Acasa Opinii Mai arătaţi-mi o ţară!

Mai arătaţi-mi o ţară!

scris de Marin Neacșu
166 afisari

Pe data de 1 Iunie 1945 a fost ucis Mareşalul. Pe data de 2 iunie 1889 după unele surse, se născuse. Pe data de 20.05.2013 a murit istoricul Gheorghe Buzatu, unul din puţinii istorici care a avut curajul să mai scrie despre Mareşal şi să vadă în el ceea ce a fost adică un mare patriot.

Marin NeacsuÎntâmplător sau nu, despre nici unul din ei presa nu a scris, televiziunile nu au prezentat nici măcar câteva cuvinte, de parcă nici nu ar fi existat. Dacă despre Antonescu este de înţeles teama presei vândute de a scrie, dar nu înţeleg ce au avut cu marele istoric Gheorghe Buzatu. De ce nu a pomenit nimeni despre el nici cât un rezultat al meciului România –Trinidad Tobago? Despre soarta lui Becali, săracul puşcăriaş care plăteşte cu bani grei televiziunile şi politicienii să îi susţină cauza, să introducă legea amnistierii colective şi să îl scoată din puşcărie deşi are de ispăşit două condamnări, discută toţi „democraţii” de două săptămâni de au făcut clăbuci ca dero şi nu dau semne de oboseală. Despre Antonescu sau Buzatu, nimic. Am uitat că Mareşalul Antonescu a salvat ţara şi că regele când i-a încredinţat conducerea ţării, a afirmat: “Antonescu, îţi dau conducerea ţării pe mână. În nimeni altul nu am încredere decât în tine. Nu poţi refuza deoarece tu eşti un patriot.”

Au uitat toţi că EL a fost singurul care a acceptat să îşi asume preluarea puterii, într-o perioadă nu critică ci dezastruoasă pentru ţară, singurul care a avut curajul să se înhame la o muncă aproape fără şanse de izbândă, strivit între două forţe din est şi vest care doreau supunerea României, dar nu a luat puterea că a vrut el, ci rugat de rege, nu prin loviluţie, nici prin furt electoral.

Drept mulţumire, românii se fac că uită şi ziua naşterii şi ziua uciderii lui, pentru că aşa vor alţii. Mai mult, ARMATA, prin conducătorii ei, face un gest de trădare naţională, punând la dispoziţia celor care au ordonat uciderea memoriei Mareşalului, arhivele militare dintre anii 1938 -1964 pentru a studia ce? În Comunicatul de presă al MApN se spune că au făcut aceasta, pentru a extinde accesul reprezentanţilor Consiliului Memorial al Holocaustului din SUA la inventarele şi documentele referitoare la perioada 1938-1964, din depozitele de arhivă ale M.Ap.N.” Care Holocaust? Unde? Când? A decretat un trădător de ţară că în România a fost Holocaust şi acuma gata, am devenit toţi criminali şi vine cine vrea să ne studieze arhivele pentru că vrea să vadă unde sunt criminalii de război? Ce porcărie mai e şi asta? Şi dacă Holocaustul a avut loc conform celor care îl revendică în perioada războiului, ce treabă au ei cu arhiva până în 64? Pe cine abureşte domnul Duşa? Sau Holocaustul a ţinut până în 64? Pentru cei care încearcă să pună în spatele Mareşalului victime ale bolşevicilor şi cominterniştilor evrei, le dau spre citire, ca să nu mai caute în arhive, ordinul Mareşalului dat armatei pe timpul războiului: “Vreau ordine! Să se înţeleagă că noi suntem o armată civilizată care aduce cu ea ordinea şi siguranţa şi nu suntem hoarde barbare ce distrug şi pradă totul în calea lor. Vreau ordine şi iar ordine. Să fie împuşcat militarul care va fi prins furând sau comiţând crime în spatele frontului.”Acest om, acest commandant, acest patriot, erou al neamului, este scos în afara legii de un guvern românesc, la cererea altor conducători de ţări care se vor conducătorii lumii şi declarat “vinovat de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii.”

Aşa prevede la cererea duşmanilor de ţară, OG- 31 din 2002. Să nu îţi vină să vomiţi? Iar mai marii ţării, de atunci şi până acuma, oamenii de cultură, istoricii, ARMATA, presa, televiziunile, toţi tac şi acceptă această umilire a nemului, acestă crimă oribilă contra valorilor, eroilor nemului romnânesc. Toţi tac!

Antonescu, criminal de război? Culmea culmilor. Pentru ce? Pentru că şi-a slujit ţara?

Atunci hai să vedem cum îşi tratează “criminalii” celelalte ţări:

  1. SUA
  • Generalul Custer, cel care a masacrat şi făcut să dispară triburi şi neamuri întregi de indieni vechii locuitori ai americii de nord, a acţionat şi-a făcut cunoscut cunoscut principiul conform căruia “un Indian bun este un Indian mort!”. Asta l-a ghidat, asta a pus în practică. Şi este considerat erou al SUA, îi poartă numele 6 oraşe din 6 state americane, nu ştiu câte cimitire, o rezervaţie militară naţională şi Divizia 85 Infanterie. Antonescu nu a spus ca un evreu bun este un evreu mort, nici nu a ordonat decimarea evreilor, în cel mai rău caz le-a dat voie să plece din România, ca să nu fie prinşi de Gestapo şi totuşi este declarat criminal de război. Mai nou, dacă le-ai dat voie evreilor să îşi scape pielea, se cheamă Holocaust.
  • Hiroşima . 80000 de japonezi civili omorâţi în primele ore ale dimineţii de 06.08.1945, de o bombă aruncată dintr-un avion americat, condus de Paul Tibbets, la ordinul preşedintelui SUA de la acea vreme, Harry Truman. Încă 190000 de oameni au murit apoi ca urmare a efectelor secundare ale bomei atomice. Enola Gay este avionul care a purtat bomba ucigaşă nume dat după mama lui Tibbets. Deci ambii, mamă şi fiu asasini, criminali în masă şi totuşi, imediat după încheierea misiunii, pilotul asasin este decorat de generalul Karl Spaatz cu “Distinguished Service Cross” şi va ajunge după această faptă general de brigadă în armata americană. A murit la 92 de ani, onorat de întreagă americă, nimeni niciodată nu a dat o HG şi nu l-a găsit “ vinovat de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii.” Dimpotrivă, se spune că prin crima comisă a adus pace. A adus pace “MY ASS” cum ar spune chiar ei, americanii. De Truman ce să mai spun? A dat ordin să fie aruncate două bombe atomice peste Japonia. Şi, cui îi pasă? Saddam a fost omorât numai pentru că se bănuia că le are, dar nici asta nu mai contează.

  1. Anglia

Francis Drake, cel mai celebru pirat al vremurilor, traficant de carne vie, cum li se spune acum celor care comercializează fiinţe vii, sau sclavi cum li se spunea atunci prin secolul al XVI-lea, a fost folosit mai pe faţă, mai pe ascuns de regina Angliei Elisabeta I care pe de o parte îl ridica la rang de Sir, pe de alta spunea că nu are nici o legătură cu actele lui de piraterie la adresa vaselor spaniole care se întorceau cu aur şi sclavi din „lumea nouă”. A murit la 56 de ani de dizenterie, dar onorat şi adulat, este considerat un erou al Marii Britanii, deşi a fost un negustor de sclavi, pirat, asasin plătit. Nimeni nu l-a declarat în afara legii, nimeni nu a cerut să fie studiată arhiva pentru a se vedea pe cine a omorât, pe cine a luat în sclavie, câţi africani au avut de suferit de pe urma „călătoriilor” lui.

3. Spania

Francisco Pizarro, conquistador spaniol, cuceritorul, sau masacratorul a zeci de mii de incaşi, a decimat pur şi simplu populaţiile băştinaşe din America de Sud, pentru a le lua aurul, a distrus dovezi ale civilizaţiilor maiaşe şi incaşe din răzbunare şi pentru a spori averea sa personală şi a reginei Spaniei. Numai într-o bătălie, în timpul atacului din Cajamarca în 1532 sunt ucişi între 2 000 și 8 000 de amerindieni. Nu cere nimeni să vadă arhivele Spaniole, sau ale Ecuadorului, pentru a vedea măcar dacă au fost 2000 sau 8000 de morţi? Nu s-a înfiinţat nici un Consiliu Memorial al Holocaustului din America Latină pentru a afla numele asasinilor incaşilor pentru a culpabiliza Spania? Nu, dimpotrivă, familia lui Pizzaro s-a întors în Spania după ce acesta a fost ucis s-a stabilit la Trujillo unde a construit un palat pe care Becali l-ar pimui, iar numele lui Pizzaro este venerat şi respectat, are statui în Spania şi toată America de Sud, nimeni nu a scos tablourile care îl reprezintă din muzee, cum a fost scoase tablourile lui Ioan Antonescu până şi din Academia Militară unde fusese commandant.

4. Franţa

Napoleon Buonaparte , un ăla mic şi crăcănat, dacă e să ne luăm după statură, născut în 1769 la Ajjacio, corsican de origine, ofiţer al armatei franceze se face remarcat în câteva lupte, apoi în 1799, la 30 de ani a organizat o lovitură de stat și s-a proclamat Prim Consul al Franţei. Deci un uzurpator de tron care –vezi Doamne- lupă pentru democraţie, şi cere moarte nobilimii şi regilor care reprezentau simbolul răului, dar în 1804 se proclamă împărat uitând că a luptat pentru „democraţie” şi îşi numeşte fraţii regi prin diferite ţări cucerite. Inutil să mai pomenim câte războaie a purtat dintr-o ambiţie personală. Câţi oameni au murit din cauza ambiţiei lui,întreaga lume cade pe spate şi acum când îi aude rostit numele. Epoca lui este slăvită pentru că a adus Franţa acolo unde nu ajunsese în toată istoria ei de până atunci, nimeni nu îi întinează memoria, nici austriecii, nici ruşii, nici englezii, nici polonezii, nimeni, deşi a provocat pierderi imense în vieţi omeneşti aproape tuturor ţărilor Europei. Nu îl declară nici un stat criminal de război? A fost legalizată invazia unui stat de către alt stat sau ce se întâmplă?

Exemplele ar putea continua la nesfârşit, cu zeci, sute, mii de cazuri din întreaga lume. Nici chiar Stalin, despre care toţi spun că a comis crime şi a ordonat suprimarea a sute de mii de oameni, nu a fost declarat criminal, Ruşii îl adoră, nimeni nu cere să se vadă arhivele ruse, nici nu ar îndrăzni, deşi motive sunt. Numai Hitler şi toţi cei care au avut contact sau au trăit în perioada lui şi i-au fost aliaţi sunt blamaţi. Şi nici ăia toţi. Horthy este considerat erou la Unguri, Mussolini nu a fost dezavuat de italieni, italienii îi pot păstra tablourile şi statuile, nu a cerut nimeni să fie date jos, în noiembrie 2004 a fost votat al 34-lea mare italian într-un sondaj de opinie TV. A fost înmormântat în secret, dar nu din ură, ci de teamă ca populaţia, simpatizanţii să nu facă pelerinaj la mormântul lui. În 1957-1958, la cererea văduvei sale, Benito Mussolini a fost deshumat și înmormântat lângă Predappio.

Pe lângă toate aceste personaje, Mareşalul Antonescu este sfânt. Oricum este un sfânt.

La noi nu se ştie şi nu se spune unde a fost înmormântat Mareşalul Antonescu, şi nici nu se va mai afla vreodată, arhivele Ministerului Apărării au fost date “spre studiu” celor care i- au asasinat memoria.

Mai arataţi- mi o ţară în lumea asta care îşi bate joc de eroii săi.

Mai arataţi-mi o ţară în care conducătorii ei să îşi bată joc de valorile, tradiţiile, istoria, dovezile arheologice ale nemaului aşa cum se întâmplă în România.

Mai arataţi-mi o ţară căreia guvernanţii să îi vândă pământul, sănătatea, apele, aprobând otrăvirea pământului cu cianuri şi metode de exploatare criminale.

Mai arataţi-mi o ţară în care să se aprobe un plan de intoxicare, cancerizare a populaţiei printr-un Codex Alimentarus criminal.

Mai arataţi-mi o ţară în care un ambasador al unei ţări străine să propună procurorii ţării, sau să facă legi ale statului în care este un simplu trimis cu sarcini diplomatice, nu de guvernare.

Mai arataţi-mi o ţară în care preşedintele să spună că nu interesele naţionale contează, ci interesele străine.

Mai arataţi-mi o ţară în care minoritatea conlocuitoare să facă legea şantajând puterea politică şi legislativă cu retragerea voturilor dacă nu li se dă autonomie.

Mai arătaţi-mi o ţară în care toate guvernele  să îşi bată joc de sistemul de sănătate şi de  învăţământ purtându-se aşa cum nici domnitorii fanarioţi nu s-au purtat deşi guvernau într-o ţară străină.

Mai arataţi-mi o ţară în care preşedintele şi candidatul la funcţia de prim ministru, pentru că asta era Ponta când a semnat actul de supunere, cu Băsescu, să facă un act de mână, “instituţional” prin care să îşi împartă puterea.

Mai aratai-mi o ţară în care populaţia să fie atât de indiferentă, atât de tembelizată atât de dezumanizată, atât de iraţională, atât de depersonalizată, atât de devalorizată, încât să plângă pe umerii unui cioban condamnat de trei ori, pentru fraudă, fals în declaraţii, sechestrare de persoane, dar să se facă că nu ştie când s-a născut şi a murit unul din cei mai mari patrioţi ai ei, sau că a murit unul din istoricii ei.

Arataţi-mi vă rog încă o ţară unde să se întâmple toate astea, înainte să îmi pleznească inima de ruşine că fac parte din cel mai îndobitocit popor!

39 comentarii

digital 06-06-2013 - 17:28

vezi neacsum că vine bau-bau și te ceartă, ai mare grijă cu băieții fără țară, că imediat s-ar putea să apară, rând pe rând și să-ți atragă atenția și să-ți facă semn cu degetul arătător!

SionJihadInLove 06-06-2013 - 18:01

Nota 10 pentru articol!!!! da.. da.. stiu sunt asa si pe dincolo.. puteti s-o sug..etzi.. repet nota 10, cel mai tare articol de presa din Romania din ultimul timp!! FELICITARI!!

Paul din Ohio 06-06-2013 - 18:15

neacsum, vezi ca i-ai uitat pe: Nero, Caligula, Genghis Han, Baiazid…

neacsum 06-06-2013 - 18:17

Le-ar sta bine langa Truman nu ?

SionJihadInLove 06-06-2013 - 18:29

dar langa bush copilu’ ce are?

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 06-06-2013 - 18:23

„Pe data de 20.05.2013 a murit istoricul Gheorghe Buzatu, unul din puţinii istorici care a avut curajul să mai scrie despre Mareşal şi să vadă în el ceea ce a fost adică un mare patriot.”

Nici vorba. Ai auzit, d-le Neacsu, de un evreu, pe numele lui Tesu Solomovici, care a scris o carte despre maresalul Antonescu, ce a facut sa arunce comunitatea evreiasca in aer pentru curajul de a spune adevarul in ceea ce-l priveste pe Maresal? Daca nu stii, intreaba-i pe cei care au mai ramas de la „fosta” Ziua, si ai sa vezi ca nu-i chiar asa cum spui d-ta.

SionJihadInLove 06-06-2013 - 18:27

Foarte adevarat.. dar cat de mediatizata a fost cartea??? Fara indoiala, Tesu ramane un evreu mai roman decat multi romani…

neacsum 06-06-2013 - 18:33

Bun si cu ce contrazice asta afirmatia mea? Am spus eu singurul, unicul? Nu, am spus unul din putinii. Nu, asta nu il scoate din ecuatie pe Solomovici .

SionJihadInLove 06-06-2013 - 18:36

Cu NIMIC, in orice caz articolul este unul deosebit, face onoare autorului…..

Ereticul 06-06-2013 - 18:38

Domnule Neacsu, felicitari pentru prima parte a articolului si pentru curaj. Putini sunt cei care, in zilele noastre, au demnitatea de a spune lucrurilor pe nume, clar si raspicat.
Pentru partea a doua insa, va pot arata / indica / enumera multe tari care indeplinesc conditiile cerute de dvs., majoritatea din lumea a treia (in general foste colonii). Din pacate pentru noi, sloganul nostru national este „Capul ce se pleaca, sabia nu-l taie”. Pana cand nu ne va da Dumnezeu „mintea romanului cea de pe urma” si nu-l vom inlocui cu „Desteapta-te romane!” o sa avem tot statut de colonie, cu istoria scrisa de invingatori.

neacsum 06-06-2013 - 18:50

Ereticul,
Am fost si eu prin tari bananiere, chiar printre cele mai sarace si lovite de soarta, m+am întâlnit cu ofiteri din toata lumea, cred ca nu mi+au scapat multe natii, dar nu am auyit in nici o ţară de guverne care să îşi bată joc de tradiţiile tării sşi de istoria neamului ca la noi. Au fost tembeli si corupti , aviyi de puete si prin alte tari, dar si-au vazut de averile lor si au lasat istoria si traditiile acolo unde erau, nu si-au vândut neamul, doar aurul, petrolul si diamantele. E o mare diferenta. Uite nemtii tocmai au dat PAS gayelor de sist, dar frau Merkel ii impinge pe Băse si Victor către Chevron. Iar ei pun botul, ca nu ii intereseaza ce va fi dupa ei.Iar noi ne injuram ca prostii pe aici…

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 06-06-2013 - 18:55

Pe Domnul Colonel in Rezerva Marin Neacsu il poti aprecia s-au detesta in raport de optiunile strict personale, dar un atribut SEMNIFICATIV, nu poate sa-i conteste nimeni (in conditii de normalitate dpdv.strict medical)si anume : INSTINCTUL de EROU , chiar si daca nici dansul nu detine controlul asupra ADEVARULUI ABSOLUT !
Nea Marine , mon chapeaux ,
….parpanghelus

neacsum 06-06-2013 - 19:02

Parpanghele, nimeni nu e perfect. Daca ai fi spus instinctul de conservare ai fi fost mai aproape de adevar. Sincer eu nu am auyit de instinct de erou, nici nu stiu ce ar insemna, banuiesc ca vrea sa fie de bine, dar fara suparare, asa ceva nu exista. Poate dragostea de .. tara, sau respectarea valorilor … asta aceept. Oricum, dupa cum am spus, nu sunt perfect, asa ca nu ma deranjeaya nici criticile facute cu bun simt.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 06-06-2013 - 19:10

Dar, Dumneavoastra chiar nu MANIFESTATI ,instinct de conservare .
Dimpotriva, si asta ma face ….sa va POT APRECIA.
Daca NATIA ar avea mai multe …EXEMPLARE !
DAR asa ceva este AVIS Rara !

neacsum 06-06-2013 - 19:17

Parpanghele, eu prin instinct de conservare nu inteleg lasitate si incalcarea principiilor si a valorilor. Instinct de conservare inseamna evitarea accidentelor, riscurilor inutile, ambitiilor prostesti si teribilismenlor.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 06-06-2013 - 19:41

Nu doresc sa monopolizez discutia, dar Dumneavoastra abordati instinctul de conservare ca un OFITER de ARMATA !
Instinctul de conservare dpdv medical are ca efect ,,PROTEJAREA VIETII ”
Nu va introduc in domeniu, dar sa stiti ca exista gesturi reflexe pe care organismul il poate executa , anuland vointa individului …pentru a salva !

neacsum 06-06-2013 - 20:38

Cunosc, clipitul se face tot ca un reflex si o necesitate de protejare, inconstient, atunci cand ceva iti ajunge in raza ochiului.Eu insa vorbeam de acel gen de instinct pe care il poti controla, educa, nu de insticte primare.

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 06-06-2013 - 19:53

Domnule Neacsu, dumneata faci aceeasi greseala pe care o fac multi dintre cei care apar in public si-si expun opiniile lor pe diverse teme. D-ta te bruftuluiesti pe tema „prioritatilor” stirilor prezentate de asa-zisele televiziuni de stiri. Domnule, ceea ce fac televiziunile de stiri din Romania, o fac toate televiziunile de stiri din lumea larga. Nu televiziunile aleg stirile ci stirile aleg televiziunile. La ora cind televiziunile ne sufoca cu Gigi Becali, sunt in curs de desfasurare activitati artistice, se intimpla tot felul de evenimente care afecteaza multe domenii ale viatii sociale, dar el nu-si gasesc loc in pofta patronilor de televiziuni de stiri care impun o politica editoriala axata DOAR pe atragerea cit mai multor privitor, pentru ca rating-ul televiziunilor lor sa creasca si ei, patronii, sa mareasca pretul pe secunda de publicitate, in asa fel ca, (virgula) conturile lor sa se umfle cu cit mai multe zerouri. Asta este capitalismul la care ne-am abonat si noi si nu ai ce-i face. Nu mai poate Ghita, sau Paunescu, sau Varanul de istoricul Buzatu. Buzatu nu prezinta nici un interes pentru publicul larg. Citi dintre romani au citit cartile istoricului Buzatu? Sub 1% din romani! Ca patron de presa intotdeauna urmaresti „PROFITUL” din stirile care apar in lume, si nu interesul intelectual a unui numar extrem de restrins de cetateni, in mod normal sub 1%, din cei care-si spun romani. Hai sa fim seriosi. Citi cunosc simfonia nr. 1 a lui Mahler si citi cunosc manelele lui Salam? Aud? Pai, de-aici trebuie pornita discutia asupra prioritatilor „valorice” a stirilor televiziunilor. La o societata eminamente idioata si inculta, cum poti sa vii d-ta si sa critici faptul ca televiziunile de stiri, avide dupa rating, sa vineze evenimente cu iz intelectual? Oha! Poporul este interesat de reprezentantii lor, de prostii lor, pentru ca nivelul conducatorilor oglindeste marea masa a celor condusi. La asa presedinte si prim ministru, asa cetateni! Pai? Ce pretentii ai d-ta la un presedinte de-a dreptul idiot (l-ai auzit vorbind in engleza cu printul Charles? Am cazut pe spate de ris la „iengleza” timpitului de marinel!), si de la un prim ministru ciorditor de diploma de doctorat? D-ta vorbesti de Gigi Becali. Eta, na! Cazul mi se pare de un miliard de ori mai putin important decit FURTUL INTELECTUAL al lui Ponta. Pai, ce-a facut Becali cu terenurile, mi se pare la fel de penal ca actiunea lui Ponta de a scapa de rusinea de-a fi dat afara din toate domeniile vietii sociale si politice pentru ciordeala de texte din cartile altora. Domnule Neacsu, de un lucru suntem noi, romanii, siguri la ora asta, de faptul ca traim intr-o tara aflata in DEZINTEGRARE, caz unic in istoira moderna. Suntem ca un meteorit care se dezintegreaza din cauza fortelor interne. Noi, romanii, implodam ca sa explodam, adica ne cufundam in noi insine si apoi ne imprasitem ca praful stelar. La noi, la romani, normalitatea a devenit cancer, a devenit boala. Nimeni nu-si mai doreste normalul pentru ca am pierdut acest simt, acest instinct al normalului, al normalitatii. Noi nu mai stim sa fim normali. Ne extirpam singuri din adunatura asta de tari cit de cit normale, si ne vom sinucide singuri cu placerea unui mitocan care-si suge maselele dupa ce-a halit cinci mici si-a baut cinci sticle de bors, care la noi se mai numeste : bere!

neacsum 06-06-2013 - 20:48

vdfndnfanfn,
Ai dreptate. Si ce propui, sa ma fac ca nu vad ce se intampla?Incerc sa deschid ochii celor care stau cu ochii pe stirile de acest gen si fac ratingul televiziubilor de doi bani. Sau ar trebui sa asteptam sa se trezeasca singuri ? Nici o sansa. Personal nu cred ca gresesc semnaland aceste anomalii si incercand sa arat ca valorile nu sunt Becali sau Florin Salam, nici Ponta sau Basescu.Daca scoala ii invata despre Andreea esca, daca televiziunile le arata pe Monica Columbeanu, Pepe, Becali, Bahmutanca, eu incerc sa vorbesc azi despre Buzatu si Antonescu, maine poate despre Gogu Coonstantineswcu, poimaine despre Tartaria. Cineva trebuie sa o faca si pe asta, iar daca asta este o greseala, atunci o sa persist ca un pacatos.

Paul din Ohio 06-06-2013 - 21:12

neacsum, Ce legatura au tabitele de la Tartaria (daca acestea sunt AUTENTICE) cu romanii actuali? Ce legatura au gotii si vizigotii (germanii) cu romanii actuali, in afara de faptul ca acestia au trecut pe teritoriul Romaniei actuale?

neacsum 06-06-2013 - 21:33

Aceeasi legatura pe care o ai si tu cu Romania, Paul din Ohoio.

Paul din Ohio 06-06-2013 - 21:41

Slab de tot, neacsum. Un nationalism irational si pagubos.

Salut 07-06-2013 - 16:56

Ce ocazie sa taci ai pierdut mai Paulica, ce ocazie !

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 07-06-2013 - 16:12

D-le Neacsu, d-stra imi raspundeti intotdeauna pe un ton rastit, conflictual, violent, tzifnos, „shucarit”. De ce, intotdeauna, aveti impresia ca opiniile mele postate la editorialele d-stra sunt de natura sa va contrazica parerile? De ce nu suportati nici un fel de critica? De ce nu admiteti ca nu detineti „portofoliul” adevarului suprem? E normal ca fiecare om sa-si apere opiniile si sa creada ca modul lui de a vedea realitatea este cel mai valoros, in comparatie cu ceilalti care sufera de miopie. Trebuie sa admiteti ca traiti intre oameni si, fiecare dintre cei cu care va frecati coatele au si ei opiniile lor personale si personalitatile lor individuale si au aceleasi instincte ca si ale d-stra.

Eu va consider unul dintre cetatenii romani „trezi”, si cind va asemuiam cu cardinalul din Fratii Karamazov o faceam d.p.d.v. al celui care poarta responsabilitatea razboiului cu pacatele lumii in care traieste. Nu este usor! Nu este usor sa fii treaz intr-o lume agonizanta, fara repere, fara viitor, care traieste instinctual si nu moral, pragmatic. Problema celor ca d-stra, si sunt destui de multi, este ca, luptati individual si nu aveti in vedere ca lupta de unul singur e surda, impotenta, necredibila. De aceea in Romania nu se intrevad zorii unei modernizari, a schimbarii de mentalitati, pentru ca, toti, dar absolut toti „desteptii” Romaniei sunt unici, indivizibili, donquijotesti ducindu-si luptele lor nu pentru cei multi, ci pentru a fi vazuti ei, si, eventual, recunoscuti ca „eroi”. Asta este si problma „dreptei” romanesti. Dreapta romaneasca e plina de „vedete” unice, ce nu-si permit ca una sa creasca in umbra alteia, fiecare vedeta „inchipuindu-si” ca ea este cea care are meritul de a fi in fruntea tuturor celor care gindesc ca ea. Atita timp cit aceste forte ale „dreptei socotintze” nu se vor uni, orice zbatere individuala va fi ca o boaba de fasole aruncata intr-un ocean de acid sulfuric: va fi descompusa instantaneu pina la disparitia totala. D-ta, d-le Neacsu nu ai o voce percutanta, cu efect incisibil in societate pentru ca e singura si izolata. Numai alaturindu-te pe calea smereniei de celelalte voci valoroase si treze, vei fi capabil, veti fi capabili sa MAI faceti ceva cu amarita asta de Romanie! Am zis!

neacsum 07-06-2013 - 16:59

dghfigigjeig,
Nu inteleg unde ati vazut tafna in raspunsul eu. Era doar amaraciunea ca vorbesc ca Moise in pustiu si ca rumunii dorm. Nici macar nu am considerat ca m-ati criticat, spuneam doar ca fac si eu ce pot si inca nu vad nici o miscare careia sa ma alatur, nu avem nici un lider credibil.Asta etot.

Cristian 07-06-2013 - 11:44

La cum stau lucrurile, poate ca ar trebui sa ne bucuram ca inca mai e permis sa-i fie pomenit numele.Excelent articol.Si stati linistiti, sunt unii oameni care nu mor niciodata, raman printre noi, prin cele ce le-au facut in timpul care le-a fost acordat pe acest pamant.

Ardeleanu 07-06-2013 - 14:41

Excelent articol !!!

Nationalistul 07-06-2013 - 16:33

Excelent articol domnule Neacsu. Nu va luati dupa ce-i ce va culpabilizeaza pentru ideile nationaliste. Astazi este trendy ca marile puteri sa infiereze nationalismul natiunilor mici in timp ce ele insele practica nationalismul cand isi urmaresc interesele prin metode ce nu exclud in ultima instanta nici violenta fizica. Este o manipulare perversa menita sa anihileze rezistenta nationala a tarilor ce nu se doresc jefuite.

O remarca. Maresalul Ion Antonescu a fost executat pe 1 iunie 1946 si nu 1945.

Anaxagoras 07-06-2013 - 17:29

Domnule Neacsu, sunt intru totul de acord cu ceea ce ati scris, va impartasesc mahnire si… va felicit pentru articolul f. bun.

Constantin Baluta 07-06-2013 - 17:57

Da,iata un articol foarte bun,felicitari domnule Neacsu!Vreau sa va zic,insa,ca nu toti romanii au murit,romanii adevarati,la ei ma refer!
Singurul politician,chiar europarlamentar,care tine vie memoria Maresalului,inclusiv in publicatiile domniei sale!Despre domnul dr.Corneliu Vadim Tudor vorbesc!Si alaturi de el mai sint si altii,multi la numar,care apara valorile romanesti!
P.S.:Tesu Solomovici este un apreciat ziarist,nicidecum istoric!

neacsum 07-06-2013 - 23:51

Domnul Coprneliu Vadim Tudor sa aiba grija mai inainte la ce publica in paginile ziarelor sale, sa nu mai fure articolele altora si dupa aia discutam si despre dansul.

Pribeagul 08-06-2013 - 00:13

Spuneti-mi​: n-ati vazut cumva o tara?

Spuneţi-mi, n-aţi văzut cumva o ţară ?
Am fost plecat vreo patru ani pe-afară;
Azi am venit şi-o caut cu ardoare,
Dar n-o găsesc şi-n suflet rău mă doare.

O caut peste tot, am fost şi-n sate,
Ogoare plâng în buruieni lăsate,
Înspre păduri, potecile uitate
M-au rătăcit într-un pustiu de cioate.

Acasă poarta nu e zăvorâtă,
Căci mama tot mai iese şi se uită;
Atâta dor i-a mai rămas pe lume,
Feciorii să-i mai strige iar pe nume.

Moşneagul iese-n cale şi-o întreabă:
„Vine? La anul, cred! Acu-i la treabă,
La noi în ţară-i multă sărăcie.
Ştiu ei – că de-or veni, la ce să vie?!”

Spuneţi-mi, n-aţi văzut cumva o ţară
Cântată de poeţi odinioară,
Cu ochi de cer şi plină de verdeaţă?
Am fost şi-am căutat-o şi la piaţă.

Acolo nu era, de bună seamă,
Că prea o înjurau români de mamă;
Harbuzul, pătrunjelul, biata prună,
Erau culese parcă de pe Lună!

Chiar, voi nu aţi văzut pe jos o ţară,
Călcată în picioare şi murdară?
Ce-aveţi cu ea? Nimica nu vă cere,
Eu o declar singura mea avere!

Respectul datorat autorului se pare ca pune friu harmalaiei iscata frecvent de aceasta tema, cu mare potential. 🙂

Faptul ca in diverse comentarii romanii apar mai vinovati decit marii criminali ai lumii necesita abordarea si clarificarea problemei.

Pribeagul 08-06-2013 - 00:33

🙂

Becali, cel facator de legi si pstrator de datini, in dialog cu alt mare intelectual:

„BECALI GEORGE : Cancelare, hai să-ţi dau o veste, ca să vezi că sunt prea puternic, mânca-ţi-aş, şi prea şmecher şi că sunt prea inteligent, geniu, că dau la m… la DNA şi că să-mi bag p… în mă-sa… şi premiez toate … echipele ca să-mi sugă p…!
BECALI GEORGE : Merg la DNA şi zic: „Daţi-mi şpagă ca să vă învăţ meserie.” Şi îi învăţ, le scriu pe hârtie despre ce e vorba şi o semnez şi le dau la m…. Bă, băiatule…fotbalistul nu este funcţionar, deci el nu poate fi încadrat ca fiind pe…mită, luare de mită. M-ai…Deci nu poate să ancheteze ei pe…ca la mită, s-o bage la mită ei pe…pe…pe fotbalist. Mă înţelegi?
BECALI GEORGE : Pentru că el nu e funcţionar, el are…el are contract civil de muncă, el prestează servicii. El nu are…nu are…nu are contract de muncă. El face prestări de servicii. Şi iau de la Ministerul Muncii că el nu e funcţionar, că el prestează servicii şi nu e funcţionar, n-are statut de funcţionar…
INTERLOCUTOR : Îhî!
BECALI GEORGE : Gata, măi! Îl fac varză pe ăla. Iau de la Ministerul Muncii cutare că jucătorul de fotbal nu este funcţionar şi le-o dau, le-o bag în naş şi „acea” şi îi fac praf… Înţelegi?! „Băga-mi-aş p… în voi să-mi bag!” Îi distrug cu asta …(neinteligibil)…Mă, îţi dai seama?! Deci cu alte cuvinte…da’ după aia… (neinteligibil)…demisia lor. …(neinteligibil)…cheltuiră bani. Înţelegi?!
INTERLOCUTOR : Îhî!
BECALI GEORGE : Ca să merg la DNA cu asta. Zic: „Uite, mă, na! Du-te-n p… mea de la minister luai. ”Mă înţelegi?! Deci… (neinteligibil) … controlezi pe mine la fotbalist. Du-te-n p… mea! Că el nu da…nu este funcţionar, deci nu dă mită că nu e funcţionar. Asta scrie în Codul Penal că se face la funcţionari. Deci îmi beleşti p…!”

Lumea este f diversa. Sunt amatori si pentru „invataurile” lui Becali si pentru cartile lui Buzatu. Sunt sigur ca istoricul Buztu este mult mai mult si mai serios studiat decit Becali.

1 2

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult