Acasa Opinii „Nevăzătorii” patriei

„Nevăzătorii” patriei

scris de Ziua Veche
2 afisari

Săptămâna aceasta postul „Realitatea tv” a difuzat un reportaj dintr-o comună bihoreană unde primarul a identificat patru persoane care primeau ajutoare de la stat (800 lei) fiindcă aveau certificate de nevăzători, însă ele (cum, de altfel, toată lumea din localitate ştia) vedeau bine-mersi.

Şi se înfiinţează reporteriţa la poarta unuia, un vlăjgan de vreo 40 de ani, calm-ironic, în spatele căruia, în curte, se zăreau, în imagine, o „Dacie” şi un scuter. Filmaţi în gros-plan, ochii individului, privind-o pe reporteriţă, mărturiseau ceva de genul „Mamăăă, ce bucăţică!”. Şi urmează dialogul, demn de „Cântăreaţa cheală” a lui Eugen Ionescu. „Dumneavoastră sunteţi nevăzător?” – vine întrebarea. „Da, sunt orb din naştere” – zice imperturbabil omul. „Păi atunci cum conduceţi maşina, scuterul?” „Văd aşa, la vreo doi metri”. „Deci nu sunteţi nevăzător!” „Ba da, sunt. Am acte: am cataractă din naştere”. Impecabil!

Dar avem şi noi „nevăzătorii” noştri! – îmi vine să exclam, parafrazând o reclamă cu ciocolata „Poiana”. Nu mai departe decât în Parlament: păi nu s-a făcut că vede dna Roberta Anastase la Camera Deputaţilor vreo 170 de votanţi, când nu erau decât 80? Nu-i tot un fel de orbire? Şi ca să fiu echidistant: oricâte dioptrii ai avea, nu poţi să-l vezi pe dl Crin Antonescu la şedinţe parlamentare.

Iar similitudine continuă: e clar că vlăjganul din Bihor a dat o şpagă frumuşică pentru a obţine un certificat de orb. Dar câţi din aleşii noştri n-au cotizat la partid ca să obţină un loc elegibil pe listele electorale? Şi nu cu o sumă oarecare.

Şi tare îmi este teamă că în 2012, când PDL-ul anunţă creşterea nivelului de trai, o să avem senzaţia că suntem orbi cu toţii: oricât o să ne holbăm, n-o să vedem această creştere.

0 comentariu

Tony Belly 01-10-2010 - 04:11

Garantie CREDIT TRUST PLC

Aţi încercat să obţină împrumuturi de la bănci, fără succes? nevoie urgent de bani pentru a ieşi din datorii? Nevoie de bani pentru extinderea sau înfiinţarea de propria afacere?.
Am acordarea de credite greu bani şi orice alte tipuri de credite, cu o rată a dobânzii variind de la 3% – 5%.
Noi acorda împrumuturi la nivel national, variind de la 1.000,00 la 100 milioane USD / lire / EURO.
Noi fond de 100% şi cu o LTV de 75% -85% pe achiziţionarea de proprietate, Răspundeţi la acest e-mail: gtloans01@london.com

Va oferim urmatoarele tipuri de Hard Money Credite:
Hard bani de împrumut; linie de credit,
Credite comerciale Hard Money
Credite personale Hard Money
Credite pentru afaceri Hard Money
Investiţiile Credite Hard Money
Dezvoltarea Credite Hard Money
Achiziţionarea-Credite leasing de echipamente
Credite Start-up Credite Commercial Property
Credite Inventarul îndatorării Unsecured
Construcţie împrumuturi
Conturi de încasat Linii de credit Credite
Factoring de finanţare Warehouse
Masini de Credite
Credite de capital de lucru Podele Lines
Credite Agricole, împrumuturi internaţionale
Ordinul de cumpărare de finanţare: Practic ORICE TIP DE AFACERI DE CREDIT
E.T.C. ..

În caz de contact interesati ne prin e-mail: gtloans01@london.com

Ceea ce priveşte
Tony Belly

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult