Acasa Opinii Moartea lui Sergiu Nicolaescu şi rahat cu apă rece

Moartea lui Sergiu Nicolaescu şi rahat cu apă rece

scris de Marius Bâtcă
16 afisari

Era repede de aşteptat. Nu moartea lui Sergiu Nicolaescu, ci campania naţională de mâncat rahat cu apă rece. Ca de fiecare dată când mai moare o personalitate, în România, se lansează isteria înşiratului fecalelor pe pereţi.

Marius BatcaLa scato-concursul naţional s-au înscris pe rând analişti, editorialişti, jurnalişti, băgători de seamă mereu prezenţi prin studiouri tv, comentatorii de serviciu pe forumuri şi mulţi alţi specialişti de ocazie în cinematografie, istorie, psihologie, sociologie, antropologie, manipulare, ştiinţele comunicării, teologie, istoria religiilor şi a trasului cu pistolul. Iar lista poate continua, la nesfârşit. Totul ar fi fost normal, dacă psihologii nu ar fi discutat despre tehnica apăsării pe trăgaci, antropologii – despre viteza cu care se succed cadrele unei pelicule, sociologii – despre traveling (n.a. – Procedeu de filmare folosindu-se un aparat mobil – nu de alta, dar ar putea să confunde unii cu ceva călătorii) etc.

Şi, cel mai grav, acest concurs de mâncat cu polonicul nu ar fi existat dacă unii analist-comentatori şi jurnalişti, care s-au visat într-o noapte deţinătorii adevărului absolut, nu s-ar fi apucat să îşi vomite ei frustrările, împroşcând cu noroi în dreapta şi în stânga şi vărsându-şi fierea neputinţei şi necunoaşterii în foile tipărite şi URL-urile lor.

De două zile, zona mediatică pute de păreri care mai de care mai “docte”. Se lansează opinii “savante”. “Erudiţii” de serviciu ne sufocă cu teoria băţului de chibrit. Ies “la iveală” informaţii “exclusive”, lucruri necunoscute “profanilor”. “Lasă, că ştiu eu, mai bine decât voi, viermilor”. Cum e cazul unui analist care susţine că filmele „Dacii„, „Mihai Viteazul” şi „Mircea” sunt “unele dintre cele mai odioase producţii ale propagandei naţional-comuniste” şi “gunoaie cinematografice”. Nu este vorba despre CTP, care are habar de cinematografie, măcar ca cinefil şi scriitor. Individul în cauză mai instiga, în urmă cu ceva vreme la nerespectarea rezultatului alegerilor şi îl îndemna pe Traian Băsescu să facă nişte şmecherii, prin care să numească un premier de la ARD. În stilul, să batem câmpii cu graţie (sau greaţă?).

S-au mai înghesuit la tv şi pe net o grămadă de sferto-cepe degerate care s-au apucat să îşi dea cu părerea despre “adevărul istoric” din filmele lui Sergiu Nicolaescu. Că ar fi fost numai propagandă, falsuri, că s-a mitizat istoria, ba că, vezi Doamne, totul era făcut doar pentru a-l ridica în slăvi pe Ceauşescu. Şi că Decebal, Mihai Viteazul şi Mircea cel Bătrân erau de fapt “avataruri” ale lui Nicolae Ceauşescu în diferite momente ale “domniei” sale. Au apărut astfel comparaţii de genul Hollywood şi Hollywood “roşu”, “estic” sau “comunist”.

A văzut cineva, în 2011, la TVR, “filmul istoric” “Taras Bulba”, producţie recentă din Federaţia Rusă? Pe lângă faptul că polonezii erau prezentaţi ca nişte animale dornice de sânge rusesc, toţi cazacii de la Nistru vorbeau ruseşte şi, atunci când mureau în luptă, spuneau ceva de genul “murim noi, acum, dar urmaşii noştri o să se răzbune şi o să vă facem să dispăreţi, iar Rusia va fi o mare putere” bla-bla. Unde este adevărul istoric şi aici? Pentru că, cazacii aia de lângă Nistru nu vorbeau ruseşte, ci un amestec de ceea ce este acum ucraineană, română, tătară şi rusă, mai ales că nu era vorba despre o populaţie omogenă din punct de vedere etnic şi lingvistic. Aşa că nu erau ruşi (moscali). Dar filmul a avut un mare succes în Rusia, Ucraina, Polonia şi nu numai. Doar pentru că era un film care trata o anumită perioadă istorică, plină de lupte “epice” etc.

Dacă propaganda lui Nicolaescu, care “nu respecta adevarul în filmele istorice” este rea, de ce naiba ar fi mai bună propaganda din filmele istorice americane, ruseşti sau din alt colţ al lumii? Cine a mai văzut “film istoric”, care să respecte cu totul adevărul istoric, pe care, oricum, nici istoricii nu îl cunosc. Sergiu Nicolaescu nu a făcut documentare istorice şi nici nu a pretins asta. Vrea să spună cineva că realizatorii filmelor “Ben Hur”, “Quo Vadis”, “Jeanne d’Arc”, “Gladiator”, “King Arthur”, “300” şi altele recente au dorit şi s-au străduit să respecte istoria ad litteram???? Să fim serioşi! Rolul lor este doar să ofere divertisment. Nu sunt filme de artă. Ca să acuzi regizorii, scenariştii şi producătoii că nu respectă “adevărul istoric” într-un film artistic, mi se pare de o prostie fără margini.

Dovadă şi o “domniţă” cu ochelari cu rame groase, gen anii ’50-’60, care, la o televiziune de ştiri, în direct, înfiera cu “mânie” faptul că domnitorul Mircea cel Bătrân este apreciat degeaba, pentru, aşa cum ştie ea, a fost pus pe tronul Ţării Româneşti de “regele Ungariei” de patru ori şi dat jos de Imperiul Otoman, tot de atâtea ori. În consecinţă, Sergiu Nicolaescu (probabil şi scenaristul Titus Popovici) sunt nişte mistificatori, pentru că nu “cunosc istoria”, aşa cum o cunoaşte individa cu pricina.

Mi-am propus, încă de la început, să nu intru în detalii legate de istorie, aşa că o să spun că părerea general acceptată este că domnia lui Mircea cel Bătrân a fost întreruptă doar o singură dată şi atât. Cine vrea să cunoască istoria, în general, şi a românilor, în particular, poate să citească măcar manualele. Dacă vreţi ma mult, există cărţi (tipărite şi online) şi documentare la tv, la posturile cu specific (chiar dacă, de multe ori, nici acestea nu sunt tocmai exacte, dar măcar prezintă mai multe teorii contradictorii venind cu argumente şi nu cu clişee învăţate la Soros).

Şi ca să îi luăm la rând şi pe “teologii” de serviciu şi de ocazie, merită menţionat, pe scurt, şi subiectul “incinerare verus înhumare”. Nu o să tratez aici “fudulia” lui Vadim Tudor, care promitea joi seară că-l sună el pe Patriarh, ca să “aranjeze” o slujbă religioasă la incinerare. Ci pe cei care au făcut spume la gură şi au profitat din nou să scuipe şi să-şi lase balele pe Biserica Ortodoxă Română, pentru că nu vrea să-i ofere asistenţă religioasă lui Sergiu Nicolaescu, deşi ar fi promovat ortodoxismul în filmele sale.

Oameni buni, în Biserică, la fel ca şi în Armată, nu există democraţie. Există cutume, vechi de sute şi mii de ani, există hotărâri ale Sinodului, există o structură ierarhică. Toate acestea se respectă, fără derogări. Dacă, în Armată, poţi fi condamnat pentru insubordonare sau dezertare (după caz), în Biserica Ortodoxă Română, dar şi în celelalte Biserici surori creştine, există excomunicarea şi declararea unor anumite practici neconforme cu dogma, ca fiind eretice, neacceptate etc. Cui nu îi convine este liber să devină neo-prost, pardon, protestant sau sectarian.

72 comentarii

dinu 04-01-2013 - 18:55

E corect ce spuneti domnule Marius, dar…de ce BOR ( care are e drept o hotarare privind incinerarea), deci dar.. de ce BOR-ul sterge cu usurinta din cartile sfinte universal valabile pentru crestini, sintagma : …din cenusa si tarana te-ai nascut, in cenusa si tarana te intorci….”!??.Nu credti ca aceasta dogma trebuia respectata? De ce nu este respectata? Oare din alte considerente? Sa fie ele financiare…?? De ce cand au fost intrebati nu au dat un raspuns ferm? O iau cu hotararea din 1922 sau 1930…si reinventata recent! Stiu ca nu sunt posibilitati in toate zonele tarii, dar unde este se poate. De ce este o Administratiecomuna a cimitirelor si crematoriilor? Daca este necrestina de ce o au tot ei in subordine? Pentru ca sa nu piarda o alta sursa de venituri?! Cer bani pentru Catedrala cea noua, cand ei se scalda in bani si nu fac nimic pentru batrani, bolnavi si copiii strazii!!Buna vorba batraneasca a romanului:” Sa faci ce zice popa , nu ce face el…”!!! AMIN!

Marius Bâtcă 04-01-2013 - 19:22

@ Dinu
„…Blestemat va fi pamantul pentru tine! Cu osteneala sa te hranesti din el in toate zilele vietii tale! Spini si palamida iti va rodi el si te vei hrani cu iarba campului! in sudoarea fetei tale iti vei manca painea ta, pana te vei intoarce in pamantul din care esti luat; caci pamant esti si in pamant te vei intoarce” (Facerea 3, 17-18).
Nu confundati, va rog, filmele americane, in care apar inmormantari/incinerari, cu Biblia acceptata de Biserica Ortodoxa. Nu se scrie despre „cenusa” in Biblia Ortodoxa.
Dupa cum am scris si in text, daca nu va convine, VALEA LA NEO-PROSTI ESTANTI.
Cat, despre Catedrala Mantuirii Neamului, mai puneti mana si informati-va din surse credibile, nu din jegurile de publicatii care ataca in mod constant BOR. Statul roman a contribuit la Catredrala cu terenul. Restul banilor vin din fondurile Bisericii, donatii si fonduri alocate de administratiile locale.

Iar, despre Admnistratia Cimitirelor si Crematoriilor, este simplu. In Romania nu traiesc doar crestini ortodocsi si catolici, evrei si musulmani (care nu accepta incinerarea), ci traiesc si neo-prostiestanti, sectarieni si atei.

ValVerde 04-01-2013 - 20:15

Cit costa, pe piata libera, metrul patrat de teren de sub Catedrala Mintuirii Neamului ?

Marius Bâtcă 04-01-2013 - 20:24

@ Val Verde

La fel cat a costat si pt cei care au ridicat hidoseniile de sticla si otel in Bucuresti, dupa cum a vrut pulpa lor, distrugand parcuri, zone verzi etc. Exact asta este pretul.
Numai ca monstruozitatile alea sunt pentru ei.
Catedrala Neamului este pentru noi.

ValVerde 04-01-2013 - 20:53

@Marius

” Catedrala Neamului este pentru noi.”
==
Cine sint „noi” ?

========

” La fel cat a costat si pt cei care au ridicat hidoseniile de sticla si otel in Bucuresti…”
==
Cine a platit pentru terenul de sub hidoseniile respective ?
Cine sint „ei” ?

digital 04-01-2013 - 21:45

ValVerde
04-01-2013 at 20:53
”noi”,poți fi și tu,mă retardatule,ți-e greu să rumegi chestii simple?!
mă și gândesc cât de greu ți-o fi să rumegi paie sau scoarță de copac,renule!

ValVerde 04-01-2013 - 22:40

@digital
nu mai dovlecel !
„noi” inseamna crestini ordocsi cu suficienta credinta (si prostie, as aduga eu) ca sa dea banii pe lacasuri de credinta de lux.

Daca ortocsii sint in Romania in jur de 80% si daca consideram ca nu toti ar vrea sa dea banii lor pe asa ceva, hai sa spunem cu larghete ca „noi” reprezinta 60-70% din populatie.

Deci 60-70% dintre voi ati hotarit cum sa cheltuiti banii care reprezinta costul terenului si care apartin celor 100% din romani.

Ai inteles sau esti mai prost decit scoarta de copac?

ValVerde 04-01-2013 - 22:55

degetel, iti spuneam ca esti talimb si iti aratam cum 60-70% din romani decid ce sa faca cu banii tuturor romanilor, dar lui Batcaa nu i-a placut si a sters.

Nu ma mai obosesc sa postez la articolele celor care nu au destula vlaga in instalatie sa faca fata opiniilor adverse.

digital 04-01-2013 - 23:05

ce și cui să arăți tu,ceva mă vitălăule!
chiar,nu te mai obosi p-acilea,că măcăni degeaba,te mai faci și de kko!
nu că n-ai fi!
dreq de papagal ce ești!

neacsum 05-01-2013 - 03:28

Mariuse, daca imi spui si mie cu ce ma incalzeste pe mine Catedrala Reintregirii Neamului, cu ce imi creste mie ca roman nivelul de trai, sau ce produce pentru neamul romanesc acea catedrala, care sunt avantajele celui mamut pentru crestinii romani care este deosebirea intre ea si cea a fotbalului romanesc, eu sunt gata sa iti dau dreptate. Pana atunci insa vad in asta o mare afacere cu bani publici un rapt national din care se ingrasa aceiasi oameni de 23 de ani incoace. Hai sa nu confundam Biserica cu preotimea, credinta in Dumnezeu cu increderea in hotii in sutana, Biblia cu minciunile si prefacatoria clerului politizat.

neacsum 05-01-2013 - 03:38

Este greu de crezut, daca nu imposibil, ca marea Catedrala ne a avpropia mai mult de Dumnezeu, ne va alina suferintele, va face moartea mai usoara sau guvernarea mai dreapta. Va fi un parlament al popilor care nu mai au loc in casele lor asa cum actualii parlamentari nu mai au loc in sala veche si acuma cauta solutii. Fatarnicie si lacomie asta scrie pe catedrala asta. Se pare ca BOR a uitat de poruncile 1, 2 , 8 si 10 , de primele 4 pacate de moarte ca si de pacatele strigatoare la cer. De ce oare la noi exista zicala ” sa faci ce spune popa, nu ce face popa ? „

ValVerde 05-01-2013 - 07:16

Cite pensii militare se puteau plati din banii aia….

BULA 05-01-2013 - 07:38

Nu ne foloseste la nimic Catedrala Neamului. Iar BOR este chiar toxica pentru romani, din moment ce se ocupa doar de afacerile popilor si nu se implica in organizarea si sudarea comunitatii. Ortodoxia a dus la inapoiere in toate tarile in care e practicata.
Religia e buna pentro o natiune, daca este militanta (adica are si scopuri politice) si stricta in aplicare (ca la evrei). Ortodoxia merge dupa principiile „lasa-ma sa te las” si „lasa ca merge si asa”. Popilor sa le fie bine, sa duduie SRL-ul lor, ca restul nu conteaza.

digital 05-01-2013 - 17:32

o scoase și vitălăul,p-aia cu…….Cite pensii militare se puteau plati din banii aia….

nu vezi mă,cât ești de atrofiat la deebla aia în care ai înfipte doar niște coarne?!
linge-ți drobul de sare din staul….adică din…sua!

Cercul 04-01-2013 - 23:11

@ValVerde, cand spuneai de cei 60-70% care decid ce sa se faca cu banii romanilor te refereai la ortodocsii din Romania? Ca nu cred ca politicienii in functii (adica STATUL) care decid ce se face cu banii in realitate.
Pentru informatia ta in Romania procentul ortodocsilor e mult mai mic cam 10%(cei practicanti).

ValVerde 04-01-2013 - 23:14

De fapt aratam ca acei „noi” la care face referinta Batca, nu pot fi mai mult de 60-70% din romani (ortodocsi cu suficienta credinta ca sa dea bani pe Catedrale Nationale, cind nu exista suficiente spitale sau scoli)

Am fost generos in estimarile mele.

Cercul 04-01-2013 - 23:24

Si crezi ca daca se da bani pe spitale va fi totul roz? O sa va bage goange in mancare si bautura si veti umple spitalele veti face naveta anual.
Important e sa se investeasca in cercetare(ca sa te vindeci chiar de acasa) nu in spitale, ca poti sa te duci acolo doar sa te chinui sau sa dai ortul popii dintr-o afectiune minora ca Nicolaescu asta.
Iar cu scolile…avem nevoie de facultati sa educam oamenii existenti nu pe cei potentiali in stadiul de spermatozoid.

ValVerde 04-01-2013 - 23:33

Nu, nu va fi totul roz daca am avea spitale mai multe si mai bune, dar va fi mult mai bine.
Chestia cu vindecatul acasa tine mai mult de biserica si de acatiste.

La fel cu scolile.
Cercetarea si in general invatamintul costa bani. In cazuri discrete, poti obtine calitate fara bani multi, dar cresterea semnificativa si sustenibila se face cu investitii serioase.

Bani pe care romanii nu il au.
Din putinul care au construiesc Catedrale.

Cercul 04-01-2013 - 23:48

Cand vorbeam de vindecarea acasa, nu ma refeream la acatiste, ci al scientizarea medicinei care permite tratament ambulatoriu. Medicina actuala este prea vaga, umanista, chiar descantareasa.
Eu propun ca banii pentru facultati si cercetarea sa se ia din fondurile alocate institutiilor parazitare(guvern, parlament, prefecturi), punem in loc un calculator mare sa dirijeze treburile si ne putem ocupa in sfarsit de lucruri importante.

ValVerde 05-01-2013 - 07:22

Din care partid o sa fie calculatorul?
Va trebui sa votam pentru el? Daca face aliante cu calculatoare mai mici sau, doamne fereste, cu vreun abac?
Cit de mare vrei sa fie si cit va costa?

Cercul 05-01-2013 - 15:15

Calculatoarele nu sunt votate, nu fac aliante, si nici nu iau salarii. Voi astia umanistii credeti ca lumea nu poate trai fara habiturile voastre chiar intr-o lume unde nu e nevoie de voi.
Nu o sa-i cer parerea unui oarecare profesor de lb romana sau unui jurist daca voteaza pentru asta.

Paul din Ohio 04-01-2013 - 22:45

Sper ca tot mai multi romani vor deveni „sectanti” si se vor departa de biserica securista, BOR. Cu timpul, in cladirea ceausist-faraonica „Catedrala Neamului (prost)” vor veni doar turisti curiosi. Aceasta catedrala nu va avea nici macar utilitatea „Casei Poporului” care adaposteste cateva institutii.

Cercul 04-01-2013 - 22:56

Tu vorbesti care esti chiar securist? Nu va fi mai rau fara aia de pleaca la sectanti, se curata copacul de ramuri uscate.
Explicatie: Acei romani care reuseau sa plece peste granita in lumea vestica erau securisti deghizati in disidenti politici ca asa sa-i spioneze mai eficient pe occidentali.

Paul din Ohio 04-01-2013 - 22:59

Bine mai Cercule. Acum du-te si te inchina.

Cercul 04-01-2013 - 23:16

Voi astia occidentalii ganditi totul pe dos. Calitatea nu e data de cantitate(referitor la cati mai raman).
Daca s-ar pune peste inca 400 de posturi de profesor cercetarea nu ar avansa in Romania.
Iar eu daca am doar un student la sala cu ala fac cursul sau seminarul.

BULA 05-01-2013 - 07:45

@ Cercul

In final recunoscusi ca sunt prea multe locuri la facultate finantate de la buget (bani arsi) si 99% dintre studenti sunt „balegar”.
Dar sustii marirea in continuare a numarului de locuri, ca sa luati voi salarii umflate.

Camelian Propinatiu 05-01-2013 - 12:30

Oricum, Catedrala Mântuirii Neamului se va inalta si probabil va adaposti in anexele sale Uniunile de Creatie ramase fara sedii stabile. Ea va intra într-un circuit turistic ce va mai include Sofia (Catedrala Alexander Nevski), Belgrad (Catedrala Sfântul Sava), Szeged (Catedrala Votivă), Budapesta (Szent István-bazilika), Esztergom (Primatial Basilica of the Blessed Virgin Mary Assumed Into Heaven and St Adalbert), Praga (Catedrala Sfântul Vitus), Dresden (Frauenkirche) şi Cracovia (Catedrala Sfânta Maria şi Catedrala Wawelului), cu final în Oas şi Bucovina. Peste 3-4 ani, acatistele privind pe coruptii nostri vor fi mai ascultate, acolo Sus, pedepsindu-se familiile mafiote si clanurile până la al nouălea neam, fiecare dupa fapta sa.

Paul din Ohio 05-01-2013 - 21:53

Uniuni de creatie? Circuit turistic? Hai sa fim seriosi! Turistii vor veni numai si numai daca va fi ceva ATRACTIV si nu o monstruozitate care e menita sa ridice un monument unei biserici securiste si pusqa pe capatuiala pe banii poporului roman. Pe vremea lui Eltin s-a reconstruit la Moscova o catedrala care a fost daramata de Stalin. Nu stiu cati turisti si cati credinciosi atrage acea cladire imensa si fara rost.

digital 04-01-2013 - 21:56

dai bani unuia care-ți cere,dacă vrei,mă imbecilule!
nu te obligă nimeni,ești prea prost ca să discerni?!
ca-tă-te de păduchi mă râiosule!

dinu 04-01-2013 - 19:00

P.S.= Cat priveste foamea asta de senzational…Avet dreptate. Insa am vazut asta cam in toata lumea!!Ca la noi e mai ceva?! Si asta e adevarat! Avem destui tradarori de neam care ne vand pe un blid de linte si spun ce li se cere despre Romania, despre romani, istoria lor, obiceiurile lor! Daca in comunism era pricaz sa se scrie intr0un fel istoria, cel putin apara cat de cat poporul si tara, dar astia denatureaza tot din ordinul celor ce ne vor pamantul si cultura si istoria! Blestem pe capul lor!

DXN 04-01-2013 - 21:48

Ceea ce „puncteaza” B.M. in acest articol este un lucru anormal in RO anormala!
Dar, … … este un lucru asteptat, dorit si gustat de oameni.
Animalele nu pot intelege asta!
Cu stima domnule Batca!

dinu 04-01-2013 - 21:50

@ Marius
Pacat chiar imi placea articolul dvs.. Dar bigotismul de care dati dovada va reduce mult mult in ochi nostri. Ca si popiii, nu dati un raspuns explicit dogmei ortodoxe, ci afuriti ca asa va invatat popa din parohia dvs. Pacat ! Pare-ati mai luminat, mai deschis la dialog. AMEN!!! si mai putine jigniri (..VALEA LA NEO-PROSTI ESTANTI)Cred ca v-ati aratat propria directie….

Marius Bâtcă 04-01-2013 - 22:03

@ Dinu

Domnule Dinu, am impresia ca m-ati inteles gresit si imi cer scuze pt asta. Citatul de la inceput (Facerea 3, 17-18) era pt a demonstra de ce BOR accepta doar inhumarea „caci pamant esti si in pamant te vei intoarce”.
IN NICI UN CAZ nu era o afurisenie adresata dumneavoastra. Desi nu am vrut asta, imi cer eu scuze, daca asa ati inteles dumneavoastra!
In ceea ce priveste ultima parte, imi pastrez termenul de „neo-prostiestanti”, atat timp cat acestia se dovedesc in viata de zi cu zi si inclusiv pe forumuri cei mai mari dusmani ai crestinilor ortodocsi. Atacuri mai abjecte din partea acestor personaje nu am intalnit nici de la catolici, musulmani sau evrei. Poate doar de la ereticii care tin de Patriarhia Moscovei sau satanisti.

ValVerde 04-01-2013 - 22:51

@Marius

Daca iei citatul respectiv in context, ai sa vezi ca atunci cind spunea asta, Dumnezeu era suparat cu spume la gura.
De asemenea ai sa vezi ca poti lua vorbele lui directionate catre Adam (se va hrani cu iarba cimpului si va culege spini si palamida), in care caz chestia cu esti din pamint si te vei intoarce in pamint se refera numai la Adam, sau o poti lua la modul general, ca fiind adresata oamenilor in general (asa cum o interpretezi tu), in care caz toti oamenii ar trebui sa se hraneasca cu iarba si sa culeaga scaieti si palamida.
Nu poti intoarce selectiv si da sensuri diferite aceleiasi fraze.

De altfel Dumnezeu se supara si pe sarpe si il condamna sa manince tarina.
Acelasi lucru: se adreseaza sarpelui in cauza sau tuturor reptilelor fara picioare. Pentru ca daca ii ia pe toti la gramada, nu se tine de cuvint. Serpii se hranesc bine merci cu tot felul de proteine si urbos maninca kkt cit cuprinde.

De unde rezulta ca Dumnezeu sau nu stie ce vorbeste, sau e iute la minie si pe urma se calmeaza, oricum ar fi, e destul de inconsistent pentru un doamne-doamne

digital 04-01-2013 - 23:09

bă,tu ești extrem de prost!
pe deasupra,cred că te și droghezi și intri în transă,că uneori le mai și nimerești,dar de prost e foarte limpede că ești!

ValVerde 04-01-2013 - 23:17

Degetel, eu stiu ca e usor sa cataloghezi drept „prost” orice lucru pe care nu il intelegi, dar poate ar trebui sa te gindesti ca vina nu o poarta complexitatea ideii ci capacitatea ta de intelegere.

Salut 04-01-2013 - 23:24

Singura nedumerire e daca cineva a ajuns la o concluzie contrara dupa ce ai emis cateva postari. Ma refer la momentul specific in care pui intrebari de idiot de genul „da de ce ploua de sus?” „de unde stii ca chinezii vorbesc…chineza (ma rog, mandarina)…ai vorbit cu toti?”, „De unde stii ca pe numa nu-i aer…ai fost acolo?” si altele tot in genul asta.

ValVerde 04-01-2013 - 23:42

@boul salut

Daca ai o singura nedumerire in viata ta, trebuie sa fii o rumegatoare fericita…
Esti de invidiat !

urbos 04-01-2013 - 23:51

Dumnezeul tau sint eu ma vita verde, ma pomenesti in fiecare postare, imbecila dreacu! Hahahaha!

Salut 04-01-2013 - 23:57

Lasa ca si dupa curul meu se tine, numa-numa. Nici nu apuc sa scriu ceva si-mi si trage o linba peste buci.
Pe de alta parte e de inteles. E singura activitate sociala a vacutei. Uneori ma gandesc sa-i fac o bucurie si o mai bag in seama 😉

ValVerde 05-01-2013 - 00:07

@urbos

nu la fiecare postare…numai cind e vorba de serpi si schizofrenici sclerozati.

ValVerde 05-01-2013 - 00:08

@salurbos

cu voi e usor si amuzant, primatelor…

ciufulici 05-01-2013 - 01:20

toata suflarea forumistica se intreaba: are ce se intampla cu sufletul moderatorilor ca sobru cand ajung prin bunavointa Domnului la sfarsit, fara sa stie saracii ca nu se pune cazul, dar nu pentru ca acestia ar fi nemuritori

ValVerde 05-01-2013 - 07:14

ciufulici, ai abuzat clondiru’ ?

Cercul 04-01-2013 - 22:36

Ca sa se evite intrebarile astea cine suntem noi(cei care platim constructia catedralei), ar fi bine sa fie ca la evrei, esti cetatean evreu daca ai religia mozaica. Deci daca esti cetatean stii ca e vorba de tine. Astia evreii au inca din Vechiul testament ideea asta ca apartii de popor daca ai religia lui. Chiar si la romani era chestia asta dupa fundarea Romei imi pare.

Paul din Ohio 06-01-2013 - 21:54

Mai Cercule, prin urmare, tu sustiii ca „noi” suntem „poporul ortodox”, impreuna cu rusii, bulgarii sarbii, belarusii, ucrainenii si grecii. Cam vaga identitate nationala, ca sa folosesc un eufemism. In plus sa nu uitam ca aceasta religie, in forma ei slavona, a fost impusa romanilor de ocupantii bulgari in sec. X-XI.
Acum, rusii se prevaleaza de aceasta „religie comuna” pentru a-si mentie popoarele „ortodoxe” din jur sub propria influenta. Desigur ca BOR s-a KGBizat in timpul ocupatiei bolsevice a Romaniei.

jan dinu 04-01-2013 - 22:40

—- Divegentii inutile —-
EU cred ca tinara vaduva (37)ar trebui sa se duca urgent la
un duhovnic de virsta raposatului Sergiu Nicolaescu (82),ori chiar
mai in etate shi sa-i ceara parerea cum poate face ca sotul ei decedat
sa intre in – RAI – .. Ce formalitati trebuiesc indeplinite ,procedari
ce scenarii ca NU cumva – „marele regizor ” sa scape de eventuale
surghiunuri ceresti shi blesteme babesti .Dar EA (vaduva ) mai intii trebuie sa se sovedeasca ce-a atras-o la un —- BUNIC — ,doar ca era
„banesc darnic – ?? Cum ramine cu parastasurile ,ce va da ea de pomana
celor care vor sa-shi aminteasca de defunctul REREvolutionar ca in
filme ori dupa rinduiala bisericeasca stramoseasca ??
Probabil ca dupa incinerare EA va pastra cupa cu cenusha in dormitor
cu gindul cind EL a dezverginat-o cu un sublim amor .
Avantajele sunt mai multe ,NU mai trebuie sa mearga la cimitir sa aprinda
luminari galbene ori sa pliveasca mormintul de plante
parazite care apar printre fori …
JD-USA

Petre 04-01-2013 - 23:08

Dupa toata isteria nationala as zice ca romanii nu au vazut alte filme in afara de cele ale lui Nicolaescu.Cat respecta Nicolaescu adevarul istoric nu prea conteaza,pe mine ma intereseaza daca filmel lui intra la categoria opere cinematografice sau nu,In afara de Moartea lui Ipu nu cred ca vreunul din filmele lui are valoare cinematografica.Omul a avut momentele lui inainte de ’89,cum? asta e o alta poveste,dupa ’90 a stricat orice subiect,idee care ar fi putut fi transformata in film.Omul a ajuns mare pentru ca a abordat anumite teme ,a zgandarit amorul tuturor,de la conducatori la omul simplu,a dat si un pic de actiune filmelor folosind actori buni si iubiti, dar din punct de vedere al artei cinematografice este un fel de Stalone si nimic mai mult.

digital 05-01-2013 - 17:20

creează tu,mă boule o scenă de film,de care gen vrei!
du-te dreq de nihilist ordinar!

Petre 05-01-2013 - 21:35

Ma tu ai mai vazut alte filme decat cele facute de Sergiu Nicolaescu?Manelist nenorocit,mars la balegar vita.Poate daca vorbesc pe limba ta intelgi si tu.Vezi sa nu se prabuseasca peste tine muntele de cd-uri cu manele ce-l ai acasa.

digital 05-01-2013 - 21:39

hai,kktule,dă niște nume de filme opere cinematografice românești,ca să te faci de kkt!
hai,screme-te!

Petre 05-01-2013 - 22:10

Filantropica lui Nae Carnfil ai vazut-o blegule?Morometii ti se pare ca e un film prost?Directorul nostru,un film cu Birlic,ai auzit de el?Trenul vietii?Cel mai iubit dintre pamanteni?Da ce-i spun tie ,probabil daca nu e film cu bataie sau nu trag cu pistoalele in ei nu e film pentru tine.Tu te-ai mai si inmultit? Sper ca nu ai adus alti prosti pe lume.Toata viata ta e o involutie…

urbos 05-01-2013 - 22:22

Din pacate Filantropica e singurul film romanesc reusit, cap coada din epoca recenta. Unul singur.
Alea cu Birlic, Giugaru etc inca mai erau bine facute, dupa care a inceput declinul si cinematografia romaneasca a devenit jalnica pana in ziua de azi.

digital 05-01-2013 - 22:51

Petre
05-01-2013 at 22:10

băi,..llă
a pune scenarii ca Moromeții în obiectiv,nu înseamnă și film operă de artă!
ai priceput mă kktule?!
e ca și cum ai pune-o pe măta să facă strip-tease,într-un club de fițe,compri mă retardatule?!

digital 05-01-2013 - 23:01

Petre
05-01-2013 at 22:10
probabil că te uiți la filmele alea franțuzești făcute de psihopații ăia degenerați,care nu au coadă și nici cap,iar după ce ajungi la final îți vine să te arunci de pe bloc,nu-i așa?!
aruncă-te dreq,odată și nu mai împuia forumul cu degenerații tăi care-ți sunt,văd,carte de căpătâi!

Petre 05-01-2013 - 23:24

Digital…Internetul a mai castigat un dobitoc prin persoana ta.Cum nu stii sa legi cateva idei ce poti sa faci decat sa te comporti asa cum esti.. ca un tigan manelist.In fond ce ai putea sa scoti pe gura decat cacat? Atata timp cat pentru tine nu exista decat Nicolaesu…Mars la balegar cioara manelista!

Petre 05-01-2013 - 23:29

Urbos .Ai perfecta dreptate,si in opinia mea Filantropica este cel mai bun film romanesc de dupa revolutie si poate nu numai.Din pacate daca inainte de ’89 sistemul obstructiona cinematografia ,dupa ’89 banii au devenit principala problema.Ma bucur ca se poate discuta cu tine,nu e musai sa fim de acord,doar un respect minimal e destul ,din pacate precum vezi unii inca tot la tarus sunt priponiti.

digital 05-01-2013 - 23:37

Petre
05-01-2013 at 23:24
așa o să procedeze și nevastă-ta cu tine,ca ștoarfa asta cu Nicolaescu?!
n-are decât!
să-ți fie de bine!

jan dinu 04-01-2013 - 23:33

— Ce mai „tura – vura „—
Se pling unii pe-aici ca – popii –
percep – taxe – shi tot felul de – DARI – enoriashilor pentru servicii religiase
care sunt destul de saraci asteptind ei de la biserica
— pomeni – pomeni – shi iar pomeni — !
Daca exista explicatia ca – Biserica este saraca shi NU poate
satisface doleantele nevoiashilor , ACEASTA poate apela
la orice – SINAGOGA – la imprumuturi cu dobinzi mici punind
in – GAJ – „cladirile ,sufletele viilor shi mortilor pe o perioada
cind – romanii – devin shi ei prosperi prin munca shi NU prin
cerseala care a devenit – boala nationala !….
JD-USA

ciufulici 05-01-2013 - 01:09

OFERTA SPECIALA – Inmormantarea pe Luna.

Cosciug frumos si solid, cu pamant in el (ca deh, biserica…) celula solara si LED-uri cu numele in Morse, lasat en douceur pe suprafata VIZIBILA a Lunii, la coordonatele X si Y, sa poata sa-l vada urmasii si urmasii urmasilor de ziua mortilor, parastase, etc. Plus telescop gratuit x300 ca sa il admiri. Cu cruce integrata. Garantat nu putrezeste pana la Sfarsitul Lumii. Nu se da garatie pt. taxe, ca guvernele e in stare de orisice de-a lungul mileniilor si epocilor ce vor veni.

ciufulici 05-01-2013 - 01:33

Dar sa lasam eculubratiile pe seama lui Nicolaescu, CE SA FIE CU CHAVEZ?

Sa-l arza focul, sau sa-l inghitza pamantul?

ValVerde 05-01-2013 - 07:13

Dupa mine, se poate duce direct in rai, sa bea nectar cu polonicu’ de-a dreapta Domnului si sa joace barbut cu Sf. Petru cind doarme al batrin.

Atita timp cit ii lasa pe bietii venezueleni in pace, eu sint multumit.

neacsum 05-01-2013 - 03:39

Despre Sergiu Nicolaescu o sa vorbim cand ne vedem Marius.

DXN 05-01-2013 - 23:07

Adica: Marius, nu sunt de acord si o sa-ti spun io tie cateva, intre patru ochi, cand ne-om vede’, da’ nu acu’ ca ne-aude astia!
M-ai dat pe spate!
AI INTERVENIT DOAR PENTRU A MTE DA MARE!
Puteai sa taci si gaseai apoi o „oportunitate”, dar vrei sa te dai moftangiu!
Zi acum ce ai de zis, sau taci! Pentru totdeauna!

jan dinu 05-01-2013 - 08:16

— Am ajuns la concluzia — ca trebuiesc huiduti toti
„slujbashii ” ( Domnului ) …de la – Protopop – Episcop –
– Arhiepiscop – Mitropolit – shi Prea fericitu Patriarh !
Acestia de la caderea BIZANTULUI – ratacesc in nestire cu nesimtire
prin dogme prafuite shi masluite ! N-au nimic cu „inaltarea puterii
lui Dumnezeu ” in rindul credincosilor mergatori in turma fara
adevaratii – pastori – fiind doar niste bietzi impostori !
JD-USA

nae girimea 05-01-2013 - 11:07

Pe unde o fi Andrei Cornea ? Inca n-am auzit ca ar fi spus ceva si despre S Nicolaescu

Camelian Propinatiu 05-01-2013 - 12:32

Sergiu Nicolaescu nu e atacat nici pentru filmele marunte, nici pentru dubioasele relatii cu Puterea de dinainte, din Revolutie si de dupa, ci pentru epopeea nationala cinematografica. A zice, cum sugereaza CTP, ca Joan of Arc (cu Ingrid Bergman) e mai misto decât Dacii sau Mihai Viteazul tine de aceeasi retorica de tip securist ca a sustine ca Paul Goma n-are talent!
Poate ca Sergiu Nicolaescu trebuia sa-si faca mea culpa pentru Dacii si Mihai Viteazul, anuntând ca adera la postromânism si ca va lua de model filmul lui Pintilie O vara de neuitat (1994), adica nuvela Salata din Cronica de familie a stalinistului Petru Dumitriu, unde, unui Cannes sensibilizat de groaznicul conflict iugoslav al acelui moment, i se prezinta denuntul ca si Românii Regali au o vina istorica, masacrând sârbeste pe bulgari in Cadrilater!

un oarecare 06-01-2013 - 13:28

Domnule Batca, daca familia si apropiatii disparutului luau initiativa si oraganizau o ceremonie crestina, traditionala, nu mai existau atatea isterii si nici „rahat cu apa rece”. Era normal sa fie o inmormantare crestineasca, romaneasca. Sa ne aducem aminte ca in mai toate filmele si discursurile maestrului, se regaseste puternicul sentiment patriotic si crestin ortodox. Mai mult decat atat, el facea cadouri icoane. In concluzie, familia si apropiatii poarta intreaga vina pentru aceasta isterie. Atata timp, cat maestrul a fost o personalitate artistica si politica romaneasca iar romanii sunt aproape 90% ortodocsi, trebuia sa se respecte traditiile noastre crestine.

BULA 06-01-2013 - 15:05

Nu intelegi domnule ca decedatului ii era frica de goangele si de viermii din pamant ? Si nici n-a vrut sa-l vada lumea in stare de cadavru.

1 2

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult