Acasa Opinii Meleşcanu a ieşit sau a intrat sub acoperire?

Meleşcanu a ieşit sau a intrat sub acoperire?

scris de Marin Neacșu
149 afisari

Supărare mare în PNL. Domnul Meleşcanu a acceptat ciolanul oferit de persoana extraordinară de la Cotroceni. Scopul a fost atins, Meleşcanu a trădat, maurul poate să moară. Din acest moment , nu mai contează dacă Meleşcanu va fi sau nu numit.  Meleşcanu a ieşit de sub acoperire.

Marin NeacsuToate posturile TV discută acum evenimentul, unii se miră, alţii fierb, unii se bucură, alţii sunt trişti. Unii se întreabă de ce a acceptat Meleşcanu, alţii de ce nu a informat totuşi PNL despre intenţiile sale şi i-a pus în această situaţie.

Ei bine , hai să vedem care e situaţia la rece , logic, fără patimă

  1. Blaga îl anunţă pe Meleşcanu ca preferatul lui Băsescu pentru funcţia de şef al SIE. Lovitură de ciocan (conform declaraţiilor) pentru conducerea PNL. Se pare că domnul Antonescu nu era la curent cu discuţiile purtate între Băsescu şi Meleşcanu.
  2. Meleşcanu acceptă nominalizarea şi îşi anunţă autosuspendarea din partid.
  3. Crin Antonescu anunţă imediat că domnul Meleşcanu va fi exclus din partid.

Bun. Acum să vedem care sunt problemele.

La punctul 1 lumea discută modul în care a fost anunţată nominalizarea şi îl găsesc vinovat pe Meleşcanu că nu l-a înştiinţat pe Antonescu, sau mă rog, partidul, cu privire la discuţii. Majoritatea comentatorilor îi reproşează lui Meleşcanu doar atât. Problema acceptării ciolanului este tratată cu înţelegere de către oamenii politici şi analişti, că doar suntem în România şi nimeni nu se miră sau nu găseşte ceva anormal în acceptarea unui ciolan indiferent de unde ar veni. Ba unii chiar susţin că este explicabil, Meleşcanu este la sfârşit de carieră şi este normal să vrea sa o încheie şi el en fanfare. De parcă funcţia de  ministru de externe era o ruşine, iar acceptarea unui ciolan şi trecerea în tabăra inamicului este un mod de a ieşi onorabil din viaţa politică. De parcă vine sfârşitul lumii şi îl prinde pe Meleşcanu fără funcţie în stat. Gogoşi. Dacă Antonescu ştia sau nu asta, ştie numai el şi Meleşcanu. Conform declaraţiilor, se pare că nu ştia.

La punctul 2, se va discuta pe tema atragerii lui Meleşcanu în barca Cotroceană. Se pune întrebarea  dacă este ceva de moment, tentaţia ciolanului, sau Meleşcanu este de mai mult timp sub timona lui Băsescu şi acum s-a folosit momentul sau acum a fost convins să iasă la suprafaţă? Deci una din întrebări este dacă a fost conservă sau este o racolare de conjunctură. Daca a fost conservă, se pune întrebarea de când. Dacă este ceva de moment, se pune întrebarea de ce.

Să fi fost tentat cu ciolanul pe fondul supărării că partidul nu i-a dat voie să concureze la Consiliul Judeţean Prahova ? Mi se pare subţire, nu ţine, pentru că oricum avea propusă funcţia de ministru de externe într-un guvern USL. Vor fi voci care vor spune că a preferat vrabia din mână în locul ciorii de pe gard, dar dacă ne gândim că în mod cert vrabia din mână nu va ţine mai mult de un an, mi se pare aiurea şi nu cred că diplomatul Meleşcanu este atât de lipsit de judecată. Deci  nu cred că l-a atras ciolanul. Atunci ce putea fi? Să dorească atât de mult să aibă această funcţie indiferent cât timp ? De ce ? Pentru a-şi şterge urmele tuturor activităţilor diplomatice încă de pe vremea când era tinerel diplomat din 1966? Ar fi posibil, dacă luăm în calcul amestecul sau activitatea sa în investigarea cazului Marin Ceauşescu, asasinat la Viena.

Să fi fost şantajat tocmai cu datele privind cazul expus mai sus ? Foarte probabil. Adevărul nu îl va recunoaşte nimeni din cei ce îl ştiu, decât poate pe patul de moarte.

La punctul trei, cel legat de excluderea lui Meleşcanu şi  ieşirea acestuia de sub acoperire, sau cu alte cuvinte reactivarea sa ca om al lui Băsescu, şi aici sunt de discutat două aspecte.

Cert este faptul că Meleşcanu nu mai putea fi membru de partid atâta timp cât a acceptat nominalizarea. Nu îi dă voie legea. Deci excluderea sa din partid sau plecarea din partid, indiferent sub ce formă, era necesară, iar Antonescu prin excludere nu a făcut altceva decât să îi dea undă verde la SIE. Cu sau fără excludere, plecarea lui Meleşcanu din partid era obligatorie, deci declaraţia lui Antonescu privind excluderea este fie o răbufnire de orgoliu inutilă, fie verde la semafor, fie .. un joc mai subtil, prin care Meleşcanu este plantat, lăsându-l pe Băsescu să creadă că el e cel ce a câştigat. Nici asta nu este exclus. Este adevărat că odată cu plecarea lui Meleşcanu la SIE, PNL pierde un senator, un vot important şi chiar pe şeful comisiei pentru apărare. Dacă Meleşcanu este de partea lui Băsescu, situaţia este gravă, mai ales că nu e singurul caz. Să nu uităm că şi fostul şef al SIE, este tot un fost membru PNL, şi atunci ori Băsescu are o slăbiciune pentru  PNL-işti, ori urmăreşte cu dârzenie PNL şi îl slăbeşte prin toate mijloacele. Şi atenţie, jocul e abia la început. Domnule Antonescu, atenţie la coloana a 5-a. Mai ales că actualul prim ministru a cam trecut conform unor sondaje, pe locul 1 în preferinţele românilor. Sunt probleme mari în PNL, se pare că Antonescu nu îşi cunoaşte oamenii, se îmbată cu apă rece şi iată că unul din cei pe care conta într-un viitor guvern, îl lasă cu ochii în ploaie. Cine urmează?

Acum, ca o concluzie, observăm că Băsescu are stil şi are atuuri cu care determină oamenii să sară din barca USL. Iată că într-un interval destul de scurt, USL pierde şefia Senatului şi acum şi a comisiei de Apărare din Senat. Dacă adăugăm şi divergenţele din cadrul USL, se prevăd lucruri interesante până la alegeri, indiferent când vor avea loc.

Interesant este că, odată cu plecarea lui Meleşcanu din Senat, se micşorează numărul necesar pentru cvorumul din Senat, de la 68, la 67, adică exact atât cât are acum puterea. Deci.. greva parlamentarilor USL devine inutilă. Are stil marinarul.

Ca un supliment, adaug declaraţiile a doi dintre liderii UDMR. Unul dintre ei, preşedinte de partid, Kelemen Hunor  spune–pentru cine are timp să creadă – că UDMR iese de la Guvernare dacă nu li se respectă cererile. Celălalt, cel mai echilibrat şi mai realist politician pe care îl are România la ora actuală, Frundo Gyorgy, spune pentru PDL şi toţi cei interesaţi că UDMR a pierdut ocazia să iasă de la guvernare. Asta e politica românească.

94 comentarii

USL+PDL=ACEEASI MIZERIE 01-03-2012 - 03:34

Domnule Neacsu, legea Cojocaru a aparut cind Cojocaru s-a prezentat la OTV si a tinut citeva cursuri, ca sa zic asa, de economie, prin care demonstra cum pdl-ul si usl-ul au furat Romania din 1990. In cadrul acestor emisiuni, el a venit cu aceasta idee a celor 20 de miii de euro pentru cei care doresc sa porneasca o afacere, o idee de fapt care nu era a lui ci a preluat-o si el de la alte programe ale altor tari, cum a fost Brazilia. Cojocaru spunea ca Brazilia, d.p.d.v.d. economic semana f. mult cu Romania, in sensul ca a fost adusa in pragul disperarii de catre FMI, pentru ca, in sfirsit, cind si-au dat seama ca acest FMI o sa le distruga natiunea, un grup de finantatori mai curajosi care aveau si un ziar puternic, asa cum DD are un post tv. puternic, au pornit o actiune politica si au infiintat un partid al poporului asa cum a facut si DD. Ei, acest partid avea sa cistige detasat cu peste 70% din voturi, chiar daca inainte de alegeri, in sondaje, nu treceau de 5-6% si erau luati in ris de toata presa si comentatorii politici ai vremii. Acesti oame ni nu s-au lasat impresionati de acesti guralivi ci ei si-au continuat actiunea lor si au cistigat. Imediat cum au preluat puterea, au pus in aplicare toate puncteleprogramului lor pe care l-au facut cunoscut cititorilor lor. Asta a facut ca in 2 ani, Brazilia sa devina tara pe locul numarul 5 in lume in ceea ce priveste dezvoltarea economica. Asa vorbea Cojocaru despre exemplul Braziliei, si, noapte dupa noapte, vorbind de acest exemplu al Braziliei, el si DD au pus pe programul lor politic si acest punct cu 20000 de euro pt. cel care doreste sa porneasca o afacere. Asa a luat fiinta aceasta lege. Pe urma, in timp, Cojocaru s-a certat cu DD, dar aceasta idee a ramas. DD niciodata nu a spus ca aceasta lege este a lui si o numeste mereu legea Cojocaru. Na! Acum sinteti multumit?
Cit priveste alianta cu PUNR-ul, DD a jurat cu mina pe Biblie intr-o emisiune ca nu are nici un fel de aranjament cu punr-ul sau cu Basescu. A spus-o si in timpul lucrarilor primului lui congres, si o spune in fiecare noapte. A jurat si s-a jurat ca intre el si Basescu nu exista nici o intelegere. Aceasta mizerie de zvon a fost lansata de menestrelul lui Basescu, Vadim, care spumega de furie ca toate organizatiile lui incorpore s-au dus la Diaconescu, el raminind cu doua fufe si un homosexual in birou. Dupa ce Vadim a lansat acest zvon, usl+pdl=aceeasi mizerie l-au preluat ca si cum ar fi real. Normal, nu? Dar cite alte zvonuri au preluat acesti mafioti de pdl+usl=aceeasi mizerie de la Vadim? Niciunul. Dan diaconescu s-a jurat ca daca nu va face peste 30% ca sa participe la guvernare, el se retrage dar de facut vreo alianta cu vreun partid, el nu va face. Sa va intre bine in cap d-stra si celorlalti. Ca sa vedeti ca DD este dusmanit de moarte de Basescu, Digi24 noul canal tv al familiei Basescu, a fost pus de catre o firma de canal digital in locul OTV-ului, pt. ca sa-i prosteasca pe telespectatori, mai ales pe cei batrini care nu se pricep sa reprogrameze televizoarele, si ca sa incerce sa elimine acest post tv care este cel mai vizionat dn Romania. Discursul pe care l-ati gasit pe youtube este irelevant. Pe youtube, o multime de vinduti si spalati pe creieri ai pdl+usl=aceeasi mizerie au postat o serie de imagini denigratoare. tot acolo, pe youtube puteti gasi zeci de ore ale OTV-ului extraordinar de valoroase, atit politic cit si cultural, totul e sa fii onest cu tine si sa nu porti ochelari de cal ai pdl+usl=aceeasi mizerie. Domnule Neacsu, Romania s-a trezit si nu mai poate accepta pdl=usl=aceeasi mizerie si acest adevar inmugureste in aceasta primavara in toata Romnia. Cale de intors nu m ai este pt. Romania: PP-DD ori murim!

urbos 01-03-2012 - 04:42

Care-i ba ideologia partidului? Te-ai mai instruit?

neacsum 01-03-2012 - 08:13

Domnule USL+PDL,
Ati mai lamurit putin problema cu legatura Cojocaru -DD. adeci cel care a venit cu ideea infiintaruii Partidului Popoului in Romania si a celor 20000 a fost Cojocaru, la o emisiune la OTV. Dupa ce s-au certat, DD a preluat propunerile lui Cojocaru, desi la acea ora deja devenisera de notorietate si chiar circula pe net drept Legea Cojocaru.Cu alte cuvinte domnul DD si-a insusit ideile unui om , denumirea partidului doar pentru ca au fost popularizate pe postul sau. Frumos.
In ceea ce priveste alianta PP/DD -UNPR -Basescu, o mai discutam dupa alegeri. Pana atunci juramintele gen ” sa moara mama , ma jur pe ce-am mai scump, sa n-am parte de partidul meu.. ” sunt apa de ploaie. Mai stiu eu pe unul de a jurat cu mana pe biblie ca nu a lovit cu pumnul in plex. Si a castigat alegerile cu acest juramant .
Referitor la clip, nu m-ai lamurit cine e personajul a fost prezentat de DD drept membru fondatoor al partidului. Spui ca acel clip este fals, sau care e problema ? Este o facatura,sau care este problema cu el ? Individul nu exista? Pai cum a luat cuvantul fiind prezentat chiar de DD ? Acuma ce faceti, va deziceti de oamenii din partid, le dati cu piciorul ? Cum se numeste domnul si ce functie are in partid ? Sa inteleg ca discursul acela este o mizerie? De ce ? pentru ca prezinta o mizerie, sau pentru ca este fals ? Lamuriti-ma .

USL+PDL=ACEEASI MIZERIE 01-03-2012 - 13:43

Domnule Neacsu, DD nu si-a insusit ceva care nu era al lui. Legea Cojocaru s-a plamadit acolo, in studioul otv-ului. Cojocaru a venit cu niste idei asupra acesto 20000 de euro, DD a venit cu niste imbunatatiri, iar telespectatorii au venit si au completat-o cu ideile lor si a ajuns in final cea care a fost adoptata. ce este asa greu de inteles?

Momentul cu acel clip nu reprezinta mai nimic. Nu stiu cine este acel personaj. Acel clip s-a facut in momentul eluiberarii lui DD. In astfel de momente se pot intimpla lucruri pe care nu le poti controla. D-ta, insa, stiu ce doresti; doresti sa cauti acul in carul cu fin. Nu ma astept deloc sa te fac sa devii membru, doamne fereste, si nu asta este interesul meu. D-ta esti deja hotarit in demersul d-tale. esti, cum s-ar zice, in expectativa. Te uiti si astepti sa vezi incotro o vor apuca apele si pe urma, sa te tii editoriale! 🙂

Intr-un partid si in orice miscare, oricit de bineintentionate ar fi, intra si persoane „defecte”. Aveti exemplu la ziarul d-stra, cind pe un forum care se doreste a fi unul de schimb de opinii intr-un mod civilizat, aveti si tipi de genul celui din viedoclipul pe care mi l-ati indicat, ca urbos, huciu si digital, oameni al caror loc de exprimare poate fi doar la Jilava sau la un spital de nebuni, dar nu intr-un loc public. Si ce se paote face impotriva unor astfel de specimene? Ce face DD cu astfel de oameni pe care mi i-ati indicat d-stra, sau ce faceti d-stra cu cei pe care vi i-am indicat? E usor sa vezi parul din ochiul altuia. Si la DD au venit o gramada de neaveniti dar usor-usor, apele se limpezesc si alaturi de DD au ramas aomeni de caracter, oameni care fac cinste unui partid. Care-i problema? Uitati-va in propria ograda si o sa vedeti ca il veti vedea altfel pe DD vizavi de acel personaj din videoclip. D-stra, inloc sa-i puneti la punct pe acele trei personaje bolnave, le dati apa la moara. In mod normal, d-stra ar fi trebuit sa-i puneti la punct, sa le interziceti accesul la public pina cind nu-si vor schimba comportamentul din barbari in unul civilizat. Or, ce faceti d-stra? Le dati apa la moara. Ei va injura iar d-stra le raspundeti in mod civilizat. Ati reusit sa-i civilizati? Ati reusit sa-i dresati? NU! Aceste lighioane au ramas cu aceleasi obiceiuri. DD s-a debarasat intr-un fel sau altul de persoane care i-ar fi stricat lui si partidului lui imaginea. Ce este rau in asta? Dar d-stra? …

digital 01-03-2012 - 13:51

hahaha….jegule,nu ai fi bun nici de preș la peștera mea…hahaha

defectă e măta care te-a fă-ta-t,și pe tine și pe avortonu ăla de dd-eu

neacsum 01-03-2012 - 16:14

Domnule PDL=USL,
Eu nu urmaresc ceva anume, pur si simplu voiam sa aflu -pentru ca dumneata consideri ca stii multe dinauntrul PP/DD – cine e acea persoana, pentru ca a fost prezentata de DD drept membru fondator . Pai sa nu va fie cu suparare, acuma va debarasati de ei ? Ce fel de partid este atunci, popular sau populist doar ? Iar momentul acelui clip nu este al eliberarii domnului DD ci al inscrierii parrtidului, deci.. se pare ca nu esti chiar asa de aproape de evenimentele partidului. Faptul ca dumneata acuma spui despre un membru fondator al partidului ca este o persoana ” defecta” deci aveti astfel de persoane in partid, spune multe atat despre partid cat si despre cei ce l-au fondat. Si nu o spun eu, o spui dumneata. In fine , nu ma priveste, realitatea este ca gasesti astfel de oameni peste tot, si atunci de ce nu spui dumneata PDL =USL = PP/DD ?Asa ar fi corect nu ? Faptul ca PP/DD nu a fost inca la guvernare nu ofera o garantie ca defectii din interiroul lui nu vor proceda la fel, iar defectul dumneavoastra, sa imi fie cu iertare il bate de departe pe Canacheu sau Popoviciu, sau Toader sau oricine vrei.
Legat de cei de aici care comenteaza, dupa cum ai vazut nu intru in disputa cu cei mentionati de dumneata pentru ca ma doare spinarea si nu ma pot apleca. Nici nu am posibilitatea sa ii opresc sa comenteze, nu fac parte din redactia tehnica, eu doar trimit articole la ziar, nu fac parte din cei cu puteri de decizie , nu sunt membru fondator.
In rest, toate bune. Pe tema Colocaru, cred ca ne-am lamurit, in ceea ce priveste directia partidului PP mai discutam dupa alegeri.

USL+PDL=ACEEASI MIZERIE 01-03-2012 - 19:47

Domnule Neacsu, d-ta il vezi pe respectivul mult mai „acid” decit Canacheu, Popoviziu sau Toader? De ce sinteti atit de sigur? I-ati auzit vorbind la telefon cuprietenii, sau i-ati auzit vorbind liber? Va aduceti aminte de stenogramele discutiilor dintre Vintu si Chireac? Marele analist Chireac de la DeCe News? Va aduceti aminte ca la doua cuvinte spuneau o injuratura? Chiar credeti ca cei enumerati de d-stra nu vorbesc la fel, sau altii, care vin la televiziuni si se „screm” ca sa vorbeasca „frumos”? Sa fim seriosi. Respectivul din videoclip nu a mai aparut deloc la otv sau imprejurul lui DD. De ce „plusati” totul pe o carte. Vreti sa pierdeti, sau jucati la cacealma? Domnule, va repet, cind lucrezi cu oamenii, cind iti faci partid, dai si peste astfel de oameni. Normal, nu? Adica ce vrei sa spui d-ta, ca DD e si el ca si ceilalti? E grav daca v-ati pierdut increderea in oameni, dar e si de inteles, ca dupa 20 de ani am avut de-a face numai cu reptile de tip usl+pdl=acceasi mizerie.

neacsum 01-03-2012 - 20:42

Domnule PDL = USL,
Mai vorbim dupa alegeri. Deocamdata si DD este la fel ca ceilalti. Adica spune ca el este singura fata mare din politica romaneasca. Mai vedem. Sanatate.

urbos 01-03-2012 - 22:36

Cum adica ceilailti sint toti ca DD ma nesimtitule?
„Toti ie la fel”, acelasi cacat basist.
Vezi, d-aia se tot chinuia milosu sa-ti priceapa prostia. Demers absolut inutil bineinteles. DD face jocul lui Bashina, ai sesizat se pare, iar matale tot asa…

1 2

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult