Acasa Opinii Moarte porcului de …

Moarte porcului de …

scris de Ziua Veche
4 afisari

.Continuarea este: „Basescu si gastii lui”. Acesta este un mesaj care apare postat cel putin o data pe saptamana pe site-ul nostru. Mai sunt si altele. Poti sa le stergi. Apar din nou. Si nu doar pe ziuaveche.ro. Peste tot. In aceleasi locuri apar mesaje de genul „moarte porcilor de pesedisti, moarte porcilor de penelisti” etc. Cititi, va rog (indiferent de optiunile politice), textele din ultima vreme din presa online! Incercati sa faceti abstractie ca este presa „mogulilor”, presa „independenta” sau „aservita” puterii! Dar uitati-va, cu mare atentie, la postarile „cititorilor”! „Moarte, Moarte, Moarte!”. Cuvantul la moda care a inlocuit ratiunea, gandirea, moderatia, concordia. Nu stiu cat este de valabil la nivelul intregii societati. Ar putea sa ne spuna sociologii. Fenomenul l-am constatat pe Internet si are legatura, in special, cu postarile anumitor cititori la sectiunea Comentarii de la mai toate publicatiile. Nu este nou. Este doar extrem de agresiv. Taberele existente s-au radicalizat cumplit in ultima perioada. La orice postare pertinenta, argumentata si de bun simt, sunt adaugate trei radicale, care incita la ura, violenta, masuri extreme. „Moarte!”

 

Nu este prima oara cand scriu despre acest subiect si atrag atentia asupra unui fenomen care capata amploare. In urma cu ceva vreme, in defunctul ziar Ziua, trageam un semnal de alarma, spunand ca „spatiul virtual” a devenit un adevarat „teatru de operatiuni” de care serviciile de informatii nu sunt straine. Si nu ma refeream aici la componenta interna de „intelligence”. Reactiile au fost virulente. 

Puterea statului a slabit in ultimii ani. De vina este si situatia sociala, politica si economica. Odata cu statul, a slabit si sanatatea civica a cetatenilor sai. Aceasta situatie aduce profit celor care au interesul ca Romania sa fie slaba, iar cea mai buna metoda de a inghenunchea un stat este invrajbirea populatiei. Ramane de vazut cine are interesul ca statul roman sa fie carpa.

Probabil ca o sa se gaseasca destui sa spuna ca de vina este „dictatorul” Basescu, „avidul” Ponta sau „complexatul” Antonescu – sprijiniti de „camarila” sau „moguli”. La urma urmei, inca este libertate de exprimare – spre deosebire de alte tari mult mai mari. Doar ca anumite mesaje sunt create in laboratoare si sunt raspandite pentru a imbolnavi rapid societatea romaneasca. Primii „infectati” sunt „postacii” de serviciu din toate taberele. Din pacate, se vor gasi intotdeauna romani care, din cauza „sistemului imunitar” slabit, vor contracta „maladia”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult