Acasa Opinii Libiodromul

Libiodromul

scris de Ioan Groșan
3 afisari

N-am ce face, trebuie să-i dau dreptate preşedintelui Băsescu atunci când a comparat postura României vizavi de conflictul din Libia cu cea a unui pistolar căruia îi tremură degetul pe trăgaci.

Ioan GrosanPăi da, dacă tragi, în cine tragi? Cu triburile sale, Libia pare ceata lui Piţigoi, tragi într-unul, pică doi. Şi-apoi, de ce să tragi? Ce gheşeft ai din asta? Petrolul?

Îşi imaginează cineva că la sfârşit marile puteri vor face o plecăciune în faţa vioaielor noastre fregate şi MIG-uri şi vor zice: „Fraţi aliaţi români, ia luaţi voi de-acilea vreo două câmpuri petroliere, să nu vă-ntoarceţi cu mâna goală acasă”? Câmpurile astea au fost împărţite de mult, încă de pe vremea când Gaddafi se pupa cu Sarkozy şi Berlusconi, unul din fiii săi cumpăra echipa Cesena, iar CIA-ul scotea din pălărie un iepuraş de culoare.

Libia nu e acum decât un „libiodrom”, un poligon de tragere sub nisipul căruia colcăie aurul negru. Nu emoţionante instincte umanitare mână marile puteri în luptă, fiindcă atunci NATO şi UE ar fi trebuit să intervină şi-n acele state africane unde sute de mii de oameni mor de foame sau sunt victimele  conflictelor intertribale.

Numai că acolo nu se găseşte petrol, ci ceva care, vorba ardeleanului, „nu există”, cum ar fi girafele ori hipopotami. Orice om cu scaun la cap îşi dă seama că scenariul libian repetă aproape fără nici o deosebire scenariul irakian, scenariu care le-a permis firmelor texane în spatele cărora stau Dick Cheney şi George W. Bush să-şi umple conturile cu sume fabuloase.

Mi se face şi milă când îmi aduc aminte de imaginea de şobolan încolţit într-o groapă a lui Saddam Hussein, despre care fosta administraţie americană clama sus şi tare că are arme de distrugere în masă!

Iar procesul prin care Saddam a fost condamnat la moarte a fost, în fond, la fel de grotesc precum cel al lui Ceauşescu.

Marile puteri sunt cinice, iar atunci când în sufrageria NATO se vor împărţi bucatele, România va fi tolerată, precum tatăl lui Ion al Glanetaşului, cel mult în bucătărie.

9 comentarii

codul X 25-03-2011 - 09:30

e bine si in bucatarie, caci acolo se fabrica si bucatele, dar mai ales se pun otravurile sau se fac iradierile a celor care nu sant invitati….. n-ai stiut-o nea GROSAN ?

VIRUSU 25-03-2011 - 15:07

Grosane-turnatorule, lasa/ne, du-te in agricultura sau la mina si fa acolo performanta. Nu ti-e rusine sa mai apari la ziar? si-ti mai etalezi si moaca.

u s 26-03-2011 - 20:33

Du-te si in fata la Cotroceni, te rog frumos.

Ion Caramdache 25-03-2011 - 15:28

He, he, he, libidoul lui Nelu Sanepizdu a ajuns acum libiodromul delatorului Ion Grosan – adica atat de mare cat desertul Libiei si gramezile sale de nisip duse de vant.

Nashu 25-03-2011 - 16:10

Grosane,
Zici matale, da’ nu prea spui.
Dai mereu impresia ca n-ai nimic de spus…
Pe deasupra ti-o mai si trag toti, cum casti gura – ca asa se preteaza, la ciripitori.
Nasoala etapa traversezi.

Ciu Huhu 25-03-2011 - 16:59

Stimate jurnalist ai direptate, TOTUSI NEBUNUL GADDAFI TREBUIE EXTERMINAT pentru a nu mai putea extermina sute de mii de libieni!!

Ciu Huhu 26-03-2011 - 17:54

Hitler a fost la fel de nebun ca acest NEBUN Gaddafi!

Europeanuul 26-03-2011 - 20:05

Domnule Grosan,

Arabia Saudita ar avea de 5 ori mai mult petrol decat Libia. Proiectele planificate prin Nordul Africii sunt revolutionare (in adevaratul sens al cuvintului 😉 )

http://www.nytimes.com/2011/03/14/business/global/14green.html?_r=3&ref=global-home

http://www.dii-eumena.com/home.html

http://www.dii-eumena.com/home/our-shareholders.html

http://www.dii-eumena.com/associated-partners.html

Europeanuul 26-03-2011 - 20:22

vedeti ce spun top managers (in filmuletul de mai jos). Operation-Wüstentstrom: curentul trebuie sa curga.

http://www.zdf.de/ZDFmediathek/beitrag/video/1221300/Operation-Wuestenstrom#/beitrag/video/1221300/Operation-Wuestenstrom

Atentie: intre „Wüstentstrom” si „Wüstensturm” exista o mare diferenta.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult