Acasa Opinii Logică de cowboy

Logică de cowboy

scris de Marin Neacșu
9 afisari

Cu mulţi ani în urrmă am văzut un film cu renumiţii cowboy, sau văcari americani, pe înţelesul tuturor, o parodie. Regret enorm că nu am reţinut titlul filmului, mi-ar fi prins bine acuma.

La un moment dat în film, un tip vine şi îşi “parchează” calul în faţa unui bar. Aproape în acelaşi timp ajunge acolo un malac, un fel de prostul satului, numai muşchi şi oase, cu palma cât copita lui Ducipal, care călărea un bou. Nu găseşte loc să îşi parcheze şi el mijlocul de transport, aşa că se apropie de cel care îşi parcase calul şi se uită când la el când la cal. Credeam că îl va spulbera pe bietul om, dar după câteva secunde de dubiu malacul îi dă un pumn în barbă calului, de cade bietul animal din din picioare, îl dă la o parte şi îşi parchează boul. Logică de cowboy.

Astăzi citesc pe fluxul de ştiri că un alt cowboy, Obama a vrut să îşi parcheze armata în Ucraina, mai precis în Crimeea, numai că a găsit locul ocupat de caii lui Putin care au votat duminică că vor să parcheze ei acolo. Vine cowboy-ul Obama, se uită la Putin, se uită la locul de parcare plin de ruşi şi… dă de pământ cu 11 ruşi cărora le blochează parcarea prin băncile occidentale. Logică de cowboy.

Acuma după cele două filme, recunosc cu greu, dar recunosc că deşi în primul film am fost luat prin surprindere, am admis că acel amărât a avut dreptate, el nu avea nimic de împărţit cu proprietarul, pe el calul îl deranja, că nu putea să parcheze boul din cauza lui. Dar în filmul de azi, nici bătut în cap nu înţeleg ce a avut Obama cu cei 11 ruşi, indiferent ce sunt ei şi ce funcţii au, cu ce sunt ei vinovaţi că cetăţenii Crimeei au votat alipirea la Rusia? Aceasta este o măsură logică, legică, legală, normală, sau o manifestare a neputinţei, un fel de “hai să fac ceva să nu zică lumea că nu am făcut nimic?” Nimeni nu s-a atins de conturile personale ale lui Putin, cel considerat vinovat de situaţia din Crimeea, dar sunt loviţi şi pedepsiţi 11 din apropiaţii săi.

Pe de altă parte Ucraina anunţă că blochează conturile Crimeei, deci ale cetăţenilor din Crimeea pentru că 85% din ei au votat în proporţie de 93% independenţa. Este o dovadă de logică proastă dar şi de laşitate. Mai bine făceau “ce a făcut tata” că tot acolo va ajunge până la urmă. Dacă asta este tot ce a putut să facă marea Americă vizavi de criza din Crimeea, să îşi aducă la plimbare marinarii prin porturile din Grecia, Cipru şi România şi să blocheze conturile private ale unor cetăţeni ruşi numai pentru că sunt ruşi atunci naţiunea americană are mari probleme de reprezentare. Şi de logică. Interesant este că mister Obama vorbeşte în discursul său, ca şi marinarul Băsescu despre negocieri între Rusia şi Ucraina fără a pomeni însă despre soarta Crimeei şi votul cetăţenilor de acolo, pentru că nu prea au ce să facă cu asta, îşi prind urechile. Chiar dacă ruşii îşi retrag trupele de acolo, cetăţenii au votat şi asta nu poate schimba nimeni, acolo va fi de acuma încolo veşnic scandal pentru că aşa au vrut euromaidanezii când şi-au băgat coada în Kiev. Au crezut că va fi simplu, sau de fapt nu i-a interesat ce va fi, au dat foc şi acuma strigă arde.

Anton Pann, spunea : Dacă nema putirinţa, geaba chihirez gâlceava!

120 comentarii

ancuta 18-03-2014 - 18:30

Colonel idiot: Dacă asta este tot ce a putut să facă marea Americă …. să blocheze conturile private ale unor cetăţeni ruşi numai pentru că sunt ruşi atunci naţiunea americană are mari probleme de reprezentare. Şi de logică.
Apoi, da: Dacă nema putirinţa, geaba chihirez gâlceava!

Nebunule, ce-ai fi vrut sa faca?
Putinule la minte ca si scarnele de pe-aici!
Sa puna „nucleara” pe Moscova?
Sa porneasca „Razboi sanatos?”
Stai dracului pe pensia pe care n-o meriti!
Pentru cat esti de prost si 10 lei pe zi ar fi prea mult!
LAA MUNCAAA!

BULA 18-03-2014 - 19:18

Ba kakatule, ce cauta americanii in curtea URSS-ului si in Europa de Est ? Cand rusii s-au retras din RDG si din tarile est-europene, cand au desfiintat Pactul de la Varsovia, n-au promis americanii ca nu vor avansa spe Rusia ? Ba mai mult, noi ne asteptam sa se desfiinteze si NATO, nu sa-i inconjoare pe rusi cu noi rampe de lansare a rachetelor si sa continue Razboiul Rece.

pathfinder 18-03-2014 - 19:27

„noi ne asteptam sa se desfiinteze si NATO”
Care noi?

BULA 18-03-2014 - 19:31

Noi, cei din Est, care eram intre ciocan si nicovala, expusi la razboiul termonuclear dintre Est si Vest.

pathfinder 18-03-2014 - 19:34

Eu unul nu-mi doream sa dispara NATO.
Din contra.
La fel multi altii…

UnUL 18-03-2014 - 19:38

Numai idioții doreau să dispară NATO. Pactul de la Varșovia, da; și a și dispărut.

Tache 18-03-2014 - 20:33

Toti oamenii normali au sperat revenirea NORMALITATII in Europa, desfiintarea Nato, retragerea trupelor americane din Europa, recastigarea independentei de catre continentul european. Atat trupele sovietice, cat si cele americane, au fost si sunt OCUPANTI !

ValVerde 18-03-2014 - 21:16

Eu stiu cine vrea sa dispara NATO !
Vilvoi, bese-n cizme.
Ca l-au descoperit incompetent si l-au dat afara in suturi.
Acu’ se razbuna si le da acatiste sa se desfiinteze 🙂

Mama lor de imbuibati agresivi, ca n-au auzit ei de neacsum, fiu de dac, si nici de Magia Bucegilor, care lanseaza flacara roz sa moara toti basistii.

UnUL 18-03-2014 - 19:42

Nu americanii avansează spre Rusia, Bulișor, ci democrația.

pathfinder 18-03-2014 - 19:45

Si civilizatia…
Si normalitatea…
Poate si bunastarea…

neacsum 18-03-2014 - 20:19

Asta este ce vedeti voi in Romania astazi ? Democratie si bunastare si normalitate ? Asta e normalitate ?Asta e bunastare? Asta e democratie? Nu sunteti cu toate tiglele pe casa .

UnUL 19-03-2014 - 07:10

Domnule Neacșu, democrație este și nimeni nu o poate contesta. Restul depinde de conducători. Și așa cum ni i-am ales, așa îi avem.

neacsum 18-03-2014 - 20:22

Si in Panama, si in Irak, si in Nicaragua, si in Coreea si in vietnam si in afganistan, si in Romania tot democratia a intrat odata cu trupele americane ? Uite te’njur!

UnUL 19-03-2014 - 07:13

Americanii au făcut și ei greșelile lor – mult mai puține decât rușii, însă. Dar în vreme ce prezența trupelor rusești a adus întotdeauna dictatură și teroare, prezența americană a contribuit de foarte multe ori – nu întotdeauna, e drept – la instalarea democrației.

neacsum 19-03-2014 - 07:55

UnUL
Imi poti da cateva exemple in care armata americana a adus democratie si prosperitate? Cateva numai din multele ”greseli”

UnUL 19-03-2014 - 08:04

în Europa după înfrângerea fascismului și cu planul Marshall?

BULA 19-03-2014 - 08:12

@UnUL

Cu planul Marshall americanii au vrut in primul rand sa-si protejeze economia lor, care nu mai avea comenzi pentru razbel si ar fi trebuit sa fie disponibilizati foarte multi muncitori. Si trebuia sa se dea de lucru la soldatii intorsi de pe front. Iar Europa era deja ocupata de americani, asa ca beneficiile tot lor le reveneau. Si americanii n-au adus democratie, daca e sa judecam dupa cum asculta telefoanele, mai ceva ca in stalinism.

UnUL 19-03-2014 - 08:15

Și să nu-mi spui că Panama nu a devenit mai democratică după înlăturarea lui Noriega, și chiar și Irakul după Sadam, în ciuda problemelor religioase și cu terorismul cu care se confruntă. De Afganistan, ce să mai vorbim, nimic nu putea fi mai sinistru guvernarea talibanilor.

UnUL 19-03-2014 - 08:17

@Bulă
Așa o fi, nu zic nu (deși probabil că adevărul e undeva la mijloc), dar indiferent de motive, fără respectivul plan redresarea Europei după război ar mai fi durat cel puțin 10 ani.

UnUL 19-03-2014 - 09:54

P.S. Ca să nu spun că fără americani acum am fi avut o altfel de UE : o „UE” nazistă, cu capitala la Berlin, și mult mai vastă, decât cea actuală, căci ar fi cuprins și Rusia.

pathfinder 19-03-2014 - 09:59

@UnUL
Nu neaparat nazista.
Mai mor si dictatorii…

UnUL 19-03-2014 - 10:57

Mda, dar de multe ori politica lor e continuată de alții; vezi Venezuela!

neacsum 19-03-2014 - 12:33

UnUL,
Planul Marshall? Cu ce scop a fost iplementat? Piata de desfacere pentru produsele americane stabilirea zonelor de influenta si lupta impotriva comunismului. Mai cauta…. altceva, mai concret, nu strategii gen razboiul stelelor.

UnUL 19-03-2014 - 12:48

@Neacsu
Mda, asta spunea li Bulă;vedeți ce i-a răspuns.
Și nu sunt de loc sigur că americanii și-au scos din vânzări banii pe care i-au investit prin planul Marshall.
ȘI am dat și alte exemple.

UnUL 19-03-2014 - 12:50

Și comparați atitudinea americanilor cu jaful făcut de ruși în țările ocupate, inclusiv în România.

ValVerde 19-03-2014 - 14:34

” Planul Marshall? Cu ce scop a fost iplementat? Piata de desfacere pentru produsele americane stabilirea zonelor de influenta si lupta impotriva comunismului. Mai cauta…. altceva, mai concret, nu strategii gen razboiul stelelor.”

===

Da, mai Vilvoi, piata de desfacere, stabilirea zonelor de influenta, lupta impotriva comunismului.

Au facut-o pe banii lor si in proces au dezvolatat cele mai prospere, democratice si stabile societati din Europa.
Ti-a scapat amanuntul asta ?

Ehe…cite iti scapa tie…e din cauza resentimentelor si a neuronului imbicsit.
Tu si Bula sunteti perfecti pentru imaginea Romaniei cretine…..

neacsum 19-03-2014 - 19:52

Am vazut exemplele tale cu Pnama fara Noriega, Irakul si Afganistanul. Apropo de Afganistan, cine a sprijinit talibanii impotriva rusilor? Cine a creat talibanii, cine i-a inarmat si cu ce arme i-au intampinat talimabii pe americani după ce acestia au schimbat politica? Si cazul nu e singular, taberele au mai fost schimbate de americani si in Angola si in Eritreea. Cum explici aceasta politica de inversare a principiilor ? Si daca dumneata vrei sa spui ca acum in Panama, IRAK SI Afganistan SE POATE VORBI DE DEMOCRATIE, SI BUNASTARE, NU MI-O LUA IN NUME DE RAU DAR MA OBLIGI SA ITI DORESC CA DE ASA DEMOCRATIE SI BUNASTARE SA AIBA PARTE NEAMUL TAU IN VECII VECILOR. Nu o spun cu rautate, o spun convins ca tu chiar crezi in ceea ce spui si chiar apreciezi starea de fapt in aceste 3 tari dupa interventia americana. Fiat Volontas Tua”

UnUL 19-03-2014 - 20:59

Domnule Neacșu, totul e relativ: Panama este mult mai democratică ca pe vremea lui Noriega, Afganistanul ca pe vremea talibanilor, Irakul ca pe vremea lui Sadam. Acuma, dacă vrei să aplici acolo canoanele democrației occidentale, asta e cu totul altceva. Și nu știu ce popor și-ar sacrifica viețile a mii de tineri (numai în Afganistan au murit peste 2000 de americani) ca să apere valorile democratice.
Și să nu-mi spui că în Afganistan este petrol, că nu e !

salut 19-03-2014 - 02:19

Ce ” democratie”, mai laba trista? Ce gavaresti tu acolo? Dintre toti kktii produsi de Sparcaitul National, taman pe asta te-ai gasit sa-l regurgitezi? „Democratie”? Ce democratie a adus Iuropa, mai rahatel, cand a inlocuit un presedinte democratic ales cu nazistii adunati pe Maidan? Despre ce democratie vorbim mai sluga, cand rezultatul celui mai democratic instrument – referendumul – nu e recunoscut de Iuropa?
Mai sluga, eu am avut dreptate cand am spus ca tu esti prostul absolut al forumului. Basistii ceilalti s-au prins ca ultimul lucru despre care pot vorbi cu referire la UKR si nazistii Maidanezi e ” democratie”. Ei baga sloganuri d’astea cu „agresiunea”, „stat de drept”, „imperiul rus” Numai tu ai ramas ca patefonul defect, retardatule!

urbos 19-03-2014 - 02:35

Alungarea lui Ianukovici e la fel de legitima ca referendumul din Crimeea.
Daca vor sa fie nazisti, treaba lor. Pana cand o sa fie alungati si noii satrapi, de catre cei care vor libertate intr-adevar.

salut 19-03-2014 - 02:55

Nazistii Maidanului au luat puterea prin alegeri / referendum si nu m-am prins eu?
Cum adica „sunt la fel de legitimi ca si aia din Crimea” ?

urbos 19-03-2014 - 03:36

Puterea se ia si cu forta. Cand oamenii se satura de cate o lepra aflata la putere, o dau jos, cand vrei sa schimbi un regim, il dai jos, care-i problema? Cum se dau dictatorii jos, cu rugaminti? Presupun ca alegeri vor face in curand. S-a vazut ca Ianukovici nu mai era dorit de pop ulatie, caci daca avea sustinere reala nu fugea si nu avea de ce sa cedeze asa cum a cedat. Zonele proruse, probabil singurele care l-ar fi dorit, vor trece la rusi.

salut 19-03-2014 - 04:13

Eu i-am dat peste rat retardatului sluga de Cluj. Ala vorbea despre „democratie”, ceea ce, trebuie sa recunoastem, in contextul Maidanului, e total hilar.
Acestea fiind zise, inteleg referirile tale cu privire la legitimitate, dar e un subiect pe care nu-l stapanesc.
Pe de o parte, nu am destule informatii credibile despre ceea ce a fost acolo, pe de alta parte, inca nu mi-am raspuns la niste intrebari mai generale referitoare la legitimitate. Spre exemplu, daca 100.000 de zgomotosi si hotarati pot anula votul a 10 milioane de tacuti si apatici, sau daca o putere rezultata din vot cu 70% mai e legitima in chiar saptamana 2 de la instalare, daca e evident ca motivul principal pentru care a ajuns la putere a fost anulat?

urbos 19-03-2014 - 04:21

Eu am facut doar o paranteza, nu am intervenit in discutia cu dobitocu ala.
Chestia e ca daca STII ca ai in spate 10 milioane de tacuti, nu ai motive sa cedezi si nici n-o faci. Personaje d-astea fug pentru ca stiu ca nu au sustinerea respectiva.
Si nici puterea aia care castiga cu 70% si face ce face, nu mai e legitima, insa ca sa scapi de ea trebuie s-o dai jos. Singura nu pleaca.

IV 18-03-2014 - 19:27

Ancuta, de vina sunt hormonii?, urat te exprimi, nu iti convine articolul, scrie unul mai bun si il publici, care este problema ta?!

ancuta 18-03-2014 - 19:30

Sa stea dracului pe pensia pe care n-o merita!
Pentru cat e de prost si 10 lei pe zi ar fi fost prea mult!
De ce nu scrie ce mai face sef’su’ dogaru?
LAA MUNCAAA!

neacsum 18-03-2014 - 20:19

Fugi de te schimba ca te-ai idat toata .

neacsum 18-03-2014 - 20:47

Esti prea prosta ca sa pricepi, stai la cratita mai bine.

ancuta 19-03-2014 - 21:28

Io-te c-avusi dreptate:
mongoloidu si al’de-afootut-opebombonica fac „buget” de razbel!
impreuna cu „fixativ”.
debilii natiei!

neacsum 20-03-2014 - 09:27

Ce buget de razbel nu ai auzit ca este doar asa o simulare? Asa cu Basescu simuleaza ca conduce tara si Oprea simuleaza ca are ceva in cap. Pentru ei e o buna ocazie sa se joace de-a razboiul pe calculator,pentru Ponta sa mai traga niste bani de la buget. Al cui buget crezi ca va fi modificat in curând? Nu e asa ca al internelor, ca doar prefectii si cosiliile judetene vor avea nevoie de bai la bugetl de razboi. Buna afacere razboiul asta .

pathfinder 20-03-2014 - 09:49

Graita-i!

urbos 18-03-2014 - 18:37

Lasa asa, bine ca e Obama si nu schizofrenicul Bush sau altul ca el. Obama n-ar face nici macar cretinismele astea, dar boul american e invatat cu ineptiile bovine, asa ca Obama trebuie sa joace cum si-ar dori obezul american, nu prea are de ales.

Pungescu Gazian 19-03-2014 - 00:35

Dintre toate cele cinci scrisori trimise de Eminescu prima-intai este a treia, dar Alexandru Lăpuşneanu s-a ţinut de cuvînt cînd a spus: «De mă voi scula, pre mulţi am să popesc», caci azi, cel mai întîlnit nume este Popescu, insa creierul este un organ oarecum indispensabil capului

ancuta 19-03-2014 - 21:33

Pai, in cazul asta trebuie sa ne kkm in sertarele in care au pus prezervativele tatii scarnelor, cand le-au footut mamele si au iesit niste proaste.
Asta pentru ca paralelismul cailor ferate influenteaza menstruatia scarnelor!

pathfinder 18-03-2014 - 19:03

Am mai spus-o pe forumul ZV:

„John McCain are boaste.
Obama are broaste!”

Dar merge si:
Putin are boaste.
Obama are broaste!

P.S. Scuze celor din US dar cam asta-i situatia…

urbos 18-03-2014 - 19:05

Sa grohaie pe rat poate oricine.

pathfinder 18-03-2014 - 19:10

Tu sigur!

ancuta 18-03-2014 - 19:17

Si inca ce bine grohaie, dar nu pe rat, ci din gat!
Scarna cu borhataiele pline de puroi hemoroiDANVIOREL!

CONGO 19-03-2014 - 07:23

Va rog sa-mi spuneti ce se stie de stravechiul teritoriu rus Alaska, cum a de fost furat si ce zic eschimosii si ursii polari despre reunirea cu tara.
Spasiba!

UnUL 19-03-2014 - 07:26

Ăla a fost vândut, dar Putin poate cer anularea tranzacției.

CONGO 19-03-2014 - 07:33

Tranzactia este nula, paranula si ultranula, deoarece:

1. poporul rus nu a fost consultat
2. nu s-au platit taxe ca TVA sau cam asa ceva
3. nici poporul American nu a fost consultat
4. este anticonstitutionala potrivit legii US si indumarilor parintilor natiunii
5. iac’asa!

UnUL 19-03-2014 - 07:59

Corect!, vorba lui Bășinel

UnUL 19-03-2014 - 08:01

Știi bancul:
În fiecare seară, pe malul Oceanului Pacific ieșea un locuitor al regiunii Ciukotka (Rusia) și striga în direcția Americii:
– Sărăntocilor!!!!
– De ce sărăntoci, dacă ei trăiesc cu mult mai bine ca noi??? – îl întreabă cineva.
– Alaska au cumpărat-o, dar pentru Ciukotka nu au avut bani, sărăntocii!

digital 19-03-2014 - 20:25

ți-ai văzut-o azi pe Feleac și ești bucuros?!

UnUL 20-03-2014 - 07:26

Să-mi văd ce?

Antibasistul 20-03-2014 - 08:38

Aia din pantaloni.

UnUL 20-03-2014 - 09:00

Eu nu fac astfel des „studii” – și cu atât mai puțin pe Feleac. Îți las ție plăcerea unor astfel de cercetări, ca să te convingi că mai posezi obiectul în chestiune, – lucru de care ai serioase motive să te îndoiești.

Tache 19-03-2014 - 14:55

Politician rus: Transnistria revine Rusiei, Bucovina şi Basarabia, României
A. Dumitrescu, Redactor
18/03/2014
Romania Mare Basarabia Bucovina Ucraina sparta Moldova mica

Politicianul rus Vladimir Jirinovski și-a exprimat opiniile vizavi de conflictul dintre vestul și estul Ucrainei în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune al Federației Ruse.

În cadrul emisiunii, acesta a menționat că singura soluție pentru ca Ucraina să “se liniștească” este cedarea teritoriilor străine pe care le-a obținut aceasta de la Polonia, Ungaria și România.

„Aceste două părți ale Ucrainei, de Est și de Vest, sunt total incompatibile. Nu poate niciun fel de internaționalism să ajute în acestă situație. Vestul Ucrainei, care face acum cea mai mare gălăgie, am fost nevoiți să-l luăm de la Polonia pentru ca armata hitleristă să rămână cât mai departe. Transcarpatia am luat-o de la unguri din același motiv. Iar Bucovina și Basarabia am luat-o în 1939. Dacă nu era Hitler, nu atingeam aceste pământuri”, spune politicianul.

Jirinovski spune că dacă teritoriile din vestul Ucrainei ar fi întoarse, centrul ar fi mai “cuminte”. “Ce propun eu? Să ia Polonia regiunea care îi aparține, Ungaria să ia Transcarpatia, mai ales că majoritatea locuitorilor de acolo vorbesc limba maghiară. În Basarabia și Bucovina majoritatea locuitorilor sunt vorbitori de română. România visează demult să le ia înapoi. Sunt trei țări membre NATO. Transnistria – să revină la noi, e pământ rusesc. Doar atunci Ucraina se va liniști”, a adăugat acesta.

pathfinder 19-03-2014 - 15:11

Jirinovski e un exaltat aiurit.
De data asta, insa, imi place ce gavareste.
Sa dea Domnul!

neacsum 19-03-2014 - 20:20

Nu te bucura, ideea e veche, se discuta de mult la nivel Ruso-european si s-a stabilit ca Romania se va lipi cu Moldova dar numai daca pierde Transilvania in favoarea ungurilor. A spus-o chiar si Basescu mai voalat, a spus-o si Gelu Voican Voiculescu, atunci când a fost intrebat de ce nu era sprijinit Paunescu in incercarile lui de a aduce Basarabia inapoi. Asa ca inainte de a va Bucura ce castigam, intrebati-va cu ce pret. Europa nu va da Romaniei nimic fara sa ii ceara si stiti cum sunt dobânzile.

UnUL 19-03-2014 - 21:01

Altă „teorie a conspirației”? Văd că aveți un repertoriu bogat de legende și mituri euroatlantice.

neacsum 20-03-2014 - 09:29

Unul, sper din inima sa nu apucam sa vedem cine are dreptate. Nu e legenda, sunt declaratii facute de oameni politici romani si moldoveni care cunosc problema Moldovei mai bine decat cei care decat au auzit de Basarabia si Bucovina

UnUL 20-03-2014 - 18:09

Nu știu de unde le-ați scos; eu în general urmăresc declarațiile oamenilor politici, dar nu-mi amintesc să fi auzit ceva de acest gen.
Și nu văd „cui prodest„”

UnUL 19-03-2014 - 15:15

Ală nu e politician: e un fascist împuțit.

UnUL 19-03-2014 - 15:16

Ăla

digital 19-03-2014 - 20:24

mai bun un fascist decât un băsist!
du-te dreq!

UnUL 19-03-2014 - 21:04

Ba MAI BINE UN BĂSIST DECÂT UN CRETIN CONGENITAL CA TINE. Se pare ca nu numai că ești tot timpul îmbibat cu horincă, dar ai și fost conceput la beție.

Antibasistul 19-03-2014 - 21:02

Jirinovski e si evreu nu doar…!!!!!!!!

UnUL 19-03-2014 - 21:06

Măi nene, sunt 13 milioane mari și late de evrei pe mapamond! Dacă ne-am lua după tine, unul din 2 locuitori de pe glob ar fi evreu (inclusiv în China!!!!).

Antibasistul 19-03-2014 - 21:13

Informeaza-te, ignorant basist, ca toți basiștii!!!!!

ancuta 19-03-2014 - 22:02

De la Adam si Eva, toti suntem evrei, in afara de Dumnezeu!
Numai ca evrei curati, mai sunt vreo 900 de milioana!

Antibasistul 19-03-2014 - 22:19

Jegule basist ESTI NEBUN, CA TOȚI BASIȘTII!!!

UnUL 19-03-2014 - 22:54

Numarul evreilor in lume e foarte mic, vreo 14 milioane, raspanditi in toata lumea, reprezentand numai cca. 0,02% din p o p u l a ț i a mondiala. Cca. 6 milioane traiesc in Israel.
Situația e următoarea (datele datează din 2012):
Israel – 5.901.100
SUA – 5.425.000
Franța – 480.000
Canada- 375.000
Anglia – 291.000
Russia – 194.000
Argentina- 181.000
Germania- 119.000
Australia – 112.000
Brazilia – 95.000
Ucraina – 70.200
Africa de Sud-67.000
Ungaria – 48.200
Mexic – 39.200
Belgia – 30.000
Olanda – 29,900
Italia – 28.200
Chile – 18,500
Elveția – 17.500
Turcia – 17.400
Uruguay – 17,300
Suedia – 15.000
Iran – 10,200

În restul țărilor sunt sub 10.000.
În total sunt : – În cele 2 Americi – 6.183.200, adică 0,66% din totalul p o p u l a ț i ei.
– În Asia – 5.941.100, adică 0,01% din totalul p o p u l a ț i ei.
– În Oceania – 119.600, adică 0,32% din totalul p o p u l a ț i ei.
– În Africa – 75.300, adică 0,01% din totalul p o p u l a ț i ei.
– În Europa – 1.426.900, adică 0,18% din totalul p o p u l a ț i ei.
Deci un total de 13.746.100

urbos 19-03-2014 - 23:05

Mult prea multi. Trebuie rezolvat cumva.

digital 19-03-2014 - 23:09

UnUL
19-03-2014 at 22:54

uite bă, în România nici nu trăiesc javre din ăstea!

UnUL 19-03-2014 - 23:44

Potrivit recensământului oficial din 1930, totalul evreilor din România era de 756.930, În 1941 se înregistrau în Regat, sudul Transilvaniei, Basarabia și Bucovina doar 441.293 de cetățeni români de etnie evreiască din care au rămas în viață în august 1944 puțin peste un sfert de milion. Pe la sfârșitul sec. XX numărul evreilor cetățeni români, în România a scăzut sub 7.000 iar la recensământul din 2002 au fost numărați 6 179 (în Cluj sunt doar 158!), astfel încât această minoritate națională poate fi considerată astăzi ca fiind pe cale de dispariție.
P.S. La recensământul din 2011 nu s-q d sqtă,m dar ea e undeva

Antibasistul 19-03-2014 - 23:49

Jiidane un NUL esti obsedat de dispariția nației tale, din Romania!!!!!!

UnUL 19-03-2014 - 23:50

P .S . La recensământul din 2011 nu s-a dat cifra exactă (nu s-au dat cifrele niciunei etnii cu sub 10000 de persoane) dar se pare că sunt în jur de 6000 (în Cluj sunt doar 158, cifra pe care am menționat-o deja e de la recensământul din 2011).

UnUL 19-03-2014 - 23:52

@Bășinel, ești tâmpit: sunt 100% român, mult mai român decât tine.

Antibasistul 20-03-2014 - 00:05

Iarasi minți!

UnUL 20-03-2014 - 07:30

Văd că s-au speriat și mi-au tăiat postarea în care vorbeam de tata (o fi vreun subiect „tabu”!); dar ai citit-o și mi-ai răspuns (idiot ca de obicei, dar mi-ai răspuns, Bășinel). Dacă nici acuma nu crezi că sunt român, ești și mai idiot decât pari (ceea ce e extrem de greu).

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 19-03-2014 - 21:51

Retardell, pe ciufu-tu de tac’tu l-ai cautat ?
No phii si asta , circumcis. au metta , nu
mai stie , care ! ? !

Tache 19-03-2014 - 23:08

Vladimir Jirinovski est né sous le nom d’Eidelstein à Alma-Ata (aujourd’hui Almaty) en République socialiste soviétique kazakhe (URSS). En 1964, il change son nom qui indique de manière évidente la judéité de son père pour le nom de sa mère : Jirinovski.

Tache 19-03-2014 - 23:09

Zhirinovsky was born in Almaty, the capital of the Kazakh Soviet Socialist Republic, modern-day Kazakhstan. His father, Volf Isaakovich Eidelshtein (or Wolf Andreyevich Eidelshtein), was a Polish Jew, and his mother, Alexandra Pavlovna (née Makarova), was of Russian background.[7][8][9][10] Zhirinovsky himself is an Eastern Orthodox Christian.[

Antibasistul 19-03-2014 - 23:21

Jiidanul Jirinovski si-a schimbat numele, blana, tot lup evreu a ramas, lupu-si schimba blana dar naravul NU!!!!!

Tache 20-03-2014 - 03:56

Merkel is sacrificing half of Germany and Germans just to please the U.S.A , against Russia! ENJOY GERMAN PEOPLE!

Tache 20-03-2014 - 03:59

In my opinion this is all about containing Russia and, in particular depriving them of their naval facility in the Crimea… The West champions democracy and the people of the Crimea have declared a clear cut democratic vote . The West have no place in this

Zob 21-03-2014 - 10:33

Trăiască Jirinovski!

Pribeagul 19-03-2014 - 22:44

Jirinovski a dat solutia corecta. Situatia in zona trebuie sa revina la normalitate, fapt pozitiv chiar si pentru Ucraina, care ar ramine un stat stabil, mai omogen, si ar putea sa-si vada de ale ei in conditii bune. Fara a mai vorbi de faptul ca in acest fel si Rusia si-ar mai spala din pacate.

Tache 20-03-2014 - 03:49

MOARTE americanilor !!! MOARTE Americii !!! MOARTE tuturor celor care ne-au facut viata amara, din 1989 si pana astazi…….

UnUL 20-03-2014 - 07:33

De ce doar din 1989? De ce nu și MOARTE RUȘILOR, care au făcut viață amară acestui popor timp de vreo 600 de ani?

neacsum 20-03-2014 - 09:39

Exagerezi. Nu rusiloe le plateam tribut, cu turcilor vre-o 600de ani, nu rusii ne-au transformat o parte din teritoriu in gubernie cu autro-ungurii, nu Rusii ne-au omorat preotii si oamenii in Transilvania, cu hortistii. Cu rusia am avut adevarate probleme numai dupa ce au aparut comunistii. In rest, am avut relatii mai bune sau mai rele cu ei ca vecini, in functie de interesele de moment. UnUL, nu exagerea numai pentru a -ti etala antipatia fata de rusi, ca devii ridicol.

neacsum 20-03-2014 - 09:42

sory, a se citi ci turcilor, si ci austro ungurii

pathfinder 20-03-2014 - 10:03

1. Turcii nu au impus o limba straina poporului roman.
2. Turcii nu au rupt bucati din teritoriile istorice romanesti.
3. Turcii nu au „plantat” alogeni in teritoriile abuziv ocupate.
4. Turcii nu au impus o conducere criminala romanilor.
5. Turcii nu au impus un sistem de „valori” strain de logica si strain de orice urma de bun simt.

6. Singurul rau pe care l-au facut austriecii romanilor a fost plantarea de ruteni la nord de Cernauti. Teritoriul a fost considerat slab populat. Si era..
7. Austriecii au adus doar civilizatie acolo unde au „stapanit”.
…..
…..

Mai vrei?!?
Mai am.
Cacalau…

pathfinder 20-03-2014 - 10:05

1. Turcii nu au impus o limba straina poporului roman.
2. Turcii nu au rupt bucati din teritoriile istorice romanesti.
3. Turcii nu au „plantat” alogeni in teritoriile abuziv ocupate.
4. Turcii nu au impus o conducere criminala romanilor.
5. Turcii nu au impus un sistem de „valori” strain de logica si strain de orice urma de bun simt.

6. Singurul rau pe care l-au facut austriecii romanilor a fost plantarea de ruteni la nord de Cernauti. Teritoriul a fost considerat slab popu.lat. Si era..
7. Austriecii au adus doar civilizatie acolo unde au „stapanit”.
…..
…..

Mai vrei?!?
Mai am.
Cacalau…

neacsum 20-03-2014 - 12:46

Da dragule, sunt de acord cu tine, dar asta nu s-a intamplat in 600 de ani, doar in 60. ori ai pus un zero in plus, ori ai exagerat inutil.

neacsum 20-03-2014 - 12:54

in ceea ce priveste”civilizatia” adusa de austrieci, hai sa fimsriosi… este adevarat ca si-au amenajat drumurile dar nu de dragul celor ocupati, ci pentru a-si dezvolta propriul sistem, in folosul lor, nu al czelor ocupati. E adevarat ca au introdus un sistem de evidenta si de masurare a proprietatilor , dar pentru a sti mai bine ce e al lor, nu pentru ca omul sa stie ce are, caci romanilor le-a luat si pielea de pe ei, si la propriu si la figurat. Pe de alta parte, au distrus orice urma de nationalism, au omorat preotii, au distrus bisericile ortodoxe, au schimbat religia, si numele romanilor. Peste toate astea, au luat tot ce se putea lua, muzeele din Austria sunt pline de aurul romanesc. Asa ca .. las-o mai usor si cu laudarea austriecilor. Când faci astfel de calcule ai grija sa pui in ambele balante, nu doar in una .

pathfinder 20-03-2014 - 13:10

Neacsuleeeeee
Le cam amesteci.

1. Pai rusii au reusit sa faca de 10 ori mai mult rau in 200 de ani decat turcii in „600”.
Iti dai seama ca asta ai scris, au ba?

2. Confunzi austriecii cu maghiarii.
Austriecii, in afara de cele amintite de matale, au mai facut si cai ferate, au construit universitati, etc.
Si, nu in ultimul rand, au fost un factor civilizator.
Din foarte multe puncte de vedere.

UnUL 20-03-2014 - 14:21

Domnule Neacșu, bați câmpii. Evident că austriecii nu au făcut ceea ce au făcut pentru bunăstarea supușilor lor români (și nu cred că prin alte părți pe vremea aceea stăpânii se preocupau prea tare de bunăstarea supușilor) – și nu cred că a afirmat cineva așa ceva. Dar indirect de toate astea au profitat și românii: Iar povestea cu omorâtul preoților și distrugerea bisericilor este o aberație. Ia studiază puțin istoria nașterii greco-catolicismului (nu aia scrisă de popii ortodocși!)! Iar în ceea ce privește caracterul : conștiinciozitatea, corectitudinea, înclinația pentru muncă făcută corect și cinstit, respectarea cuvântului dat, etc. ardelenii și bucovinenii au au avut foarte mult de învățat de la austrieci – asta în vreme ce prin sud influența turco-fanariotă introducea temenii – și practicile aferente – de peșcheș, bacșiș, șpagă, etc.

pathfinder 20-03-2014 - 14:24

@UnUL
Foarte pertinente observatiile din ultima fraza.
Felicitari!

UnUL 20-03-2014 - 14:33

Merci.

urbos 20-03-2014 - 15:02

Ce limbi da rujatu la turci acuma, doar ca sa iasa rusii mai rau! Hahaha! De domniile fanariote n-a auzit. Ca se dadeau copii tribut, n-a auzit.
Apoi da limbi slugoiul la austrieci. Limbi grele. Ca sa e gunoiul din tata-n fiu…
Ocupantu e ocupant ma iobag infect. Si aia buni, tot rai sint. Vierme!

pathfinder 20-03-2014 - 15:15

Dementov Incurcatovici

salut 20-03-2014 - 15:15

Nevoia de stapan a slugilor, ce altceva?

pathfinder 20-03-2014 - 15:20

Piticov Aberatovici

urbos 20-03-2014 - 15:27

Pst labagiule, nu ma mai imita, copia, nu-mi mai prelua ideile, expresiile, cuvintele etc. Mars in mortii ma-tii de hurjuma ridicola.
Acuma faci tot tu misto de nume rusesti? Hahahahaha!
Daca m-ar chema ca pe tine, m-as spanzura pe loc.

pathfinder 20-03-2014 - 15:34

Onanistov Naparcovici!

UnUL 20-03-2014 - 10:06

Și cam de când ne-au șterpelit Basarabia?

UnUL 20-03-2014 - 10:08

E drept : sunt doar 2 secole de atunci, nu 6.

neacsum 20-03-2014 - 13:15

Uiti ca fusese luata inapoi? De când a ramas a lor? hai, spune.nu sunt chiar doua sute de ani, sunt doar 160… uiti perioada 1918-1940

UnUL 20-03-2014 - 14:22

Prima dată ne-au luat-o în 1812; sunt 200 de ani?

neacsum 20-03-2014 - 14:58

Intre prima si ultima oara a mai fost o perioada in care a fost a noastra. Deci nu sunt 200 de ani sunt 160.E grea matematica, sau e greu sa admiti ca nu ai dreptate?

UnUL 20-03-2014 - 15:46

Bine, fie cum spui, atunci s-o luăm altfel: rușii au început sau nu să intre cu cizmele peste români acum 200 de ani sau nu? Sau, dacă vrei, conflictul între români și ruși pentru Basarabia e vechi de 200 de ani sau nu?

pathfinder 20-03-2014 - 16:07

@UnUL
Nu e doar Basarabia.
Bine, nu de 200 de ani, dar e mai mult de atat…

neacsum 20-03-2014 - 20:19

Da, asa e corect.

neacsum 20-03-2014 - 20:20

Dar nu 600. Eu despre asta vorbeam .

UnUL 20-03-2014 - 21:39

Deci am căzut la pace, domnule Neacșu. Problema e că conflictele (scuzați cacofonia) nu au început atunci. E drept că până atunci relațiile cu Rusia nu au fost nici mai bune nici mai rele decât cele cu Polonia, cu Ungaria sau cu Habsburgii și desigur mai bune decât cele cu turcii. Ghinionul nostru a fost că ne-am aflat nereu „la răscruce de vânturi”. Dar relațiile din ultimul secol au fost cumplite : ne-au furat Basarabia și Bucovina de nord, ne-au adus pe cap comunismul care a însemnat masacrarea elitelor politice lși intelectuale (poate și de aceea România nu are nici la ora asta o clasă politică „decentă”!), etc. De altfel nu extă vreun vecin al Rusiei de la care rușii să nu fi furat de-a lungul istoriei câte o „ciosvârtă”.

neacsum 20-03-2014 - 22:27

UnUL,
Au facut ceea ce li s-a permis. Turcii nu ne-au transformat in pasalac, pentru ca stiau ca romanii nu vor accepta si vor avea vesnic probleme ori in Moldova, ori in tara Romaneasca, iar daca cele doua isi uneau armatele, puteau chiar sa iasa de sub influenta lor. Ungaria nu a reusit niciodata si nu a incercat sa anexeze transilvania la Ungaria, aceasta a fost considerata principat semiautonom, cu un principe vasal, dar cu o autonomie pronuntata. De ce nu au putut? Pentru ca nici un conducator sau .. grup de boieri nu a riscat sa vanda tara, le-a fost frica de furia maselor. Cu Rusii, s.a putut fura pentru ca la conducerea tarii au fost vanzatori de tara, incepand de la Mihai si terminand cu comunistii. Aceasta tara a fost rupta numai prin tradare. Chiar si in 1812, Basarabia a fost data rusilor tot prin tradare, a negociatorului francez Gaspard Louis Andrault si a primului dragoman al Portii Otomane care au acceptat cererile Rusiei fiind mituiti, trecand peste ceea ce fusesera mandatati sa negocieze. Atunci Romania nu a mai avut ce face, nu putea lupta imotriva unei Rusii care tocmai ii batuse pe turci, si in conditiile in care Marile Puteri acceptasera si semnasera vanzarea.

Tache 20-03-2014 - 05:29

Exista logica de cowboy, dar nu trebuie sa uitam logica de finlandez…

http://www.youtube.com/watch?v=_ao2u7F_Qzg&feature=kp

Zob 21-03-2014 - 10:34

Articol corect, sănătos.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult