Acasa Opinii Manifestul cetăţeanului român alegător

Manifestul cetăţeanului român alegător

scris de Teodor Seran
7 afisari

„Mă cheamă Ion, sau Gheorghe, sau Vasile, sau oricum vreţi să îmi spuneţi dumneavoastră. Sunt din Băileşti, sau din Dorohoi, sau din Harghita, sau de unde vreţi dumneavoastră. Lucrez ca asistent medical, sau ca învăţător, sau ca gardian public, sau câteodată nu lucrez niciunde şi sunt în şomaj sau după şomaj, un fel de „neica-nimeni”.

teodor seranNu sunt nici bătrân nici tânăr, sunt doar la vârsta când toţi angajatorii încep să strâmbe din nas când soliciţi un loc de muncă. Am ca tot omul, o nevastă, doi copii la şcoală şi o rată la bancă, căreia îi spunem, „ghilotina lunară”. Până acum câţiva ani am avut o maşină, o „Dacie”, la care am renunţat pentru că devenise un hârb. Altă maşină nu am cumpărat şi nu cred că vom mai cumpăra vreodată, pentru că nu vom avea niciodată banii necesari. Stăm la bloc, ca mai tot românul de la oraş şi în fiecare iarnă luptăm cu facturile de încălzire, renunţând la tot ceea ce se poate renunţa, inclusiv la carne.

Cu puţin timp în urmă, la firma unde lucra soţia mea, s-au făcut restructurări, iar consoarta mea a avut ghinionul să fie între cei care au fost aruncaţi în stradă cu câteva salarii compensatorii în buzunar. Baza a rămas salariul meu de bugetar, care de anii de zile a rămas acelaşi. Cu tot cu vechime iau în mâna 1000 lei şi alţii spun că ar trebui să fiu fericit pentru că am de unde să îi iau. Trăiesc ca şi toţi ceilalţi într-o permanentă stare de hărţuială cu taxe şi impozite, din partea statului. La şcoală li se cere copiilor să aducă bani pentru „fondul clasei” şi „fondul şcolii”, care ne mai goleşte punga săracă de o sumă de bani. Simţim că pe zi ce trece ne încolţeşte sărăcia şi nu vedem nicio cale de a ieşi din această situaţie. Politică nu am făcut niciodată pentru că nu mă pricep şi pentru că se ştie că nu poţi să faci politică fără bani. Din când în când mai ales vara când mai beau câte o bere la terasă, mai discutăm şi despre politică. Îmi amintesc că în 1990, după Revoluţie, aveam mare încredere în viitor. „De acum să vezi Lenuţo, ce bine vom trăi noi! Ne luăm maşină şi mergem în fiecare vară în concediu! La munte, la mare sau, de ce nu, în străinătate!” În 22 ani nu am lipsit niciodată de la vot. De fiecare dată am votat cu speranţa că viaţa noastră va fi mai bună. Nu s-a întâmplat niciodată nimic bun pentru noi. În  acea lume promisă de politicieni, lipsită de sărăcie şi de griji, nu cred că vom trăi vreodată. Urmează în curând să o iau pe Lenuţa şi să mergem din nou să votăm candidaţii pentru Parlament. Am sufletul greu şi pe zi ce trece simt că sunt din ce în ce mai derutat. Voi merge la vot, dar nu ştiu cu cine să mai votez. Pe afişele şi bannerele de pe străzi, văd aceleaşi promisiuni mincinoase care ştiu că nu vor fi îndeplinite niciodată. Prin cartiere şi prin magazine bântuie stafurile candidaţilor, care îi ajută pe candidaţi să răspândească aceleaşi promisiuni fără nicio credibilitate. Nu mai vreau promisiuni, nu mai vreau perspective, nu mai vreau proiecte, nu mai vreau declaraţii de credinţă pentru binele cetăţeanului. Vreau doar atât: să îl aud pe candidatul din colegiul nostru că spune câteva cuvinte simple şi suficiente pentru liniştea noastră. Să spună: „Vă promit că voi fi cinstit şi că voi încerca să fac tot ceea ce se poate, cu credinţă şi sinceritate, pentru binele vostru!” Pe un astfel de candidat, l-aş crede şi l-aş vota. Restul discursurilor reprezintă pentru mine şi pentru majoritatea românilor, doar un gunoi verbal.”

18 comentarii

DXN 25-11-2012 - 17:36

Pai saracu’ Necsulescu ce le-a spus votantilor: VA ROG SA NU MA VOTATI!
Atunci domnule Seran, de ce nu ne spuneati asta mai acu vreo trei luni?
Erati tare mandru si focos pentru ceea ce faceau cei pe care i-am votat „pentru Parlament”!
Mai-mai era sa ne spuneti ca tot pe ei sa-i votam!

Pribeagul 25-11-2012 - 18:35

„Politică nu am făcut niciodată pentru că nu mă pricep…”

„Voi merge la vot, dar nu ştiu cu cine să mai votez.”

A merge la vot si a vota inseamna a participa la viata politica a tarii, deci inseamna a face politica.

A vota inseamna a-l alege pe acela care vrei sa te conduca, inseamna sa-ti

Pribeagul 25-11-2012 - 18:42

alegi conducatorul.

Forta politica care ne-a condus, PDL-ul, si-a incalcat promisiunile, deci nu mai trebuie sa ajunga in Parlament.

Alegem o alta forta politica care are posibilitatea sa ne conduca, si aceasta este USL-ul.

BULA 27-11-2012 - 15:57

Kakatii din USL (PSD + PNL) au mai fost la butoane si tot rau au facut. Au dat tot din tara si au risipit putinii bani de la buget. Au distrus industria si agricultura. Si acum tot asta fac (inchid CFR-ul si vand sinele de cale ferata, dau pe mana strainilor sistemul energetic, o sa introduca coplata la spitalizare desi suntem asigurati, etc).

NU AVEM PE CINE SA VOTAM SI MAI BINE NE INCHIDEM IN CASA !

Pribeagul 27-11-2012 - 20:35

Domnule Bula, 🙂 (vezi, noua ordine ti-a oferit sansa de a face saltul de la cine ai fost, la stadiul de domn. E ceva, nu-i asa?)

Nu dramatiza. De obicei, o data la 4 ani ti se ofera sansa sa treci mindru pe linga acei care ti-au inselat sperantele, spunindu-le: nemernicilor, cine va face ca voi, ca voi sa pateasca! si sa votezi pe aceia care vor cistiga alegerile, cu speranta ca acesia au invatat ceva de la ultima patanie, ca vor fi la inaltimea demnitatii pe care le-ai acordat-o.

DXN 26-11-2012 - 21:54

Sorry Serane,
Unde nu apare DXN, nu creste numarul de comments-uri!

BULA 27-11-2012 - 16:07

Lasa ca daca ajunge DD la carma tarii creeaza foate multe locuri de munca in IT, cum s-a laudat la Tg. Jiu in fata prostimii, si sa vezi atunci crestere economica. Cica angajeaza romanasi sa stea in fata calculatoruli si sa dea clic-uri pe site-urile cu reclame puse de Google, sa curga gologanii pe conducta. Asta va fi industria viitorului, mai banoasa decat bisnitareala si camatareala inventate de ovrei.

CAMY 27-11-2012 - 17:36

Iara facispume ca Dero? DD a explicat in detaliu si pe limba tuturor cum se fac banii in cazul acelui program de google, nu te mai strofoci sa faci pe interesantul ca nu esti. DD a spus ca daca ar iesi ppdd-ul la guvernare, el ar pune 0 taxe pentru companiile de IT, si ai sa vezi ca Ponta ii va fura si aceasta idee. Hai, ush !

jan dinu 27-11-2012 - 18:31

— GUNOIUL NATZIONAL —
An de an creste gunoiul national ….!
JD-USA

Pribeagul 27-11-2012 - 20:23

🙂

Jos „model seranian”!

Sus modelul dedenian! = omul care sta gura-casca la Tv si urmareste cum un idiot o tot cauta pe Elodia si – mereu cu alte angajamente, dar cu aceleasi ineptii „senzationale” – … o tot cauta.

Apropo, n-ati gasit-o inca pe… Elodia? Ei… la naiba!, sa nu-mi spui ca v-ati last pagubasi, ca ati gasit alta distractie, si anume joaca de a deveni deputati, senatori si… presedinte al tarii.

Pribeagul 27-11-2012 - 20:47

Ia spune drept, citi bani ati luat cu acele ineptii „senzationale” de la toate babatiile?

Ce incinsa esti Cameluto! Ei ce sa-i faci, asa se intimpla cind ii ti-i capra dedeului.

Scumpito, prin cele strainatati merg doar in excursii, vacante ori in interes de serviciu. Intelegi? 🙂

ValVerde 27-11-2012 - 21:03

” Ia spune drept, citi bani ati luat cu acele ineptii “senzationale” de la toate babatiile?”

===

Aici nu sint ei de vina…
Nu e prost cine cere, e prost cine plateste.

Asa ca daca DD a invatat sa faca bani vinzind kkt, bravo lui.
Cei carora le place kktul, platesc ca sa-l aiba.

Atita doar, nu-l votati pe DD, ca or fi multi alegatori de tot kktul, dar nici asa….

Pribeagul 27-11-2012 - 20:50

Aruncati o galeata de apa pe ea, sa nu ia foc si s-o avem pe constiinta.

digital 27-11-2012 - 20:57

dă-o dreq,nici dedeul nu ar mai căuta-o,la cât e de jhegoasă!
ea crede că dedeul va face un serial cu ea-CAMELODIA!
hahaha!la ăla,m-aș uita și eu….numai să văd rezultatul anchetei!

ValVerde 27-11-2012 - 20:59

@Pribeagul

Nu te preocupa, asta e starea ei naturala, nu ia foc !!

Asa a invatat ea sa faca campanie politica pentru DD.
Ea crede ca daca te injura bine, te inscrii in PP, ca te-a convins.
Aia de pe margine se vor inscrie in tacere, de frica sa nu-i ia si pe ei la injuraturi.
Uite asa cresc rindurile partidului si se ingrasa numarul de voturi.

Minte slaba..ce sa-i faci. Demna de DD.

CAMY 27-11-2012 - 22:06

@pribeac.acatul

Paic e sa vorbeasca omul cut ine, sicu ceic a tine, bolindule? Toata ziua faceti spume impotriva lui DD, in schimb nu vedeti in ce hal au adust romania javrele de la usl si pdl, acelasi FSN. Ce le puteti reprosa PPDD-istilor? Au condus ei Romania, mcar o secunda? A avut ppdd-ul macar vreo secunda un prim ministru? Ce-aveti, mah, l_abagiilor?

Pribeagul 27-11-2012 - 22:25

Scumpito,

vezi sa nu dea combustia spontana peste tine.

Te cam impleticesti. Este cazul sa te ingrijesti.

Draguta mea 🙂 , nu mai plinge,

n-are nimeni nimic cu oamenii care s-au luat dupa un ratacit stupid. Dumnezeu nu vrea moartea pacatosului, ci indreptarea lui. Este dureros sa vezi ca un imbecil nenorocit de joaca de-a jocul: cum sa ajung la conducerea tarii.

Am avut si avem parte de un aiurit, nu ne ajunge?

Dumnezeu sa te ajute sa gasesti calea, adevarul si viata.

ValVerde 27-11-2012 - 22:33

@Pribeagul

O singura obiectie…eu nu cred ca e scumpa…eu cred ca e ieftina…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult