Acasa Opinii Locul României în Lume

Locul României în Lume

scris de Doru Dragomir
87 afisari

Dacă ar fi să ne luăm după cel mai recent raport de inspecţie al Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii, efectuată la ambasada sa de la Bucureşti, România este importantă pentru pământul şi apele sale, ceea ce este de bine, în condiţiile în care atât pământul, cât şi apele din Europa şi din Lume sunt din ce în ce mai preţioase, pe măsură ce omenirea se înmulţeşte şi murdăreşte aerul, apele şi pământul, şi strică tot mai mult Terra.

Hari Bucur MarcuDacă ar fi să ne luăm după politica de securitate a Federaţiei Ruse, atât cât o putem bănui din declaraţiile şi comportamentul şefilor de la Kremlin, România este importantă pentru lanţul muntos al Carpaţilor de pe teritoriul său, care întârzie semnificativ o eventuală ofensivă armată dinspre vest către Rusia, pe direcţia sud, atâta vreme cât acest lanţ nu este străbătut de autostrăzi.

Pentru Germania, Franţa sau Belgia, se pare că România este importantă ca a doua piaţă ca mărime din Europa de Est, de desfacere pentru produsele lor, inclusiv cele alimentare. Aceiaşi importanţă se pare că o are România şi pentru Turcia sau China. Pentru Austria, România este importantă ca piaţă bancară, iar pentru Grecia, pentru piaţa serviciilor de telecomunicaţii.

Desigur, România mai este importantă şi pentru oricine a apucat ori va apuca să pună mâna pe aurul, uraniul, cuprul şi alte minerale din subsolul său, ori chiar pe fierul vechi rezultat din dezmembrarea unităţilor industriale româneşti. Chiar şi oamenii din România se pare că sunt importanţi pentru alţii dinafară, cu condiţia ca aceşti oameni să nu vieţuiască sau să lucreze în România. Asta, cu excepţia românilor ce îşi spun ţigani, care sunt trimişi cu regularitate înapoi, de pe unde se stabilesc ei în Europa, cu preponderenţă din Franţa.

De mai multă vreme, circulă pe Internet o glumă vizuală, sub forma unor hărţi, în care statele sunt înscrise nu cu numele lor, ci cu ce însemnătate au ele pentru un anumit segment de public internaţional, cum ar fi berea Carlsberg sau Tuborg pentru Danemarca, ori fetele frumoase pentru Ucraina. Păstrând ideea şi renunţând la umor, România ar fi înscrisă, deci, pe o asemenea hartă, ca locul unde vieţuiesc ţiganii, de unde pleacă definitiv doctorii, inginerii, profesorii ori zidarii şi, temporar, căpşunarii, locul de unde le vin altora banii pe produsele lor de doi lei, precum şi aurul, uraniul, cuprul sau fierul de care au nevoie pentru industriile lor. Şi mai este locul care apără Rusia de o invazie a Vestului. Într-un viitor apropiat, România va mai fi şi locul de unde pleacă cel mai ieftin gaz european şi unde nu mai poate nimeni locui sau trăi, din cauza exploatării acestuia din şisturi.

Sunt mulţi români care acuză deschis străinătatea pentru faptul că România se află pe harta Europei doar cu asemenea semnificaţii şi cu o asemenea importanţă şi nu pentru valorile sale şi pentru calitatea poporului său. Ei consideră reprobabil faptul că străinii sunt interesaţi de România exclusiv în sensul exploatării ei şi pentru maximizarea profitului rezultat în urma acestei exploatări. Mai ales, cu ocazia repunerii domnului Băsescu Traian în scaunul prezidenţial, prin intervenţie străină deschisă şi părtinitoare, după referendumul din iulie 2012, de demitere a acestui domn, mulţi români au identificat, ca elemente anti-româneşti, Uniunea Europeană personificată prin comisarul şef Barroso, Germania individualizată prin cancelarul Merkel şi Statele Unite ale Americii reprezentată de ambasadorul său la Bucureşti şi de un funcţionar de la centru.

Numai că românii cei acuzatori pierd din vedere un adevăr elementar. Este foarte natural că străinilor nu le pasă de România ca să îi fie României bine, ci doar ca să le fie lor bine. Uneori, se întâmplă ca acest bine să fie unul comun, alteori, el este divergent. Iar atunci când binele este divergent, străinii aleg, fireşte şi explicabil, să le fie lor bine în pofida României. Nu la fel de natural este că românilor, în imensa lor majoritate, nu le pasă de România, în general, şi nici de locul pe care aceasta îl ocupă în Lume, în special. Deşi ar fi trebuit să le pese, pentru că numai românii, ca naţie, pot pune România pe orice hartă, în orice loc vor ei. Aceata este, de fapt, raţiunea de a fi a statelor, de când s-au inventat ele, de acum 365 de ani, să fie aşa cum vor suveranii lor. În cazul României, conform Constituţiei, poporul român este singurul  său suveran, deci statul ar trebui să arate şi să fie aşezat pe harta Europei şi a lumii exclusiv aşa cum vrea acest suveran.

Ar trebui să ne lămurim, odată pentru totdeauna, dacă românii nu pot, ori nu sunt lăsaţi să îşi pună Ţara pe ce loc vor ei în Lume, sau că ei pot şi acesta este locul pe care ei vor să fie aşezată Ţara lor, undeva la coada Europei şi a Lumii vestice, exploatată şi siluită de cine are chef, fie dinăuntru, fie dinafară.

Toate datele disponibile arată că adevărul se înclină spre a doua ipoteză. Cele 16 – 17 milioane de români maturi au o deplină libertate de exprimare a propriilor opinii, năzuinţe, aşteptări şi chiar interese, atât în spaţiul public, cât şi în cel politic. Jumătate dintre ei aleg să îşi arate preferinţele şi prin vot, la diferite alegeri şi referendumuri, iar cealaltă jumătate preferă să tacă. Ce rezultă din aceste preferinţe şi tăceri este aşa-zisa „clasă politică”. Ea, clasa, nu are cum să fie nici mai bună, nici mai rea decât preferă poporul român. Ca urmare, faptul că această clasă politică administrează Ţara în halul în care o face, de o dă pe mâna străinilor sau o jefuieşte ea însăşi, este numai consecinţa preferinţelor românilor liberi şi suverani în România lor.

Degeaba se ridică voci din rândul poporului care deplâng soarta Ţării, care îi acuză pe străini de anti-românism, ca şi când aceştia ar trebui să fie mai grijulii cu România decât românii însişi, ori care condamnă diverşi politicieni pentru dezastrul în care au adus statul şi poporul său. Aceşti protestatari vocali nu înţeleg faptul atât de simplu că nici străinii, nici politicienii români nu au ajuns prin forţă în fruntea mesei cu bucate, ci invitaţi de români.

Nu ştiau aceşti români că atât străinii cât şi politicienii aborigeni pe care i-au invitat să se aşeze în capul mesei vor face rău României şi poporului său? Ba da, ştiau! Şi chiar dacă nu ar fi ştiut de la început, tot şi-ar fi dat seama după unul sau două cicluri electorale că nu la binele Ţării şi poporului se gândesc ei, ci doar la binele propriu şi că nu au nicio tresărire să îşi satisfacă acest bine propriu în detrimentul celui comun, al tuturor românilor.

Pe domnul Băsescu Traian, cel vândut străinilor sau care a vândut Ţara străinilor, care şi-a făcut din România „stat de mâna a doua”, care a îndemnat românii să plece din Ţara lor şi a invitat firmele străine să îi siluiască României subsolul, până la moartea pămânului, l-au ales românii în 2004, l-au votat la referendumul de demitere din 2007, l-au reales în 2009 şi l-au lăsat în pace la referendumul de demitere din 2012. Aşa că, ori de câte ori vine cineva şi demonstrază că domnul Băsescu este malign pentru România, trebuie să ne aducem aminte că sunt multe milioane de români care ştiu şi ei acest lucru dar l-au preferat în fruntea Ţării. Şi mai sunt mult mai multe milioane de români care şi ei ştiu acelaşi lucru, dar îl tolerează în fruntea Ţării, prin absenteism sau dezinteres. Iar domnul Băsescu Traian este doar un simplu exponent al „clasei politice” româneşti. Aceiaşi atitudine au avut şi o au românii faţă de toţi politicienii, mai vechi sau mai noi.

Acum, la conducerea României se află generaţia a doua dintre „conducătorii” de sorginte comunisto-fesenistă. Indiferent din ce partid fac acum parte, ori de ce au zis ei în alegeri, pentru a fi votaţi, şi indiferent de cât de naivi sau de indolenţi au fost cei ce i-au votat, este evident că politica lor este ca totul să rămână la fel ca înainte, ca şi când nu ar exista nicio problemă de guvernare, alta decât cine să fie la guvernare, şi ca şi când nu ar fi nici măcar o singură îngrijorare despre viitorul nostru, în această Ţară. Adică, ei vor să guverneze de parcă, în Lumea în care unii dintre noi am vrea ca poporul român să aşeze România mai bine pe hartă, nu se refac fundamentele arhitecturale ale construcţiei societale, în vederea unei alte ordini mondiale globalizante, nu se redefinesc formele de putere hard şi soft, nu se fac şi mai bogaţi cei bogaţi şi se sărăcesc şi mai tare cei săraci, nu se pregăteşte o reaşezare fundamentală a controlului resurselor de orice fel, în ajunul schimbărilor climaterice majore ce bat la uşă şi a sporului de populaţie ajuns deja aproape dincolo de posibilităţile de nutriţie ale Terrei. În asemenea condiţii, românii se preocupă de alegerea unor politicieni care le promit cinci lei la pensie şi zece lei la salariu, care îi mai lasă să facă, în continuare, blatul pe autobuz sau tren şi să fure lumina electrică de pe stâlp, sau să meargă la „mica înţelegere” cu funcţionarii de stat şi cu agenţii de ordine. Şi mai sunt multe astfel de „libertăţi” pe care guvernanţii le distribuie, cu dărnicie, guvernaţilor.

Pentru că schema de funcţionare a statului român este că guvernanţii îi lasă pe alegători să înşele statul cu doi lei, ca să poată, la rândul lor, păgubi şi ei statul de zeci de miliarde de lei. Iar această schemă nu este una conjuncturală sau improvizată. Este o schemă pregătită să dureze generaţii. De aceea, învăţământul românesc este aşa de deplorabil şi inutil cum este. De aceea armata nu mai este armată. De aceea infrastructura nu este infrastructură şi nici sănătatea nu este sănătate. Pentru că schema aceasta presupune ca statul să nu producă niciun serviciu sau bun public de calitate, ci doar oportunităţi de furt, jaf ori delapidare.

Deci, România ocupă în Lume locul pe care i-l doreşte poporul său suveran. Faptul că acest loc este unul de ruşine nu are nimic de-a face nici cu stăinii, nici cu politicenii români, ci cu preferinţele românilor, în majoritatea lor. În viitorul mai apropiat ori mai îndepărtat, locul României în lume nu se va schimba decât atunci când vor vrea românii cei mulţi să se schimbe. Întrebarea care se pune este dacă românii ăştia cred oare că s-ar putea găsi un loc şi mai rău, sau nu?

64 comentarii

ValVerde 21-01-2013 - 14:02

„Deci, România ocupă în Lume locul pe care i-l doreşte poporul său suveran. Faptul că acest loc este unul de ruşine nu are nimic de-a face nici cu stăinii, nici cu politicenii români, ci cu preferinţele românilor, în majoritatea lor. În viitorul mai apropiat ori mai îndepărtat, locul României în lume nu se va schimba decât atunci când vor vrea românii cei mulţi să se schimbe. Întrebarea care se pune este dacă românii ăştia cred oare că s-ar putea găsi un loc şi mai rău, sau nu ?”

===

Foarte adevarat. Felicitari !

CONGO 21-01-2013 - 14:10

Locuri mai rele sunt berechet, spre exemplu Bangladesh, caci de Congo cred ca nu trebuie sa mai mentionez, se subintelege.

digital 21-01-2013 - 14:30

așa,cotarlă,în sfârșit îți dă și ție cineva,apă la moară!
hai schiaună și gudură-te!
mâncați-ar măta coada!

digital 21-01-2013 - 14:21

ar fi fost necesar,să specificați,tot cu litere îngroșate,măcar de bun simț,că nu toți românii sunt,hoți,și nici inconștienți,și nici fără de principii,și nici jeghoși,și nici chiar proști!
ar fi sunat,mult mai bine articolul,d-voastră!
dar opiniile oamenilor sunt subiective,iar la acest articol,puteați liniștit să semnați:lucian mândruță,că nu era nici o diferență!

Hari Bucur-Marcu 21-01-2013 - 14:43

Îmi pare rău să recunosc, dar nu știu cine este domnul Lucian Mândruță, cum, probabil, nici domnia sa nu a auzit de mine. Deci, orice asemănare este cu totul întâmplătoare.

Cât despre ce ar fi trebuit să fac sau să zic în articolul meu, am făcut și am zis tot ce am vrut eu să fac și să zic. Ar trebui să vă obișnuiți cu ideea că citiți ceea ce am scris eu și nu ceea ce ați fi vrut dumneavoastră să scriu, domnule digital.

Asta nu înseamnă că nu sunt de acord cu dumneavoastră că nu toți românii sunt hoți (de exemplu, eu sunt român și nu am furat în viața mea nici măcar un nasture să îmi completez echipamentul), cum nu toți sunt jegoși și așa mai departe, cum ziceți mai sus. Numai că nu despre calitățile sau defectele românilor este vorba, ci despre locul României în Lume, care este stabilit de majoritatea românilor, indiferent cât de cuminți sau răi sunt aceștia.

Cam despre asta este vorba pe aici…

digital 21-01-2013 - 17:00

asta am vrut să aud de la d-voastră,și sunt pe deplin,mulțumit….nu ați furat nici măcar un nasture,dar totuși sunteți stigmatizat,pentru faptul că sunteți,român,vreți sau nu vreți!
vă stimez și respect,dar în acord cu ceea ce simțiți,mi se pare cam forțată și foarte gravă,concluzia din finalul,articolului,mai ales că ați declarat răspicat:”Cât despre ce ar fi trebuit să fac sau să zic în articolul meu, am făcut și am zis tot ce am vrut eu să fac și să zic. ”
este foarte clar că vi-o și asumați!

ValVerde 21-01-2013 - 17:10

1. Cine sint starinii care stigmatizeaza romanii si de ce ?
2. Ai facut omul ala de zapada ? Dar morcovul ? Ce-ai facut cu morcovul ?

digital 21-01-2013 - 17:16

nu fi nesimțit,măcar,că de prost e clar, că ai dovedit-o!
nu ți-aș recomanda să afli,dar dacă ți-i înadins,poți afla!
și chiar foarte repede ce am făcut cu morcovul!

ValVerde 21-01-2013 - 17:55

digital: „Urboase !!! bai urboase, ba….!!! hai ba pe afara…”

digital: ” Nu ba, nu pling ca mi s-a topit omu’ de zapada…(se smiorcaie)…m-a batut ValVerde. Hai ba sa-l cautam impreuna…”

digital: ” Nuuu…nu ma doare. Nici macar nu e singe inchegat, mi-a pus sandivsu’n cap cu magiunul in jos…hai ba, nu pleca ca mai e pina incepe filmul…baaa…ce bulangiu !!!…..

digital 21-01-2013 - 18:16

ValVerde
21-01-2013 at 17:5
dacă tot ai vrut să afli,să știi că mai era loc în pheeezdhhhha mătii și pentru frunze,da le-am lăsat pe-afară!
erau verzi și semănau cu tine!
hahaha!

Tache 21-01-2013 - 15:55

Poporul roman este victima gandirii delirante, care a ajuns la putere dupa al doilea razboi mondial. Toate popoarele din occident sunt in stare mai grava sau mai putin grava de degradare. Romanii sunt, probabil, in starea cea mai grava, pentru ca nu au avut forta necesara sa se opuna experimentelor (reformelor) care au fost aplicate pe pielea lor. In plus, acestea au avut un clar caracter dusmanos si distructiv.

Acum s-a ajuns la final de drum. Romanii nu mai pot, oricate serii de scuipati s-ar abate asupra lor. Bineinteles ca se multumesc cu mici compromisuri, caci asta este situatia. Era clar de foarte mult timp ca aici se va ajunge, iar situatia va continua sa se agraveze. Criza poporului roman este secundara crizei civilizatiei occidentale, veche de 500 de ani si pe cale de disparitie.

Daca romanii vor supravietui acestor ultime incercari, vor intra intr-o noua faza a civilizatiei, cand camata si specula vor fi desfiintate si aspru pedepsite, fiind crime mai grave decat omorul; omul si nevoile lui vor fi puse in centrul societatii, se va investi in oameni, se va avea grija ca ei sa fie sanatosi si educati, iar omenirea in general va inceta sa se mai afle in stare de rebeliune fata de Dumnezeu.

Paul din Ohio 21-01-2013 - 22:15

Ai dreptate Tache. Romanii au fost tinta unei distrugeri FARA PRECEDENT in Europa moderna. Asta este explicatia care ar trebui sa fie vazuta si analizata mai adanc si mai inteligent decat invinovatind „majoritatea” care „fura” spre deosebire de autorul care nu a furat niciun nasture in viata lui!.

ValVerde 22-01-2013 - 08:40

Mai Tache, tu esti cu propaganda iraniana si cu isteria CIA.
Paul e cu isteria KGB

Va incurcati in litere si in agentii, in rest sinteti la fel.
O lume dusmanoasa v-a furat cu cruzime cirnatul !

Tache 22-01-2013 - 09:26

CIA si KGB su fost intotdeauna mana in mana. Prieteni de nadejde.

ValVerde 22-01-2013 - 10:15

Am mai auzit…lucreaza mina’n mina sa ne fure tara, codrul cu poienile, ochii cu sprincenele…si pe urma ne bat si la fotbal.

Fiti vigilenti, romani verzi !!!

Tache 22-01-2013 - 10:33

Cine nu crede, este suficient sa se uite la tine, ca sa se ingrozeasca… Imi dau seama ca oricine poate deveni ca tine, supus presiunii si incapabil sa mai respecte minimele standarde de bun-simt si onestitate intelectuala. Pe romaneste spus, mi-e frica sa nu patim ca tine si sa fim nevoiti sa mancam la fel de mult rahat ca si tine.

ValVerde 22-01-2013 - 10:40

Vorbind de mincat rahat…ai gasit prevederile Conventiei de la Geneva care legaliza represaliile impotriva civililor din zonele ocupate? (Vorbim de WWII si de Conv de la Geneva dinnainte de 1949)

Poate te ajuta dl. Eretic si neacsum, ca si ei sint de aceeasi parere cu tine.

Ti-au furat evreii paragrafele ?

L-au „igienizat”, nu e asa ?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 21-01-2013 - 15:58

…”ori de câte ori vine cineva şi demonstrază că domnul Băsescu este malign pentru România, trebuie să ne aducem aminte că sunt multe milioane de români care ştiu şi ei acest lucru dar l-au preferat în fruntea Ţării.”….
Avetzi dreptate doar in parte ,si anume in 2004 multi romani au dorit indepartarea unui sistem ticalosit, cel reprezentat de Adrian Nastase si aici nimeni nu ar fi banuit ca introduce un ADEVARAT CANCER care s-a reprodus in faza de metastaza , invadand intregul organ R O M A N I A !
Astea daca autorul si-a permis o STADIALIZARE folosita in ONCOLOGIE , dupa un studiu profund urmat EXTIRPARII TUMORII !
Traian Basescu nu a fost niciodata MALIGN ROMANIEI !
Traian Basescu este CANCERUL SOCIETATII ROMANESTI in ANSAMBLUL ei , Se vede dupa ORGANELE STATULUI !
victorash-viorel ponta si homunculii din jur ,deja sant invadati , sant metastazati , de acest CANCER GENERALIZAT .
Care trebuie INDEPARTAT Chirurgical de INDATA , impreuna cu organele invadate !

Tache 21-01-2013 - 16:10

Sa luam educatia, asa la intamplare, caci acelasi mod de gandire functioneaza in toate domeniile. Totul este gandit in slujba unei oligarhii ostile bastinasilor, totul pentru PUTERE si CONTROL, indiferent de costurile umane.

” Cele mai prezente voci ale nemulțumirii în perioada comunistă, mișcările studențești, aproape că au dispărut după ’89. Motivul: la o societate mai egocentrică și mai individualistă ,cum e cea din prezent, s-au adăugat și desele schimbări din învățământ. La nivelul străzii, studenții și-au pierdut elanul și nu mai sunt prima linie a protestelor. Sistemul educațional a adoptat modelul Bologna, iar acum, în trei ani de studenție, pe lângă faptul că nu ai timp să aprofundezi un domeniu, nici nu-ți poți crea legături sau interacționa suficient cu ceilalți. În prezent, se lucrează la un sistem în care și liceul să aibă doar trei ani, prin mutarea clasei a noua la gimnaziu.”

http://www.dcnews.ro/2013/01/conspiratia-bologna-de-ce-au-disparut-protestele-studentesti/

briel 21-01-2013 - 16:52

Splendid articol domnule Bucur-Marcu. Nici prea acid, nici prea lesinat-patriotic, doar realist. In prima parte am recunoscut umorul cinic englezesc, iar in a doua inima de roman.

Cu tristete (sau o fi disperare?)
briel

jan dinu 21-01-2013 - 17:18

Se aude prin Folkclor
Ca ROMAnii sunt popor
Daca-i iei la scuturat
Ramin shatra intr-un stat !
JD-USA

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 21-01-2013 - 17:56

Moshe Piparka!
Te iei de Rroma nicka !
Te iei de …SHATRA !
Nu e bine , Nu e bine
Parke IO te-am fackot
Lord si SIR , I O te si
PHOOT !

jan dinu 21-01-2013 - 17:55

Din Banat pin-la Cahul
Azi romanul este NUL …
E umplut cu tziganie
Vai de tine Romanie !…
JD-USA (only )

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 21-01-2013 - 17:58

GOOD BLESS AMERICA !
GOOD BLESS ROMANIA !
MY COUNTRI !

jan dinu 21-01-2013 - 18:27

In acest moment apare presedintele meu
– OBAMA – la tribuna inaugurarii .!
Toti scandeaza : OBAMA – OBAMA – OBAMA !!!
GouD …!,,-:))
GOD BLESS AMERICA !!!!!!!
JD-USA

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 21-01-2013 - 18:30

Jane, parca era mai VIXUIT !
sa nu devina si asta WHITE !

jan dinu 21-01-2013 - 18:39

UI R ONU ….today …!!!
JD-USA (onliiii )

oprean ioan 21-01-2013 - 17:58

Hari,
Felicitari pentru acest articol ! Te urmaresc de ceva vreme in ZV ; imi plac ideile si judecatile tale.
Poate ca ar trebui sa treci „la nivelul urmator”, sa vii si cu solutii, pe care, sunt sigur, le ai.
cu admiratie, un fost cloeg de LM

Hari Bucur-Marcu 21-01-2013 - 20:18

Ioane, chestia asta cu soluțiile este ca ura din bancul de demult, de pe vremea comuniștilor, când, întrebat de ce nu strigă URAAA! la ovațiile reglementare, unul răspunde: „eu o am în suflet”. Așa și noi, purtăm soluțiile în sufletul nostru, numai că nu ni le exprimăm și nu le aplicăm, pentru ca să nu supărăm sistemul. Dar, așa cum comunismul a căzut, așa va putea cădea și acest regim anti-românesc. Numai să vrem noi.

DXN 21-01-2013 - 21:34

Coane Hariton, … , cucoane Hariton, … ma leshi?

Europeanuul 21-01-2013 - 21:59

Domnule Bucur, puteti fi asa de amabil sa ne explicati si noua la ce va referiti prin regimul antiromanesc? Este tara condusa cumva de un regim care actioneaza impotriva romanilor?

ValVerde 21-01-2013 - 22:18

Europene, lasa-l acum, nu-l lua repede ca i se pune splina.

A zis vorba mare cind a afirmat ca pozitia Romaniei in lume nu depinde nici de straini, nici de petele din soare, ci numai si numai de romani.

Nu te lega nici tu de amanunte…zice el ca gazele de sist distrug mediul inconjurator, (pe ce s-o baza?) ca statul ar trebui sa produca „bunuri si servicii”, (economy 101 !) acum ca guvernul ales democratic actioneaza impotriva romanilor…

Ia-l incet, ca se dezorienteaza usor.

Hari Bucur-Marcu 21-01-2013 - 22:45

Deși rezist ușor tentației de a mă băga într-o discuție la mișto, de data asta trebuie să remarc faptul că nu gazele de șist dăunează mediului, ci exploatarea lor, care, dovedit faptic în Canada și alte locuri, distruge complet pânza freatică pe adâncimi și suprafețe imense. Iar fără apă nici viață nu prea este.

Salut 21-01-2013 - 22:50

Te-ai fript. Nu mai scapi de VacaVerde, e ca ciulinele de coada cainelui, ca rahatul in crapatura pantofului.

🙂

ValVerde 21-01-2013 - 22:56

Foarte rau ca nu te bagi in discutii la misto, d-le Marcu. E refrescant !

Dar ma rog, daca vrei sa adoptam ton serios, uite aici expresia pe care m-am saturat sa o tot pun „formatorilor de opinie”:

PE CE TE BAZEZI ????!!!!

E absolut normal sa adopti o opinie sau alta pe aceasta tema. Dar dai verdicte. Ne spui ca exploatarea gazelor de sist dauneaza pinzei de apa freatica.

Te suspectez ca nu esti specialist in domeniu.
Frumos ar fi sa mentionezi studiile care te-au facut sa adopti pozitia respectiva, ca apoi sa primesti sugestia sa citesti alte studii, in totala contradictie cu primele.

Din nou, ca nespecialist, poti crede ce vrei, dar nu le vinde ca fapte probate, pentru ca nu ai competenta de a o face.

ValVerde 21-01-2013 - 22:58

@ B. salut

„ca rahatul in crapatura pantofului.”

===

pe unde umbli tu ?
Ca sa stiu sa nu ma duc pe acolo….multi rahati in drum…

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 21-01-2013 - 23:08

Mi se pare mie ,sau intradevar partner’s
Nu te lassa , valurenne !

Hari Bucur-Marcu 21-01-2013 - 23:11

Hait, că l-am supărat pe domnul ValVerde! Probabil că nu i-a plăcut că l-am corectat cu diferența dintre gazele de șist care nu au cum să distrugă mediul (pentru că fac parte din natură, daaah) și exploatarea acestor gaze, care este dovedit distrugătoare a pânzei freatice.

Domnule ValVerde, eu scriu și lucrări științifice, unde pun corect referințele pentru informațiile și opiniile provenite din afara gândirii mele. Fiți convins, vă rog, că nu las nicio asemenea sursă nenumită. Ba, mai mult chiar, indic și metodologia folosită, pentru ca oricine vrea să verifice valabilitatea celor scrise de mine, pot avea acces atât la sursele de informare, cât și la metoda de exploatare a lor.

Aici, însă, nu este cazul. Fiind un articol de formare de opinie, va trebui să mă credeți pe cuvânt. Adică este o problemă de credibilitate și nu de confirmare științifică a celor scrise de mine. Dacă nu mă credeți, este treaba dumneavoastră. Eu nu am niciun interes să vă formez vreo opinie. Puteți rămâne cu cea ce vă aparține. Bineînțeles că, în oglindă, nici nu vă puteți aștepta ca eu să vă bag în seamă, în sensul să îmi însușesc vreo observație sau opinie ce vă aparține.

ValVerde 21-01-2013 - 23:35

„Aici, însă, nu este cazul. Fiind un articol de formare de opinie, va trebui să mă credeți pe cuvânt…….

Eu nu am niciun interes să vă formez vreo opinie.”

===

Cum e d-le Marcu, scrii articole formatoare de opinii fara a avea vreun interes de a forma opinii?

Treaba ta…

Uite un adevar elementar: cind ceri sa fii crezut pe cuvint, trebuie sa stabilesti valoarea cuvintului respectief. O faci implicind dovezi obiective, din surse independente si competente.

Credibilitatea pe care o invoci se bazeaza pe confirmarea stiintifica. Nu se exclud reciproc, sint interrelationate.

Altfel ajungi ca Neacsu, care incearca sa formeze opinii bazindu-se pe ce i-au spus „niste iraquieni”

Nu incerc sa-ti schimb stilul. E bine ca ai precizat ca iti construiesti articolele rugindu-ti cititorii sa-ti acorde increderea lor.

E plin galantarul de reviste in care un autor sau altul s-au intilnit cu martienii sau ne spun -pe cuvintul lor de onoare- ca lumea se va sfirsi peste 18 ani, 3 luni, 11 zile 4 ore si ceva secunde.

O publicatie in plus sau in minus nu schimba situatia…

Hari Bucur-Marcu 22-01-2013 - 00:04

Se pare că trebuie să vă silabisesc, domnule ValVerde.

Vă rog însă să citiție aceste explicații după ce numărați până la zece și respirați adânc. Astfel, veți putea trece peste furia care vă confiscă și bunul simț, în momentul de față. Dacă vă întrebați de unde îmi dau seama, este evident după derapajul de exprimare nepoliticoasă pe care îl suferiți în dialogul cu mine.

Deci, în primul rând, nu scriu pentru dumneavoastră personal și nici nu îmi pasă de dumneavoastră personal dacă mă credeți sau nu. Ce poate fi mai clar decât asta? Este drept că, parafrazând un curtean constituțional, măreția forumului este că vă puteți exprima și dumneavoastră în subsolul celor scrise de mine, ceea ce vă dă impresia greșită că sunteți buricul Pământului, pe când dumneavoastră sunteți doar un pseudonim.

În al doilea rând, credibilitatea se dobândește prin mult mai multe moduri decât citarea unor surse de informare. De aceea semnez cu numele meu, pentru ca să dau credibilitate celor scrise de mine. Oricum, nu este elegant să intervin în articolul meu cu citate și surse pentru orice scriu. Nu m-ar mai citi nimeni.

Mai mult, așa cum am mai zis, eu închei articolul înainte de a-l publica, deci nu am de ce să revin asupra lui cu explicații sau informații suplimentare. Cine înțelege ce vreau să zic, bine, cine nu, iarăși bine. La fel și cine mă crede sau nu, Dacă intervin pe forum, o fac nu pentru a-mi justifica sau susține cele scrise în articol, ci pentru a discuta elemente din comentarii, ce mi-au atras atenția, așa cum a fost eroarea dumneavoastră cu gazele de șișt dăunătoare mediului.

Ca să vă silabisesc mai departe, intervenția mea a fost o formă de ironie intelectuală, în limitele bunului simț și ale politeții, ca opoziție la mișto-ul grosier pe care îl practicați, atunci când nu sunteți de-a dreptul suburban. Recunosc însă că remarca ulterioară că ironia mea și-a atins ținta este o manifestare a orgoliului meu de comunicator.

Nu mai sperați însă la continarea acestei ironii. Mă opresc aici, pentru că sunteți o țintă de care m-am plictisit și, oricum, nu aveți replică decât să îmi spuneți „tu” și să repetați argumentele subțiri și neconvingătoare. Probabil că nivelul următor va fi să „dați” în mine ca în pseudonimele ce vă mai bagă în seamă.

Noapte bună.

Salut 21-01-2013 - 22:36

Europeanuul
21-01-2013 at 21:59

„Domnule Bucur, puteti fi asa de amabil sa ne explicati si noua la ce va referiti prin regimul antiromanesc?…”

====================
Acum imi dau seama de ce aveti asa importante conversatii, tu si VacaVerde:

ET – Da’ de ce e uda apa?
VV – Habar n-are, zice ca ploaia cade de sus, de parca ar fi intalnit toate ploile!
ET – Mda, scria ceva in pagina a patra a manualului de economie capitalista pentru prosti. Pagina aia am citit-o aku un an, azi sunt deja la jumatatea paginii a cincea.
VV – Zice (!) unii ca daca iti cade un meteorit in cap, e de rau. Pe ce s-o (!) baza? Uite, mie nu mi-a cazut nici unul si tot vaca sunt.
ET – Da’ grecii nu vrea sa munceasca pe derivate, bre, degeaba le da Anjelika de mancare, ca ei tot tzatzikis, tzatzikis o tzin!
VV – Eh, si la noi e iarba verde….mai ales primavara, da….

Hari Bucur-Marcu 21-01-2013 - 22:39

Aveți dreptate să mă interogați. De fapt, am vrut să zic regim anti-cetățean, dar nu mi-a ieșit. Probabil pentru că am reprezentarea că cetățenii români sunt români.

Și nu este vorba de regim ca și conducerea Țării, ci de organizarea ei și, mai ales, repartiția puterii între componente. Toate datele despre Constituție, legislația majoră, Parlament, Guvern, Președinte, Justiție, arată că ele sunt, în linii generoase, indiferente la cetățean, dacă nu chiar împotriva lui. La aceasta se adaugă corupția instituționalizată, care, evident, își trage bunăstarea din banul public, ce este făcut și aparține cetățeanului, precum și mafiile de orice fel, care profită de pe urma acestei situații. Cam asta am vrut să zic despre regim că este unul anti-cetățean român.

neacsum 21-01-2013 - 23:47

Hari, Valverde e fetita asa ca nu ii mai spune domnule. In rest, daca nu ai ce face poti intra in discutie cu ea, oricum o faci degeaba.

digital 21-01-2013 - 23:52

ce fetiță,neacsum,nu vezi ditamai vita?!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 22-01-2013 - 00:03

@digi de Menthu :
Era placut peacilea pina cand,
Nu ai stricat atmosfera ,imundule !

neacsum 22-01-2013 - 00:07

Digital dragule, presupunand ca ceea ce spui tu e adevarat, cine ti-a spus ca vitele nu pot fi de sex feminin?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 22-01-2013 - 00:13

…Nea Marine
Nu as fi crezut ca te cobori !

Europeanuul 22-01-2013 - 00:16

Domnule Hari, va multumesc pentru raspuns. Eu sint convins ca noile generatii (cu ajutorul prietenilor din UE) vor reusi sa scoata Romania din impasul asa zisei „perioadei de tranzitie”. Din cate am inteles pe agenda noului guvern se afla o serie de reforme autentice, printre care se numara si reforma justitiei dar si reforma constitutionala.

@Neacsu
Nu stiu in ce masura domnul Hari il considera pe Maresalul Ioan Antonescu un „erou” al neamului nostru (sau in ce masura ar fi deacord cu instaurarea unei dictaturi militare, asa cum ati insinuat in urma cu cateva luni) insa in timp ce altii dau vina pe „straini” in privinta haosului din tara, domnul Hari aduce acuze (pe drept) clasei politice si elitelor romanesti.

Hari Bucur-Marcu 22-01-2013 - 00:17

Marine, mulțumesc pentru precizare. Numai că, pentru mine ValVerde este un pseudonim asexuat. Zic domnule așa cum zic „el” în loc de „el sau ea”. Împortant este să se înțeleagă cui mă adresez și că mă adresez politicos, așa cum m-au învățat acasă, acum mai bine de o jumătate de secol.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 22-01-2013 - 00:17

@digi de Menthu :
…bagabonthule
vrei o soarta ca Katzu
urbos pogoniciu !

Zenovia-Zamfira 22-01-2013 - 01:11

Pamantu’ntreg avea pe-atunci o singura limba si aceleasi cuvinte. Si a fost ca, pornind din partile Rasaritului, oamenii au gasit un ses in tara Sinear si s’au asezat acolo. Si au zis unul catre altul: „Hai sa facem caramizi si sa le ardem in foc!” Si au folosit caramida in loc de piatra, iar smoala in loc de var.

Si au zis: „Hai sa ne cladim un oras si un turn al carui varf sa ajunga la cer, si sa ne facem un nume, ca sa nu mai fim imprastiati pe fata ‘ntregului pamant!” Si S’a pogorat Domnul sa vada cetatea si turnul pe care-l zideau fiii oamenilor.

Si a zis Domnul: „Iata ca ei sunt un singur popor si au toti o singura limba; si acesta-i doar inceputul a ceea ce vor face; de-acum nu se vor mai opri de la tot ceea ce si-au pus in gand sa faca. Hai sa ne pogoram si acolo sa le incalcim 2 graiul, pentru ca unul altuia sa nu-si mai inteleaga limba”.

Si de acolo i-a imprastiat Domnul pe fata ‘ntregului pamant si ei au incetat sa mai zideasca cetatea si turnul.

Deci lipsa de democratie. Sanctionarea orgoliului omenesc de a strapunge cerul (locuinta lui Dumnezeu) cu puteri proprii. Cu acest moment se incepe nu numai istoria limbilor, ci si istoria mentalitatilor; cand doi oameni „nu vorbesc aceeasi limba” inseamna ca ei gandesc diferit, popoare diferite, obiceiuri diferite, neincredere, ura, razboi.

Deci democaratia nu vine de la Dumnezeu. Deci nu e buna.

Zenovia-Zamfira 22-01-2013 - 01:55

Dar ce stim noi despre dansatoarea din buric Mata Hari si inrudirea secreta cu Marcu Hari? In nici un caz mai mult decat secretul olteanului Neascu-Potter Hari , zis si Mos Teaca.

ValVerde 22-01-2013 - 05:07

Domnule Marcu,

1. Orgoliul gidilat va face sa percepeti distorsionat realitatea. In general, daca ma supara ceva si am optiunea de a ignora sau schimba ceea ce ma supara, o fac. Cu alte cuvinte, eu stau pe forumul asta ca sa ma distrez.
Ma puteti crede pe cuvint, sau nu.
Revenind la orgoliul dvs inveselit de expresia „gazul de sist dauneaza mediului” si la glorioasa dvs. observatie ca nu e gazul in sine ci „exploatarea” lui, as observa ca aveti un orgoliu usor gidilabil…care se leaga de amanunte nesemnificative. Cu riscul de a va desgidila orgoliul, si pentru ca dati atentie detaliilor, v-as atentiona ca nu e „exploatatrea” cea care eventual poate dauna mediului (nu o face, dar sa zicem) ci „metoda de extractie”
„Exploatarea” incepe dupa ce gazul e adus la suprafata, si are canonatie economica. (Fara a mai mentiona ca dintr-un put uscat nu se poate „exploata” nimic, desi actiunea pe care o infierati (miniexplozia subterana) a avut loc.)

2. Sa impartasesc opinia mea despre forum si contributia forumistilor. (Nu pretind un raspuns si in general nu am control daca o cititi sau nu)
Autorii articolelor isi publica munca pe blogul ZV. O fac pentru ca vor sa-si faca ideile cunoscute. De obicei isi semneaza creatia.
Noi, cititorii, avem posibilitatea sa comentam cum credem noi de cuviinta cele spuse in articol. O facem din spatele unui pseudonim.
Dupa publicare, autorul are trei optiuni:
a) citeste sau ignora comentariile in mod privat
b) sterge comentariile care nu-i convin sau pur si simplu inchide blogul, ca Petrescu (si risca sa nu-i citeasca nimeni ce scrie)
c) se pune la discutii cu cititorii, pe blog. Dar cind alege sa faca asta, se supune legilor nescrise ale blogului. Devine un alt anonim. Nu puteti invoca disparitatea din cauza numelui cu care postati, pentru ca nu exista nici o dovada ca sinteti cu adevarat autorul articolului. Puteti fi „ciufulici” care posteaza cu nick-ul dvs si se tavaleste de ris. C-asa-i la bloguri.
Cu at it mai putin puteti pretinde tratament preferential.

3. Dati sa se subinteleaga ca semnatura articolului ii confera credibilitate, nu continutul si argumentarea obiectiva.
Am opinie diferita, dar fara indoiala ca aveti dreptul sa credeti ce vreti.
Sint convins ca nu sint singurul cititor care prefera sa vada de o demonstratie logica, mai curind decit „crede-ma pe cuvint, sint Cutarescu”

4. Va autogratificati in mod ieftin cind spuneti: „Nu mai sperați însă la continarea acestei ironii.”
Credeti-ma ca nu am nici o speranta in legatura cu dvs.

E interesanta mentiunea dvs:

„măreția forumului este că vă puteți exprima și dumneavoastră în subsolul celor scrise de mine, ceea ce vă dă impresia greșită că sunteți buricul Pământului, pe când dumneavoastră sunteți doar un pseudonim.”

Monumentala mostra de prost gust si imfatuare, in opinia mea.
E bine de stiut care e pozitia dvs fata de cititori. Permiteti-mi un hohot de ris compatimitor. Nu il auziti, dar credeti-ma, e aici.

Zenovia-Zamfira 22-01-2013 - 14:04

Hari Krishna
Krishna Hari
Hari hari
Krishna Krishna

Numele lui Marcu-Bucur este o ofensa la adresa lui Lord Visnu.

כתבות שאולי 23-01-2013 - 05:19

Imediat dupa revolutie, comunistul Brucan avansa celebrul lui blestem prin care spunea ca Romaniei ii trebuie cel putin 20 de ani pentru ca sa-si schimbe mentalitatea comunista si sa fie apta sa intre in rindul tarilor civilizate. Din pacate, numai un procent de aproape 15% din romani au reusit sa se lepede de metehnele si mentalitatile comuniste, iar acei romani sunt aceia care au avut curajul sa voteze cu PPDD-ul. Faptul ca am dreptate o demonstreaza decizia majoritatilor romanilor din diaspora care au votat in marea lor majoritate cu ppdd-ul. Deci, romanii cei mai curajosi, romanii care au avut curajul sa plece din tara si sa-si faureasca un viitor in tarile de adoptie, sunt singurii romani care, impreuna cu cei care au votat ppdd-ul in tara, stiu ce-i trebuie Romaniei si cum sa iasa din haosul economic si moral in care s-a afundat. O alta dovada ca romaniii care nu au votat ppdd-ul sunt inca sub blestemul brucanian este aceea ca, nici dupa 23 de ani nu au fost in stare sa voteze alt partid inafara de fsn-ul comunist, divizat acum in doua capete de balaru: pdl si usl. Faptul ca nici dupa 23 de ani de zile romanii nu s-au deslipit de comunism, votindu-i tot pe ei, face ca UE-ul si NATO-ul sa aibe mari ezitari si regrete ca ne-au adoptat in rindul lor. Romania pdl-isto usl-ista nu are ce cauta in rindul tarilor civilizate. Pentru ca Diaconescu a reusit sa faureasca singurul partid al romanilor cu adevarat liberi de comunism, actuala putere incearca cu disperare sa-l anihileze pe simbolul libertatii poporului Roman. In fond ce-a reusit Diaconescu prin crearea acestui ppdd? Pai, exact ce reuseste sa faca o gospodina care freaca la maioneza si i se taie maioneza. Cind ti se taie maioneza, iei o lingura sau doua de maioneza taiata intr-un castron separat, si, cu ajutorul citorva picaturi de lamiie, sa o repare. O data reparata cantitatea aceea mica de maioneza, iei cite o mica lingurita din maioneza taiata si o freci impreuna cu cea buna, pina cind, lingurita dupa lingurita, reusesti sa repari toata maioneza. Actualmente, ppdd-ul a reusit sa-si formeze nucleul de maioneza buna, reparata, si, de-acum inainte, lingurita dupa lingurita, va repara toata maioneza stricata a tarii.

Tache 23-01-2013 - 14:34

Esti tare credibil…. Pseudonimul tau de ajuta foarte mult……

Antibasistul 23-01-2013 - 14:51

Cine voteaza PP DD e ignorant, redus mintal, prost sau nebun, acesta-i adevarul.

Andrei 23-01-2013 - 11:42

„Ar trebui să ne lămurim, odată pentru totdeauna, dacă românii nu pot, ori nu sunt lăsaţi să îşi pună Ţara pe ce loc vor ei în Lume,”

Clar ca nu sunt lasati ,sunt orbiti in permanenta .cu buna stiinta ,presa, televiziuni..sarmanu roman este terminat ,orbit si apoi condus !

„sau că ei pot” Pot o demonstreaza nr romanilor ce lucreaza in occident …

„şi acesta este locul pe care ei vor să fie aşezată Ţara lor, undeva la coada Europei şi a Lumii vestice,” Nu ,ei doresc ca tara lor sa fie cit mai sus dar nu pot pt ca alesii(oparte insemnata,condusa de nu mare nimeni Narcis ) le blocheaza orice reusita …Uitati-va ce blindaj si-au tras ieri …imunitate si super imunitate …Un om cinstit are nevoie de asa ceva ?,Un patriot roman trimis acolo de alegatror ,sa-i apere interesele de asa zisi vulpoii occidentali ce ne fura „cuceririle revolutionare .”……domnu Bucur ….
Aaa un escroc ce are ginduri meschine ,……..isi netezeste drumul mai intii pt a jefuii in liniste …mda in prealabil isi justifica hotia printr-un limbaj academic ….camuflajul escrocului cu pedigree din zilele noastre .

” exploatată şi siluită de cine are chef, fie dinăuntru, fie dinafară.”

Sunt atit de lipsiti de ideii ,lenesii puturosi .mavchiavelnici incit elitele” profunde si vioaie „…ca sa-si apere pielea ii invitra la o partoda de vinatoare pe cei de afara (unii ) vinatul fiind poporulk roman …si ce mai are prin ograda .

Ala de-a fara uimit ..de asa pleasca .sat fara ciini ,….ce sa faca ………

Toate datele disponibile arată că adevărul se înclină spre a doua ipoteză. Cele 16 – 17 milioane de români maturi au o deplină libertate de exprimare a propriilor opinii, năzuinţe, aşteptări şi chiar interese, atât în spaţiul public, cât şi în cel politic…

Aparent stimate domnule Bucur ,aparent ….in urma loviturii meschine de stat ….au manipulat natinuea romana ,asmutind-o impotriva Grmaniei ,UE,USA…..mai vorbim peste ceva timp…….

Andrei 23-01-2013 - 13:15

Traiasca cenzura …URAAAAAAAA!

Pregatim si poeziile noii puteri USL iste …….?

Sa nu iesim din tipar ca nu cumva sa deranjem luminatiile lor,ilustri , noi alesai inca nu si-au facut digestia dupa noul succes repurtat ..IMUNITATE PESTE IMUNITATE ….privilegii peste privilegii…

Cum suna articolul ala : NIMENI NU E MAI PRESUS DE LEGE ::…..

Ce ramine :
ROMANUL DE RIND E DE VINA PE EL …..! IL ORBITI IN PERMANENTA IAR APOI IL APOSTROFATI CA NU VEDE PE UNDE „MERGE” :::BRAVOOOOOOO ….ELITELE DE ELITE :

Nu e ca polonezul neamtul…domne romanu …vai daca ar – fi …cine sa-l educe …….ha,ha …ipocrizie si cinism….

Stima noastra si mindria ….

urbos 23-01-2013 - 13:45

Ce-i ba scarba basista, nu te-ai omorat inca? Mai speri taratura?

Andrei 23-01-2013 - 14:19

Scursur-o te facura deputat …..a nu tu esti consilier …..pai la cit esti da destept …

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS