Acasa Opinii Necesarul “show of force” al militarilor români

Necesarul “show of force” al militarilor români

scris de Ion Petrescu
22 afisari

Cea mai impresionantă demonstraţie de forţă/show of force, a militarilor români – atât cei din Ministerul Apărării Naţionale, cât şi aceia de la Ministerul Administraţiei şi Internelor, plus structurile de intelligence – de după decembrie 1989, s-a derulat pe 1.12. 2011.

Ion PetrescuLa ora 7.00 treceam, cu autoturismul personal, venind de la Aeroportul Internaţional Bucureşti-Otopeni, pe şoseaua ce duce de la ex-Casa Scânteii spre Arcul de Triumf. Era încă negură. Una în care, pe principala cale de acces, pe traseul menţionat, se aliniau, într-o ordine impecabilă, cu pâlcuri de militari calmi, lângă acestea, blindatele Armatei României. Multe testate în deşerturile irakian şi afgan.

Pe la Arcul de Triumf mai trecusem într-o seară, din decembrie 1989, cu primul număr, necenzurat, al întâiului săptămânal liber al oştirii române. Atunci era panică, printre firavii studenţi postaţi să oprească, cu trupurile lor, toate maşinile aflate în trecere. Acum am simţit disciplina unor militari trecuţi prin experienţa dură a  teatrelor de operaţiuni militare, din spaţiul ex-iugoslav, irakian şi afgan.

La 7.30 m-am oprit să iau flori şi o lumânare, ce o doream aprinsă la mormântul mamei mele. Din cimitirul militar. În spatele autoturismului meu, parcat regulamentar, a frânat unul dintre numeroasele autobuze cu militari echipaţi şi antrenaţi pentru paradă. I-am privit atent. Nu erau adolescenţii speriaţi din sângerosul decembrie 1989. Ci bărbaţi în toată firea, echipaţi în  ţinuta de campanie, tipică deşertului, introdusă în Armata României de generalul Mihail Popescu, unul dintre cei mai populari şefi ai Statului Major General, printre cei cu grade mici. Purtau pistoalele-mitralieră, cu pat rabatabil, la spate, privind, cu înţelegere, şoferul stresat de pasagerul incident tehnic al autobuzului pe care îl conducea.

La 7.55 urcam spre Biserica Patriarhiei Române. Pe un ger în care doar obrazul stâng simţea o mângâiere caldă. Am privit peste umăr. Şi m-au durut ochii. Soarele răsărea, pentru toţi românii, peste Bucureşti. Din vremea preşedintelui Ion Iliescu nu am mai avut senzaţia acestei coincidenţe stranii, dar interesante.  Apoi am urmărit parada militară alături de tatăl meu. General în rezervă, cu venerabila vârstă de 86 de ani. Om care a comandat o brigadă. Şi a avut temeritatea să îl dea afară, din biroul său, la un moment dat, pe generalul Stănculescu, în prezenţa ministrului apărării, de atunci, Constantin Olteanu. Semn de nesupunere faţă de vicleniile epocii apuse.

Părintele meu a observat, din start, absenţa foştilor şefi de stat şi a liderilor opoziţiei. A vizionat şi huiduielile contra premierului, de la Alba Iulia. Şi a urmărit cu atenţie prezentatorii de la Antena 3, care, de data asta, cu Niels Schnecker pe post de maestru de ceremonii, au avut o prestaţie obiectivă, echilibrată, în favoarea valorilor apărate de Armata României.

Dar nici el, nici alţi simpli români, (tele)spectatori ai paradei militare, din Bucureşti, nu au anticipat evidenta demonstraţie de forţă. Cu dublu mesaj. Pentru clasa politică – să înţeleagă necesitatea unui buget adecvat pentru armata unui stat care, alături de Polonia, consolidează flancul răsăritean al NATO. Pentru alegători – să priceapă şi ceea ce comenta ex-consilierul prezidenţial Zoe Petre, pe alt post de televiziune, că dacă vrei o armată profesionistă, aceasta trebuie finanţată corespunzător, dacă ai nevoie de o informaţie calitativ culeasă şi analizată, musai este să aloci banii necesari. Oricâte comentarii răuvoitoare ar apărea, parada militară din 1 Decembrie 2011 a fost o demonstraţie de forţă fără precedent – cea mai puternică din ultimii 22 de ani – pe care nu o poate ignora niciun lider politic intern, dar mai ales vreunul dintre şefii statelor vecine, ori din arealul limitrof.

Parăzi militare impresionante s-au derulat şi în alte mari garnizoane din ţară, precum la Timişoara. Pentru întâia oară, în ultimele două decenii, militarii activi şi cei în rezervă s-au simţit priviţi altfel. Pentru prima dată, după 1989, concetăţenii lucizi au înţeles că mai presus de simpatii şi adversităţi politice, Armata Naţională este cel mai puternic garant al României de azi. Concomitent observ, ca jurnalist, un discurs pro-Moscova, mai mult sau mai puţin voalat, la cei ce se pretind liderii de mâine ai ţării. Culmea ironiei este că niciunul dintre ei nu a dovedit, public, atitudinea sa reală, argumentată, faţă de Parteneriatul Strategic al ţării noastre cu Statele Unite. În absenţa acestui gest minim, de confirmare, fără echivoc, a unei continuităţi necesare, în politica externă, rămân la părerea că următorul preşedinte şi viitorul premier nu vor aparţine celor ce privesc SUA de o manieră cel puţin surprinzătoare.

Îmi menţin opinia – pe care încep să o împărtăşească şi cei atenţi la declaraţiile emise, în ultimii ani, de eminenţa cenuşie de la Kremlin – că actualul şef al statului, hulit pe plan intern, despre care nici eu nu am ezitat să scriu cuvinte pline de amărăciune, are totuşi deschisă incredibila fereastră de oportunitate pentru realizarea unirii celor două state româneşti, precum a izbândit  Helmuth Kohl, care a unificat RFG, cu RDG.

Principalul promotor al revenirii Basarabiei la Patria Mamă? Vladimir Putin. Acesta, întors, din martie 2012, la Kremlin, va readuce, în scurt timp, Osetia de Sud, Abhazia şi Transnistria, prin referendumuri locale, la sânul Maicii Rusia.

Iată de ce, parada militară strălucitoare, a Armiei Române, de la 1 Decembrie 2011, Ziua Nationala a Romaniei, este doar predecesoarea celei ce poate fi, în viitorul nu prea îndepărtat, la Chişinău. Aşa să ne ajute Dumnezeu!

59 comentarii

Cercul 01-12-2011 - 19:49

Stiti de ce soldatii armatei romane de la 89 erau timorati si speriati, erau adusi cu anasana in armata, intr-o armata ce nu apartinea poporului si care ii califica ca si agricultori. Au dovedit din plin la Revolutie ca nu fusesera pregatiti ca si combatanti. Cine e de vina, chiar apv-istii.

Alex Roman 01-12-2011 - 20:54

@ cercul
apv-ista poate sa fie mama ta, careia eu prefer sa ii spun ma-ta pentru ca o scursura ca tine nu poate iesi decat dintr-o imputita!

Cercul 01-12-2011 - 21:01

@Alex Roman: Domnul meu, daca cercetati istoria, armata era poporul doar la triburile germanice unde orice om liber era si luptator. La noi pe vremea lui Ceasca erau doua armate: una de profitori, tortionari(militarii de cariera) si a doua mt-istii care duceau greul, erau batjocoriti, chinuiti ca sa aveti voi un loc de munca.
Ma, pana la urma ii chinuiati degeaba ca nu ieseau luptatori din ei, dovada la revolutie, au pierdut lupta cu puterile straine. Sa nu zici ca Romania e independenta(are trupe straine pe teritoriul ei).

Cercul 01-12-2011 - 21:52

Halal evreu, ce legatura are plata birului cu plata gardului?
Si ce legatura are goy-ul cu militarii de cariera? A te-ai dat de gol ziarul e o capcana pentru antisemiti nu de stiri militare.
Ziua veche e cumva editata in Israel?

neacsum 01-12-2011 - 21:58

Stai linistit Cercule, din stiinta mea, Ziua Veche nu da socoteala nimanui. Nici vama. Spre disperarea multora. Scrie fiecare ce gandeste, nu exista decat politica bunului simt. Ata stiu eu si scriu de ceva timp aici. Daca as avea alte informatii, as spune.

Cercul 01-12-2011 - 22:07

Pe moment credeam ca-i ziarist de-al vostru Alex asta. Dar vad ca e un evreu care care ii tragi una-n fund si-l doare in falca.

BULA 02-12-2011 - 04:54

Naiv mai esti mai omule ! E ceva in mass-media necontrolat de servicii ? Precis umbli cu pacaleli pentru fraieri.

Sandokan 02-12-2011 - 13:22

Fraieri sunt cei ce te cred onest, nu băiat de mingi electronice, postate conform indicaţiilor adecvate, pe care le execuţi ca un papagal gol, smuls de penele proprii.

BULA 02-12-2011 - 13:56

Esti comic, cu tampeniile pe care le scrii.

urbos 01-12-2011 - 22:03

Ce-i aia ma capcana pentru antisemiti? Hahaha. Crezi ca e nevoie de capcane pentru oameni care gandesc normal?

Cercul 01-12-2011 - 22:09

E vorba sa se prinda in carlig si altii care nu-s veniti sa-i injure din prima, ci pentru altele.

BULA 02-12-2011 - 04:48

Ii pun pe lista neagra si le blocheaza accesul la functii de decizie, dar in rest n-au ce sa le faca. Si dupa asta, cainele care latra nu musca. Evreii sa se teama de opozantii lor tacuti, aflati in camuflaj.

Sandokan 02-12-2011 - 13:17

Asuzi din greu pe forum, deci eşti bine remunerat, dar cu argumentele stai la nivel infantil.

BULA 02-12-2011 - 13:52

Tu cu mine vorbesti, mai securelule ? In loc sa-mi multumesti ca ti-am dat de lucru si iei si tu un ban, cu dosarul pe care mi l-ai intocmit, tu ma sitiresti. Faci pe desteptul, desi nu e nimic de capul tau.

ParpanghElE : La baioneta' BULAvittA 02-12-2011 - 14:12

Santeti intr-o perpetua confuzie d-le Prefessor Univ ! Confundati Dosarul Prostiei -voastre cu Fisa Medicala ! Se aseamana sub aspectul doar ca au la baza HARTIA ca suport!

BULA 02-12-2011 - 14:29

Du-te mai omule la salon. Te asteapta pacientii cu plicurile cu bani, sa ti le dea. Sa nu uiti sa dai si pe la sala de tratament, ca sta asistenta sefa cracita de o jumatate de ora si raceste la fofo. Si sa nu mai mananci din portiile bolnavilor, ca si asa se aloca bani putini pentru mancare.

BULA 02-12-2011 - 14:23

@Cercul
Avioanele militare le-au casat (la ordin din afara tarii) si le-au dat tiganilor sa le vanda la fabrica de aluminiu de la Slatina. Facusera tiganii la Slatina, pe un teren cumparat, o aglomerare de avioane militare de ziceai ca acolo e aeroport. Asa s-au imbogatit tiganii, de si-au facut palate acoperite cu tabla de aur. Nici macar aparatura de bord (electronicele, senzorii, altimetrele, etc) nu le-au pastrat sa le dea la inginerii politehnisti sau la licee, ca material de laborator. Toata industria au casapit-o, in loc sa schimbe doar forma de proprietate, sa o dea pe mana unor tipi care se pricepeau s-o dezvolte.

Cercul 02-12-2011 - 14:43

Lasa ca ii inzestreaza americanii cu obiectul muncii. Noi astia cu facultate stim ca mai intai a fost ideea(si puteam sa le facem din nou), astilalti prostii, femeile de servici in verde, se predau cand nu mai au pusca.

BULA 02-12-2011 - 14:52

@cercul
Cu cine sa mai faci ceva in tara asta, cu analfabetii cu trei diplome universitare. Astia n-au mai pus mana pe carte de cand au terminat clasa a-8, de sunt intepeniti si nu mai pot sa munceasca.

Cercul 02-12-2011 - 14:59

Doar n-o sa ne ocupam cu chestii asa de marunte sa le facem lor avioane, lasa-i pe straini sa-i doteze si sa plece la lupta, se mai usureaza pamantul de niste prosti si niste sugative de bani.
Ne-am facut pomana odata cu ei le-am inventat rachete, avioane sa le dea de treaba la doctori si la biserici.

Cercul 02-12-2011 - 14:38

Nea stiulete, dacii nu erau un popor de razboinici dovada ca nu au migrat sa ocupe alte teritorii, iar celtii aveau si ei oameni liberi ce nu erau luptatori. Si incult si dai din cioc.
Bai sapaliga eu toata viata am petrecut-o intre oameni inteligenti, civili nu m-au interesat slugile(meletarii) niciodata.

neacsum 01-12-2011 - 20:01

Romania , din pacate nu se va uni cu Basarabia atata timp cat Ursul va respira. Poate doar daca va da scutul de la Deveselu pe cel de la Chisinau. Dar alea jacta fusera ! ROMANIA NU VA PUTEA SA AIBA BASARABIA FARA SA DEA CEVA IN SCHIMB, CEVA CE TREBUIE SA AIBA MACAR ACEEASI VALOARE PENTRU RUSI SAU ALTI VECINI. Oricat am dori noi altceva , aceasta este realitatea. Imbatarea cu apa rece nu aduce nimic bun. Basarabia alipita la Romania fara acordul Rusilor inseamna ce a insemnat KOSOVO pentru sarbi, fara acordul americanilor. NU AVEM NICI O MARE PUTERE CARE SA NE SPRIJINE DEZINTERESAT SI SA ACCEPTE MODIFICAREA GRANITELOR INAUNTRUL EUROPEI. SUNT SEMNATE ACORDURI IN ACEST SENS SI ROMANIA ESTE MEMBRA.Nu este momentul.

Cercul 01-12-2011 - 20:20

D-le Neascu gresiti, R. Moldova nu face parte din Rusia. Asa ca Rusia nu are un „casus belli”.
Pai Romania ar trebui sa sea niste spirt amestecat cu miere, ca ursul sa doarma pe vecie.

neacsum 01-12-2011 - 20:32

Cercul
Hai sa fim seriosi. Crezi ca eu nu stiu ca Moldova are toata libertaea de miscare mai putin cea politica, economica, militara si … si vivat ! Apropo, poti sa imi spui si mie din ce tara face parte Transnistria ? Si cine o guverneaza ? Si de ce nu pot modovenii sa isi impuna punctul de vedere in propria tara ? De jure transnistria este o parte a Moldovei. De facto este „ucrainiana”, Asa e ca Transnistria nu face parte din Moldova ?

Sandokan 01-12-2011 - 20:38

Cu respectul cuvenit, nu cunoaşteţi istorie, nici geopolitică, aşa că nu vă mai pronunţaţi în chestiuni unde bateţi apa în piuă. Precum problema transnistreană.

neacsum 01-12-2011 - 20:42

Cu respect, astept sa ma luminati . Unde am gresit ?

Cercul 01-12-2011 - 20:42

Nici romanii nu pot sa-si impuna punctul de vedere in propria tara(HarCov, rromii). Din cine face parte Transilvania ca o viziteaza Charles de parca ar fi tara aparte iar secuii se razvratesc, fara nici macar o conseciinta ca o vizita a politiei. Din cine face parte Oltenia, sau Muntenia din Romania sau din India?
La noi nu-i problema rusilor(care sa fim sinceri sunt slabi rau daca nu-si pot rezolva o problema interna) ci mai ales ca nu are conducatori romani.

Cercul 01-12-2011 - 20:42

Nici romanii nu pot sa-si impuna punctul de vedere in propria tara(HarCov, rromii). Din cine face parte Transilvania ca o viziteaza Charles de parca ar fi tara aparte iar secuii se razvratesc, fara nici macar o conseciinta ca o vizita a politiei. Din cine face parte Oltenia, sau Muntenia din Romania sau din India?
La noi nu-i problema rusilor(care sa fim sinceri sunt slabi rau daca nu-si pot rezolva o problema interna) ci mai ales ca nu are conducatori romani.

Cercul 01-12-2011 - 20:52

@neacsu: Ma adresez dv. pentru ca sunteti un om care intelege nu doar aude(sunteti absolvent de Filologie deci un ganditor), starea noastra proasta nu-i rezultatul unei conspiratii e un fapt statistic si biologic, in Romania nu romanii sunt majoritari (la fel R. Moldova). Cand se realizeaza asta lucruri ciudate se intampla: toate deciziile statului (ale noastra) nu ne plac NOUA, suntem din ce in ce mai putin inzestrati stiintific si tehnologic, din cauza lipsei de carte, Romania e ca o dama de consumatie la buna dispozitie a altor state ce investesc puternic in educatie.

neacsum 01-12-2011 - 20:57

Cine dirijeaza indobitocirea romanului ? Cui foloseste ? Puterii politice, oricare ar fi ea. Harghita, Rosia Montana , Sarmisegetuza, Dogrogeam, Delta Dunarii, Baile Herculane ? nu sunt bucati din Romania, sunt poturi la pokerul pe care il joaca politicienii nostri.

Alex Roman 01-12-2011 - 20:57

@ neacsum
Transnistria „de facto ucraineana”???
Poate ruseasca.

neacsum 01-12-2011 - 20:59

Alex
Nu ai sesizat ghilimelele ?

Alex Roman 01-12-2011 - 21:01

@ neacsum
mea culpa
eram nervos pt ca m-am simtit inCERCUit

neacsum 01-12-2011 - 20:37

Apropo, de ce se duc presedintii si candidatii la presedentie din marile partide romane in pelerinaj la Washington inainte de alegeri si apoi la Moscova ? Sa nu imi spui ca acolo se tiparesc buletinele de vot si merg acolo ca sa viziteze imprimeria.

neacsum 01-12-2011 - 20:40

Pai daca nici alegerile nu se pot face fara vizitele de rigoare, ( si alegerile nu e asa, sunt libere, consfintite in Declaratia Universala a Drepturilor Omului si Carta ONU, cum vrei tu sa se modifice granitele unei tari fara vizele de rigoare ? Sa lasam diplomatia celor ce trebuie sa o aplice si sa vorbim deschis, altfel ne imbatam cu apa rece .

Sandokan 01-12-2011 - 20:51

Repet, nu sunteţi documentat. Citiţi luările de poziţie ale viitorului preşedinte rus, proiectul său vizând acceptarea revenirii Basarabiei la ţara românească, în schimbul Transnistriei. Deci este vorba de recunoaşterea, de către lideranţa rusă, a reunificării.

neacsum 01-12-2011 - 21:46

Sandokan
Personal nu dau doi bani pe declaratiile nici unui politician .Nu contest prin asta si nu pun la indoiala buna credinta a viitorului (????) presedinte rus, vizavi de acceptarea revenirii Basarabiei la tara Romaneasca. Dar daca sunt cumva spuse in preajma campaniei prezidentiale, va aduc aminte cuvintele unui alt fost viitor presedinte ” sa traiti bine !” Asta nu inseamna ca si traim cum ne-a promis . 2. Transnistria nu are nici o valoare pentru Rusi. Daca ar fi dorit/o ar fi spus demult, Plecati Moldovenilor si lipiti/va cu Romania, mie imi lasati Transnistria.
Rusii vor Transnistria numai pentru a sta in coasta moldovenilor si a ii tine sub presiune .
3. Ce crezi ca vor facer Moldovenii, vor da Transnistria pentru Romania ? Ma indoiesc . Si-ar trada fratii langa care au trait toata perioada comunista. Ar fi priviti ca tradatori, care si-au lasat fratii la mana dusmanilor, FARA NICI O SANSA DE A MAI FI IMPREUNA VREODATA. dUMNEATA AI ACCEPTA ASA CEVA ? Este o manevra subtila a lui Putin , pentru a-i invrajbi pe romanii care vor unirea cu Romania. Unii vor vrea unirea cu orice pret, altii nu vor dori sa isi lase fratii transnistreni in mana rusilor pe veci. Sa presupunem ca se va face referendum. Cum vor vota cei care vor unirea? Sa presupunem ca vor fi fity fifty. Si atunci votul va fi decis de cei care nu vor unirea cu nici un pret.
Si cu asta , Putin a demosntrat ca este un lider democart,. dar moldovenii nu vor unirea cu Romania.
Cititi si printre randuri. Apropo, cineva spunea candva sa nu ai incredere in greci cand iti fac cadouri. Dar in rusi ?

neacsum 01-12-2011 - 21:55

Sandokan
Spre exemplificare, o anecdota.
Avem o familie cu un cuplu aflat la a doua casatorie. Fiecare din soti a avut doi copii din prima casatorie. Mai fac doi copii. Dupa cativa ani, sotul in gradina, sotia in bucatarie, copii toti in dormitor. Incep sa se auda tipete, zgomote in camera copiilor ,. si dupa cateva minute sotia vine alarmata la sot, : ” draga, draga, vino repede ca nu stiu ce sa fac, copii tai s-au aliat cu copii mei si ii bat pe copii nostri !”

Sandokan 01-12-2011 - 21:52

Domnule Neacşu, vă înţeleg orgoliul. Dar geopolitica nu are nimic comun cu patima. Pierd timpul cu dumneavoastră. La bună vedere.

neacsum 01-12-2011 - 22:32

Domnule Sandokan.
Daca geopolitica inseamna sa crezi toate promsiunile electorale si declaratiile politice, inseamna ca aveti dreptate, eu nu o vad sau mai bine spus nu o accept. Si totusi, presupunand ca .. Putin s-ar tine de cuvant, asta nu ar face altceva decat sa confirme ceea ce am spus eu, si anume ca vom avea Basarabia cand vor vrea Rusii. Deci unde am gresit eu ?

Sandokan 01-12-2011 - 20:12

Nu este momentul se intitula volumul de caricaturi al unui umorist cenzurat ]n anii socialismului.

Arhimede 01-12-2011 - 22:12

Discutiile voastre au deviat de la subiectul preferat al petrescului. Tamaierea basescului si adunaturii de generali de carton.
Subiect vazut/gasit din masina „personala”.
O fi avand si una ne-personala sau una anti-personal?…
La cate laude aduce basescului, n-ar fi de mirare sa aflam curand ca il asteapta la scara una neagra de la mapn…

Cercul 01-12-2011 - 22:15

Asta-i problema militarilor ca au mereu un sef, si au un sef civil. Asa ca poate s-a obisnuit sa perieze.

Salut 01-12-2011 - 23:05

@mneacsu & sandokan

Cred ca amandoi sunteti in eroare. Rusii pur si simplu nu au nici un interes in Romania, Moldova…si mai sunt cateva state, inclusiv Polonia. Priviti o harta mai recenta a lumii si constatati cu usurinta ca directia geostrategica a rusilor este sud-est. Dar nu despre directiile strategice ale rusilor vreau sa vorbesc. Ci despre iluzoria unire cu Moldova. Primii care se opun sunt moldovenii insisi. Ei nu se simt romani. Si daca ei nu vor, s-a terminat.
Repet, nu e vorba de rusi, nici macar rusofili. Daca va uitati pe articolul ala cu injuraturi la adresa romanilor, constatati ca majoritatea postacilor vorbesc curat romaneste. Aia nu sunt rusofili din Moldova, aia sunt pur si simplu moldoveni. Pe aia trebuie sa-i convinga Romania, nu pe Putin sau nu stiu mai cine.

neacsum 02-12-2011 - 00:21

Salut,
Ca si aici pe acest ziar, gasesti injuraturi la greu. Sunt unii care injura pe oricine pentru ca altceva nu stiu sa spuna . Sunt aunii care sunt sensibili la articolele impotriva regimului, Pot fi postaci platiti, sau patimasi convinsi sau pur si simplu fac asta din spirit de turma . Pot fi din cei care actioneaza la articolele antiopozitie. Sunt la fel ca cei de mai inainte , singura diferenta este usa pe care au intrat. Si totusi nu astia care injura reprezinta majoritatea cititorilor, ci cei care tac. Cei care citesc , baga la cap si tac. Ati putea intreba pe cei care detin statistica de la ziar, cate intrari au pe 24 de ore ., cate comentarii si cate injuraturi. Faceti un procentaj, vor fi cam 10 % . Care este parerea celor care nu spun nimic ? Aia sunt oamenii care nu intra sau comenteaza ca sa se bage in seama sau pentru ca sunt platiti sau pentru ca le-a atins cineva idolul. Aceia reprezinta adevarata opinie.Deci nu va luati dupa injuraturi. Nu spun nimic. Spun doar cati nesimtiti nu au ce face. Deci ati ales un punct de reper nereprezentativ.
Si si eu am spus ca … ceea ce conteaza este ce vor basarabenii. Daca vor, si daca .. mai vor si cei puternici.

Sandokan 02-12-2011 - 13:15

Matale ai citit Izvestia.

Sandokan 02-12-2011 - 13:20

Aia de înjură curat româneşte fac parte din secţia FSB pentru R.M., aşa că nu mai lansaţi ideea că românii de peste Prut nu vor Unirea. De la ei va începe mişcarea.

BULA 02-12-2011 - 14:15

Pleaca ba securistule de aci, ca nu stii tu cine sunt romani si cine e agent strain. Asta o pot stii cei de la Ziua Veche si de la Trafic.ro, dupa IP-uri. Nu putem sa criticam Puterea, ca sariti voi cu gura si ne faceti agenti straini.

BULA 02-12-2011 - 14:38

Sunt roman si-mi pare rau, ba boule. Sunt conational cu cretini ca tine. Va meritati soarta. Dar mai rau o sa fie de copiii si nepotii vostri. Le vor lustrui bocancii strainilor, asta daca scapa de camera de gazare. Deja s-a raspandit in lume ca roman = rrom (tigan) si ca Romania este tara de origine a tiganilor. Nu crezi ca cei care au facut treaba asta urmaresc ceva ? Daca li se pune romanilor tinicheaua de coada, ca sunt tigani (rasa inferioara), crezi ca le va mai lua cineva apararea cand vor fi trimisi la gazare ? Istoria e ciclica, ba nenorocitule. De romani nu va fi bine, pot sa bag mana in foc.

BULA 02-12-2011 - 04:51

Armata Naţională = Forta de represiune interna, instrument al ocupantilor straini, Militie dotata cu armament greu.
Romania Kaput !

Sandokan 02-12-2011 - 13:21

Kaput este creierul tău îmbibat de comanda meschină ce o execuţi ca ultimul ratat la cursul de majordomi.

BULA 02-12-2011 - 13:47

Securelule, cum definesti tu starea actuala a Romaniei ? Mai avem vreo industrie ? Stii la ce vivel de pregatire sunt elevii de liceu si studentii ? Sunt analfabeti. Nu stiu nimic din ce ar trebui, ca sa se poata utiliza in cazul in care s-ar relua productie. Sunt si dezvatati sa munceasca.
Armata mai avem, in fara de minimul necesar pentru reprimarea rascoalelor interne si de cei cativa mercenari care lupta pentru americani ? Ce dotari are armata ? Caii si sabiile pe care l-am vazut la defilare, sunt buni contra manifestantilor, nu ca sa te opui unor forte straine.

Cercul 02-12-2011 - 14:48

Bai unealta cuvantatoare, tu trebuie sa sufli in carnat sa-ti creasca la loc, ca l-ai pierdut pe front.

intrebator 02-12-2011 - 09:23

@Ion Petrescu
Si daca ati afla ca militarii pe care i-ati vazut defiland au primit ordin sa isi scoata si sa predea inchizatoarele din arme, cum ati comenta ?
Lipsa de incredere care jigneste acesti oameni care pana la urma sunt gata sa moara pentru sarbatorita zile de 1 Decembrie sau informatii ca Al Qaeda se infiltreaza pe la Arc?
Se spune ca nici pe vremea lui Ceausescu nu se mai facea asa ceva.

neacsum 02-12-2011 - 14:19

Pe mine nu m-ar mira. Hulitul National se teme si sa mai mearga pe strada. Cu gerul asta, si o rosie devine arma letala .

BULA 02-12-2011 - 13:55

Defilarea „show of force” s-a facut ca sa se sperie lumea si sa nu faca manifestatii, sa schimbe regimul. A fost ceva „de uz intern”. Doar nu sunteti cretini sa va inchipuiti ca armatele straine se sperie de ofiterii cu cai si sabii.

Cercul 02-12-2011 - 14:11

Bula are intr-o privinta dreptate. Daca incepe un razboi, Romania nu poate sa-l sustina de una singura, pentru ca n-are industrie. In 89′ n-avea oameni, avea stiuleti, racani pisati in cap de meletarii de cariera, si care au crezut de cuvinta ca la prima lupta sa se faca morti in porumb, numai de ciuda sa nu asculte ordinele apv-istilor.

ParpanghElE : La baioneta' BULAvittA 02-12-2011 - 14:41

Peacilea ma …prinsera-ti domn preffesor !Evident de mataringa, dar intradevar la rteatments-uri egzista cateva care daca se pun in poz. suskracinskaia puteti sa la beti h2O cu usoara aciditate organica (ph-ul aproximated 5,6) . Ca si asa duceti lipsa si door!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult