Acasa Opinii Moscova-Kiev-Belgrad. Românii, scuipaţi pravoslavnic

Moscova-Kiev-Belgrad. Românii, scuipaţi pravoslavnic

scris de Marius Bâtcă
10 afisari

Scuipaţi pravoslavnic. Crucile românilor, pavaj în Serbia. La Moscova, popii KGB-işti îşi bat joc de neamul românesc. La Kiev, haholii atacă Patriarhia Română.

Marius Batca

Încălcând orice canon al Bisericii Ortodoxe, pravoslavnicii din Rusia, Ucraina şi Serbia calcă pe sufletele şi mormintele drept-credincioşilor români.

Rezultat al incestului dintre ţarism şi stalinism, puterea actuală de la Moscova rânjeşte hâd, prin intermediul lui Vladimir Putin, de câte ori vine vorba despre dorinţa firească de Unirea a românilor. Din păcate, are un mare ajutor în politicienii români de pe ambele maluri ale Prutului, interesaţi numai de umflarea conturilor personale şi propăşirea şi promovarea progeniturilor lor.

Şi, în aceste condiţii, cum să ne mai mirăm că o ţară – pe care toate guvernele care s-au perindat la conducerea României o consideră prietenă – prigoneşte şi deznaţionalizează peste 300.000 de mii de români. Cu asemenea conducători, Serbia va continua să-şi paveze drumurile cu crucile românilor.

Nici măcar cruntul regim al lui Horthy nu şi-a permis să facă asta. A schimbat doar numele de pe cruci. Nici măcar barbarul regim stalinist. Doar bezbozhnik-ii lui Smirnov au mai trecut cu buldozerele peste mormintele eroilor români.

Reacţia autorităţilor de la Bucureşti? Tăcere.

Zilele acestea, s-a mai petrecut un eveniment care trecut neobservat de autorităţi şi de marile publicaţii şi televiziuni, preocupate doar de îndobitocirea constantă a poporului cu subiecte vomitive, gen nunta lui Borcea şi scălâmbăieli în ritm de dans becaliot.

În data de 26 august, în Sala Sinodală a Mitropoliei Kievului, s-a desfăşurat, sub patronatul Mitropolitului Volodymyr, sinodul Bisericii Ortodoxe Ucrainene, aflată sub jurisdicţia canonică a Patriarhiei Moscovei. Printre altele, sinodului i-a fost prezentat, de către şeful Departamentului de Relaţii Externe al Bisericii Ortodoxe Ucrainene, aerhiepiscopul Oleksandr al Pereiaslav-Khmelnytskyi şi Vyshnevskyi, situaţia privind sfinţirea, la 16 iulie 2011, a Bisericii cu hramul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, în satul Kamyshivka (Hagi-Curda), din raionul Izmail, regiunea Odesa, de către preoţi ai Bisericii Ortodoxe Române.

Oficialii Bisericii Ortodoxe Ucrainene susţin că Patriarhia Română nu s-a consultat cu ierarhii săi şi nici nu a cerut aprobarea de a sfinţi biserica amintită, în jurisdicaţia canonică a Kievului. Participanţii la sinod au căzut de acord “că aceste acţiuni contravin ordinii canonice a Bisericii Ortodoxe şi că nu sunt deloc folositoare relaţiilor frăţeşti dintre Biserica Ortodoxă Română şi Biserica Ortodoxă Ucraineană”. În consecinţă, sinodul a decis să îşi exprime îngrijorarea în legătură cu activitatea Mitropoliei Basarabiei (subordonată canonic Patriarhiei Române) în jurisdicţia Bisericii Ortodoxe Ucrainene. De asemenea, sinodul a propus ca Mitropolitul Volodymyr al Kievului şi Ucrainei să trimită o scrisoare “corespunzătoare” Prea Fericitului Daniel, Patriarhul României.

Şi acest atac al haholilor a rămas fără răspuns.

Biserica românească din satul Kamâşovca-Kamyshivka aparţine aşa-numitei Mitropolia Basarabiei. Aceasta este situată pe teritoriul canonic al Bisericii Ortodoxe Ruse şi noi nu putem recunoaşte nici existenţa acestui lăcaş, nici slujbele care se efectuează acolo”, susţinea, în luna iulie, pentru Regnum, un KGB-ist în sutană, Andrei Novikov, secretarul de presă al eparhiei Odessa a Bisericii Ortodoxe Ruse. “Chiar dacă, în biserică, se oficiază slujbe de către preoţii hirotoniţi legal, acestea nu au o putere harică”, declara Novikov, care consideră că, „din punct de vedere politic, la mijloc sunt interesele României, care are pretenţii teritoriale în regiune”. Din fericire, acest atac murdar a fost taxat de Mitropolia Basarabiei.

Luni, în continuare preocupată de nunta lui Borcea, presa centrală şi televiziunile de ştiri au ignorat total un alt subiect: Sfiniţirea Crucii Mântuirii Neamului Românesc, la Nisporeni, în Basarabia. Singura publicaţie centrală de Bucureşti care a tratat subiectul este ziarul Adevărul.

Mult mai grav, TVR nu a dat nici măcar o secundă vreo informaţie legată de subiect şi, dacă este adevărat ce scrie Romanian Global News, materialul a fost realizat, dar a fost scos la ordin din buletinul de ştiri de la ora 20.00.

Ca să nu mai spun că este greu de înţeles cum, în seara lui 27 august, ziua în care, la Chişinău, s-au sărbătorit 20 de ani de la declararea independenţei faţă de URSS, Televiziunea Română difuza un film artistic rusesc despre Taras Bulba.

Pentru că sunt un fidel cititor al ziarului Timpul, de la Chişinău, o să redau mai jos ce a scris jurnalistul şi analistul Constantin Tănase, participant la momentul sfinţirii Crucii Mânturii Neamului Românesc:

Slujba de sfinţire a Crucii, a Capelei, a Clopotniţei și inaugurarea oficială a Complexului planificată pentru ora 16.00 a început cu o mare întârziere. Prin mulţime se vorbea că este aşteptată o înaltă oficialitate de la Chişinău, premierul V. Filat. Înalta oficialitate a fost aşteptată, dar în zadar, sub razele unui soare încă foarte dogorâtor, nu numai de muritorii de rând dar şi de înaltele feţe bisericeşti invitate la ceremonie: ÎPS Petru, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, ÎPS Teofan, Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, PS Corneliu, Episcop al Episcopiei Huşilor ş.a.m.d. Deşi a fost invitat, la eveniment nu a participat nici preşedintele interimar al R. Moldova M. Lupu. A strălucit prin absenţă şi ministrul Culturii Focşa. Printre cei prezenţi au fost văzuţi ex-preşedintele interimar al R. Moldova M. Ghimpu, deputaţi şi miniştri PL.

Lipsa de la eveniment a liderilor PLDM şi PD, precum şi a deputaţilor şi miniştrilor acestor partide era comentată de către cei prezenţi drept o boicotare a evenimentului şi un get deschis de sfidarea la adresa României. Un bătrânel înfăşurat în tricolor şi cu o lumânare mare în mână a sintetizat situaţia simplu, printr-o singură frază: „Lupu şi Filat nu s-au trudit să ridice acest deal pentru că ei îşi păstrează puterile ca să-l întâlnească pe patriarhul rus Kirill”. Apropo, la eveniment nu a participat de asemenea nici un reprezentant al Mitropoliei Moldovei.

De pe culmea dealului de la Zghihara unde a fost înălţată Crucea Mântuirii Neamului Românesc se vede şi mai bine cât e de adâncă prăpastia care se cască intre neamul românesc din Basarabia şi oficialităţile ei politice care şi după 20 de ani de la declararea Independenţei continuă să se comporte ca lupul din proverbul rusesc: oricât l-ai hrăni, tot spre pădure (Moscova) se uită.

Azi, la Chişinău, dar şi la Bucureşti (începând cu acest an), se sărbătoreşte Ziua Limbii Române. În ambele oraşe româneşti, ziua se va încheia cu concerte.

Cine reprezintă România, la Chişinău? Pe lângă Ştefan Bănică Junior, “celebra” formaţie Play&Win. Nu ştiţi cine este? Nici eu, dar am căutat pe internet. Au un hit electronic cu accente manelisto-fanariote şi un refren pe măsură: Ya BB (se citeste ia bibi).

5 comentarii

Arhimede 02-09-2011 - 14:22

Forumişti de doi bani.
Dacă este vorba de un material serios, despre asuprirea românilor din diaspora, forumiştii de serviciu tac chitic.
Halal popor.

Nu degeaba a observat cineva că România are în componenţa ei:
1 – Poporul Român (foarte puţini)
şi
2 – populaţia României (majoritatea).

BULA 02-09-2011 - 17:32

Seamana mai mult a instigare la galceava intre romani si sarbi (intre tari).
Este normal ca sarbii sa fie mai intoleranti cu minoritatile, dupa rahatul in care au intrat cu albanezii, dar si cu celelalte „popoare conlocuitoare”.
Mie nu-mi inspira incredere domnul asta barbos care scrie la ZV. Pe bune, nu stiu ce manareste. Cu discutii de felul asta li se da nas si ungurilor de la noi din tara.
Armele au vorbit, asta cu secole in urma, situatia s-a stabilizat, avem frontiere care sper sa ramana vesnice, asa ca hai sa nu mai zgarmam in rahat, sa inceapa sa puta.

Arhimede 02-09-2011 - 18:34

B(P)ula Dacă pute ceva pe aici acela eşti tu.

o romanca 02-09-2011 - 19:34

auzi, cauta-ti o prietena…esti prea singur si refulat….bleahh!!

o romanca 02-09-2011 - 19:21

e posibil sa fie un link cu forum in care sa nu inceapa obcenitatile dupa 2 discutii publicate???
vreau sa scriu aici parerea mea personala, eu am vazut de nenumarate ori ca moldovenii de peste prut, basarabenii ne urasc si ne dispretuiesc, desi nu rfuza nici un ajutor din partea statului romàn…personal, cred ca granitele ACTUALE sunt juste, asa cum sunt ACUM…cei din basarabia sunt convinsi ca au NUMAI drepturi, OBLIGATIILE PT EI NU EXISTA, chiar se infurie daca ii intrebi, si nu numai, pt ei – nu generalizez, dar….. – cetatenia moldoveana, sau moldoveneasca e SINGURA RECUNOSCUTA, cea romàna le este extrem de necesara de cand am intrat in comunitate, noi romànii adevarati…nu am nimic impotriva lor, sunt ei care sunt impotriva noastra, desi ajutoarele nici un basarabean nu le refuza, ne considera niste PROSTI si ne trateaza ca atare

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult