Acasa Opinii Maior, Ghiţă şi Bau Bac-ul, Tokes şi Protectoratul

Maior, Ghiţă şi Bau Bac-ul, Tokes şi Protectoratul

scris de Doru Dragomir
22 afisari

Toate regimurile politice de forţă se aseamănă între ele. Elementul comun care le uneşte sunt serviciile de informaţii, un fel de mână forte a puterii în exerciţiu. Serviciile de informaţii au „datoria patriotică” de a-şi asculta proprii cetăţeni, pentru ca nu care cumva, vreunul dintre aceştia, mai rebel şi iubitor de libertate, să vorbească în front vrute şi nevrute la adresa cerberilor politici.

Stan Petrescu editorialist Ziua VecheLa noi ca la nimeni. Nu ştim încă ce regim politic avem, dar ştim că serviciile de intelligence au un comportament noninteligent. Deocamdată.

Într-o democraţie consolidată,  zicem noi, un funcţionar public fie că este înalt,  fie scund, nu poate să aibă alte atribuţiuni decât cele oglindite într-un text de lege, căci altminteri ar lua-o pe arătură, cum s-a  şi întâmplat.

Ori, când zici că eu „am decis” fără să enunţi temeiul legal, se numeşte abuz, domnule Director şi diplomat, fără carieră.

După ce legea 51/1991 (o lege făcută pe genunchi, pe atunci), în primele sale articole,  ne defineşte siguranţa naţională a României, ne arată cum cetăţenii români fideli au îndatorirea morală de a contribui la realizarea siguranţei naţionale, vine cu un  art.3 , care ne prezintă  toate ameninţările cu privire la siguranţa naţională (acelea din anul 1991). Niciuna dintre ameninţările prevăzute de legea în cauză nu se referă la fraudarea bacului.

Această lege, culmea, a fost dată românilor „turbulenţi” posdecembrişti, înaintea apariţiei Constituţiei lui Iorgovan, ameninţările la siguranţa naţională îmbrăcând o altă realitate juridică, economică şi socială, astfel că la 23 de ani, lucrurile sunt complet schimbate, iar ameninţările la adresa siguranţei ţării îmbracă o altă realitate. Legea siguranţei aproape că este anticonstituţională antieuropeană şi, precis, caducă. Iată explicaţia pentru care domnul director ambasador îşi asumă responsabilitatea pentru utilizarea reţelei informative şi a tehnicii operative  în examenul de bacalaureat de anul acesta, explicându-ne, nouă, proştilor brucanieni, că SRI nu putea rămâne pasiv la acte de corupţie de nivel naţional şi, mai departe, exclamă cu emfază jenantă, cum că  ”decizia este asumată de mine, voi face şi la anul la fel”. „Oh, Mein Gott, der Du bist im Himmel !”.

Mă întreb, dacă liderul acestei organizaţii ştie pe ce lume se află. Nimeni, într-o democraţie, nu ia decizii în afara cadrului legal.

Să înţeleg, că SRI n-ar avea un plan de cunoaştere prin informaţii a plajei de riscuri şi ameninţări la adresa siguranţei naţionale, plan aprobat de către o autoritate legală a statului – CSAT şi că numai în baza acestuia se iau decizii privitoare la securitatea internă şi externă a ţării?

Triumviratul de la Covoare (a se înţelege staful SRI) trebuie să ştie că niciun funcţionar public al statului, fie el şi lucrător în SRI,  nu ia decizii fără temei leagl. Orice decizie luată în afara cadrului legal se numeşte abuz.

Cred că statul Român are suficiente pârghii, la îndemână, ca să gestioneze corupţia din şcoli, fără a pune în mişcare o maşinărie aşa de scumpă şi subtilă, pentru a stoarce de informaţii nişte adolescenţi şi a pune în dificultate reputaţia zecilor de mii de dascăli. Sau dacă o fac, s-o facă în cea mai adâncă discreţie, în mod preventiv.

Ceea ce s-a întâmplat la BAC era treaba exclusivă a poliţiei şi a guvernului.  Ori,  SRI-ul, aflat în criză de imagine, trebuia să iasă pe ecrane să vadă lumea cât de important este. Se ştie acest lucru de către noi toţi, fără să ne-o spuna cineva.

Decizia domniilor voastre, dragă domnule ambasador, este un abuz în toată legea, motiv  pentru care ar trebui să vă prezentaţi scuze sau demisia, cu evlavie şi smerenie, distinsului nostru preşedinte, deoarece v-a luat-o excesul de zel pe dinainte, în ciuda culturii anglo-saxone de care faceţi uz, uitând de principiile şi valorile democraţiei noastre dâmboviţene, pe care ni le fluturaţi pe sub nas, oridecâteori vă lipiţi figura de diplomat strălucit, pe ecranele televiziunilor şi ne ţineţi lecţii de cultură de securitate.

Este ştiut, că fenomenul corupţiei este o caracteristică umană veche de când lumea. Niciun regim politic nu a eradicat acest fenomen. Nici Vlad Ţepeş, cel ce  a murit catolic, nu a stârpit-o definitiv, cu toate că a golit codrii noştrii mioritici de ţepe, pentru a face ordine în Valahia lui şi a noastră. Maiorii, se aflau, pe atunci, în patria lui Mathias Rex.

Democraţiile consolidate nu sunt cele mai bune regimuri politice, dar sunt mai bune decât toate celelalte dinaintea lor, reuşind, prin crearea unui cadru normativ adecvat, prin promovarea de elite la conducerea statului, să tempereze acţiunile corupţiei şi să le gestioneze astfel încât să nu fi pus existenţa statului în pericol.

Într-o singură ipostază corupţia ia forma unei ameninţări la adresa siguranţei naţionale. Atunci când aceasta tinde să captureze instituţiile statului la vârf, adică acolo unde se iau decizii strategice, poziţiile din stat care trebuie să figureze permanent în Planul de căutare a informaţiilor la nivel naţional. Ori, de ani şi ani acest fenomen a cuprins vârful instituţiilor şi sinapsele lor cele mai delicate, cele mai importante, iar SRI-ul nostru drag şi umflat fie a tăcut mâlc, fie s-a făcut că nu vede cum  economia a unei ţări, lăsată, nouă, de comunişti, la cheie,  a fost devalizată sau vândută pe nimic într-un timp record.

Sau cum limba română, simbolurile şi cultura noastră naţională au fost batjocorite de urmaşii lui Ivan cel Groaznic, ai lui Petru şi Asan, ai lui Atilla şi Arpad, cum anumite comunităţi horthyste reclamă autonomia statală sub privirile noastre nătânge, au scos limba română din administraţie, cum cele mai importante funcţii din stat au fost demantelate printr-o lovitură anticonstituţională (vezi dislocarea Preşedintelui, a Preşedintelui Senatului şi a Preşedintelui Camerei), Constituţia a fost upercutată  în pântecele ei de către inşi avizi de putere , cum inşi fără niciun Dumnezeu (agenţi în toată regula) au fost propulsaţi la conducerea treburilor statului, şi toate acestea fără ca niciunul dintre vinovaţi să  fie tras la răspundere, deşi un domn director cu rang de ambasador şi predecesorii, au  gestionat resurse umane de intelligence şi financiare care depăşesc orice închipuire, în raport cu mărimea populaţiei din teritoriul statului şi plaja de ameninţări cu care acesta se confruntă.

În democraţia asta prost făcută, unde „rahaţii” râd în loc să pută, personaje cu funcţii importante în stat, au părăsit teritoriul naţional, fără mandat, mergând la ruşi, la americani sau aiurea, iar la întoarcere niciunul dintre ei nu a prezentat poporului suveran măcar trei vorbe şi-o minciună, din care să înţeleagă poporul, cam cu ce rosturi au fost ei pe acolo.

Cine ştie despre toate acestea? Sau, cine trebuie să ştie?

Un distins ofiţer de informaţii m-a întrebat la o minişuetă profesională, dacă sunt de acord cu recrutările unor surse de informaţii, prin redacţii, pe la ministere sensibile, la nivele înalte etc.

Răspunsul meu a fost acela că un serviciu de intelligence adevărat, trebuie să cunoască tot ceea ce reprezintă interes pentru securitatea naţională şi că plaja de recrutare este nelimitată, dar cu o condiţie: totul să să petreacă într-o conspiraţie şi compartimentare  totală şi să nu transpire nimic niciodată. Aceasta este arta informaţiei, de care trebuie să abuzeze oricare operator de intelligence.

Pentru jurnaliştii contondenţi, care sunt consideraţi de către şefii SRI vectori ameninţători la siguranţa naţională, secretul reprezintă o sumă de informaţii valoroase, informaţii pe care guvernul le ascunde şi ei vor să le afle. Este lupta acerbă dintre mass-media şi servicii.

Arătaţi-le jurnaliştilor că sunteţi inteligenţi, că stăpâniţi arta informaţiilor, fără să vă răţoiţi la ei prin interpuşi, ori prin texte infantile strecurate în Strategia de Apărare a ţării. Nu mai faceţi presa de ocară pentru că impotenţa s-a instalat în nepriceperea dvs. pe linie de intelligence. Nu mai asmuţiţi p-alde Ghiţă şi pe alţii, cu critici severe la adresa presei. Presa reprezintă câinii de pază ai democraţiei. Dacă nu ştiţi a o cunoaşte şi apropia, faceţi loc altcuiva şi tăceţi pentru totdeauna, domnule director.

Este normal şi absolut moral ca un serviciu respectabil să stăpânească domeniul de referinţă până în cele mai adânci unghere ale obiectivului operativ. O lege nescrisă spune că succesele muncii de intelligence sunt ale instituţiei, insuccesele ale lucrătorului operativ. Concluzia ete una simplă: în serviciul de intelligence au acces cei mai buni dintre cei mai buni candidaţi. De aceea, ofiţerilor de informaţii li se mai spune că lucrează într-un serviciu de domni (Herrendienst).

Domnul director al SRI săvârşeşte  abuzuri verbale, în public, şi  confuzii grave în materie de intelligence, neştiind a face distincţie între informaţiile ofensive şi cele defensive, care sunt deosebirile esenţiale dintre ele şi, mai ales, nu cunoaşte rolul şi locul instituţiei în sistemul comunităţii informative, emiţând păreri precum un semidoct veritabil.

Adevărata muncă de intelligence ofensiv o fac colegii de la SIE, care ştiu a se păstra, excepţional, în haina acoperirii, bună la vreme rea, ei, având riscuri mari de înfruntat pentru că acţionează într-un teritoriu ostil.

Adevărata muncă de securitate internă o face SRI, acţionează în teritoriul naţional, teritoriu ocrotit de lege, ceea ce este mai puţin riscant, în plus, colaborarea cu toate organele de forţă interne pare mai uşor de realizat.

Popularitatea Serviciului de Informaţiii creşte prin anonimatul muncii sale, în munca de zi cu zi. Munca ofiţerului de informaţii nu se opreşte niciodată şi nu trebuie văzută în presă şi la tv, ci trebuie simţită de fiecare dintre noi prin efectele produse de informaţiile oportune şi de valoare exploatate de decidenţi responsabili, în folosul comunităţii.

Un manager al serviciului extern de informaţii, un ungurean, gureşul de el, a părăsit, cu ceva timp în urmă, Serviciul, căci l-a bântuit, ca şi pe confratele lui, sereistul,  dragostea de politică, cochetând des cu televiziunea. Şi bine a făcut că ne-a lăsat. El nu va reuşi niciodată, nici în politică şi nici în altceva. Ce-ar fi să-i urmeze şi alţii exemplul?

Locul acestor diletanţi în munca de informaţii trebuie să fie ocupat de minţi aerisite şi pricepute într-o meserie de domni.

SRI n-a avut ceva mai bun de făcut decât să încadreze informativ, la nivel naţional, BAC-ul şi, la sfârşit, să iasă un fâs spre deliciul presei. A vrut să fie un fel de bau bau pentru speriat copii. Şi a reuşit.Presa nu a tăcut zile întregi, aşa de inflamată a fost.

În schimb, la Şcoala de Vară  din staţiunea harghiteană Tuşnad Băi, eurodeputatul român Tokes Laszlo şi premierul Ungariei, Orban Viktor, au manifestat un comportament de stăpâni ai Transilvaniei, primul lansând apel disperat la adresa Budapestei de a oferi protectorat Transilvaniei, iar cel de-al doilea, fiind preocupat de alegerile parlamentare şi europarlamentare de anul viitor în România, mai atrăgându-ne apoi,  în mod hortyst atenţia, că chestiunea regionalizării se va hotărî, probabil, la Mănăstirea Veszprem sau pe insula Margareta din largul budapestan al Dunării maghiare. Mai ştii!

Faţă de acest act de ostilitate, fără precedent, în ultimii 60 de ani, niciun bărbat politic al ţării nu a protestat, domnul Maior, responsabil cu securitatea internă, rămânând cantonat pe „bau bac”,  iar presa scrisă ne anunţă temperaturi caniculare pe litoral, în timp ce o televiziune de ştiri, importantă, ne gratulează cu discursurile incendiare ale lui Herr Kloster (Domnul Mănăstire, pe româneşte), singurul care ia în foarte serios şi profesional fenomenul corupţiei din România.

Întotdeauna serviciile de informaţii, pe lângă faptul că utilizează în munca lor linguri cu coadă foarte lungă,  au avut şi au nevoie de  goarne umane, un fel de agenţi de influenţă, care să spună fraierilor cu votul în mână câte ceva, spre binele securităţii lor, vezi doamne, dar sub controlul stăpânilor care ţin sforile în mână.

Nenea Ghiţă poate fi socotit goarna de serviciu a SRI. Presa duşmancă, săpând adânc în natura relaţiilor dintre acesta şi staf ul SRI, a descoperit legături operative „trainice”, de-a dreptul  uluitoare. Ghiţă s-a deconspirat pentru că a fost prost condus. Iar presa inteligentă, cu mijloacele sale specifice, l-a verificat pe Ghiţă şi-n rect, astfel că nu mai are ce să ne transmită în direct.

A sosit timpul ca tovarăşul Ghiţă să fie rejectat din reţeaua de protecţie informativă, sau agentură, cum îi place să rostească un „eminent” al muncii, tov. Rogojanovici  Aiurel. Nu o spun eu, ci presa liberă.

Textul legii care a fost pus în guriţa lui de parlamentar, cu privire la „cartela prepay” a fost fabricat prost, sau transmis prost, de către stăpâni săi, şi prezentat execrabil, jurnaliştii având material de lucru, Slavă Domnului!

Există alte modalităţi, mult mai subtile, de a testa sentimentul public, referitor la digerarea unui proiect de act normativ de către naţiune, dar vă lipsesc maeştrii în comunicare, recrutaţi de prin redacţiile presei scrise şi vorbite, sau de prin ONG-uri patriotice. Doar ştiţi, că cea mai bună ascunzătoare este la vedere şi cea mai bună minciună este adevărul. Comunicatorii SRI-ului trebuie să ştie a opera cu trei termeni foarte importanţi: textul, pretextul şi contextul.

Fireşte, că era mult mai atractiv, pentru domnul Director, să-şi vadă chipul pe sticlă şi să ne ameţească pe noi, „stupid people”, cu „neşte” combinaţii de idei haotice, cu divagaţii de moment, adică elucubraţii în toată regula.

Printre naivii telespectatori, se mai găsesc şi specialişti, care râd pe înfundate atunci când văd, „disertându-se aprins divagant” despre cultura de securitate.

Când un director al unui serviciu de intelligence iese în public, frecvent, el, nu mai are ce căuta în această muncă.

Să învăţăm de la israelieni. Ei pun în fruntea serviciilor de informaţii foşti ofiţeri de carieră, profesionişti pur sânge şi ies pe sticlă doar cu aprobarea primului ministru, însă, şefii de guvern,  sunt al naibii de  zgârciţi cu aprobările. Şi mai ştiu, aceşti aşi ai intelligence-ului israelian, că informaţia are un singur stăpân şi aceasta, mai ales, la nivel strategic, nu se împarte cu nimeni. Aşa-i în munca secretă.

Dacă vom căuta printre foştii ofiţeri români de intelligence, acum pensionaţi, chiar dacă au fost securişti, s-ar fi găsit profesionişti excepţionali, tobă de meserie şi de carte, educaţi a fi cu ochii la frontiere, instruiţi a sta cu urechea la durerile patriei şi pregătiţi a lua deciziile cele mai bune.

Au fost trimişi câinii de vânătoare la cules informaţii, având clopoţei la gât. Grav!

Concluzia mea, ca lucrător bătrân în meserie, este una singură: între munca de informaţii şi Triumviratul de pe Covoare este neantul.

Dacă distinsul nostru Preşedinte, un adevărat lup de mare, va prelua comanda unui vas maritim, după lăsarea sa la vatră, i-aş sugera, cu cel mai adânc respect, să angajeze astfel de diletanţi ca muşi în echipaj şi să îi pună să scoată, măcar un an de zile, apa din santina navei, cu găleata.

Ei, marinarii, care încep munca de jos, de la santina navei, spre a ajunge buni navigatori, ar constitui un bun exemplu pentru orice lider de organizaţie.

Cum pot ajunge, unii, buni şefi într-un serviciu de informaţii al unei naţiuni respectabile, dacă nu au plecat în carieră de la talpa meseriei?  Unii dintre liderii organizaţiilor de intelligence s-au văzut cocoţaţi la nivelul deciziei, fără pic de experienţă informativ-operativă.

No news, good news!
Dixit!

34 comentarii

Pkly 29-07-2013 - 17:53

Toate bune si frumoase…dar de ce sa nu avem si azi,,timpane”?

Pribeagul 29-07-2013 - 21:21

„…eurodeputatul român Tokes Laszlo şi premierul Ungariei, Orban Viktor, au manifestat un comportament de stăpâni ai Transilvaniei”

A fost doar hamaitul in noapte a unor… ciini comunitari. 2-3 ciini comunitari nu pot lua decizii in numele nostru, al romanilor, asa ca hamaie, ca atita pot.

Nu mitei la bac, nu mitei la doctor, nu mitei la alegator, nu mitei in vama, nu mitei la angajatii publici, nu mitei la… Ne ducem existenta intr-un suvoi de coruptie, careia cu greu ii facem fata, iar, fapt deosebit de grav, solutiile se lasa asteptate. Sub privirile chiorise si lipsite de licar uman ale javrei de la Cotroceni, suvoiul coruptiei pare de nestivilit. Se aresteaza in campanii, cum a fost si cazul vamesilor, in care s-au folosit pina si elicoptere, si se alege praful de aceste „eforturi”.

Sub privirile natinge ale conducatorilor nostri si ai SUA, Bechtel jefuieste poporul roman de 1 mld de euro, si nu-i nimeni tras inca la raspundere. Nu-i asa VV?

Un alt mld se pare ca se va duce pentru niste avioane la mina a treia, vechi de 30 de ani, in timp ce sistemele fundamentale ale tarii (sanatatea, invatamintul, venitul mediu al romanului) sunt deplorabile. Rusine conducatorilor nostri si ai SUA!

Sub privirile natinge si inexpresive ale conducatorilor nostri acei care au devalizat CFRul, Hidroelectrica, OLTCIM etc, jefuind practic tara de resurse si facindu-i pe romani sa ia drumul strainatatii, se dau fete mari si merituosii neamului.

In acest timp, Justitia isi face timp sa se joaca cu Antenele. Ele sunt pericolul national, din cauza lor n-au romanii de lucru in tara. O fi un pic de adevar si in aceasta asertiune – si acolo se iau bani nemunciti -, da doar un pic.

Deci, ce-i de facut?

Solutiile pentru a face tara tara par a fi inca… in ceata.

ValVerde 29-07-2013 - 21:39

” Bechtel jefuieste poporul roman de 1 mld de euro, si nu-i nimeni tras inca la raspundere. Nu-i asa VV?”

===

Nu e asa.
E negot cinstit.
Platiti lectia de destupare mintala.
La sfirsitul cursului veti fi mai saraci dar mai intelepti… 🙂 🙂

Pribeagul 29-07-2013 - 22:05

VV,
tu esti roman?

Daca esti, uite ce baiat destept a dat Romania!

Fiind asa destept, esti in stare sa intelegi ca aici nu-i vorba de incuiati mintali, adica de prosti, ci de jefuitori, de hoti, de nemernici, pe care organele, si ale noastre si cele de „peste girla”, se fac inca ca nu-i vad.

In rest, raspunsul tau il calific… slabut. Te straduiesti, dar n-ai fundament pentru concluziile tale. Este un jaf, atita tot! Si fiind jaf, trebuie pedepsit! Sper ca nu ne dai de inteles ca SUA a venit la noi, dupa atita amar de ani, doar sa ne jefuiasca; prin reprezentantii ei, desigur!

ValVerde 29-07-2013 - 22:11

” Daca esti, uite ce baiat destept a dat Romania!”

===

Sint constient de asta. Merci !

*****

” sa intelegi ca aici nu-i vorba de incuiati mintali, adica de prosti, ci de jefuitori, de hoti, de nemernici, pe care organele, si ale noastre si cele de “peste girla”, se fac inca ca nu-i vad.”

===

Asta e obsesia ta. Pe ce te bazezi?

***

” Este un jaf, atita tot! Si fiind jaf, trebuie pedepsit!”

===

Vezi mai sus: obsesii ! Ai vreo dovada?

***

” Sper ca nu ne dai de inteles ca SUA a venit la noi, dupa atita amar de ani, doar sa ne jefuiasca; prin reprezentantii ei, desigur!”

===

Cine ti-a spus ca Bechtel reprezinta SUA ??
Te-a pacalit ! Sa-i bati obrazul ca profita de suflete simple.

Pribeagul 30-07-2013 - 21:58

Pe ce te bazezi?
…………………………

1 mld de euro au fost palmat de niste excroci din bugetul Romaniei.

Ce baza mai vrei?

Cele doua state de drept trebuie sa-i pedepseasca pe excroci, ca de asta sunt ele state de drept!

ValVerde 30-07-2013 - 22:02

Ai o idee foarte aproximativa despre lume si viata.
Tu le spui „excroci” ei spun ca au pierdut bani bagindu-se in afaceri cu guvernanti de tari bananiere.

Pribeagul 30-07-2013 - 22:35

„guvernanti de tari bananiere.”
…………………………………..

Atac nejustificat la adresa romanilor!

Puteai sa le spui simplu: excroci, cum ii consider si eu. Si, in mod normal, intr-un stat de drept trebuie sa plateasca.

In acest caz, SUA nu poate fi doar spectator, iar daca va alege calea indiferentei greseste!

Poate ca in sfirsit te-am facut sa intelegi ce-ti tot predic pe aici legat de acest subiect.

ValVerde 30-07-2013 - 22:44

Ntz.
Atac justificat la adresa guvernantilor Romaniei, nu la adresa romanilor.

Eu cred ca totul se datoreste incompetentei sau minarelilor politice ale guvernului roman.
De unde asocierea cu republicile bananiere.

Eu nu cred ca a fost excrocherie, eu cred ca a fost incompetenta pe fundal de jocuri politice mioritice.
Nimic de a afce cu Bechtel si cu atit mai putin cu SUA.
O repet de mi s-au tocit degetele: guvernul american nu are jurisdictie, nu are acoperire legala, mai mult, e impotriva legii sa se amestece.

Zii cinstit: nu e asa ca nu intelegi ?

salut 29-07-2013 - 22:14

E anti-roman (a).
Pe bune, urmareste-i postarile. Vei observa ca orice actiune in care Romania iese castigata e criticata de aceasta scursura – in avans, in timpul si dupa actiune, cum a fost criza carnii de cal. Efectiv i s-a pus pe suflet lindicului ca Romania n-a iesit terfelita, ca (macar prin exceptie) romanii nu s-au lasat injositi de cine stie ce KoiPeVarza din occident. A fost atat de socata ca a lasat la o parte si bruma de politete cu care defileaza pe aici, l-a injurat si pe Batca, si pe altii…de au fost aia nevoiti s-o dea afara de pe forum. Mizeria o urmareste, asta-i karma ei, amarata a fost, este si va fi – d-aia se bucura la orice stire negativa despre Romania, o face sa se simta implinita.

Pribeagul 30-07-2013 - 22:54

Inteleg ca incerci sa ascunzi adevarul. Nu inteleg de ce?

Nu inteleg de ce Troica , in principal instrument al SUA, care a bagat spaima in guvernantii nostri si le cere socoteala pentru orice „risipa”, nu le-a cerut inca sa recupereze prejudiciul. N-o fi avind jurisdictie? 🙂

ValVerde 30-07-2013 - 23:03

Nu-ti inteleg mesajul.
Tot ce pot spune e ca nu incerc sa ascund adevarul

Tom Cc 30-07-2013 - 08:41

citid articolul (FELICITARI dl. Predescu ) nu am decat o remarca : Romania sat fara caini !! Fiecare face ce doreste ,strainii profita de asta !! Oare suntem chiar asa de PROSTI ????

digital 30-07-2013 - 22:04

bine măcar că i-ai zis Predescu, tot e o realizare!

Tom Cc 31-07-2013 - 22:24

ai sarit domnule !!

Tom Cc 31-07-2013 - 22:23

scuzele mele domnule PETRESCU !

VICTOR 02-08-2013 - 22:00

Somnoroase păsărele…

Somnoroase păsărele
Pe la cuiburi se adună,
Se ascund în rămurele –
Noapte bună!

Doar izvoarele suspină,
Pe când codrul negru tace;
Dorm şi florile-n grădină –
Dormi în pace!

Trece lebăda pe ape
Între trestii să se culce –
Fie-ţi îngerii aproape,
Somnul dulce!

Peste-a nopţii feerie
Se ridică mândra lună,
Totu-i vis şi armonie –
Noapte bună!

CONGO 02-08-2013 - 22:43

Somnoroase lulicele
Pe la cuiburi se adună,
Se ascund în păsărele
Noapte bună!

Peste-a nopţii feerie
Se zbarceste mândra lula,
Totu-i vis şi armonie –
Noapte bună!

ValVerde 02-08-2013 - 22:48

Hm…si eu care credeam ca esti popa…

VICTOR 02-08-2013 - 22:02

Tokes & co. lucreaza……. un conflict e inevitabil in timp daca continuati sa dormiti ….dati-le de lucru.!

urbos 02-08-2013 - 22:25

Sa se duca Ardealu la bozgori cu Kior cu tot, sa crape acolo toti, de mana. Sa-i bata la talpi bozgorii si sa-i afume cu ardei. Asta merita iobagii aia imputiti cu slana in loc de creier.

UnUL 02-08-2013 - 23:00

Într-un fel n-ar fi rău, că am scăpa de miticii hoți, escroci, primitivi, inculți și mitocani. Dar ar fi păcat, totuși, să se rupă România.

urbos 02-08-2013 - 23:07

Dispareti viermilor, cu naparca voastra securista cu tot. Mai bine rupti decat amestecati cu taraturi ca voi. Duceti-ve dracu la fund, da nu mai trageti si pe altii dupa voi.

UnUL 02-08-2013 - 23:15

Buboșel, văd că îți crește tensiunea, Ia-ți repede calmantele până nu dai în apoplexie !

Antibasistul 03-08-2013 - 08:41

Clujeni zici, prosti zici!

UnUL 03-08-2013 - 09:55

Bășinel, cum îți spuneam și dincolo, un creier de clujean valoreză cât 50 de creierașe de antibăsiști.

salut 03-08-2013 - 06:48

Mai iobage, cand „miticii hoți, escroci, primitivi, inculți și mitocani” faceau Romania, voi inca nu intraserati la categoria oameni. Grofii unguri va numarau ca pe animale cand isi numarau averile. Conform alfabetului, cadeati undeva intre porci si vite. Miticii aia despre care vorbesti tu asa v-au readus la categoria de oameni, cu sangele lor. Ce crezi ca veti ajunge daca va despartiti de Romania? Tot iobagi, chiar daca nu va fi imediat. De ce? Pentru ca aveti gena iobagiei si, istoriceste vorbind, n-a fost destul timp ca sa se amestece pop-ulatiile si sa o atenueze. Crezi ca intamplator servilismul e atat de dezvoltat in zona Clujului? Pana si „buna ziua” va spuneti intre voi….”servus”, servitorilor!

Antibasistul 03-08-2013 - 08:42

Corect!

Antibasistul 03-08-2013 - 08:47

Stiu sigur ca destul de mulți ardeleni sint hoți, escroci, primitivi, inculți, mitocani dar mai ales MARI CRETINI, asa ca toți basistii!

Tache 03-08-2013 - 09:01

Toti ardelenii pe care i-am cunoscut sunt pur si simplu gretosi, ca oameni. In Ardeal calitatea umana este foarte proasta.

un crestin 03-08-2013 - 14:11

SALVE PARVE ROMULI NEPOS !

UnUL 03-08-2013 - 09:57

V-a apucat bâțul împotriva ardelenilor. N-aș vrea să mă apuc aici să compar calitățile și defectele ardelenilor și miticilor, dar miticii ar ieși foarte prost (sau „proști”) din această comparație.

mircea 03-08-2013 - 10:17

da bai boule asa e cum spui tu Un-nULule ,ce a stricat un descreierat din ardeal se straduiesc sa repare cinci zeci de sanatosi sa repare stricaciunile si furaciunile facute de ardelenii tai:Boc,Rus,Gusa si toate PeDeLeprele voastre.Nu aveti curajul minimal s recunoasteti ca si voi aveti foarte multi neamuri proaste ca tine,care nu aveti nici curajul sa va exprimati cinstit. Asta este ramasita din educatia de sluga la imperiul.

Tache 03-08-2013 - 10:39

Inainte sa vorbesti, te rugam frumos sa dai jos blana de pe tine ! Si scuipa din gura casul, branza, ranza si slana…..

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult