Acasa Opinii Minte multă, prostie mare

Minte multă, prostie mare

scris de Teodor Seran
7 afisari


În sfârşit s-a aflat de ce deputatul Varujan Pambuccian stătea mai tot timpul încruntat în timpul şedinţelor de la Cameră.

Domnia-sa clocea în capul de informatician idei anvangardiste, futuriste, altruiste şi dupâ opinia creatorului lor genial de simpliste în aplicarea lor în practică. În final, circuitele informatice profunde apărute în actul de creaţie au condus la apariţia unui proiect de lege care propune sec: facturile pentru serviciile efectuate către populaţie să fie trimise on-line pentru toţi consumatorii, în acest fel, evitându-se chipurile consumul exagerat de hârtie din România.

Ales deputat la nivel naţional, din partea minorităţii armenilor, Varujan Pambuccian nu are o circumscripţie electorală anume, unde să vadă cum se trăieşte în viaţa reală. Accesul cetăţenilor la serviciile Internetului situează România pe ultimul loc în Europa. Grotescul, ridicolul şi penibilul situaţiei previzibil a fi create în urma aplicării legii este atât de mare, în cât eşti obligat să te aşezi turceşte, cu faţa spre Mecca,  pentru a putea afla răspunsul la întrebarea pusă de elevii din clasa a V-a de la Şcoala Nr. 174  din Bucureşti: dacă România se află pe ultimul loc în Europa în privinţa accesului la serviciile  Internetului de ce se propune o lege care să-i oblige pe cetăţeni să primească toate facturile o-line?

Simpaticii şcolari bucureşteni nu vor afla niciodată răspunsul la întrebarea lor pentru că domnul deputat Varujan Pambuccian nu cunoaşte răspunsul. Până când sugarii din România vor face o pauză de supt la ţâţă, pentru a încinge pe Internet un joc interactiv cu sugarii din Alabama, va trebui ca încă o generaţie de armeni ai domnului Pambuccian să devină deputaţi în Parlamentul României. Ce nu ştie sau ce nu vrea să ştie deputatul minorităţii armene: în primul rând nu ştie că în România onorabilii cetăţeni, în marea lor majoritate, nu au banii necesari pentru a achiziţiona un calculator. Acest simbol al vremurilor noastre se află trecut  la români  pe ultimul loc în lista unor eventuale achiziţii.

Mai departe, nu ştie că în mediul rural, accesul la Internet există doar pentru 10% din populaţie. Pentru că firmele de difuzare a serviciilor nu vin la ţară, unde lumea nu are calculatoare şi unde profitul este mic. De asemenea, domnul deputat nu cunoşte faptul că şi furnizarea serviciilor de Internet costă. Or, la câte taxe şi impozite plăteşte românul, numai de abonarea la serviciile de Internet nu are el chef. În aceste condiţii neştiute şi profund descurajatoare, cum s-ar putea aplica prevederile acestei legi? Pentru cine?

Consecinţele aplicării ei ar fi de-a dreptul dezastruoase şi ar crea o falie de neînlăturat între furnizori şi consumatori. Binenţeles acestă lege „pică” bine pentru furnizori: aceştia ar expedia urgent facturile on-line, ar face într-adevăr economie de hârtie şi s-ar spăla pe mâini. Facturile au fost trimise, de acum înainte începe să curgă termenul de plată şi să se apropie data scadenţei. Dacă legea propunea primirea şi plata facturilor on-line pentru cine vrea, sau pentru cine are posibilitatea, mai treacă-meargă. Deşi, acest lucru se putea rezolva printr-o reglementare internă a firmelor furnizoare.

Să obligi prin lege pe toată lumea să folosească serviciile Internetului, este deja prea mult. Este un fel de vis virtual al domnului Varujan Pambuccian care a uitat să mai treacă şi prin circumscripţia electorală numită România. În aceste zile legea futuristă propusă de domnul Varujan Pambuccian se află în dezbaterea Parlamentului.  Să sperăm că până la urmă parlamentarii vor desfăşura aceste dezbateri cu picioarele pe pământ.


1 comentariu

Mache 08-01-2011 - 17:08

Mare-i gradina Ta Doamne si multe creaturi ciudate zburda slobode prin ea!

Printre altele autorului i-a scapat din vedere situatia dramatica a analfabetilor carora furnizorii de servicii le trimit facturi scrise pe care acestia nu le pot ceti in loc sa le trimita un crainic calare care sa citeasca factura la palnie in fata casei impricinatului printre batai de toba…

Pentru a calma o leaca temerile autorului, care o fi cetit el ceva insa fara sa fi inteles mare lucru, trebuie precizat faptul aceasta lege ii obliga pe toti furnizorii sa ofere facturarea on-line. Insa NU-I obliga sa foloseasca DOAR acest mod de facturare. Altfel spus nea Caisa de la Capatanestii din Deal va continua sa-si primeasca facturile acasa pe hartie. Pe de alta parte aceasta lege ii ajuta pe romanii care pun cu adevarat umarul la umplerea pusculitei patriei. Acesti oameni au in marea lor majoritate acces la internet si dorinta de a-si simplifica viata…

Hai noroc!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult