Acasa Opinii Legea lui Dragnea, un scandal national

Legea lui Dragnea, un scandal national

scris de Doru Dragomir
5 afisari

„Doua lucruri stau la fundatia unei societati libere, deschise: statul de drept adica domnia legii si libertatea de expresie. Daca nu le ai pe acestea doua nu traiesti intr-o tara libera.” Salman Rushdie.

Dragoș Paul AligicăLegea lui Dragnea -ipocrit, cinic si tipic corect politic numita lege impotriva defaimarii si vizand promovarea tolerantei si demnitatii umane- este un scandal national si un pericol public de o magnitudine imensa. Individul asta, dupa ce a fost bratul executiv al unei tentative de lovitura de stat, recidiveaza. Acum instrumenteaza probabil cea mai grava amenintare la libertatea expresiei de dupa 1989 in tara asta -date fiind circumstantele nationale si internationale. Individul asta, in mod normal, ar trebui sa stea in puscarie pe viata.

Urmariti, va rog, cum lichelele politruce de tip Dragnea s-au prins cum functioneaza corectitudinea politica si care e logica extragerii de avantaje, imunitate, legimitate si rente din ea.

Urmariti cum un legumicultor din Teleorman semianalfabet a descoperit roata politicii progresiste occidentale si cauta sa intre sub protectia granzilor corectitudinii politice din occident asigurandu-si legitimitate si spera el, imunitate.

Observati la lucru mecanismele pur interesate, oportuniste si imorale prin care corectitudinea politica se intinde peste tot in lume si cetatenilor li se baga pumul in gura de catre „elitele” interesate sa isi asigure avantaje si control social.

Observati ca -la fel ca in majoritatea cazurilor de aici si din occident- se formeaza imediat o categorie de potentiali avantajati material de masurile introduse. Se creaza un prilej de noi slujbe, de redistribuire de resurse, de noi pozitii de autoritate si control in aparatul de stat. Toate de tip parazitar.

Observati ca iarasi se va spune -ca si in cazul precedentelor masuri de ingradire a libertatii de expresie- ca „e adevarat ca sustinatorii noii legi sunt niste canalii interesate dar nu asta conteaza, conteaza bonitatea intrinseca a legii si necesitatea ei”.

Observati ca cele de mai sus vor fi spuse in mare de cam aceiasi care se dadeau cu fundul de pamant ca nu stiu ce si nu stiu cum cu Cearli. Observati tacerea ipocrita si „nuantarile” celor care -scriitori, publicisti, jurnalisti, oameni de mass media- ar trebui ca in aceste momente sa zguduie portile cerului de indignare si revolta.

Observati cum treptat, lege cu lege si masura cu masura, o infrastructura de comisari politici menita sa restranga nu doar liberatea de expresie dar si libertatea de gandire este inserata in toate structurile corpului social.

Observati cum libertatea de gandire si expresie ajunge sa fie predata la cheie de catre aceasta alianta globala intre politrucii oportunisti loco si politrucii fanatici ai corectitudinii politice vestice, pe mana unor politicieni, functionari ai statului, redusa la nivelul judecatii, arbitrariului si intereselor acestei catgorii insalubre si parazitare.

Intai recititi asta: „Doua lucruri stau la fundatia unei societati libere, deschise: domnia legii si libertatea de expresie. Daca nu le ai pe acestea doua nu traiesti intr-o tara libera.” Si apoi minunati-va cum acest individ -Dragnea Liviu, un neispravit din Teleorman, ajuns in conjunctura tulbure a tranzitiei mare decident politic pe o tara de 20 de milioane de europeni- a reusit ca in mai putin de 3 ani sa atenteze la ambele.

Si meditati la modul in care ideologia corectitudinii politice in implementarea ei institutional-legislativa ne sufoca si confisca incet, sub ochii nostri, libertatea de expresie pas cu pas in aplauzele intelectualilor, semintelectualilor, sfertointelectualilor si idiotilor utili care in mintile lor probabil ca sunt convinsi ca asa trebuie sa fie pentru ca, nu-i asa, „asta e directia in care se merge si in occident”:

Un proiect de lege initiat de Liviu Dragnea prevede amenzi de pana la 60.000 de lei pentru „defaimare sociala”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult