Acasa Opinii Niciodata sa nu spui, din nou…niciodata

Niciodata sa nu spui, din nou…niciodata

scris de Ziua Veche
1 afisari

Ion PETRESCUCiudată coincidenţă. Exact în ziua când presa engleză îşi focaliza atenţia pe arestarea lui Julian Paul Assange, fondatorul website-lui “WikiLeaks”, serviciul britanic de contraspionaj aducea unele clarificări publice vizând cazul colonelului rus Şcerbakov, acela care a plasat în S.U.A. o reţea de spioni, iar ulterior a trădat identitatea acestora – ei fiind arestaţi în luna iunie a.c., apoi expulzaţi la Moscova – şi s-a refugiat peste Ocean, unde a primit protecţia adecvată. În acest mod se recunoaşte că recrutarea unui specialist în intelligence, cu o funcţie atât de înaltă, ca a ofiţerului Şcerbakov, constituie un caz rar, conform opiniei lui Robert Ayers, un ex-ofiţer al C.I.A..

 

Este prematur a se afirma că Şcerbakov poate fi comparat cu agentul dublu Oleg Pentovski, care a dezvăluit Marii Britanii şi Statelor Unite planurile sovietice de amplasare a rachetelor U.R.S.S. în Cuba.

Dar este cert că ofiţerul care a deconspirat reţeaua de spioni ruşi a activat ca agent dublu timp de mai mulţi ani.

Conform istoricului specializat în intelligence, Richard Aldrich, Rusia se află acum în situaţia de a fi pierdut, prin trădarea amintită, cei mai bine acoperiţi spioni care activau în S.U.A.

Expulzarea agenţilor ruşi – este părerea lui Mark Stout, fost ofiţer american de contraspionaj – a fost aidoma prăbuşirii stabilităţii întregii reţele, active sau pasive, de spioni trimişi de Moscova, peste Ocean.

De ce nu a fost menţinut în Rusia, ca agent dublu, colonelul Şcerbakov? O explicaţie posibilă este aceea că se temea de demascarea relaţiei sale cu serviciile secrete americane.

Asta cu atât mai mult cu cât el se număra printre ofiţerii ruşi, nu puţini la număr, recrutaţi de agenţii americani în urmă cu un deceniu, imediat după dezintegrarea Uniunii Sovietice.  

Mai credibilă este însă explicaţia că spionii ruşi arestaţi în luna iunie a.c. au reuşit să intre în posesia unor informaţii extrem de sensibile pentru securitatea naţională a S.U.A.. Altfel, preşedintele Dmitri Medvedev nu i-ar fi decorat pe toţi la Kremlin.

 Mark Stout consideră că slăbiciunea spionajului rus, demonstrată de misiunea executată de Şcerbakov, este absenţa unui agent dublu echivalent, care să lucreze pentru Rusia.

O afirmaţie publică la aflarea căreia este posibil ca Vladimir Putin să fi avut un surâs enigmatic. Doar americanii au lansat, în 1988, un film despre James Bond, intitulat „Never Say Never Again/ Niciodată să nu spui, din nou… niciodată.”

0 comentariu

basarabeanul 19-08-2010 - 08:16

FRAZA TITLULUI E RĂSPÂNDITĂ LA RUŞI ŞI AR ÎNSEMNA”NU-ŢI VA MERGE; ÎNZADAR AŞTEPŢI; PUNE-ŢI POFTA-N CUI”
LA ÎNCEPUTUL ANILOR 90, ÎN RUSIA CÂND PE VREMEA ŞEFULUI KGB BAKATIN SE DECONSPIRA SISTEMUL DE FONIE SECRETĂ ÎN INCINTA AMBASADEI SUA LA MOSCOVA ŞI MULTOR EVENIMENTE, FAPTE LI SE SPUNEAU PE NUME -SE PUBLICAU MULTE MEMORII ÎN „СОВЕРШЕННО СЕКРЕТНО” ŞI ALTE EDIŢII, ÎN CARE SE SCRIA CU O BRAVURĂ COMPETENTĂ SAU BINE INFORMATĂ DESPRE FAPTUL CĂ ÎN MULTE ŢĂRI EUROPENE, ŞI-NDEOSEBI ÎN ITALIA ACTIVEAZĂ MULŢI ZIARIŞTI, DEPUTAŢI, SENATORI – AGENŢI RACOLAŢI ÎN SERVICIUL DE SPIONAJ RUS. AU FOST DATE EXEMPLE CONCRETE DESPRE ANUMITE OPERAŢIUNI:

basarabeanul 19-08-2010 - 08:24

S-A SCRIS , DE EXP., CUM A FOST SEMNAT CONTRACTUL „FIAT” CU MARI AVANTAJE CARE AU FOST CEDATE DE PARTEA ITALIANĂ PRIN COPROMITEREA LOR SEXUALĂ ŞI FINANCIARĂ. PROBABIL ŞEFII KGB-ului DOREAU SĂ AMINTEASCĂ PUTERII DE ATUNCI- VALOAREA LOR ŞI FAPTUL CUM NUMEROASE DECIZII ÎN GUVERNELE ŞI PARLAMENTELE EUROPENE SE LUAU DUPĂ INDICAŢIA LOR. LĂTRATUL SINCRON A UNOR PUBLICAŢII EUROPENE LA ADRESA ROMÂNIEI „Il Giornale” ŞI ALTELEA SUNT O CONFIRMARE LA CEEEA CE S-A SCRIS MAI SUS. EVIDENT, IMAGINEA “DUŞMANULUI COMUN” VA FI POMPATĂ IMPERATIV ŞI PERSISTENT PENTRU CONSOLIDAREA “POPOARELOR SLAVE”.

Contele Monte Cristo 19-08-2010 - 23:19

Va Fi Atacată România?
Mediatizarea din Rusia pe tema spionului Român e de rău augur!
Demonstrează că Putin urmăreşte ceva. Posbil vrea să se răzbune pe Băsescu pentru că l-a înfruntat în Moldova şi de aceea acum urmăreste amplificarea zâzaniei pentru a urma „modelul” Georgian asemenea. Şi astfel ar începe un al III-lea Razboi Mondial. Biblicii Gog si Magog s-ar putea traduce prin Geţi si MasaGeţi, adică prin Români şi Ruşi care s-ar putea încăiera acum în Moldova-Basarabia. Pentru că armata a 14-a din Transnistria va ataca Republica Moldova, iar România ar interveni în apărearea Moldovei. Astfel războiul ar deveni de neoprit: Putin va înainta din Orgoliu Rusesc, iar românii nu se vor putea retrage şi abandona Moldova ca în 1940… deci conflagraţia s-ar acutiza… Polonia, Georgia, Balticii sunt ţări care ştiu cu cine au de-a face în cazul Rusiei şi nu ar vedea cu ochi buni atacul rusesc, mai ales Georgia păţită… deci, nu trebuie să privim acest scenariu ca „imposibil”, ci ca unul care înca poate fi Prevenit!
http://politicom.moldova.org/news/rusii-fac-scenarii-pentru-dezmembrarea-romaniei-200688-rom.html
http://www.basarabeni.ro/stiri.php?action=read&pagina=239

http://www.youtube.com/watch?v=MvXyGQF2txE

Stewe 23-08-2010 - 18:02

Intre prinzator particular cu vasta eSperienta fabric key de toate TIPELE pentru p.m.arketuri. Ma recunoasteti simplu dupa ochelarii negrii de ploaie, fumul de locomotiva de la tigarile preferate si burta mare de la alcohol si de la ne-flotari. Vorbesc cu s ca sa nu ma dau de..plin!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult