Acasa Opinii Nici usturoi n-a mancat sau pestele de la cap

Nici usturoi n-a mancat sau pestele de la cap

scris de Ziua Veche
4 afisari

Dintr-o anume perspectiva, presedintele Traian Basescu devine o figura tot mai interesanta. Ma refer la perspectiva unui observator neutru, din afara, de la distanta, eventual a unui observator islandez sau din Sri-Lanka (presupunand ca observatorul respectiv ar fi interesat de situatia din Romania). El ar putea fi impresionat de mai multe lucruri. De pilda, de seninatatea cu care seful statului anunta dezastrele actuale si pe cele iminente. Sau de faptul ca cheama partidele si sindicatele la consultari pentru a le preciza rezultatul dinainte stabilit al chiar acestor consultari. Sau de anuntul ca-si doneaza tot salariul sau, pana la sfarsitul anului, pentru un fond de solidaritate ad-hoc, indemnandu-ne si pe noi sa facem la fel. (Iar noi, carcotasi de felul nostru, am putea zice: cine-o mai apuca sfarsitul anului…).

Insa din perspectiva noastra, toate iesirile dlui Basescu din ultima vreme sunt de un cinism absolut. Mai ales des sugerata „grea mostenire” lasata de guvernul Tariceanu. Ce-i drept, grele mosteniri avem inca din timpul lui Burebista, care, dupa unele surse, ar fi taiat viile, lasandu-ne stramosii fara combustibilul necesar continuarii procesului de productie. Dar a te prevala astazi de ceea ce-au facut guvernarile anterioare inseamna a vedea doar paiul din ochii altora si nu barna din ochii tai. Nu stia guvernul Boc la ce se inhama cand a preluat fraiele tarii? Ba stia, insa seful Executivului a avut si are, ardelean fiind, ceea ce amicii mei din Transilvania cunosc foarte bine: psihologia de „supus austriac”.

Atata doar ca „imparatul” nu e la Viena, ci la Cotroceni. Care „imparat” pare acum ca nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i miroase. Restul proverbului din titlu completati-l dumneavoastra.

(articol aparut in saptamanalul ziuaveche.ro nr.5)

0 comentariu

Bula 11-08-2010 - 15:24

Aveam si noi de cine rade!

Parpanghel 12-08-2010 - 06:27

Se pare ca revolta de pe barcazul batranului pirat miorithic se tin lant, Saftoaia s-a ratzoit la UDROAIA,PLESU si RENATE WEBER au avut dileme vechi,ex-procuroarea pcr-ista si cu tineri lu puletzi gen Cotoiesi si CHR. Predutzi ,au crezut in imbecilitatea lor de inalt nivel inntelectual ca pidilicul trebuie musai reformat!Noa’h asta nici KAPITHANU, nu a mai suportat, auzi pretentii nerusinate, sa te legi de trianglul bermudelor lokale, de Nutzika gittanes byondi, NU :mai bine afara cu …telectualii si cu relicva R.F.A …

silviu dumitrescu 15-08-2010 - 15:11

Te-ai inscris in PD.
Pe vremea lui nea Nicu parca nu erai in PCR, acuma ce-ti venii?

Da oricum daca esti in PD nu aveti destule subiecte de ras pe acolo ?
De exemplu modul absolut jegos in care Boc conduce tara spre dezastru ?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult