
Pina acum este cum am sperat. S-a indeplinit o conditie pentru stabilitate, analiza si progres.
Sper sa fie un rasarit, nu un apus.

Pribeagul 10-12-2012 - 22:41

„iar la referendum s-au furat masiv peste un milion și jumătate de voturi.”

Intii am auzit acest lucru de la Macovei. Nu mi-am explicat de ce face acest lucru. Nu-mi explic nici acum cum un functionar al statului roman poate sa sustina o asa enormitate.

Pe urma am azuti acela-si lucru sustint de hoitul de la Cotroceni. Nu mi-am oierdut vremea cautind explicatii. De la un nebun te poti astepta la orice.

Acum, din nou, aceeiasi idee, spusa de altcineva. Chiar, nu va e rusine sa sustineti o asemenea enormitate? Cui foloseste? Pate fi crezuta de niste amariti. Dar asta sa fie scopul pentru care o promovati? Merita a pacatui pentru asa ceva? Nu exita ceva pe lumea asta care merita sa te faca sa pacatuiesti.

salut 10-12-2012 - 22:45

Probabil ca ai impresia ca sacul asta de slanina ar avea vreo umbra de rusine. Citeste-i tot articolul si vei afla de ce intrebarile tale sunt fara raspuns.

digital 10-12-2012 - 22:47

nu te mai lua de individ,că acușica îți baghă un articol cu vreo odă adusă,useleului,la cât de stabil e,băiatul!

hammurabi 12-12-2012 - 15:19

El e stabil, tu dai semne de turbulenta!

Pribeagul 10-12-2012 - 22:53

Este jenant ca o asemenea minciuna este raspindita in lume.

De mai multe ori hoitul de la Cotroceni, cind simtea ca este posibil sa piarda alegerile, spunea ca alegerile au fost furate. Ma asteptam s-o faca si acum, dar… tace milc.

digital 10-12-2012 - 23:05

este jenant că ăsta mai scrie!

hammurabi 12-12-2012 - 15:17

Nea Stane matale ai incremenit in proiect. Basisstii nu mai sunt la moda.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult