Acasa Opinii Mesajul UE către români

Mesajul UE către români

scris de Marin Neacșu
8 afisari

Acum 25 de ani, într-o iarnă, nişte români deştepţi, având acceptul şi sprijinul „democraţiilor occidentale”, dar şi avizul perestroikăi, o puneau împreună cu un pastor puternic sprijinit de servicii secrete vecine de o mică răzmeriţă strigând că vor respectarea drepturilor românilor. Nu era culmea culmilor să vină un cetăţean român de naţionalitate maghiară şi să pretindă că vrea democraţie pentru români? Atunci aş fi spus că nu, acum spun că da.

Marin NeacsuRomânii, oameni creduli, chiar au crezut tot ce se striga pe străzi, chiar au crezut că a venit democraţia peste ei şi de frică că pierd promoţia au ieşit cu mic cu mare pe străzi (mai ales după ce Ceauşescu a zburat bine dirijat de cei care spuneau că nu ştiu unde este), numai buni de carne de tun şi victime nevinovate, dar numărate înainte de a exista. Democraţiile europene erau cu ochii pe tânăra democraţie care iată se năştea cu ochii legaţi, dar cu gura deschisă şi sprijineau care cu ce putea o ţară în care practic românii ieşiseră paşnic şi lipsiţi de orice intenţii criminale. Numai că Europa nu asta aştepta de la români, Europa voia sânge şi fum, gloanţe şi durere şi atunci pe ici pe acolo, prin câteva oraşe s-au regizat nişte lupte între armată şi terorişti între securiştii buni şi securiştii răi, şi aşa au apărut incidentele de la Sibiu, de la Otopeni, de la Ministerul Apărării unde au murit oameni nevinovaţi din cauza dezinformării şi manipulării marca KGB şi nu numai. O demonstraţie paşnică a fost confiscată, reorientată şi transformată într-o „revoluţie sângeroasă” la ordin, pentru a justifica noua putere şi noua orientare menţinute şi puse la cale însă de aceiaşi oameni care fuseseră la putere şi până atunci, pentru că fără ei nu se putea face nimic, aşa cum spunea şi regretatul Păunescu: „ cum se-ajunge pân’ la gâtul voievodului de ţară, dacă nu-s trădări acasă lângă ura de afară?„. Pentru că au fost ascultători, s-au omorât între ei şi şi-au strigat puternic dorinţa de a fi o ţară european, românii au fost recompensaţi cu 15 ani de aşteptare pe lângă porţile NATO, 18 ani pe lângă porţile UE şi încă mai trage să intre în Shengen după 25 de ani. Frumos bilanţ, frumoasă răsplată. Asta nu a scutit-o însă să dea de pământ cu toată economia, toată industria, toata agricultura, toate combinatele de toate felurile, să pună la dispoziţia „investitorilor” străini toate rezervele şi să facă împrumuturi pentru a pune în aplicare planurile de distrugere ordonate de aceleaşi democraţii occidentale, cât pentru 300 de ani. Şi asta pentru doar 1000 de morţi nevinovaţi.

Acum 2 ani, câteva mii de oameni neîndemnaţi de nimeni, nesprijiniţi de nici un serviciu secret străin, dar minţiţi şi manipulaţi de aceiaşi oameni care îi minţiseră şi manipulaseră şi cu 23 de ani înainte, dovedind că au memoria scurtă şi nu învaţă din istorie, au ieşi la vot, tot paşnic, democratic aşa cum îi învăţase aceeaşi Europă ca să scape de un alt mincinos care li s-a părut lor mai periculos decât cei cu care voiau să îl schimbe. 8,4milioane de uituci au ieşit din casă şi au mărşăluit paşnic fără gloanţe şi fără fum pentru a vota, din care 7,4 milioane pentru a da şi ei de pământ cu unul care nu se mai sătura de furat şi de minţit.

Ce a făcut Europa? Ce a făcut Europa pentru cei 7,4 de uituci paşnici care şi-au exprimat votul paşnic şi democratic? Ce să facă, a considerat că nu e democratic, că este un atentat la statul de drept, că este o lovitură de stat şi a dat ordine în 11 puncte celor care voiau să treacă şi ei la furat şi minţit pe banii românilor, să facă în aşa fel încât să împartă ciolanul, îi privea cum, dar să nu cumva să rămână cum au vrut fraierii de români care credeau că pot schimba ceva prin vot democratic. Şi uite aşa, noii mincinoşi au bătut palma cu vechiul mincinos, au schimbat legea referendumului  şi i-au trimis pe cei 7, 4 milioane de români la origini, adică acolo de unde au plecat, sub acelaşi preşedinte cu care ei, noii mincinoşi au semnat tratate de neagresiune unul împotriva altuia, dar de agresiune împotriva celor care ieşiseră în stradă. Şi uite aşa a început răsplătirea acestora cu noi taxe, accize, legi prin care nu mai au voie să iasă pe străzi pentru că blochează circulaţia maşinilor politicienilor zilei, nu mai au voie să comenteze deciziile unor judecători de casă pentru că se stresează juriştii Emo, nu mai au voie să ceară drepturi pentru că ţara e săracă şi marii investitori nu mai au de unde să stoarcă, nu mai au voie să muncească pentru că asta înseamnă venit, deci viaţă, nu mai au acces la medicamente pentru că şi ele înseamnă viaţă şi statul nu are cum să hrănească atâţi români, trebuie să facem sacrificii. Dar primul lucru pe care l-au învăţat românii a fost că democraţia nu este pentru căţei.

De o lună, în Kiev au început proteste. Săracii ucrainieni probabil nu au avut televizoare şi nici ziare în 89 altfel ar fi ştiut sau ar fi văzut ce înseamnă democraţia occidentală şi cum te răsplătesc mai marii Europei după ce te baţi cu fraţii şi îţi împuşti colegul de bancă.

Unii împinşi ca şi românii în 89 de forţe şi interese despre care nu vor afla nimic, cum nu am aflat nici noi după 25 de ani, dar vor şti aşa cum ştim şi noi alţii pur şi simplu entuziaşti crezând în valorile şi mirajul democraţiei, au sărit cu mic şi mare, dar mult mai puţini decât cei din 89 de la noi şi infinit mai puţini decât cei din 2012 de la referendum, să schimbe nici ei nu ştiu ce. Nu le contest dreptul de a decide ce vor să facă cu ţara lor, dimpotrivă, m-aş bucura să poată face ceva ceea ce vor, dar ceea ce vor ei, nu ce vor alţii. Îmi e teamă însă pentru ei că vor ajunge la fel ca şi noi, o ţară numai bună de muls, că vor primi la greu „ajutoare” şi împrumuturi financiare în schimbul „privatizărilor strategice” că îşi vor trimite şi ei toate datele şi informaţiile să le fie păstrate în Israel, „cea mai sigură ţară din Europa” că vor deveni noua vacă de muls şi noul măr al discordiei între ruşi şi americani. Nu mă bag, e treaba lor.

Interesantă este însă reacţia „EUROPEI DEMOCRATE”, aceeaşi Europă care nu numai că a stat cu mâinile în sân la puternicul mesaj democratic al românilor din vara lui 2012, dar chiar au pus piedici şi au dat bobârnace ca altă dată să ne băgăm minţile în cap şi să nu mai credem că democraţia înseamnă vot.

Uniunea Europeană a fost puternic sensibilizată de „demonstraţiile paşnice” pro Europa din capitala Ucrainei şi a sărit imediat în ajutorul celor care au dat foc şi au venit cu arme să atace forţele de poliţie, au schimbat o constituţie cu forţa armelor. Câteva  mii de oameni violenţi şi înarmaţi, dar sprijiniţi de o Europă „democrată” au schimbat direcţia,voinţa şi Constituţia a 50 de milioane de oameni numai şi numai pentru că ei voiau ceea ce voia Uniunea Europeană. Aşa se scrie istoria. Democraţia se obţine cu gloanţe şi sânge, dar se îngroapă la ordin. Peste toate problemele ucrainienilor, peste voinţa celor 50 de milioane care până la viitorul vot sau viitoarele alegeri (care probabil vor fi „libere” doar dacă va câştiga cine vor „democraţiile occidentale”), au ales un preşedinte, ceea ce se poate spune este că o mână de oameni sprijiniţi de o Uninune Europeană la fel de democrată ca şi Putin, au schimbat prin gloanţe şi violenţă constituţia şi orientarea ţării. Cum poti să aprobi o interventie în forţă asupra unui guvern ? Dacă demostranţii din Kiev ar fi cerut prin violenţă  integrarea şi alipirea la Rusia, UE ar fi reacţionat la fel, ar fi cerut preşedintelui să nu intervina şi să îşi  dea demisia? Ma indoiesc. Dimpotrivă, ar fi ţipat că este un atac asupra statului de drept şi a unei conduceri legal constituite. Dar acum, pentru că protestatarii  cereau subordonarea Ucrainei faţă de UE, totul e democratic. Astea sunt fapte, nu propagandă, fapte.

După modul cum au intervenit şi vor interveni în continuare în Ucraina „marile democraţii europene”, după modul în care au reacţionat în 89 la noi apoi în 2012, mesajul Europei Democrate pare să nu fie altul decât că ea sprijină şi blagosloveşte numai revoltele sângeroase, aşa cum s-a întâmplat la noi în 89 apoi în Egipt, Siria, şi acum Ucraina. Asta înseamnă democraţia în pur înţeles European ? Uniunea Europeană a reacţionat şi a aprobat numai mişcări violente, sângeroase, şi numai dacă protestatarii se puneau sub papucul lor, altfel, acolo unde cetăţenii şi-au cerut drepturile şi şi-au exprimat voinţa şi opţiunea paşnic, prin vot, aceeaşi Europă a dat ordine să se schimbe legea referendumului împotriva chiar a propriilor legi europene, pentru că cel care trebuia schimbat era un umil şi servil supus care le pusese la dispoziţie toate rezervele ţări necondiţionat şi sprijinea cu înfocare cedarea suveranităţii propriei ţări. Acesta este mesajul Uniunii Europene către muritorii de rând şi de foame? Urmează alegerile pentru Parlamentul European, cel pe care guvernanţii noştri îl scot la înaintare când trebuie să mai scumpească ceva şi să mai pună o taxă, să mai taie o pensie, un salariu. Uituci români, votaţi-i pe aceiaşi oameni, din aceleaşi partide, cu aceleaşi interese, ca şi până acum, şi veţi avea parte de aceleaşi drepturi şi aceleaşi legi.

Este ciudat, când la Pungeşti nişte amărâşi îşi apărau dreptul la viaţă paşnic cerând să le fie lăsate curate apele, poliţia unui guvern vândut companiilor străine a sărit cu bastoanele pe bieţii oameni susţinând că au acţionat legal pentru că amărâţii ăia blocau şoseaua. Uniunea Europeană  nu a spus nimic, pentru că poliţia apăra interesele „investitorilor”.  Acum, când mii de oameni înarmaţi cu sticle incendiare, arme  şi muniţie de război blochează viaţa politică a ţării, străzile şi întregul Kiev, reprezentanţii  Uniunii Europene şi ai României cer guvernului Ucrainian să dea dovadă de moderaţie şi să nu … se apere. Unde e democraţia?

77 comentarii

MI-5 24-02-2014 - 13:08

La alegerile parlamentare eu nu ma obosesc sa ma duc.
1- pe liste tot aceiasi indivizi, tradatorii pedelisti din 2012 si momaile din celelalte partide.
2- noua constitutie este anti-romaneasca.

Fuck EU!

neacsum 24-02-2014 - 13:24

Inteligenta solutie, asta vor si ei. Sa voteze numai oamenii lor,. sa poata face ce vor cu locurile libere si sa completeze dupa ordin listele ca sa castige cine vor ei. Cu cat mai multi absenti, cu atat mai usor sa iasa oamenii lor castigatori.

Mircea 24-02-2014 - 14:16

Aici sunt de acord cu tine.

pathfinder 24-02-2014 - 13:30

Am avut rabdarea sa citesc toata „opera”.
Acum imi pare rau de timpul pierdut.
Am sa las pe altii sa-l faca praf, mi-e lehamite.

O singura observatie: Ucraina are ~44 de milioane de locuitori nu 50.

Mircea 24-02-2014 - 14:14

N-am rezistat nici eu pina la capat dar concluzia am desprins-o:
– Europa e vinovata de toate relele abatute asupra Romaniei. Deci jos Europa !
Bun si dupa ce ii dam jos si pe astia ce facem ? NATO cu scutul lor care ii supara pe dragii nostri rusi tine tot cu Europa deci jos si cu NATO !
Nu ne ramine decit sa ne declaram neutralitatea si sa le dam cu tifla tuturor. Suntem capabili. Stringem cureaua vreo 10 ani,(avem experienta) ne platim datoriile si apoi trai neneaca pe banii si pe valoarea noastra. N-am reusit chestia asta dupa 1989 ? O sa o reusim acum, ne garanteaza colonelul Neacsu si seful lui colonelul doctor Dogaru.

Mircea 24-02-2014 - 14:19

Neacsule,
Pina la urma sindicatul vostru se face partid sau nu ? Sunteti o forta, sunteti singurii capabili sa conduceti p[oporul asta de oi pe calea cea dreapta a iubirii de tara, a respectului fata de valorile nationale mult superioare fata de alte tari, a….

UnUL 24-02-2014 - 14:40

Domnule Mircea, nu mai arunca ditirambi, că o se te ia lumea în serios!

Mircea 24-02-2014 - 14:45

Ei cred in laudele astea si au altele si mai grozave. Le-am plagiat (sper sa n-am necazuri) de pe blogul sindicatului dar din fudulie am uitat sa pun ghilimele.
Mea culpa !

Mircea 24-02-2014 - 14:45

😉

digital 24-02-2014 - 14:16

soluția, neacsum, ai uitat, ca de fiecare dată…SOLUȚIA PROBLEMEI!
pe când vei scrie articole cu soluții la probleme?!

neacsum 24-02-2014 - 14:46

Le-am dat Digital, le-am dat de la alegerile trecute, dar nu le-a bagat nimeni in seama . Una din solutii ar fi sa nu ne mai mistocarim unii pe altii pe aici si sa nu ne mai dam in cap pentru ca unii sunt pesedisti , altii penelisti, altii basisti. Pana nu vom realiza ca asa facem jocul lor si ii mentinem la putere, nu ii vom schimba si nu vom schimba nimic. Totul pleaca din cap , nu e nevoie sa iesim in strada, sau sa dam in cap cuiva, doar sa gandim. Daca doare, atunci ne lasam de meserie si trecem la injuraturi. Ce zici de asta? Sau este mai usor sa urmam exemplul lor si sa ne balacarim ca la usa cortului ? Si ne mai plangem ca ne considera Europa tigani.

ValVerde 24-02-2014 - 14:52

Bravo, neacsum !
Sa nu ne mai mistocarim, sa nu ne mai injuram, sa nu ne mai dam in cap unul altuia, dar ai uitat esentialul…intii si intii sa fim toti de acord cu tine, si pe urma tot ce-ai enumerat tu…

digital 24-02-2014 - 16:37

neacsum
24-02-2014 at 14:46

Totul pleaca din cap , nu e nevoie sa iesim in strada, sau sa dam in cap cuiva, doar sa gandim. Daca doare, atunci ne lasam de meserie si trecem la injuraturi. Ce zici de asta? ……………..

atunci convinge-i tu pe oponenții tăi, gen val verde zis vitălăul&co,iar când ești gata anunță-mă și pe mine!
dacă nu reușești în viața asta, mai ai dreptul la vieți…fără număr!
mă faci din nou să râd, de naivitatatea ta!

pathfinder 24-02-2014 - 16:43

Traducere:
Daca nu poti sa-i convingi, injura-i!

Ha! Ha! Ha! Ha! Ha!

digital 24-02-2014 - 16:49

traducere:
neacsum e stilat, nu ca mine, bă boule!
tare prost mai ești găoz-finderule!

pathfinder 24-02-2014 - 16:53

Si am spus eu altceva?!?
Te certi singur…

UnUL 24-02-2014 - 17:06

@Degețel
Neacșu e stilat
Tu ești un rahat.

digital 24-02-2014 - 17:16

UnUL
24-02-2014 at 17:06

păi se putea să nu sugy tu,..llla!?
dimpreună cu ăl-lalt vitălău!

UnUL 24-02-2014 - 17:39

@Degețel
Suptul și linsul sunt specialitatea ta și a lui C u r Bubos, eu nu mă ocup de așa ceva.

ValVerde 24-02-2014 - 17:00

Degetica, mare tanatalau mai esti si tu !
Numele Claudia e prea frumos pentru tine !

Animalllllll !!!!
Nimeni nu trebuie sa convinga pe nimeni.

Fiecare isi da cu parerea, se mai si discuta (daca ambele parti se gasesc in acelasi univers) mai sar si scintei si in final fiecare poate ramine pe pozitia lui.
Asa se definesc pozitiile in concurenta.

Dupa care fiecare are un singur vot.
E greu pina aici ?

Cei care voteaza altfel decit tine nu sunt nici tradatori de neam si tara, nici vinduti strainatatii, nici evrei si nici handicapati mintali.

Pur si simplu gindesc altfel decit tine.
Apara-ti pozitia cu competenta si poate iti cistigi sustinatori. La fel fac si ceilalti.

In final, fiecare are un singur vot.

Numai in Romania cine gindeste altfel este intii injurat bine, apoi trimis la spinzuratoare sau mai rau.
Stii cine a definit filozofia asta?
Era unu’ Vladimir Ulianov zis Lenin (asa cum tie ti se zice Claudia). Partidul lui bolsevic avea filozofia asta: „Cine nu e cu noi, e impotriva noastra si daca nu-l pot convinge, il elimin”

E primitiv mai fato ! Cind mai cresteti voi mari ?

UnUL 24-02-2014 - 17:41

De explicat i-a explicat – și încă foarte clar. Dar crezi că el a înțeles? Eu mă îndoiesc până la a mă rupe.

urbos 24-02-2014 - 17:46

Ce bine le zici tu lindic, asa e, iti dai cu parerea ca dobitoaca p-aici, te bagi unde n-ai nici cel mai mic habar, nu te intereseaza sa si pricepi ceva, d-aia o tii gaia matu ca tampita cu orice ineptie si nu te mai opresti pana nu te faci de cacat complet.
Cine sa te convinga ma bolnavule pe tine de ceva, tu nu stii ce-i ala un cerc… hahaha.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 24-02-2014 - 17:47

PORT -ARtUL de pe Somes , a inteles,
PERFECT -INVERS , ca de obicei !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 24-02-2014 - 17:49

Noa’h , pina acusica , numa tampy de Napocalis , putzea a prostie ,orange
Acu , apare si kkt. de pogoniciu,
Care puuuuuuuuuute rau !

UnUL 24-02-2014 - 17:56

@Agresanghel
† ‼ !! ← ↑ → ↓ ↔ ↕ ♪ ♫ ☻☺☼ ﷲ ﷼ ﺥﺱ ﺶ ﻍ ﯔ שּׂ ♯ ♠ ‡ ???? ۞ Ѿ Ѽ Ѡ ҉ ҈

neacsum 24-02-2014 - 18:20

Ai cerut o solutie. Nici asta nu iti place. Stiu ca e greu, , face fiecare ce poate.

digital 24-02-2014 - 18:30

fă un articol, neacsum, nu-mi răspunde pe forum!

UnUL 24-02-2014 - 18:45

De ce, Degețel: răspunsul a fost corect, clar și concis. Nu e nevoie de 200 de rânduri ca să transmiți un adevăr evident.

digital 24-02-2014 - 18:49

UnUL
24-02-2014 at 18:45
tu taci, mă gunoiule, vorbește cu bok dacă ai vreo treabă de rezolvat și lămurit!

UnUL 24-02-2014 - 19:28

Cu domnul Boc an vorbit ultima dat acum vreo 2 săptămâni, dar n-am de ce-l deranja dacă n-am vreo problemă deosebită.

digital 24-02-2014 - 19:32

UnUL
24-02-2014 at 19:28

și a zis bok că te pune premier, iar tu, ai refuzat ca un bun băsist, nu?!
mai du-te dreq de impiegat de mișcare poponaută!

urbos 24-02-2014 - 15:48

La Neacsu e doar o tanguire, un bocet continuu. Nu poate sa spuna unde plange ca da nasol. (la mormantu lu Ceasca…)

Mircea 24-02-2014 - 15:52

Ma uimesti. Esti tu sau clona ?

urbos 24-02-2014 - 15:55

Da, sint ma-ta.
E luni fiu de catea, cat mai o freci pe forum ma jigodie, pentru ce esti platit parazitule?

ancuta 24-02-2014 - 19:51

„Ba pe-a mamei dumneavoastra”, doamna scarna sambeteana! Azi e sambata, proasto!

pathfinder 24-02-2014 - 16:02

E clona.

urbos 24-02-2014 - 16:42

Clona aia erai ori tu ori alt vierme basist. Scria prost si agramat, in afara de ce copia de la mine evident, ca asa sinteti toti, niste scursuri.
Neacsu e ca voi de prost, plange dupa Ceasca, desi ar trebui sa-i placa esenta asta de produs ceausit, care este tovarasul criminal securist si comunist Basescu. Lepre imbecile, paraziti, care va dati „de dreapta”.
De unde scrii ma secatura? Nici curent sa-ti platesti n-ai acasa.

pathfinder 24-02-2014 - 16:45

Clona clonei!
🙂

urbos 24-02-2014 - 16:51

Tine Romania in spate parazitule.
O sa-ti moara in chinuri scarba de copil. Blestemat sa fie!

Mircea 24-02-2014 - 16:54

pathfinder
De ce n-ai ma curent sa-ti platesti acasa, ca ma enervezi cu nervii ? Ai curent de la Soare sau dai la pedale ?
In alta ordine de idei plotoneru la jicnit pe tov. col. 5 zile de arest.

Mircea 24-02-2014 - 16:55

PS
Ii scriu eu nota ca am mai facut si din astea pe linga caietele ofiterilor.

pathfinder 24-02-2014 - 16:55

Tu nu prea ai avea voie sa vorbesti despre Romania „sambatasule”.

urbos 24-02-2014 - 16:57

Nu vezi ma jegule, trebuie sa te duci la locul de munca ma parazitule, ca sa stai pe forum. Iesi in gatu ma-tii de otreapa jenanta. Altfel, in mintea de infect, te crezi de dreapta este? Sugi cacatii unui securist dar esti de dreapta.

Mircea 24-02-2014 - 16:57

pathfinder
16:55 Se prinde, se prinde. Nu ti-a spus Base la instructaj cum trebuie sa procedam ?

pathfinder 24-02-2014 - 17:00

@Mircea
Ba da!
Sa traiti!

urbos 24-02-2014 - 17:03

Mircea! Rage ma-ta din mormant. Iti moare copilul ala urduros. Fii vesel!

pathfinder 24-02-2014 - 17:04

@Absolut toata lumea.

Cand urbos spune ceva de genul:
„O sa-ti moara in chinuri scarba de copil.
Blestemat sa fie!”

el, de fapt, vrea sa spuna ceva de genul:
„Salut!
Ce mai faci gagiule?
Ma bucur ca te vad!”
(or something)

Problema e ca datorita traumelor din copilarie nu poate sa-si exteriorizeze sentimentele asa cum ar trebui.
Si ies taman invers…

Mircea 24-02-2014 - 17:06

urbos
Iti doresc si tie la fel, exact la fel, dar nu in traducerea lui pathfinder.

Mircea 24-02-2014 - 17:08

pathfinder 17:00
Pe loc repaus si sa nu se mai repete ca nu mai pupam prima de 1 martie.

pathfinder 24-02-2014 - 17:10

🙂
Poate iau astia in serios traba…
Cum ar tebui!!!

urbos 24-02-2014 - 17:11

Parazitule, de ce folosesti ma parazitule calculatorul si netu de la munca ma parazitule? Iesi in mortii ma-tii de parazit basist.

pathfinder 24-02-2014 - 17:14

Troll…

urbos 24-02-2014 - 17:23

Schizofrenicule, acu trebuia sa te dai „Mircea”.

Mircea 24-02-2014 - 17:26

Troll

urbos 24-02-2014 - 17:27

Asa potaie, acuma baga-ti sticla de pepsi in cur.

pathfinder 24-02-2014 - 17:31

Eu spun sa o scoti tu mai intai…

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 24-02-2014 - 15:18

A lovi in UE cu ce s-a intimplat in vara lui 2012 demonstreaza extrem de elocvent faptul ca d-l Neacsu NU le vede deloc in politica. De cite ori sa i se aduca aminte d-lui Neacsu de faptul ca LEGEA demiterii lui Basescu a fost aprobata EXACT de cei care au incercat sa-l demita si au organizat referendumul si TOT ei au pus pragul de 50% plu unu. Conform acestor prerogative CCR a INVALIDAT demiterea presedintelui. PERFECT democratic si legal. De ce mai dati cu biciul in calul asta care e pe moarte, d-le Neacsu ? Ce nu va e clar ? Ca din 18 milioane de votanti 7,4 (desi nu e nici pe departe adevarat dupa megafurtul lui Dragnea pentru care va sta citiva ani buni la puscarie) au votat da, iar restul nu au votat. Cei care nu au votat sunt majoritari celor 7,4 si l-au dorit pe Basescu in continuare in functia de presedinte. Daca d-ta nu vrei sa intelegi lucrurile astea atit de SIMPLE, indeamna ca avem de-a face in cazul d-tale cu rea vointa, cu incapacitate intelectuala de aprocesa niste evenimente politice. Alta explicatie nu se paote gasi. Aaaa, ca puteti gasi tot felul de invective de tip antena 3 ?, daaa, puteti, insa orice minte normala, logica si cu discernamint nu poate sa accepte mizeriile de tip antena 3.

La ora actuala, ca place sau nu, NUMAI datorita UE-ului si NATO-ului mai putem spera intr-o justitie libera si independenta, care sa sanctioneze pe cei care incalca legea. Din disertatia d-tale lipseste TOCMAI acest motiv : Justitia. faptul ca impotriva politicului a lupat in toti acesti 25 de ani NUMAI si numai presa si jurnalistii. Cine ? Cine a luat in seama miile si zecile de mii de dezvaluiri din presa romaneasca asupra abuzurilor politicienilor din 1989 incoace ? Aproape NIMENI ! De ce ? Din cauza UE-ului ?, al NATO-ului ? Aida-de, d-le Neacsu. Daca e asa de nociv acest UE sau NATO, de ce avem tari precum Norvegia, Olanda, Suedia, Finlanda care fac parte din UE, dar unde viata omului de rind e sigura, indestulata, iar infractionalitatea este aproape de ZERO ? Acolo, d-le Neacsu, de ce nu exista un Ponta sau vreo antana 3, vreun Voiculescu ? Aud ? De ce in Germania, un ministru isi depune singur demisia DOAR pentru faptul ca un ziar a dezvaluit ca s-a folosit de cardul de credit al guvernului ca sa plateasca 34 de euro la un restaurant dintr-un aeroport ? Aud ? Acel ministru nu a mai asteptat atitia ani de zile ca Fenechiu si si-a dat exact a doua zi dupa ce au aparut in presa dezvaluirile despre el ?

D-le Neacsu, nu UE-ul si nu NATO-ul e de vina ca suntem un popor de idioti, de nemernici care in intreaga noastra istorie, cu foarte, foarte putine exceptii ne-am comportat ca un popor de lipitori, de nemernici, de lasi si lingai. In Suedia nu mai exista decit o singura inchisoare, criminalitatea a ajuns aproape ZERO. Acolo de ce e posibil ? de ce la noi, la romani furtul, mincatul semintelor, scuipatul pe strada, neomenia, necivilizatia, prostia, incultura sunt fenomene care sunt evidente la nivel general ? De ce suntem condusi de guverne incompetente de spagari, de penali, de nemernici ? Toata disertatia d-tale privind nocivitatea UE-ului si a NATO-ului sunt frectii cu diana la un picior de lemn.

urbos 24-02-2014 - 16:50

Ma taratura, dincolo de toate, de presiunile externe pentru incalcarea legii(exista ordonanta), dincolo de ilegalitatile CCR, care schimba Constitutia inventand articole, apoi dand erate care nu au baza legala, si in lipsa celorlalti membri, in tipic stil bolsevic, Basescu NU se putea intoarce la Cotroceni DECAT in urma unui referendum VALID, altfel, el continuand sa ramana in situatia data, adica SUSPENDAT. Basescu este legal suspendat si acum, legal, adica cu toate mizeriile si aberatiile inventate de securistii lui din institutiile aservite, ca de fapt e DEMIS.

pathfinder 24-02-2014 - 16:54

cipcirip-cipcirip-cipcirip

A luat-o razna si clona…

Mircea 25-02-2014 - 07:33

Din simpatie.

ValVerde 24-02-2014 - 15:28

🙂

Neacsu ne spune ca Europa poarta toata vina pentru situatia Romaniei.
Ei asupresc bravul popor roman, natie viteaza din radacina de dac.

Cameluta zice ca poporul roman e un popor de kkt care isi merita soarta.

Eu vin, maretz, si spun pe un ton definitiv:

O luati in mana, amindoi !!!

pathfinder 24-02-2014 - 15:31

Eu unul am ramas stupefiat dupa postarea ta nastrusnica.
Cameluta sa ia in mana treaba lu’ Neacsu?!?
In acelasi timp cu el?
Brrrrrrrr……

ValVerde 24-02-2014 - 15:35

Nu, fiecare cu a lui (ei) in mod independent si democratic.
Fara interferente si fara sa traga cu ochiu’.
E o problema mult prea serioasa pentru tzara ca sa o transformam in labareala colectiva !

Fiecare cu laba lui, ca asa propaseste tzara !!!

🙂

pathfinder 24-02-2014 - 15:38

OK.
M-am linistit….

ValVerde 24-02-2014 - 15:40

Sa vezi ce ma injura neacsum !
El tragea speranta ca o sa-i las impreuna….

urbos 24-02-2014 - 15:44

Lindicule, gata, ai huzurit destul, mars la cratita, da mancare la pisici. Muta-ti suncile puturoase unsuroaso,

UnUL 24-02-2014 - 16:19

Cur Bubos, tu crăpi dacă vorbești măcar o dată civilizat, gunoiule?

ValVerde 24-02-2014 - 16:27

🙂
Isi aduce si el contributia….

digital 24-02-2014 - 16:05

ValVerde
24-02-2014 at 15:28
vii măreț cu ea-n gură!
du-te dreq de handykapat!
proști sunt ăștia care nu ți-o trag în cioc bă vittă!
bagha-mi-aș ..lla-n mătta!

ValVerde 24-02-2014 - 16:34

Ah, Claudio, ce focoasa esti azi, draga !

pathfinder 24-02-2014 - 16:39

Eu am spus ceva despre subconstient zilele trecute…
Acu’ tradu ce a spus Claudia si ai sa intelegi ce-i lipseste…

neacsum 24-02-2014 - 18:38

Mi se pare mie sau a fost scos articolul cu Mariana Campeanu? Pe cine a deranjat, sau au deranjat comentariile?

pathfinder 24-02-2014 - 18:43

De data asta nu pot decat sa-ti dau dreptate!
A disparut de pe pagina principala…

neacsum 24-02-2014 - 19:06

Eheheeeeeeeeei, politica asta e mai incurcata decat cararile Domnului.

digital 24-02-2014 - 19:15

eheee…..e grele cu deployment-ul!

IV 24-02-2014 - 19:31

Domnule Neacsu, citesc de mult timp articole din Ziua Veche dar si postarile la toate articolele din aceasta gazeta. Un lucru il pot spune precis, foarte multi comenatatori nu sunt altceva decat PROVOCATORI platiti.

digital 24-02-2014 - 19:33

uau!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult