Acasa Opinii Madonna și românii

Madonna și românii

scris de Marin Neacșu
13 afisari

Disperarea aleşilor neamului atinge cote apocaliptice. În căutare de adezivi cu care să se lipească de alegători, politicieni mai vechi şi mai noi, membri de partid sau A-apartinici ( declaraţi, nu reali) fac gafe după gafe atât de indiferenţi la efectele lor încât şi dacă priveşti spectacolul de la capătul celălalt al lumii îţi pui întrebarea ce i-a apucat pe oamenii ăştia.

Marin-Neacsu-266x300Ce să-i apuce, vin alegerile. Păi dacă şi în marea şi „minunata” Americă bătălia pentru Casa Albă s-a transformat în circ şi pornografie pe faţă, ce pretenţii să mai avem de la papuaşii din Românistan? Sumedenie de actori de talie mondială s-au repezit să-şi manifeste sprijinul sau antipatia faţă de un candidat sau altul, în termeni mai mult sau mai puţin academici. Bomboana pe colivă a pus-o sexagenara Madonna care s-a oferit public şi fără nici o reţinere să facă un blow-job adică pe româneşte un oral, ca să nu spun UE, celor care o vor vota pe doamna Hillary Clinton. În SUA oferta nu a şocat pe nimeni pentru că acolo, de la Monica Lewinsky încoace, astfel de slujbe nu mai şochează la Casa Albă. Revenind la noi, putem spune că nu suntem departe de capitala lumii, pentru că românii primesc ceea ce cere Madonna, de 27 de ani încoace, de la toţi politicienii, parlamentarii şi guvernanţii care sau perindat fie şi pentru câte o săptămână la conducere şi chiar şi din afara graniţelor, dar nu s-au săturat, cer în continuare. E drept, şi oferta e pe măsură, după cum urmează :
Tări şi-o face singur
Domnul Tăriceanu, poate singurul şef de partid care până acum dăduse dovadă de oarece decenţă şi seriozitate în declaraţii, s-a trezit într-o dimineaţă dând directive senatorilor, oficial, pe faţă, fără menajamente, cum să voteze ei cererile DNA. Dacă respectivul îndemn ar fi venit de la Dragnea, Băsescu sau chiar Iohannis, nu m-ar fi mirat toţi au antecedente în domeniu, dar la Tăriceanu nu mă aşteptam să îşi dea cu stângul în dreptul cu atâta înverşunare. Ce îşi face omul cu mâna lui, este o altă slujbă, ca să rămân în zona roz. Mie mi s-a părut totuşi că domnul CPT cere ceva dar îi e ruşine să spună direct ca Madonna.
Andreea vrea pe autostradă
Doamnei Andreea Vass, sau cum s-o mai numi acum, nu îi mai ajung autostrăzile, aşa că a decis să sară la gâtul militarilor şi poliţiştilor mai bine spus la pensionarii din armată şi poliţie, care ar avea, crede ea, pensii mai mari decât veteranii parlamentari. Zice doamna Andreea că statul român cheltuieşte prea mult cu pensiile speciale (unde în prostia ei, care devine proverbială cu fiecare sunet produs, include şi pensiile militare care de fapt sunt pensii ocupaţionale, nu speciale) şi că cu banii respectivi s-ar putea construi o autostradă. Probabil că săraca nu a mai găsit loc liber pe nici o autostradă din România şi vrea o autostradă numai pentru ea. Propun guvernului să construiască şi câteva capete de pod pe autostrada respectivă, chiar dacă nu e cazul, aşa, ca să aibă pe ce se sprijini doamna din când în când. Doamna Vass face ea nişte calcule matematice şi concluzionează că nu mai poate dormi din cauza pensiilor militare. Conform calculelor însă, pensia medie a militarilor – a celor care au reuşit să se întoarcă întregi din teatrele de operaţii în care îi trimit parlamentarii ca doamna Vass, ar fi de 3200 lei pe lună. În raportul dat însă de Ministerul Muncii rezultă că 7.989 de civili, (şi aici intră parlamentari şi magistraţi) primesc împreună suma de 541.000.000 lei. La o simplă operaţiune matematică numită împărţire, rezultă că nemilitarii respectivi ar avea o pensie medie de 67718. Nu o spun eu, sunt datele oferite de Ministerul Muncii şi rezultatul împărţirii, deci aceeaşi matematică. Asta nu a deranjat-o pe doamna Vass. Nu mai comentez, ajunge un par la un car de oale, dar ca să poată dormi liniştită doamna Vass propun deschiderea unui cont de subscripţii în care pensionarii militari să îşi bage o parte din venit pentru construirea autostrăzii doamnei Vass. La cât job a făcut pentru alegerea doamnei Elena Băsescu la Parlamentul European şi câte osanale i-a cântat, cred că s-a calificat pentru slujba respectivă şi merită o autostradă numai a ei.
O înţelegere rezonabilă
Domnul Iohannis în schimb este un policalificat. Domnia sa dă şi primeşte în acelaşi timp cu o candoare demnă de o cauză mai bună. Constat cu o umbră de surprindere, că domnul Iohannis este un pic uituc sau masochist. Astă vară s-a grăbit să anunţe cu surle şi trâmbiţe marea realizare a Flotei NATO în Marea Neagră, când nici nu se făcuseră stenogramele discuţiei cu preşedintele bulgar.

Ce a urmat este deja de domeniul folclorului diplomatic, domnul Klauss a luat – diplomatic vorbind – de la partea bulgară ceea ce doreşte Madonna să primească de la alegători. Credeam ca i-a ajuns, dar uite că el nu, sasul e perseverent. Aflat recent şi cred că încă neîntors de la Bruxelles, unde se stabilea soarta acordului CETA dintre UE şi Canada, domnul Iohannis s-a grăbit ca fata mare la măritat- proverb popular românesc- şi, cum gura bate curul- (alt proveb din înţelepciunea populară românească, nu a minorităţilor)- a anunţat cu gura până la urechi că începând cu 2017, luna Mai, o parte din români, în speţă politicienii şi oamenii de afaceri, căci numai ei reuşiseră până acuma să obţină viză, vor merge în Canada fără altă viză, iar pălmaşii abia din 2018. Asta era marea realizare a domnului Iohannis care ne-a anunţat că după crâncene negocieri cu reprezentanţii canadieni a reuşit să obţină neşte condiţii rezonabile. Cum am prins la tv momentul anunţului, am reuşit să aud şi ce a răspuns la o întrebare a unui ziarist vizavi de existenţa şi a altor .. pretenţii în cadrul acordului, iar domnul Iohannis a răspuns foarte mândru “NU, NU DIN PARTEA ROMÂNĂ” .

Interesant răspuns şi totuşi nimeni nu s-a gândit să îl întrebe ce alte condiţii a mai pus partea canadiană în afară de votul de accept pentru acordul CETA. La fel de interesant este şi faptul că în schimbul votului dat ieri, România primea promisiuni pentru anul viitor, deci nimic concret. Ba mai mult, exista şi o condiţie, înţelegerea cădea, dacă numărul cererilor era prea mare, dar nimeni nu ştia ce înseamnă prea mare, nu era prevăzută nici o cifră. Deci dacă canadienii considerau că 20 de români e prea mult, suspendau înţelegerea şi astfel ei se alegeau cu acordul semnat iar românii cu înţelegerea suspendată sau anulată. Se pare că şi canadienii sunt în campanie electorală pentru că cer votul şi dau promisiuni. Mi se pare mie, sau asta este cam ceea ce cerea Madonna? Deci în varianta în care acordul CETA se semna, românii aşteptau mult şi bine. Numai că se pare că belgienii au decis să nu ne mai lase să aşteptăm şi ne-au dat ei ceea ce ne promiteau canadienii, pentru că nu au fost de acord cu acordul, deci românii au dat votul degeaba.

Întrebare pentru domnul Iohannis: De vreme ce România a respectat partea de înţelegere cu Canada, în cadrul negocierilor ălora crude, ce va face acuma CANADA, NE VA SUSPENDA VIZELE SAU NE VA DA CE PRIMIM DE ATÂTA TIMP DE PESTE TOT? Dacă negocierea ar fi fost făcută de un om inteligent, ar fi trebuit să se stipuleze că renunţarea la vize se face contra votului dat de România, nu contra acceptării de către UE a acordului CETA, dar după cum se va vedea, odată cu neacceptarea acordului CETA de către UE, cade şi promisiunea privind ridicarea vizelor, pentru că din partea Canadei, bănuiesc că a negociat un inteligent. Români, bucuraţi-vă, domnul Iohannis a făcut antrenament la negocieri şi a reuşit ceea ce Madona încă aşteaptă de la votanţii americani. Asta înseamnă pentru preşedintele României o înţelegere rezonabilă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS