Acasa Opinii Lecţiile căderii lui Geoană

Lecţiile căderii lui Geoană

scris de Marin Neacșu
2.596 Afisari

A trecut şi asta. Au căzut ele imperii, coroane puse una peste alta şi lumea tot a mers mai departe, ca să nu mai spun că schimbarea regilor este bucuria nebunilor. Deci nu numai că nu a murit nimeni, dar s-a mai şi bucurat cineva şi chiar mai mulţi decât câţiva nebuni. Sunt mulţi cei care îşi freacă mâinile cu mulţumire.

Marin NeacsuÎmi amintesc filozofia unui banc cu ţăranul ungur căruia îi mor pe rând  găinile, caprele, oile, porcii, iar el de fiecare dată spune cu detaşare “lasă, pe câmpie la Mohacsi au fost pierderi şi mai grele. “

Deci, o batistă în colţul ochilor pentru pesedeii olteni care după ce l-au încurajat pe Geoană, prin vocea Priotesei, să nu se lase că îi sunt alături la bine şi la rău, cum îi căzu capul, cum dădură dosul în bătătura toa’şilor care îl scurtară de cap. De aici prima concluzie:

  1.  1. Să nu faci ce spune Prioteasa, că rămâi de Popa Prostovanu.

Să mergem mai departe cu lecţiile de învăţat. PSD, partidul care se vrea o variantă democratică la actualul stat dictatorial, când l-a judecat pe Geoană prin anumite comisii de integritate, a  uitatără  să îi dea voie să se apere şi îl giudecă  în contumacie. Că aşa e în PSD. De aici, lecţia :

2. Democraţia  este un principiu fundamental al partidelor din România mai ales al celor care şi au cuvântul inclus în titulatură, iar acest principiu se declară peste tot, dar nu se aplică nicăieri.

Domnul Geoană a crezut că prietenii sunt pe viaţă. A crezut că dacă este numărul doi în stat acum (la momentul judecăţii), va fi numărul doi pe viaţă, pentru că aşa i-a ghicit o dăbuleancă în bobii de lubeniţă pe când era scăldat în copaie. Nici scăldatul în copaie, nici prietenii de peste Auchan (aşa se spune mai nou în Craiova la ocean, văr cu cocean) nu l-au ţinut în scaun, de aici lecţia:

3. Nu face şpagatul mai mult decât te ţin nă-dragii prieteni, rişti să păţeşti ce a păţit Ioan Vodă, oricât de cumplit ai fi. Bonus: nu vă mai scăldaţi în copaie dacă nu aveţi şi … certitudinea că nu se răstoarnă.

Domnul Ponta procurorul, supărat pe Geoană că atentează la acelaşi scaun pe care îl dorea şi el, decide să îi ia capul, ca să scape de ameninţare. Fără să gândească prea mult, (gurile rele spun că încurajat de „prieteni” ca şi Geoană de prioteasă) că doar era în criză de timp, ca să fie sigur de reuşită, forţează mâna colegilor de partid strigând tare “ori el, ori eu“! Ştia că nu va risca nimeni un scandal monstru, iar colegii de uniune vor face presiuni dacă va fi nevoie  pentru a-l susţine. Aici i-au dat bine calculelele. Dar i-a dat cu zecimale când a crezut că va putea pune în scaunul numărul 2  pe cine va vrea el, pentru că aşa făcuse  şi cu 4 ani în urmă. Nu gândise că nărodul, va da ochii cu norodul, şi uite aşa se trezi fără scaun. Acum ce să mai spună, ca să o scalde, o trece la pierderi calculate sau planificate, li se mai spune şi daune colaterale, dar dacă vă uitaţi mai atent, are urme de dinţi pe falange. De aici, lecţia:

4. Victoraşe un’ te duci, să nu stai pe coji de nuci. Verifică-ţi paşii, pune mâna şi gândeşte, că nu doare.

Din  “cearta prostovanului cu lumea” nu a câştigat nici prostovanul, nici lumea, a câştigat un amărât de semafor de la statuia Leu de la intersecţia Panduri  sau Geniului cu Cotroceni.  Şi tocmai cînd se pregătea să îşi revendice premiul, semaforul se trezeşte închis de o pană de curent. Şi acum trebuie să vină electricianul, unul de îl cheamă Kelem Hunor, să dea drumul la curent că a rămas semaforul în ceaţă şi îi mai clipeşte doar un ochi. Încurcate sunt firele curentului electric. Cred că de asta vrea Renelul să majoreze preţul la corent, ca să îi plătească mai bine pe electricieni, să se mişte mai repede la depanări. Nu spune hop, până nu ai trecut intersecţia. Atenţie la semafoare, dar nu uita nici de electricieni, că uite un om modest, cu o meserie care nu cere studii superioare, te poate lăsa în pană pe o perioadă nedeterminată şi dacă nu îl plăteşti bine, îţi face lucrare de doi bani, de  îl chemi la intervenţii  tocmai când ţi-e lumea mai dragă şi te pregăteşti să desfaci şampania. Poţi şti unde se duce dopul pe întuneric? De aici lecţia:

5. Ori îti plăteşti bine electricianul, ori schimbi compania care îţi furnizează curentul electric, altfel rişti să te dai cu capul de pereţi în timpul petrecerii. Bonus: Pentru orice eventualitate, să ai o lumânare la îndemână. Te poate scoate din multe şi te mai ajută şi  în relaţia cu doamne doamne.

6. BONUS DE FINAL: Pentru cei care simt nevoia, să îşi cumpere şi ceas deşteptător. E adevărat, ceasul deşteaptă  dar nu “luminează”, iar lumânarea luminează, dar nu deşteaptă, dar împreună, dau combinaţia ideală.

21 comentarii

Traian Basescu 28-11-2011 - 13:51

Neacșule,

Principala lecție a căderii lui Geoană e ca USL-așii au intrat în afacere boi și au ieșit vaci. Adică tot n-au priceput nimic. Nici eu nu am aflat nimic nou din toată povestea asta. Știam că USL-așii sunt proști de bubuie, iar ei n-au făcut nimic care să schimbe aceasta stare de fapt. Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă…

Știi, mă gândeam că dacă ăștia tot sunt atât de tâmpi și nu dau nicicum semne de întremare, să-i invit în coaliția de guvernare in 2012 după ce ei pierd alegerile. Oricât de rău le-ați pierde, PSD-ul tot va scoate măcar un 25%, ceea ce nu e de aruncat la coș. Lui Ponta îi ofer scaunul de șef al senatului. Sunt sigur că va pune botul. Tu ce zici? Îl indemn apoi să facă declarații vitejești despre stârpirea corupției. După aia pun DNA-ul pe ei de le sar capacele. Până la prezidențialele din 2014 va îngheța rahatul din ei și o să tremure ca șobolanii. Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă…

Mare lucru probabil că nu o să zici, pentru că și mintea ta e cam la același nivel cu a lor. Oare ce anume o fi in capul tău cand te minunezi și te întristezi vazând că până și PSD-eii olteni au tras apa dupa Geoană. Pai ce anume așteptai?! Tu nu ai înțeles ca în PSD nu există, nu au existat și nici nu vor exista vreodată opinii (ai văzut vreo-data macar un PSD-ist cu creier?!) ci doar alinierea cuminte în urma ciolanului. Ăștia reactionează ca potaia lui Pavlov. Trebuie doar să le trimiți semnalul potrivit. Iar eu știu cum sa ghidonez semnalele. Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă…

Vorbești de democrație și alte măscări. În PSD?!?!?!? Omule, PSD-ul e doar o haita de tolomaci, mofluji și zevzeci ce urmeaza ca oile gașca de băieți deștepți ce fac banul gros. Tu de care ești? Din ăia cu ghidon sau din ăia din turmă. Dacă ți-au zis cumva că ai ghidon, te-au trompat Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă…

Succesuri măi!

neacsum 28-11-2011 - 17:04

Base, sa imi arati unde m-am minunat sau mirat de atitudinea pesedeilor din Dolj, sau ai vorbit , asa ca Bula, doar ca sa spui ceva ?

BULA 28-11-2011 - 17:10

Bula v-o zice pe drept. Cam ii lingeti pe cei de la putere si cand ii criticati e de forma, o simulare slabuta, neconvingatoare.

neacsum 30-11-2011 - 13:14
BULA 30-11-2011 - 13:20

Atunci v-ati dat la Basescu pentru ca va taiase din pensie. Romanii reactioneaza doar cand sunt afectati in mod direct. Cand se aduce atingere uui principiu se fac ca nu vad. Sunt animalici.

neacsum 30-11-2011 - 13:37

Bula, am facut deja o exceptie de la promisiunea pe care mi-am facut-o de a nu te mai baga in seama. Eu am luat atitudine si impotriva incalcarii unor principii si nu numai care m-au afectat personal. Dar esti prea pornit impotriva mea ca sa recunosti, chiar si cu divezi in fata. Ti-am aratat ca nu am lins pe nimeni si nu am iertat pe nimeni indiferent de culoarea politica. Am sa revin mentinerea tacerii in ceea ce te priveste, nu meriti atentie.

BULA 30-11-2011 - 13:41

Sa fiti sanatos. Nu eram logoditi, ca sa plang ca nu ma bagati in seama.

urbos 30-11-2011 - 14:01

Nu va mai certati ca semanati foarte mult unu cu altu, la mintea voastra e simplu, orice-ati face, tot prost

BULA 30-11-2011 - 14:52

@neacsum

Militarii astia care vor pensii speciale, mult mai mari decat ale muritorilor de rand, de unde isi imagineaza ca vor veni banii ? Au facut ei ceva ca sa se mentina intacta industria nationala si sa aiba statul venituri ? Nu credeti ca meletarii sunt niste jigodii fara multa minte, ca majoritatea romanasilor ? Ce tot ii dati inainte cu vorbe mari, cu tara, patriotismul, bla-bla-bla ? Este interesul personal la mijloc, nimic mai mult. Dupa noi, Potopul !

BULA 30-11-2011 - 14:57

@urbos
Sa te iei cu Huhu de mana si sa plecati in Patria-Mana (Israel), unde veti fi si decorati la incheirea misiunii (nume de cod „antisemiti sub acoperire”).

Ciu Huhu 30-11-2011 - 15:40

Bula tu esti evreul care striga evreii, asa ca hotul care striga hotii!

Traian Basescu 29-11-2011 - 13:10

Neacșule,

Eu zic să apofundezi un pic paragraful ăla care începe cu: „Deci, o batistă în colţul ochilor pentru pesedeii olteni…”. Cum și tu ești un PSD-eu oltean amărât, sper ca măcar tu însuți ai urmat propriul îndemn de a-l boci tovărășește pe Prostănac. Adica te-ai intristat. Q.E.D.

Daca citești mai apoi paragraful pe care l-ai început în mod straniu cu „1. 1.” o sa vezi ca pui în capul listei ca pe o descoperire genială si iepocală trădarea lui Prioteasa ala de la Craiova. De parcă minciuna, țeapa și înșelătoria ar fi ceva remarcabil în PSD. Adică te minunat. Că dacă nu te-ai mira/minuna nu ar fi necesar sa pui un truism în capul listei. Q.E.D.

Lămurit?

ParpanghElE : Estem,prematur cu kankluziili 29-11-2011 - 04:17

Momentan ALEA JACTA EST ,SI daca cineva a castigat de pe urma ejectarii prostanacului, ramane de vazut,reactivarea buldogului dupa ce a fost facut pudell intre picioarele blondei,nu este un capat de drum . Dimpotriva, poate fi un inceput, caci VASILE este un ardelean de calitate si caracter si nu va cadea niciodata in transa in fata unui impostor dovedit si fara scrupule fata de fosti tovarasci.Vasile nu-i Ermil ! Nu -i mappets si asta o stiu si preetini si adversari (caci dusmani nici in opozitie nu are, mai degraba …)

neacsum 29-11-2011 - 17:34

De acord, ramane de vazut. Ramane de vazut ce va incerca si ce va reusi. Uneori nu e suficienta voina. Daca nema putirinta , nema chichire galceava .

Dela Vila Cornu 29-11-2011 - 17:35

Locul actiunii: Vila de la Cornu. Camera de la etaj, cu balcon si vedere catre valea unde este lacul. Pe peretele opus ferestrelor insirate in forma ovala, se afla shemineul deasupra caruia troneaza o plasma imensa pe care se desfasoara imagini de la canalul tv Realitatea. Becurile in camera nu sint inca aprinse. Ziua nu s-a sfirsit, iar lumina inca mai staruie peste mobila masiva si persanul imens din mijlocul camerei. Pe sofaua mare de piele roscata, sta Adrian Nastase cu picioarele asezate pe coltul mesei dreptunghiulare pe care troneaza o tava de argint avind pe ea o sticla din cristal plina cu whisky, linga care sta cuminte o mica galetusa, si ea tot din cristal, plina cu cuburi cu gheata. Aditza soarbe din cind in cind din paharul de cristal mare cu fund gros in timp ce se uita la programul tv. Intre Aditza si televizor se pare ca se infiripa si un dialog.
„Domnul Ponta este in continuare intransigent in ceea ce-l priveste pe domnul Geoana, avind alaturi de domnia sa suportul liderilor importanti ai psd-ului…”
– Ai sa dai tu de dracu, piticule.
„…pina si presedintele de onoare al partidului, domnul Iliescu, ezita sa ii sara in aparare domnului Geoana …”
– E-hee, coane Nelule, ce japita-mi esti. Asa ai facut si cu mine. Numai pe cotite mergi! Numa’ sa iasa afara Prostanaacul ca o sa vezi ce-o sa te mai injure.
„…iesind de la lucrarile Senatului, domnul Geoana e gata sa se razboiasca cu intreg partidul …”
– O s-o ia in trompeta fraierul. I-am zis sa nus e mai dea mare in fatza lui Ponta ca pustiul asta e dus de atze de-alde socra-su, MItrea si Dragnea!
Pe usa deschisa incet de coana Sanda, aceasta isi viri jumatate de corp inauntru si-l anunta pe Aditza:
-Conu Adrian, conu Adrian, asteapta inafara mosiei cineva care-si zice nu stiu cum Severin.
-Daaa? Aaaa, sti ce? Sa-i dea voie sa intre, si-ada-l la sera, da? Adu niste cafele, o apa si niste biscuiti cu crema de-aia, poloneji si ceva din vishinata mea!
– Da, coane Adriane, da,da. ‘L-aduc indata.

La sera.
– Aaaaaaa, domnu Severin, ce placere, ce placere. Domne, ca nu te-am mai vazut de-o veshnicie, tu-i mama lui de parlament ioropean. Pai se poate?
– Bai, bai Aditza, bai, ce panarama de castel ti-ai tras, mah. De cind n-am mai fost pe-aici, parc-ai construit un mol, ma, sa n-am parte. ‘Tzi merge bine, ma, sa dea naiba.
– Ei, ne mai descurcam si noi cum putem, pe prafula sta. Da’ lasa astea, ce faci, ma, ca numai de nasoale auz despre tine?
– E-h, stii cum e, presa p… mele. Ma toaca, javrele. Mi se trage de-atunci cu englejii aia. Bah, ca nu mai scap de iei o data.
– Bah, nu fii fraier. Nu te lasa, da-i in gitii ma-sii de javre. Fa tot posibilu’ sa treaca timpu’ pin-s-o raci de tot, si pe urma scapi. Uita-te la mine, stii cite spume faceau astia cu presa. Pai, mi-a zis si Marinau: bah, Aditza, trage, ma, pe dreapta vreo cinci-shase ani, ca sa se uita aiureala si pe urma revii ca si cum nimic nu s-a-ntimplat; uita-te la mine cu Flota. Merg pe shest si mi se rupe-n paispe cind mai guitza cite unu. „Ce ma tot gidili, ma, cu Flota sta? Subiectu-i inchis, mah, fraierilor.”
– Cine, mah, Marinaru ti-a zis asta?
– Da, mah, la un shpritz, prin doua mii cinci, daca nu uit. Si-avea dreptate, magrauanu. Lasa sa treaca vremea ca pe urma revii la egsterne sau cel putin prim ministru, ce naiba? E Romania, mah, aici, nu Anglia! … Hai noroc. Asta-i o vishinata de-a mea la care tziu al naibii de mult. Numa’ io si nea Nelu, ba si Prostanacul mai bea din ea, cind mai venea pe-aici cu Mihaiela.
– Bah, Adi, am venit si io la tine c-o chestie, ma. Ma bate la cap nevasta-mea ca s-a saturat de hotelurile alea de la Constanta; a-nceput sa ma tot frece la melodie ca n-avem si noi o vilutza ceva pe undeva pe la Marea Neagra, ca: uite, Copos, Hrebe, si pina si Vanghele au cite-o vilutza nestiuta de nimeni si ascunsa, pe la malul marii, iar io imi dau coate cu toti amaritii prin hoteluri. Bah, stiam ca ai tu ceva aproape de Delta, un loc mai retras ceva.
– Ba, am ceva, dar m-ai prins rau acu’. Nu ai vazut ca au inceput astia sa latre din nou cu matusa tamara si Zambagcianu’? Au draci pe iei, nu stiu ce sa mai zic. Mai las-o o leaca, pina-n primavara, sa se mai intimple cite ceva. Uite, de cind pustiul asta diliu de Ponta a pierdut presedentia de la senat, a-nceput prostimea sa se agseze pe iel si Giuana. Sa-i lasam sa se mai framinte o leaca, si cind o-i simti io ca e bleaga, te chem sa-ncepi sa-ti faci o viluta frumoasa. Am o bucata de pamint de la o comuna, Tartureshti, parca-i zice. Primaru e-al meu si nu sufla unu in zona. Da? Hai c-o facem.
– Stii si la ce m-am mai gindit, Aditza? Ma gindeam sa bag benzina pe foc, ma. Stii ca am io institutu’ ala, la misto, ziceam sa trag, cica, un sondaj de opinie facut pe nu stiu citi participanti si sa zic ca: „usl-ul nu va lua nici macar alegerile din 2012, ca analizele rezultatelor indica o departare semnificativa a electoratului pasd-ist spre alte partide, din cauza aliantei cu liberalii si urmarea ultimelor decizii ale lui Crin si Pionta.”
– Da! nu-i rau, bibicule. Asta o sa fie trasnet. Ai gindit-o bine. Da’, auzi ceva? Ba, sa nu sufli o vorba de PP.
– De ce, ma?
– Bah, i-o treaba cu pepeul asta. Tziganu de Dan a cam dat iama in electorat. Sa mor daca te mint. Am niste date nasoale de n-o sa-ti vina sa crezi. Tziganu tace si face. L-a adus si pe ala de la americani.
– Pe cine, ma?
– Ba, e un tip taaaaare straniu. A facut vilvataie in Ucraina. A darimat doua guverne, a adus-o pe blonda aia la putere dupa care, tot el a dat-o jos. Cica e mina Americii in zona, „big taim”! Cica are Harvardul cu magma cum laude. Ce mai? Tipu e tare. Mi-a zis si mie Vanghelie si Mitrea. Cica treaba e nasoala rau de tot in teritoriu. Gagiul ala ar fi vrut de americani in postul de prim ministru, la anu. Iti dai seama ca cu pepeul, gagiul ala o sa dea lovitura, si nu mi-e de el, cit imi ie de faptul ca timpitul ala de oltean a bagat-o pe aia cu judecatori adusi din afara, cu judecatorii cu jurati, si alte alea. Macar sa mai treaca, dracului, inca patru ani, si sa dea stevia bine sa aiba nehalitii astia ce minca, ca altfel, pe foamea asta, taticu, numai dupa baroni se uita toti, ca cica din cauza noastra n-au ei ce minca. … Hai, mai ia, mai ia un paharel, ce naiba, ca mai am o vadra in pivnitza. Ha? Iti place ma, sera mea? Nici n-ai bagat-o de seama. Ia uite ce „cagtus” original din Mexic am aici. E?

Ciu Huhu 30-11-2011 - 15:46

Ai gresit numele personajelor, corect e: Basescu, nu Nastase, E. Udrea nu Ponta, in loc de Copos si Hrebe, Ion Oltean si Boc…, in locul PSD, PDL!

BULA 01-12-2011 - 07:03

Eu, daca eram in locul lui Nastase, aduceam la sera si niste gagici misto, cu care sa jucam septica pe porunci, sa vad cum ii ies ochii din cap lui Severin, ca la melc, cand le porunceam gagicilor sa-si dea sutienul jos.

BULA 30-11-2011 - 14:59

Nu-l mai plangeti pe Geoana, ca oricum nu era nimic de capul lui. Iar PSD-ul este la capatul drumului. Nu are cum sa-si mai revina.

Ciu Huhu 30-11-2011 - 17:46

Bula pedelistule basist-comunist, PDL-eul e la capatul drumului si Basescu, au doar 10% in sondaje!

BULA 01-12-2011 - 06:56

O fi PDL-ul scos din circuit, dar nici PSD nu are cum sa-si mai revina. In primul rand ca-l are pe Ponta la conducere, un tip care nu inspira incredere pop.ulatiei, si pentru ca lumea e satula de baronii PSD. Ce a facut PSD in trecut, ca sa castige alegerile acum ? Din moment ce a pierdut alegerile in 2004, este clar ca lumea nu-i mai vrea la conducere. Prea se merge numai pe varianta votului negativ si nu se vine cu ceva nou, cu oferta politica care sa duca la relansarea economiei. Nici nu mai avem ce sa relansam, ca economie nexam. A fost distrusa inclusiv de PSD-isti.
Si in plus, PSD-istilor le-ar conveni mai mult sa stea in opozitie, dar sa aiba suficiente voturi ca sa doarma in Parlament si sa ia pensii grase. De ce sa fie la guvernare tocmai in perioada urmatoare, cand incepe returnarea banilor la FMI si lumea nu va mai avea ce sa puna pe masa la copii, ca sa se compromita total ? Nu stau ei mai bine spectatori si isi vad de afacerile personale ?

BULA 01-12-2011 - 07:00

Poporul asta de cretini va fi prostit in continuare de securei prin crearea de alte partide. Se termina cu PSD-ul si PNL-ul. Iar Basescu isi va lua averea si amanta si va fugi pe insula unde a dosit niste nave din flota Romaniei.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult