Acasa Opinii Lemnul si spaţiile mici

Lemnul si spaţiile mici

scris de Doru Dragomir
10 afisari

„Dumnezeu preferă lemnul şi spaţiile mici”. Chartre, Sagrada Família, St Paul’s, Sfanta Sofia, Notre Dame iata inceputul unei intregi liste de erori teologic-arhitectural-ingineresti cu elemente de feng sui. Unde sunteti Sir Christopher Wren, Antoni Gaudí, Filippo Brunelleschi sa intelegeti si voi in sfarsit cum vine treaba?! Erwin Panofsky, catedrala gotica si scolastica: Sa fim seriosi.

Dragoș Paul Aligică30 de luminarii ale unor forme artistic-muzical-coregrafice de gandire in versuri din bastionul avangardei civilizatiei lemnului si stufului cu vedere la eternitate care s-a nascut -evident- la sat si care luminarii au ramas se pare etern blocate in proiectul in cauza, s-au exprimat asupra problemei dupa ce s-au plimbat derutate prin lifturi si parcari in cautarea unei relatii mai intime cu Divinitatea.

„Până la urmă l-am găsit, într-o biserică din lemn. L-am văzut de la intrare. N-a fost greu, biserica are 100 de metri pătraţi în total.”

Ne trebuie un calcul mai exact aici pentru ca in lumina celor de mai sus a devenit evident ca eficienta si succesul acestui tip de intreprindere este minimizarea unei functii de suprafata in metri patrati, raportata la inaltime si calibrata cu un factor m, un indice compozit al tipului de material de constructie folosit. Ce noroc avem ca suntem contemporani cu cele 30 de luminarii!

Realitatea e ca Dumnezeu le-a promis imparatia cerurilor astora cu profilul respectiv, indiferent de numar si suprafata pe care se manifesta deficitul lor cu duhul. Si cine suntem noi sa chestionam preferintele lui Dumnezeu?!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult