Acasa Opinii Mircea Băsescu: lacom „gânsac” sau jalnic „tolomac”?

Mircea Băsescu: lacom „gânsac” sau jalnic „tolomac”?

scris de Teodor Seran
2 afisari

Nu trebuie să ai mulți  frați ca să ai parte de necazuri. Traian Băsescu are unul singur și bun la toate. Face parte din gașca  marinarilor și este uns cu toate alifiile.

teodor seranDaca ar fi să judecăm după  faptele  lui, am fi înclinați să credem că este un ”escroc„ sadea, pe care nu îl putem numi așa pană când Justiția nu se va pronunța definitiv. Există elemente ale comportamentului său care îi crează o imagine defavorabilă. Recenta sa arestare a tăiat definitiv craca de sub picioarele Presedintelui. Acesta se află încă la Cotroceni, dar a căzut definitiv din copac. Este jos in iarbă, de unde nu se va mai ridica  niciodată.

Marea acuzație care i se poate aduce lui Mircea Basescu este aceea că s-a “încârdoșit” cu țiganii. Aparent, apetența sa pentru clanurile țiganesti este inexplicabilă pentru că nu este susținută de o motivație serioasă. Ce îi lipsea fratelui Președintelui? Bani avea, afacerile îi mergeau strună și toate drumurile îi erau deschise,  pentru că se numea Băsescu. Avea nevoie oare de voturi? Formal, nu! De unde stim însă că nu i-a solicitat acest lucru, în culisele familiei, fratele Președinte? Ipoteza nu pare plauzibilă, în conditiile în care, Traian Băsescu cunoaște bine ce fel de “poamă” este juniorul familiei. Este posibil ca acesta să se fi apucat să lărgească popularitatea Președintelui, fără să ceară permisiunea acestuia. În cazul acesta, demersul apropierii de lumea tiganească a cuprins în mod obligatoriu și gândul ascuns, că “ poate mai pică ceva!”

Pentru că apropierea s-a produs în anturajul unor clanuri mafiote care manipulează milioane de euro și nicidecum, în anturajul unor șatre amarâte din Bărăgan. Urmatoarea greșeală impardonabilă a juniorului a fost înrudirea cu așa- zișii “aristocrați” ai țiganilor. In acest caz,  infatuarea a fost determinantă. Fostul” marinăraș” s-a crezut probabil un soi de capo di famiglia siciliană, care are obligația să devină naș, pentru că un naș este întotdeauna respectat și puternic. Dacă aceste două greșeli uriașe nu erau făcute, evenimentele nu ar fi avut o desfășurare dramatică.  Clanul țiganesc nu ar fi avut motivația și nici tupeul să îi propună lui Mircea Băsescu să intervină la fratele Președinte, pentru o eventuală grațiere a “ mahărului” Bercea Mondial. Există două ipoteze: prima, plauzibilă, că fratele Președintelui ar fi primit bani negri in vederea exercitării unui trafic de influență, direct la Președinte si a doua, la fel de plauzibilă, că nu ar fi luat acești bani, în realitate, totul fiind o “lucrătură”.

Prima ipoteză ar închide cazul, în momentul în care presupusul faptuitor va fi judecat și condamnat. A doua ipoteză complică enorm situația, pentru că dacă s-ar dovedi că avem de-a face cu un scenariu malefic, acest lucru ar însemna că democratia din România se află într-un mare pericol. Ar apărea întrebari chinuitoare, care ar pătrunde pentru mult timp în mentalul colectiv: cine se află în spatele acestei lucrături, care este procedura mafiotă prin care ele se îndeplinesc,  dacă justiția mai este independentă, sau se află sub papuc etc. Se pare că pentru români este mai important  să se dovedească  faptul că Mircea Băsescu este un om corupt, care merită să își primească pedeapsa. Cealalta ipoteză ar fi catastrofală, i-ar diviza și mai mult pe români in doua tabere și ar arunca câteva instituții ale statului în derizoriu. Multi spun că este “mâna” lui Voiculescu sau a lui Ponta, alții extrapolând halucinant pâna la ideea că serviciile secrete l-ar fi trădat pe Traian Băsescu. Acestea sunt doar speculații fară nici un temei, izvorâte din interiorul unei societați bolnave, care nu mai are nimic sfânt, la care să ne putem raporta. Nici macar un frate nu mai reprezintă un stâlp pentru o familie.

63 comentarii

CONGO 24-06-2014 - 16:27

bercea mondial = UN TIGAN RUS platit de Putin, ptiu!

Pkly 24-06-2014 - 21:43

Da…dar dragu’ de Stolo(cand era cu pedele-ul !) a pus pe unu’ din clan,pe listele de alegatori-senatori,taman-n capu’ listei ?!?
Oare…de ce nu e intrebata si Eba ?!?

Ereticul 24-06-2014 - 16:31

A doua ipoteza este exclusa din start, in situatia in care invinuitul / inculpatul si-a recunoscut – chiar si cu jumatate de gura – fapta. Iar versiunea inregistrarilor trucate nu tine, pentru ca daca ar fi fost asa avea grija clanul prezidential sa ceara expertiza tehnica si sa le nege, lucru care nu s-a intamplat.

pathfinder 24-06-2014 - 16:40

CLAN, clanuri, s. n. 1. Comunitate gentilică caracteristică comunei primitive, formată din oameni legați prin relații de rudenie și de limbă. 2. (Peior.) Clică. – Din fr. clan.

pathfinder 24-06-2014 - 16:43

Eu zic sa avem rabdare.

Idiotul a fost arestat pentru trafic de influenta.
Care n-a fost.

De foloase necuvenite nu poate fi vorba ca nu e functionar public.

Ce ar putea urma: inselaciune.
Care a fost doar daca asta a promis ceva si se poate demonstra ca a promis.
Filmele nu arata asa ceva…

UnUL 24-06-2014 - 17:41

„Viermele sactantĂ” ??? Ce fel de acord e ăsta? În română, oricum, nu e !

UnUL 24-06-2014 - 17:46

„sectantă”. Dar iar mă cert cu nimeni, că pe C u r Bubos l-au „amputat”.

mircea 25-06-2014 - 12:17

Oare maine cand Basescu va fila Bruxeles v-a umbla si cu declaratia parlamentului la fel cum umbla cu pactu da coabitare,marele cap da FAMIGLIE

UnUL 25-06-2014 - 12:36

„VA umbla”, fără cratimă, cretinache.
Iar respectiva declarație a parlamentului are tot atâta valoare ca o hârtie igienică… folosită.

Ereticul 24-06-2014 - 18:44

Sigur ca avem rabdare. Doar ca se poate dovedi in urma anchetei ca a fost trafic de influenta, sau cel putin ca MB a incercat sa-si duca la capat promisiunea. Cert este ca a luat banii, ramane sa aleaga inculpatul varianta pe care o considera favorabila (trafc sau inselaciune). Alte variante nu prea exista in momentul de fata si cunoastem cazuri recente care au ajuns dupa gratii si pentru mai putine dovezi (cazul Voicu).

urbos 24-06-2014 - 18:52

Ei nu exista variante…nu stii ce poate screme mintea schizofrenicului basist inseamna. N-ai auzit ca Voiculescu i-a dat bani tiganului ca sa-i dea lui Mircica si ca sa-l filmeze apoi pentru a pune filmulete taiate cap la cap, din care sa iasa altceva decat s-a intamplat in realitate?
Te pui cu dementii?
N-a lovit nici cu pumnul in cap, nici cu piciorul in ficat…
Javra asta limbricoida de patfinder ce crezi ca asteapta? Asteapta sa inventeze serviciile alea ceva, orice, numai sa fie pe dos. Sa vezi ragete si guitaturi rujate atunci.

pathfinder 25-06-2014 - 10:41

🙂
Iar vezi in viitor nefericitule?

urbos 25-06-2014 - 11:05

Inteleg ca n-o sa guiti p-aici bolnavule? Sau incepi sa crezi ca lepadatura-ti nu mai are cum s-o suceasca?

pathfinder 25-06-2014 - 11:17

Acu’ ai citit in cafea, right?
Pe sestache…: cine castiga in Brazilia?
La ce scor?
Hai nu fi rau…

urbos 25-06-2014 - 11:22

Castiga Brazilia muisto.

Apropo fa proasto, tu esti dintre aia care au crezut vreun moment ca scarba de la Cotroceni si-ar putea da demisia vreodata? La spanzuratoareeee!

pathfinder 25-06-2014 - 11:26

Acu freci…

UnUL 24-06-2014 - 16:33

Cel mai probabil jalnic tolomac.

pathfinder 24-06-2014 - 16:37

Ca cam asa…

CONGO 24-06-2014 - 16:44

Corect!

ValVerde 24-06-2014 - 21:43

Dar daca e gânsac tolomac ?

Florin 27-06-2014 - 09:45
mircea 24-06-2014 - 20:31

cel mai jalnic este Traian fiindca SRI,SPP,STS si celelalte servicii nu au dat la vedere ca Traian a luat bani de la Mircea pentru a sa-l scape pa cumatru.

pathfinder 24-06-2014 - 16:45

News. Hot!

George Maior: Presedintele a avut dreptate. Serviciile nu l-au informat in legatura cu raporturile dintre Bercea si fratele sau

SRI monitorizeaza „aspecte privind securitatea nationala din activitatea lui Bercea si a unor apropiati ai acestuia inca din anul 2001”, iar in perioada 2001-2012 la nivelul SRI au fost derulate 8 actiuni informativ-operative referitoare la activitatile de criminalitate organizata ale clanului Bercea. Informarile SRI au fost trimise de-a lungul timpului la organele de urmarire penala, dar si presedintilor Ion Iliescu si Traian Basescu, a declarat marti directorul Serviciului Roman de Informatii, George Maior. El a precizat insa ca aceste informari „nu au continut aspecte referitoare la raporturile lui Bercea cu fratele presedintelui” si ca „presedintele, in decaratia sa, a avut dreptate cand a spus ca Serviciile nu au abordat aceasta chestiune in informarile catre el”.

Seful SRI, George Maior, a declarat, marti, ca a existat o informare a presedintelui Traian Basescu privind activitatile clanului Bercea in octombrie 2009, dar ca seful statului a avut dreptate atunci cand a spus ca nu a fost informat despre legaturile dintre Sandu Anghel si fratele sau.

Directorul SRI a precizat ca in perioada 2001- 2012 la nivelul Serviciului au fost derulate 8 actiuni informativ-operative referitoare la activitatile de criminalitate organizata ale gruparii Bercea.

Maior a adaugat ca Traian Basescu a fost informat de SRI pe 29 octombrie 2009 in legatura cu probleme care tin de securitatea nationala privind activitatea clanului Bercea.

George Maior a mai spus ca acea informare nu a continut aspecte referitoare la relatia lui Bercea cu fratele sefului statului. „Nu a continut acea informatie referitoare la raportul, relatia lui Bercea cu fratele domniei sale. Presedintele, in declaratia de ieri, a avut dreptate cand a spus ca serviciile de informatii nu au abordat aceasta chestiune intr-o informare separata”, a spus directorul SRI.

George Maior a precizat ca urmarirea clanului s-a referit la activitati precum perceperea de taxe de protectie in diferite judete sau controlarea directa sau prin interpusi a unor operatiuni de evaziune fiscala.

Florin 27-06-2014 - 09:52

Lautarii astia au cantat pe gratis (din convigeri politice, dragoste pentru Traian:)

http://www.youtube.com/watch?v=zvWugokF8XM
ttp://www.youtube.com/watch?v=E8SQWJgkXR0

Florin 27-06-2014 - 09:57
CONGO 24-06-2014 - 16:49

Cazul Mircea Băsescu demonstreaza ca PRESEDINTELE ROMANIEI, CEL CARE VA RAMANR IN ISTORIE CA „BASESCU” este:

– incoruptibil
– restaurator al domniei legii
– roman cu sange vartos in vana

ValVerde 24-06-2014 - 21:45

Si mai este si fiu de dac, os de Scorrilo.
Basescu Prim-Ministru !!!!!!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 24-06-2014 - 21:53

CORECTEAZA-te valmachitorule!
Fiu de … draq , os de SATANa !
PRIM -CONDAMNAT …ASIGURAT

UnUL 24-06-2014 - 17:45

hurjúmă și urjúmă și (Prah.) curjúmă f., pl. e (cp. cu turc. kuršun, glonț, adică „alice, fărmăturĭ”). Munt. Trans. Fărmătură [!] de pîne [!]. Fig. Poreclă celor zgîrcițĭ (care nu lasă să se peardă [!] nicĭ măcar o fărmătură!): Măĭ hurjumă! În Mold. rar eurjúnă, pl. ĭ și e. V. hucĭum. Sursa: Scriban (1939)
?????????

Dinu 24-06-2014 - 17:50

@CONGO…HI!HI!HI!…iar depsre „maestrul Seran” ce sa mai zic!? Sate gandesti la a doua variant e de domeniul absurdului , sau de balamuc! Cum poti sa crezi asa ceva? Pai daca filmuletele alea aveau ceva …( apropo de pixelul albastru..HI!H!) nu sareau basisti si familie de un munte, ca sa le reclame? Ati vazut asa ceva? E clar ca buna ziu…! Ca interventia nu a avut succes…asta e alta problema. V-am mai spus …ca acesti bani s-au dus pe Campania electorala si baietii nu au acum bani ches ca sa-i dea inapoi, si apoi cred ca au crezut ca-i fac pe tigani sa taca…Ar mai fi o problema …sa crezi ca tiganii au ramas ca terhnica de „lucru” la nivelul anilor 80…e mare greseal! Stimati domni…s-au perfectionat baietii…au calatorit si scolit prin Europa, s-au scolit in inchisorile Europei si chiar ale Romaniei…. de la infractorii politici , parlamentari si de afaceri ( care dee… au scoli inalte.). Nivi ne mai crede-ti si naivi mai sunteti domnilor….Aici numai e politica ci frauda pe fata, iar tiganii se razbuna …E un razboi anuntat de multa vreme. Deschide-ti ochii domnilor! O sa vedeti ca asta e doar inceputul….

Dinu 24-06-2014 - 17:54

@CONGO…HI!HI!HI!…iar despre “maestrul Seran” ce sa mai zic!? Sa te gandesti la a doua varianta e de domeniul absurdului , sau de balamuc! Cum poti sa crezi asa ceva? Pai daca filmuletele alea aveau ceva …( apropo de pixelul albastru..HI!HI!) nu sareau basisti si familia.. de un munte, ca sa le reclame? Ati vazut asa ceva? E clar ca buna ziua…! Ca interventia nu a avut succes…asta e alta problema. V-am mai spus …ca acesti bani s-au dus pe campania electorala si baietii nu au acum bani ches ca sa-i dea inapoi, si apoi au crezut ca-i fac pe tigani sa taca…Ar mai fi o problema …sa crezi ca tiganii au ramas ca „tehnica de lucru” la nivelul anilor 80…e mare greseala! Stimati domni…s-au perfectionat baietii…au calatorit si s-au scolit prin Europa, s-au scolit in inchisorile Europei si chiar ale Romaniei…. de la infractorii politici , parlamentari si de afaceri ( care dee… au scoli inalte.). Navi ne mai crede-ti si naivi mai sunteti domnilor….Aici numai e politica ci frauda pe fata, iar tiganii se razbuna …E un razboi anuntat de multa vreme. Deschide-ti ochii domnilor! O sa vedeti ca asta e doar inceputul….

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 24-06-2014 - 18:11

Fara DEX, Wikikix , mai nou/vechi Scriban 1939 ,
…Niente , niente que unno murro !

EXPLICATIE ;

Cum au fost folosiţi iniţial termenii idiot şi cretin?

Odată cu publicarea testului de inteligenţă Stanford-Binet („testul QI”) în anul 1916, testele QI au fost utilizate pentru a evalua abilităţile persoanelor cu handicap. QI-ul este calculat folosind această formulă:

QI (coeficientul de inteligenţă) = 100 x Vârsta Mentală /Vâsta Cronologică

În cazul în care un copil de 10 ani performează la nivelul unui copil de şapte ani, atunci când este testat, lui sau ei îi va fi atribuit un QI de 70 (100 x 7/10).

În anii ‘20, un idiot era definit ca o persoană cu un QI aflat în intervalul de la 0 la 30, un imbecil ca o persoană cu un QI între 30 şi 50, în timp ce un cretin avea un QI între 50 şi 70. În DSM-IV, în schimb, se utilizează următorii termeni şi criterii:

Uşoară întârziere mintală nivelul QI 50-70

Întârziere mintală moderată QI 35-50

Întârziere mintală severă QI 20 până la 35

Întârziere mintală profundă QI sub 20

Eticheta de ” întârziere mintală, severitate neprecizată” este utilizată atunci când o persoană este în mod clar întârziată mintal, dar nu poate fi testată. Poate că, în mod inevitabil, sintagma întârziat mintal este acum pe cale de dispariţie. Asociatia Americană a Întârzierii Mintale şi-a schimbat numele în 2006 în Asociaţia Americană a Dizabilităţilor Intelectuale şi de Dezvoltare. DSM-V, atunci când va apărea, se va referi probabil doar la dizabilităţile intelectuale sau la deficienţele cognitive, nu la întârzierea mintală.

Tache 25-06-2014 - 10:40

……….Au murit atîţia oameni nevinovaţi, în aceşti 10 ani blestemaţi. Care din lipsă de medicamente… Care din lipsă de hrană şi de căldură… Copii care s-au sinucis, de dorul părinţilor, plecaţi la muncă, în străinătate… Efectiv, acest deceniu poate purta numele generic „Crimă şi Pedeapsă”. …………………………..

UnUL 25-06-2014 - 11:32

Dar majoritatea de bătrânețe.
Și părinții vor merge să lucreze în străinătate încă cel puțin 50 de ani de acum înainte, până când salariile de la noi se vor apropia cât de cât de cele din vest.

Antibasistul 26-06-2014 - 08:19

Omoara-te nebunule securist basist un NUL, NU MERIȚI SA TRAIESTI, MINȚI DE STINGI, MANI-PU-LEZI FARA RUSINE!!!

UnUL 26-06-2014 - 08:32

Tulai, Doamne, prost mai ești !

Antibasistul 26-06-2014 - 08:42

Reacție de securist basist extrem de retardat!!!

UnUL 26-06-2014 - 08:56

A ta e reacție de handicapat mintal incurabil.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 26-06-2014 - 09:06

,,UL
25-06-2014 at 11:32
Dar majoritatea de bătrânețe.
Și părinț…..”
===================================
ATITUDINE de SECURIST , exact identic au raspuns criminali tortzionari Visinescu si ceilalti fosti comandanti de puscari .

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 26-06-2014 - 09:50

SI raspunsul acesta este dupa modelul Elenei Ceausescu !
IN EPOCA DE trista amintire Basescu&boc, A-ti INFOMETAT SISTEMATIC POPORUL ROMAN in special copii si varstnici !
in acelasi timp a-ti FURAT averi,!
ilicite !
MOARTE TRADATORILOR !

UnUL 26-06-2014 - 09:57

1. Răspunsul e purul adevăr.
2. Nimeni n-a înfometate pe nimeni. S-a traversat cu bine o criză mondială teribilă strângând puțin cureaua.
3. S-a furat, evident – este un „sport” preferat al politicienilor noștri – dar (poate și pentru că era criză și nu prea era ce fura!), s-a furat mult mai puțin decât pe vremea lui Văcăroiu și Bombo și, evident, mai puțin decât sub Pontocchio.
4. Trădători sunt pontănacii.
P.S: „AȚI” se scrie fără cratimă, tâmpițel.

UnUL 26-06-2014 - 10:06

@Bășinel
Bine, mai vorbim peste 30 de ani.
Adică, nu, va fi greu, căci atunci tu nu vei mai fi pe lumea asta.

Antibasistul 26-06-2014 - 10:13

NU MERIȚI SA TRAIESTI NICI UN MINUT!!!

PS. un NUL propagandist infect basist, PREA TARE MINȚI SI MANIP-PU-LEZI pe NET!!!

UnUL 26-06-2014 - 10:19

Răspunsul la postarea lui Bășinel de la 10 și 13 a apărut prea sus.

Tache 25-06-2014 - 11:25

Un Raport SRI arată că nu mai puţin de 18 oameni au pus la cale lucrătura împotriva familiei Băsescu!

Prin Florian Coldea, de circa 3 zile, Traian Băsescu a ordonat verificarea, la sînge, a cadrelor din Serviciile Secrete româneşti şi din Ministerul Justiţiei, în încercarea de a identifica toate persoanele care participă, ori şi-au dat concursul la punerea în scenă a lucrăturii în care fratele său, Mircea, a căzut victimă. Conform unor surse din anturajul de la Palatul Cotroceni, duminică seara, în jurul orelor 22, Matrozul l-a primit pe Florian Coldea, care i-a prezentat un Raport al celor constatate pînă acum. Adjunctul directorului SRI a ajuns la concluzia că înscenarea, făcută cu acordul americanilor, este opera Serviciului Secret al MAI, DGIPI – mai cunoscut ca „Doi şi-un sfert”, care controlează foarte bine mafiile ţigăneşti. În această operaţiune, „Doi şi-un sfert” se bazează şi pe unele cadre ale fostului Serviciu Secret al MJ, respectiv fostul SIPA.

Coldea i-a înmînat lui Băsescu o listă de 18 persoane care ar fi lucrat, tehnic şi informativ, la punerea în scenă a scandalului, începînd cu psihologul care le-a pregătit pe rudele lui Bercea Mondialul pentru a efectua înregistrările cu Mircea Băsescu, pînă la coordonatorii, din umbră, ai acţiunii. Numele de pe listă sînt necunoscute, deocamdată.

Astfel, pe lîngă Pavel Abraham, erijat în rolul de „acuzator public”, şi Dan Voiculescu, ale cărui Antene au devenit vîrful de lance al tămbălăului, în spate au stat profesionişti ai informaţiilor şi contrainformaţiilor, care au lucrat mai bine de 2 ani la regia acestei lovituri. Mai mult, Coldea spune că cei care au muncit la operaţiune sînt deja plecaţi din ţară, atît ei, cît şi familiile lor, majoritatea în Hawai, unde se bucură de protecţia SUA şi aşteaptă plecarea lui Traian Băsescu de la Cotroceni.

Există şi alte înregistrări oficiale, efectuate cu mandate de siguranţă naţională, majoritatea ale lui Bercea Mondialul, care, din penitenciar, îşi suna rudele şi le ordona cum să acţioneze şi cum să procedeze cu Mircea Băsescu – înregistrări confirmate ulterior de discuţii între Mircea Băsescu şi ţigani, unde numele lui Traian Băsescu este vehiculat clar, ca fiind personajul de la care se aşteaptă să intervină pentru eliberarea lui Bercea şi care vor constitui probe în Dosarul Penal.

http://www.ziartricolorul.ro/un-raport-sri-arata-ca-nu-mai-putin-de-18-oameni-au-pus-la-cale-lucratura-impotriva-familiei-basescu/

urbos 25-06-2014 - 11:30

Hahaha!

UnUL 25-06-2014 - 11:33

Acum cităm din V C Tudor, puișor?

mircea 25-06-2014 - 11:47

Boulete nu cu mult timp in urma lasul Traian parca zicea ca daca s-ar fi aflat in acea situatie el viteazu basina s-ar fi lasat impuscat,astazi nici minimala demnitate sa-si dea demisia nu are curajul.Ce sa-i ceri unuia fara educatie si cultura,da la cine sa primeasca de la un dulgher si o cusatoreasa,di porturi,taverne si lucarne,da la Cioaba,Doru Magaru si Mundialu

UnUL 26-06-2014 - 08:33

De ce dreak să-ți dea demisia, cretinache?

UnUL 26-06-2014 - 08:40

„să-și”

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 26-06-2014 - 09:01

IDIOTzell, ai dreptate , de ce sa-si dea
demisia ?
Este IMPERIOS NECESAR , sa fie …
ARESTAT deindata !
CER ARESTAREA RAUFACATORULUI
Traian Basescu !

UnUL 26-06-2014 - 09:05

Deci, tu, domnule (sau, mai degrabă, tovarășe!) judecător, ai și dat verdictul după ce ai analizat temeinic probele. (Evident, doar pe cele de pe Antena 3!).

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 26-06-2014 - 09:14

Discuţie între Mircea Băsescu și fiul lui Bercea Mondial
Fratele preşedintelui: La mine au ajuns 250.000, atunci când mi s-a pus MORMANUL ăla de dolari în braţe
(…) Traian Băsescu ştie

VIDEO Scandalul Băsescu-Mondial: Mesajul lui Nuland şi al lui Biden a fost: „Pe voi vă cumpăra la metru”

UnUL 26-06-2014 - 09:30

Mda, și eu pot spune că ți-am dat 200 000 de euro. Mai rămâne s-o și dovedesc.

pathfinder 25-06-2014 - 11:46

🙂

Tache 26-06-2014 - 05:50

Romania’s Holocaust, Slaves and Its New Brave Deal with Israel

whether there be prophecies, they shall fail; whether there be tongues, they shall cease; whether there be knowledge, it shall vanish away.—1 Corinthians 13:8

Bulgarian food is easy to find in Tel Aviv. In the hot summer evenings, watermelon with Bulgarian cheese is a favorite along the beaches. East Asian sticky rice can be found on the shops surrounding the Carmel Market. Turkish baklawa is as easy to find as Egyptian fool (fava beans stew). Iraqi lafa bread is perfect for enveloping shawarma; Pizza Hut markets its flagship as if it was American. One can find food from everywhere in Tel Aviv; from everywhere, except Romania.

Walking in Tel Aviv, one can find people from everywhere; Kurds, Turks, Bulgarians, and even Americans. On weekends, Colombian workers take over the southern corner of the promenade and play soccer, a British boredom-sport that was saved from eternal oblivion only when it was transformed into a periodic World War between countries.

Walking in Tel Aviv, one can find people from everywhere, except Romania.

One can even find Hasidic Jews. Their largest group is Satmar.+ Approaching one of them politely, one will find out that they relate to the Austro-Hungarian Empire. If approached properly, one may get a recipe of Hungarian goulash. However, they are Romanians from Satu Mare.

Making ethnic assessments among the Jewish pop.ulation in Israel is difficult. The son of a Romanian and a Moroccan is something else. Romanians and their descendants are one of the largest ethnic groups, yet, finding one is more difficult than finding Romanian food in Tel Aviv. They are ashamed.

……………………………………………………………………………………………….

„I am a Transylvanian form the Austro-Hungarian Empire,” they prefer to say, paprika from the goulash filling their mouth staining their lips.

They never had a chance. They never got a break. In recent years, „Romanians” is a synonym for „construction workers.” Non-Jewish Romanians arriving for short periods of times are constructing Zion.

Since the days of the First Intifada, they replace Palestinians. „If we will say that we are Romanians, they will think that we are Palestinians, say Transylvanians,” the rabbi of the Transylvanian synagogue instructed.

………………………………………………………………………………………………

„Jews, Germans, and oil are our best export commodities,” they quoted their supreme leader and renewed business with Zion. This time, they exported construction workers to Zion. In 2014, there are 15,000 Romanians building the Zionist dream. „Who needs Palestinians,” Israelis joke while munching sunflower seeds on lazy Friday evenings.

………………………………………………………………………………………………….

Romania had an odd role in the Israeli aggression. The Carpathian Mountains were a suitable training ground.

……………………………………………………………………………………………………..

On June 23, Israel’s Minister of Interior approved bringing another 1,000 construction workers from Romania. In his greatness, he announced that the quasi-slaves will not need to pay middlemen fees anymore. Pharaoh would have been proud.

Two days ago, I was surprised by the news. They were likely related to another event; otherwise the sudden Zionist generosity could not be explained. „Paprika for the slaves is expensive, they should pay,” was the policy until now.

On June 25, the mystery was elucidated. The generosity was a goodwill step towards the visit of Romanian Education Minister Remus Pricopie in Jerusalem. He met with Israeli Minister of Education Shai Piron, who in his own version of greatness cancelled the study of History in 2013. The two signed several agreements of cooperation, mainly in the implementation of computer and information technologies in education. Romania will help Israel to implement a low-tech education program for basic crafts.

One of the signed agreements is groundbreaking, bringing Romania into the international community of the Holocaust on the same year that Israel claimed that the Warsaw Ghetto Uprising was a myth created around a minor incident (see New Year, New History. Israel: „Warsaw Ghetto a Myth.”)

From now on, dozens of Romanian teachers will be trained every year on the Holocaust by Yad VaShem („Memorial and Name”), the State of Israel’s official Holocaust Museum.

„Incredible, they pay for everything,” the innocent Romanian Minister will boast at home.

http://www.roitov.com/articles/bucarest.htm

UnUL 26-06-2014 - 10:19

Bine, Bășinel, nu te isteriza, mai vorbim peste 15 ani – ca să fii și tu în viață.

UnUL 27-06-2014 - 09:17

Mihai-Răzvan Ungureanu, 10 motive pentru care trebuie să îi mulţumim lui Bercea Providenţialu’, Adevărul, 26 iunie 2014

Democraţia e o teorie plină de utopii, pe care ne încăpăţânăm să o considerăm perfectă când o învăţăm, să o desconsiderăm când o avem, să o călcăm în picioare când ne convine şi să o deplângem când o pierdem. Fără un sistem democratic şi un stat funcţional, Bercea Providenţialu’ – merită acest supranume după tot ce a făcut – nu ar fi existat şi nimeni nu avea nevoie să îl inventeze.
Mai presus de orice, democraţia e un sistem imperfect care nu poate exista fără o constantă îngrijire din partea celor care cred că aşa imperfectă cum e, e singura soluţie pentru o lume în care dreptatea poate să triumfe. Şi, în imperfecţiunea ei, ne-am trezit că dictonul ”scopul scuză mijloacele” devine emblema unei societăţi. Pentru grupul generic reprezentat de Dan Voiculescu nu e nicio problemă să se folosească de un interlop pentru a distruge Justiţia. De data asta, cred că e cazul să ne folosim şi noi de Bercea pentru a ne rezolva multe dintre durerile ultimilor 25 de ani. Aşa că iată pentru ce avem a-i mulţumi interlopului providenţial care ne-a forţat, fără să vrea, să ne uităm la ce e mai urât în lumea noastră:
1. Cazul Bercea este un caz de manual din care avem de învăţat despre ce înseamnă un stat vulnerabil prin fragilitatea instituţiilor sale. Bercea şi familia sa nu trebuiau să ajungă niciodată în preajma Preşedintelui României. De azi înainte, sunt convins că verificările celor care se vor afla în preajma celor care conduc România vor fi făcute cu mult mai multă atenţie.
2. Oamenii politici nu se vor mai afişa cu indivizi de teapa lui Bercea. Interlopii sunt interlopi şi nu nişte personaje simpatice din seriale TV. Astăzi, sper că a înţeles toată lumea că odată ce ai dat mâna cu ei sau ai stat la masă cu astfel de indivizi va fi greu să mai scapi imaculat din această poveste.
3. Cazul Bercea poate fi punctul de cotitură pentru Justiţia din România. Oricât de comentată va fi decizia Justiţiei, ea va fi acceptată fără echivoc şi ea va fi singura măsură pentru cine şi cu ce a greşit. Pot plânge analiştii TV oricât vor dori, dar soluţia vine de la Justiţie, nu de la politicieni sau alţi exaltaţi partinici.
4. Acum se poate discuta în public despre legătura veşnică dintre oamenii politici şi clanurile interlope. A mai fost cazul lui Cătălin Voicu, dar el a fost ignorat pentru că Antena 3 nu avea nici un câştig de pe urma lui. Cu cât fac mai multe emisiuni pe tema Bercea, cu atât vom avea mai mult de câştigat la nivelul opiniei publice.
5. Încep să se vadă slăbiciunile majore ale unei instituţii vitale pentru sistemul democratic: Parlamentul României. Călin Popescu Tăriceanu a transformat în armă politică o instituţie destinată protejării democraţiei. Ilie Sârbu număra senin corupţii, vreo 10 în Parlament. E o ocazie minunată să ştergem cu ei pe jos. Parlamentul nu va scăpa de valul creat de cazul Bercea. Sursa răului se află în pseudo-parlamentarismului nostru.
6. De cazul Bercea s-au agăţat, ca de ultima şansă, o cohortă de penali, mercenari şi oameni lipsiţi de scrupule. Mulţi dintre ei plătesc poliţe personale, mulţi dintre ei sunt plătiţi ca să inventeze teme false şi unii trăiesc într-o naivitate auto-distructivă. Finalul cazului îi va mătura pe toţi deopotrivă.
7. Avem un caz de m a n i p u l a r e grosolană a opiniei publice. Nu e primul, dar sper să fie ultimul. CNA-ul e o ruşine şi o inutilitate. Reglementarea spaţiului public trebuie regândită. O fi distractiv să găzduim în public tot felul de deliruri şi mincinoşi patologici, dar să se facă în emisiunile de divertisment. E un moment de rescriere a funcţionării unei instituţii care a ajuns o ruşine publică.
8. Poate vom fi mai atenţi la cei pe care îi invităm în studiourile TV. Bercea nu e primul interlop care se lăfăie pe la televiziuni. A devenit o modă să aduci ce e mai murdar şi imund în prim plan, iar noi, publicul, să ne desfătăm cu mizeriile unei lumi pe care o credeam străină de noi. Ei, uite că ea e lângă noi, face parte din viaţa de zi cu zi, şi e posibil să ne dicteze viitorul. Aşa că, să fim mai precauţi la dictatura ratingului, că o să ajungem să ne sufocăm de atâta succes mediatic.
9. Avem o problemă cu interlopii şi cu clanurile ţigăneşti (clanul Cârpaci, Stancu sau Covaci din Timişoara, clanul Corduneanu din Iaşi, clanul Măraru din Neamţ şi multe altele pentru că lista e incredibil de lungă) şi de această dată se poate discuta deschis. Unii evitau discuţia pentru că părea rasistă, alţii pentru că aveau legături strânse cu partea întunecată a societăţii româneşti. Aici nu e vorba de manele, lanţuri de aur şi cerşetorie în intersecţie. Aici e vorba de protejarea interlopilor de lumea politică.
10. Fără să vrea, Bercea şi interlopii săi, Antena 3, parlamentarii majorităţii, analiştii şi băgătorii de seamă ajută Justiţia să se elibereze de orice legătură ombilicală otrăvită. Chiar dacă e dureros procesul, chiar dacă există victime colaterale şi chiar dacă ştim că trebuia să facem acest lucru cu calm şi eleganţă, trebuie să acceptăm că schimbarea nu se face decât plecând de la exemplele negative ale societăţii româneşti. Ei vor rămâne exemplul la care ne vom raporta ani de zile atunci când vom vorbi despre expresia răului în societatea românească.
Bercea şi cei care îl folosesc sunt chintesenţa unui sistem corupt şi putred. De data asta, au ieşit atât de tare în faţa publicului, încât nu se mai pot ascunde. Cazul Bercea a deschis atâtea răni, despre care evitam să discutăm, încât aproape aş spune că e pentru prima dată când nu ne mai putem preface că avem la picioare o mare de puroi pe care, vrem nu vrem, va trebui să o curăţăm. E momentul pentru o purificare naţională!

urbos 27-06-2014 - 09:32

Hahahahaha, ce dementa! Dumnezeule, ce bolnavi psihic sint basistii, incredibil!!!

UnUL 27-06-2014 - 09:36

Atâta ai de spus, C u r Bubos? Cam debil.

Antibasistul 27-06-2014 - 09:38

Securistule propagandist un NUL, BAGA-ȚI IN KUR PROPAGANDA BASISTA MINCINOASA si DISPARI!!!!!

UnUL 27-06-2014 - 10:31

copy-paste nr. 32

milosu' 27-06-2014 - 18:00

TRAIAN INTRA PRIMUL IN CLANUL BERCEA!!!???? MIRCEA A BOTEZAT LA INDEMNUL LUI TRAIAN, NU-I ASA?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult