Acasa Opinii “Lucasenko” de Teleorman

“Lucasenko” de Teleorman

scris de Teodor Seran
21 afisari

Pe 18 octombrie este convocat Congresul PSD, singurul partid din Europa care si-a insusit o ideologie de tip nord-coreean, readucand climatul politic la nivelul anilor ’70-’80, atunci cand ,,conducatorul iubit’’ era unic si primul dintre muritori.

teodor seranCeea ce intriga in atitudinea lui Liviu Dragnea este usurinta si lipsa de responsabilitate politica prin care si-a prins la butoniera aceasta importanta functie politica. PSD a devenit un partid anacronic, ai carui conducatori nu sunt capabili sa realizeze ca de opt ani suntem membri ai Uniunii Europene, optiune care ne-a plasat intr-o lume noua, cu alte valori si repere ale prezentului si viitorului.

Duminica nu au avut loc alegeri in PSD, pentru ca nu aveai intre cine si cine sa alegi. A fost o mascarada, care a obligat ,, turma’’ pesedista, natanga politic, sa bifeze pe niste buletine de vot tampe, ca sunt de acord cu numirea drept unic conducator a ,,mult-pre- Liviu Dragnea. Care si-a soptit pe sub mustata fecioreasca ,,teleormaneasca’’: ,,Ia uite prostii cum se inghesuie! Prosti! Dar multi si disciplinati!’’

Deasupra plafonului de nori peste care si-au ridicat PSD -istii capetele nu se vede nimic din ceea ce se intampla jos, in tara. Flagelul saraciei face in continuare ravagii, milioane de romani traind de pe o zi pe alta, saraci, umiliti si fara nicio speranta. Floarea tinerimii romane se ofileste in fiecare vara atunci cand, absolventii de facultati pasesc in viata cu o diploma in buzunar fara nicio valoare.

Practic, Romania nu poate sa ofere nimic tinerilor absolventi. Coborati din studentia voioasa si plina de optimism in viata reala, tinerii sunt cuprinsi de o crunta dezamagire si devin niste oameni frustrati, fara un orizont limpede al vietii, mult prea devreme. De cand Europa s-a mai schimbat la fata si nu ii mai primeste pe emigrantii economici, nici macar pentru a le spala toaletele, nu mai exista nici aceea speranta a dobandirii unui trai mai bun pe meleaguri straine.

Pe 18 octombrie, Liviu Dragnea va prezenta la Congresul PSD un Program politic, in care se va face referire expresa la guvernarea actuala de stanga. ,,De stanga ‘’ doar declarata, dar nicidecum realizata. Pornind de la simplul fapt ca Liviu Dragnea nu poate sa se declare un lider de stanga, daca ne gandim la impresionanta avere pe care o poseda. Un lider de stanga real, mai merge si pe jos, mai mananca ciorba gatita de nevasta sau nu mai poarta doar haine si incaltaminte scumpe de firma. In mod sigur, Programul care va fi prezentat la Congres nu va avea in continutul sau nicio solutie concreta pentru somaj si pentru saracie. Va fi, ca de obicei, o lista de promisiuni mincinoase, menita sa incante doar auditiv si nicidecum sa scoata saracia din casele romanilor. Institutiile Statului, neputincioase, nu pot proteja cetateanul de rand, in special tinerii si pensionarii, categorii defavorizate si excluse din viata sociala.

Agentiile Judetene de Ocupare a Fortei de Munca au o prestatie jalnica, total impotriva intereselor celor care nu ocupa un loc de munca. Sunt organizate lunar targuri de joburi, aranjate si cosmetizate. Initiatorii-AJEOFM-urile!-ii obliga pe agentii economici din judetul respectiv sau din municipii sa vina la aceste targuri cu oferte generoase si umflate, care se dovedesc a fi doar baloane de sapun.

La primul contact al solicitantului cu acestea, afli ca toate ofertele sunt sezoniere si lipsite de orice perspectiva. Dorinta tinerilor de a-si gasi un loc de munca la o ,,Multinationala’’ reprezinta o iluzie desarta. Trebuie sa treci intai pe la firme nesigure si obscure de Asigurari sau pe la diverse firme-pilot, care ofera locuri de munca doar pe o perioada determinata. Salariul minim pe economie bantuie Sistemul nationl ade salarizare.

La ,,Radio Romania Actualitati’’ un director de la AJEOFM-Bistrita anunta cu mare aplomb ca in municipiul Bistrita s-a deschis un incubator de afaceri destinat tinerilor viitori-intreprinzatori. Este o actiune caracterizata de nerozie si incompetenta profesionala, care ii transforma pe tineri in vanzatori ambulanti sau in mici meseriasi fara dever, cu totii sortiti esecului. De astfel de rezolvari seci, lipsite de consistenta, Romania nu are nevoie pentru a-si salva tinerii din marasmul somajului.

Actualii lideri socialisti care guverneaza Romania cu incompetenta, ipocrizie si dispret fata de problemele grave existente, nici nu ar trebui sa se arate in public pana cand nu ar fi rezolvate aceste probleme. In niciun caz, aceste probleme nu vor fi prioritare in Programul care va fi prezentat de Liviu Dragnea La Congres, din simplul motiv ca nu se doreste rezolvarea lor. Prioritara este clientele politica. In intelepciunea lui profetica, Petre Tutea spunea ca ,,suntem un popor de idioti’’.

In momentul de fata, formularea corecta ar fi ca ,,suntem un popor de naivi manipulati’’ cu creierele ,,spalate’’. Lipsiti de puterea de a riposta, ne plasam singuri langa oala cu ciorba de fasole si mamaliga. Fripturile de porc si somonul se mananca la Paris, acolo unde Francois Hollande, tot un socialist ca Victor Ponta si Liviu Dragnea, nu are nicio proprietate faraonica, precum cele de la Cornul si Alexandria. Nu voi crede niciodata ca zambetul rafinat, afisat permanent pe mustata fecioreasca a la Dragnea, este un zambet sincer.

Poate doar otravit.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult