Acasa Opinii Noi ce aşteptăm ?

Noi ce aşteptăm ?

scris de Marin Neacșu
2.767 Afisari

Europeană nu este Grădina Maicii Domnului, şi nici nu poate asigura râuri de lapte şi miere. Numai la noi conducerile de partid şi de stat, indiferent de culoare, se reped să pupe mâna reprezentanţilor UE şi ai FMI ca şi când numai aşa vom putea supravieţui. Nimic mai fals.

Marin NeacsuAşa pot supravieţui ei, ca guvernanţi, preşedinte şi prim-ministru, dar noi ca ţară putem supravieţui doar prin muncă, nu prin împrumuturi. Când vor pricepe toţi faptul că împrumuturile la FMI, politica FMI şi a UE,  nu ne salvează ci ne îngroapă?  Unele ţări au observat de mult că situaţia stă altfel decât o prezintă licuricii. “Ciudat” este că tocmai ţări europene care nu sunt membre UE sau nu au introdus moneda Euro au creşteri economice, sau mai clar spus, cele care  nu s-au repezit sau nu au fost nevoite să implementeze “măsurile experţilor” UE şi FMI.

Stau şi mă întreb cum o fi reuşit Albania, o amărâtă ţară neuropeană, ca de la  200 dolari venit pe cap de locuitor în 1992 să ajungă la 3500 astăzi. În Albania există o taxa unică de impozitare. De numai 10% iar  această taxă de numai 10 la suta este atât pe veniturile personale, cât si pe cele din afaceri. Există un  singur impozit pe salarii,care s-a micsorat de la 35 la 15 la suta.

În România , pentru un salariu de 1.000 de lei mai plateşti,statului tu salariat şi tu intreprindere,  încă 680 de lei. În Albania plăteşti doar 150 de lei.

Aceeaşi situaţie găsim şi în Finlanda. Practic, din ţările Europene, exceptând Germania care încă o duce bine, dar nu se poate lăuda cu creşteri semnificative, singurele ţări care au creşteri sunt cele  neracordate la politica FMI şi UE. Să fie o simplă coincidenţă? Atunci de ce primul ministru britanic intenţionează să organizeze referendum cu privire la rămânerea în UE, de ce Irlanda are şi ea opinii şi politici diferite de ale UE  şi de ce tot mai multe ţări sau mă rog guverne încep să îşi revadă politica?

Dar cea mai frumoasă lovitură a dat-o Islanda. Acolo nu guvernul a fost cel care a pus piciorul în prag, ci populaţia. Astea sunt doar câteva exemple care demonstreazîă ori că se poate şi fără UE şi FMI, ori că se poate doar fără UE şi FMI. La noi recent a apărut un scandal privind unele furturi  ce au avut loc în BRD.

În ziarul “Puterea” se spune :”Procurorii DIICOT au efectuat, în 13 decembrie 2012, 48 de percheziţii în Bucureşti şi trei judeţe,  într-un dosar în care sunt incriminaţi directori din BRD, directori de sucursale bancare, notari publici şi oameni de afaceri, printre care Marius Locic şi fraţii Vasile şi Ioan Creştin. Anchetatorii au constatat un prejudiciu  de 85 de milioane de euro. BRD a anunţat în acea zi că DIICOT efectua percheziţii la sediile a două unităţi bancare din Bucureşti, în cadrul investigaţiilor ce vizau obţinerea în mod ilegal de credite. Au fost percheziţonate sucursalele BRD Dorobanți, Unirii, sediul central. Cea de-a doua bancă implicată este Volksbank.“

Nu este un secret faptul că băncile ne jupoie, dar uite bancherii se jupoaie între ei şi  pagubele le plătim tot noi . Islandezii au decis de acum un an să pună capăt şi să nu se mai lase furaţi  nici de bancheri, nici de FMI. Vizionaţi clipul şi încercaţi măcar să vă întrebaţi  cum se poate la alţii. Bineînţeles, presa nu e prea dornică să prezinte astfel de exemple “negative” pentru că Marele Licurici nu are nici un interes, noi privim cum se ceartă Becali cu ziariştii masochişti care aleargă după el cerând înjurături, pentru că nu e aşa, e la modă, dacă nu te-a înjurat Becali, nu exişti. La noi sunt subiecte fierbinţi  în media, pe noi ne interesează de ce s-a întors Bănică singur  din Dubai şi ce mai spune Ponta despre Băsescu şi Băsescu despre Ponta. Nici un canal TV nu se întreabă şi nu întreabă de exemplu ce am căuta noi Mali, ce caută UE în Mali atîta vreme cât există Uniunea Africană (OAU) cea care a organizat sub egida ONU şi misiunea din Eritreea.

De ce trebuie să ne trimitem oamenii să moară şi pe acolo, nu ne ajung cei doi ingineri, trebuie să mai moară şi militari? Băsescu se prefăcea îngrijorat pentru viaţa românilor şi cerea să se stabilească cine e vinovat pentru moartea celor doi din Algeria, făcându-se că nu ştie că au plecat acolo pentru că domnia s-a i-a împins şi direct şi indirect şi prin cuvintele” cui nu îi convine, să plece” şi prin politica guvernelor pe care le-a impus. Acuma, ca şi când nu ar fi fost suficient că au murit cei doi, mai trimitem şi militari, să mai moară şi din ei pe acolo, pentru ca apoi lumea să spună că „ei au vrut, sunt mercenari, nu se mai satură,  aleargă după bani”. Nu domnilor, nu ei aleargă după bani, guvernul şi conducerea statului aleargă după scaune  şi se ploconesc trimiţându-şi cetăţenii la moarte.  DE CE ŞI PE BANII CUI ? Aşa pentru că vrea Franţa să îşi păstreze şi apere interesele în Mali iar mister Hollande este prieten cu Ponta şi l-a ajutat să ajungă premier ? NU ESTE CUMVA UN PREŢ PREA MARE PE CARE ROMÂNII ÎL PLĂTESC PENTRU UN SCAUN DE PREMIER? Nu am plătit destul prin acordul dintre USL şi UDMR, prin acordul dintre Ponta şi Băsescu, prin mărirea şi înmulţirea taxelor, prin mărirea numărului de paraziţi parlamentari intraţi pe listele ruşinii şi prin înţelegeri de bordel  între Ponta, PPDD şi PDL, prin rerereevaluarea celui mai mare şi mai corupt trădător din politica României din ultimii 20 de ani şi urcarea pe postul de vice-prim-ministru a celei mai mari nulităţi din armata română?  Cât o să mai accepte romînii bătaia de joc? Nu există limite?

În Islanda au fost arestati hoţii. La noi hoţiile se acoperă!

22 comentarii

CONGO 27-01-2013 - 19:07

Noi asteptam ca fuhrerul PNL-ului sa se exprime in problema Holocaustului, si sa nu fie o surpriza daca este un pic uschita.

digital 27-01-2013 - 20:04

stai la rând,mă co chocholat-ul tău,tu nu vezi ce problems,e p-aiciea?!
ce dreq ești prost așa?!

digital 27-01-2013 - 19:58

mai bine ar fi,să ți-o taie!

DXN 27-01-2013 - 22:14

Caraptiene, chiar si eu dxnprobasecontinuuuu, asa cum sunt catalogat pe comments-uri, ma intreb ce cauta un prezident al unui stat NATO, acolo?????????????????
Reply
– – प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD
27-01-2013 at 20:32

NINEaca,
problema nu este ce cauta !
Problema este ce va GASI !
Adu-TZI aminte ce cauta Ceasca
in LUMEA LARGA ! CONTRACTE
Care nu pot fi INCASATE !
In VENEZUELA am investit
Mai mult decat toate CHELTUIELILE
cu SOCIALUL in RSR !
Iar snow-mobilistul , consuma cu
KEROSEANUL tur-RETUR , SUME

ASTRONOMICE , basca cadourile !
Reply

jan dinu
27-01-2013 at 20:08

— HOHOHOHOHO —
Cind o sa-l vada -Urbosu – pe KakaRau in 2015 de ziua “Niet AGAIN “…
purtind kipah pe capu lui de lipovean molocan …
IL apuca apoplexia … shi se muta in RUSSIA …
JD-USA ( SIR )
Reply

– – प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD
27-01-2013 at 20:18

DEAR SIR , esti REPUS in DREPTURI si PRIVILEGII !
(Dar cu diskretzie , ti-ai muiath , sau nu penitza la
hyspanica pe balcon, ca de la inaltime asa parea)
My LORD phihsi sincerly !
Reply

DXN
27-01-2013 at 22:08

Dragomireeeee, nu ma las pana cand dobre&CO va face puscarie impreuna cu tineeeeeee si cu batcoiu’grassssss!
NA!
Reply
– – प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD
27-01-2013 at 19:39

Asa ar arata intradevar POZITIA OFICIALA a ROMANIEI daca ar ajunge CACARAU Antonescu in functia de …PRESEDINTE !
un vierme amphutzit care se ERIJEAZA in
SEF de CUIB Legiona

neacsum 27-01-2013 - 22:24

DXN, daca nu am fost pupincurist o viata, crezi ca o sa incep acuma ?

DXN 27-01-2013 - 22:28

NU. Nu cred!

Tache 27-01-2013 - 22:34

” Nici un canal TV nu se întreabă şi nu întreabă de exemplu ce am căuta noi Mali, ce caută UE în Mali atîta vreme cât există Uniunea Africană (OAU) cea care a organizat sub egida ONU şi misiunea din Eritreea.”

Parlamentarul belgian Laurent Louis isi pune aceste intrebari si da si raspunsurile. Atinge chiar si problema atentatelor de la 11 septembrie.

Subtitrarea in limba romana este destul de buna. Clic stanga pe butonul cc– clic stanga pe traducere beta– clic stanga pe afrikaans– se selecteaza jos ” romana ”.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=WkzXTgslFNE

DXN 27-01-2013 - 22:40

dragomireeeeeee eu ma duc la odihna.
Deci poti fi linistit!
PORKULE!

digital 27-01-2013 - 23:04

hai marș,că deja poluezi!

digital 27-01-2013 - 22:42

Aşa pentru că vrea Franţa să îşi păstreze şi apere interesele în Mali iar mister Hollande este prieten cu Ponta şi l-a ajutat să ajungă premier ? NU ESTE CUMVA UN PREŢ PREA MARE PE CARE ROMÂNII ÎL PLĂTESC PENTRU UN SCAUN DE PREMIER?

hai neacsum că exagerezi!
da când erea cu șarko-kătzelul de trimeteam fregate și rugina ferdinand în mediterana,cum erea,tot hollandu și tot pontacu?!

CONGO 27-01-2013 - 23:26

Aici ai atins un subiect interesant, ca Romania tot trebuie sa trimita trupe sa elibereze zona aia. Daca sunt prieteni, poate o sa ne lasa sa avem o participare mai larga. Inportant este ca teroristii sa aiba gurile umplute bine cu nisip, si niste plumbi in piept.

digital 27-01-2013 - 23:03

Stau şi mă întreb cum o fi reuşit Albania, o amărâtă ţară neuropeană, ca de la 200 dolari venit pe cap de locuitor în 1992 să ajungă la 3500 astăzi. În Albania există o taxa unică de impozitare. De numai 10% iar această taxă de numai 10 la suta este atât pe veniturile personale, cât si pe cele din afaceri. Există un singur impozit pe salarii,care s-a micsorat de la 35 la 15 la suta.

neacsum,nu face pe copilul,știi foarte bine că Albania a iscat un întreg război în sud-estul Europei,care a implicat aproape juma de glob,și iată rezultatul,noi,ce-am făcut?!au apărut tot felul de bulici,care pupau ilici și băsești care le vor da pomeni și îi vor duce pe noi culmi,unul de meandre și celălalt de tsunami!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 27-01-2013 - 23:29

SAMPLE ,verry, sample !
May putzini hotzii

jan dinu 28-01-2013 - 09:20

IN ziarul – NATIUNEA – a aparut o lista
cu – institutiile economice – ce au disparut – 1256 –
dupa 1990 pina in 2013 . Pierderea lor este incomensurabila
shi a numi aceasta doar –- Valea Plingerii Romanilor – este
de negasit un termen mai potrivit – generic – pentru aceasta catastrofa !
Romanii totushi au avut noroc compensatoriu :
Inaceasta tzara – ORTHOdoxa – au fost construite zeci de mii de biserici s(lacashuri relgioase ) dindu-le credinciosilor o sperantza a vietzii de apoi !!
Pe pamintul acela oricum nu aveti shanse .in..mare avoastra majoritate .
Sfirshiti asha cum atzi inceput prin nebuloasa !
Pot spune sincer ca ma bucur pentru nenorocirea voastra !
Sfintiti oasele mascotei – COPOSU regalistu – shi altor puscariashi
care shi-au dorit ciolanul conducerii puterii fara a pricepe macar minumum
ce trebuie facut shi cu ce oameni pornesti la drum in schimbarea societatii
,NU doar spoiala cosmetica care accepta democratia fara o eradicare a trecutului . Atzi mai aflat ceva de Blandiana neamului O individa (XXX )
care l-a lansat pe – Gagautzul 100% – Constantinescu – inlocuitor
al KGBistului ILIESCU .
Astia au fost idolii vostri ..shi inca mai aveti un mare uzurpator
fost rege fara blazon Hohezolern …pierdut pe drum care inca
submineaza statul pina al – ciuntirea lui -…cum a shi acceptat prin 1989
cu sennatura lui pentru – Declaratia de la Budapesta !
Ramineti asha romanilor pina in vecii vecilor – Animale – goyime – !!!
JD-USA

BULA 28-01-2013 - 10:43

Am dat eu link-ul cu lista intreprinderilor demolate, dar m-au cenzurat.

BULA 28-01-2013 - 11:50

A doua oara mi-au scos postarea cu link-ul la articolul respectiv.
Cautati cu Google folosind expresia : Ce s-a distrus, jefuit, vândut în 23 de ani… _ Ziarul Naţiunea

Daca imi taie si postarea asta, inseamna ca n-au voie sa spuna ce s-a distrus dupa ’89, ca sunt complici la aceasta crima economica.

BULA 28-01-2013 - 09:40

Cam cenzureaza ZV, in special comentariile care pun in discutie sistemul politic actual. Libertatea de exprimare a opiniilor este „dirijata”.

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 28-01-2013 - 19:29

Domnul Neacsu prezinta la inceputul acestuieditorial „cazul” Albaniei, care, od ata ce a renuntatla „serviciile” FMI-ului, si urmind strategia tarilor care fac parte din BRIC, a renuntat la toate taxele, singurele aducatoare de banila buget dupa cum obliga „strategia” FMI-ului, iata ca reuseste an dupa an sa-si redreseze economia. Dan Diaconescu, a spus in multe emisiuni de-ale lui ca, fiind invitat in Albania, nuputeaisa vezi cerul (bineinteles ca DD se exprima metaforic) de milioanele de macarale. Albania este astazi un santier. Apoi, tot editorialistul Neacsu M. a prezentat in paralel si „cazul” Islandei, un caz prezentat PE LARG la postul interzis de CNA, otv. Asa este dupa cum spune domnul Neacsu, Islanda, a fost singura tara din lume in care POPORUL a alungat toata clasa politica de la conducerea tarii printr-o revolutie populara care a alungat nunumai clasa politica, dar si pe toate „capusele” „internationale” care sufocau acest stat cu omina deoameni, dirji, care si-au luat soarta in propriile miini. Cazul Islanda nu a fost prezentat in nici o tara din lume, decit foarte, foarte evaziv pentru ca, „cazul” Islanda sa nu „inspire” sialte tari care sufera de cancerul politicii. Tot domnul Neacsu, isi continua editorialul dumnealui privind cazul BRD-ului, caz care a fost analizat seri intregi la acelasi post tv nonconformist, otv. Adevarule ste ca acest post tv este o sursa foarte importanta de inspiratie pentru multi jurnalistiai tarii. Acolo, datorita spatiilor largi oferite invitatilor pentru a se exprima, aflam lucruri deosebit de interesante din spatele afacerilor murdare care sunt prezentate la televiziunile de stiri intr-o forma din care telespectatorii televiziunilor de stiri, NU INTELEG NIMIC. Nu cred ca este nimic rusinos pentru un editorialist ca domnul Neacsu sa se inspire de la o televiziune, sa preia adevarurile exprimate acolo si sa le prezinte si dumnealui cititorilor ziarului la care publica.

neacsum 28-01-2013 - 21:18

masd4fjsgjjsl;kj,
Nu am urmarit postul OTV si habar nu am ca a preyentat aceste cazuri, daca a facut-o bravo lui, asta nu schimba cu nimic situatia. Cazul BRD il stiu de la un amic apoi a aparut in Puterea. Cazul islanda l-am vazut pe internet . Despre macaralele din Albania nu stiu, dar o sa le vad anul acesta voi merge sa o vizitey fiind invitat de un prieten acolo. Asa ca stimate kjsdfljfdljfjg; iti pot garanta ca sursele mele sunt diferite, nu am urmarit OTV si chiar daca m-as fi inspirat de acolo nu era nici o problema, nu este un post ilegal, chiar daca este interzis si nu cred ca ne-am intors la vremurile cand nu aveam voie sa ascultam europa libera sau vocea americii fara sa ne salte securitatea. Dupa cum te exprimi insa si ma invinuiesti ca as fi urmarit OTV se pare ca dumneata ai facut parte din organele de trista amintire sau mintea inca iti e ancorata in vremurile de demult.Eu credeam ca spui ceva despre material in sine, despre subiect sau despre starea asta de lehamite, dar vad ca tu doar mirosi urmele si latri la umbra.

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 28-01-2013 - 21:40

Domnule Neacsu, faptul ca am avut o opinie PERSONALA privind „sursa” d-stra de „inspiratie” pentru a va intocmi editorialele nu inseamna ca as apartine sau ca am apartinut securitatii fostului dictator. Este opinia mea personala si nu cred ca, expunind-o pe acest forum trebuie sa va supere cu ceva. D-stra sustineti contrariul celor spuse de mine. Dati-mi voie sa-mi mentin opinia mea si in acelasi timp sa va respect opinia d-stra. Timpul le rezolva pe toate, pina la urma. Insa, faptul ca o opinie va deranjeaza si o catalogati imediat ca apartine unui „securist”, nu va face cinste.

In ceea ce priveste, insa, opiniile d-stra, celelalte, privind cele pe care eu le cred ca a fi inspirate din cele prezentate de acel canal tv, pot sa va spun ca sunt intru totuld e acord cu cele ce spuneti d-stra, si le consider valoroase. Pina la urma, nu pot sa spun decit ca faceti dovada unui jurnalist nonconformist, cu o personalitate solida, un fin observator al evenimentelor vietii sociale romanesti. Printre ideile d-stra curajoase, observ si mici devieri, dar cu totul nesemnificative, care nu stirbesc cu nimic valoare ideilor principale pe care le emiteti. E in obisnuita si in strategia oricarui jurnalist sa se prezinte in fata publicului ca o persoana „libera”, independenta, fara sa fie afiliat la vreo institutie sau vreun nume celebru de „generator” de stiri sau formator de idei, recunoscut pe piata jurnalismului. Numai ca, de la dorinta si vointa, pina la certitudine, e cale lunga, si aceasta cale duce si prin perceptiile celora carora le adresati munca d-stra. Or, perceptia mea este cea care ma face sa spun ca sunteti, totusi, „consumator” de opinii ale altor jurnalisti, iar acest fapt nu va devalorizeaza cu nimic personalitatea.

neacsum 28-01-2013 - 23:39

kl;gjdsgj;jfl;hj, Puteti avea orice opinie doriti in orice subiect, dar daca eu va spun ca autor ala aricolului ca nu m-am inspirat din programele TV si ca habar nu am avut ca subiectele fusesera preyentate acolo trebuie sa ma credeti. Asa cum dumneavoastra beneficiati din partea mea de prezumtia de sinceritate pana la proba contrarie, am aceeasi pretentie din partea dumnevaostra. SA STITI CA NU M-AS FI FERIT SA SPUN CA M-AM INSPIRAT DIN OTV DACA AR FI FOST ASA. Deci pana la proba contrarie, va trebui sa acceptati adevarul meu pe acest subiect pentru ca in mod cert stiu mai bine ca dumneavoastra.
In al doilea rand nu va cerusem parerea despre mine , ma puteti aprecia ca autor de articole sau nu, puteti avea opinii separate despre subiecte sau modul in care sunt tratate, nu asteptam nici laude si nici sa ganditi la fel. Voiam sa stiu doar daca considerati ca cele mentionate sunt corecte sau nu sau ce perere aveti despre modul in care guvernele fac sluj in fata FMI pentyru a-i pastra scaunele sau ce parere aveti despre o eventuala participare a Romaniei in Mali. Aici voiam sa va cunosc parerea pentru ca acesta era subiectul. As fi acceptat orice punct de vedere, chiar daca nu era la fel cu al meu. Sau ce parere aveti despre atitudinea de somnolenta a romanilor. In rest, ca sunt frumos sau urat, chel sau pletos, gras sau slab, e prea putin important. Incercati sa faceti abstractie de persoana mea si daca puteti comentati subiectul in sine , nu persoana. Credeti ca e posibil ?

כתבות שאולי 29-01-2013 - 05:51

Dar, domnule Neacsu eu am spus in mesajul meu ca sunt de acord cu cele spuse de d-stra. Dar daca doriti sa adaug ceva la cele spuse de d-stra, care subliniaza si mai mult faptul ca sunt de acord cu cele spuse de d-stra, pot sa adaug ca FMI-ul are cel mai prost renume d.p.d.v.d. financiar si nu degeaba Forbes este dusmanul lor de moarte, pentru ca pe unde a trecut a lasat sechele adinci, a lasat tari distruse economic si social, a lasat in urma lor tari carora le-au trebuit ani buni pentru a se redresa. Una dintre tari a fost Brazilia, alta, Argentina, Albania chiar, si multe, multe altele.

Strategia FMI-ului este urmatoarea. Ei isi trimit emisari in tarile aflate in dezvoltare sau care au trecut de la un regim politic dictoatorial, comunist, sau militar, la un regim politic democrat, si, vezi doamne, ei doresc sa ajute aceste tari cu „cunostintele” lor, cu „resursele” lor financiare pentru ca sa le faca usor acestor tari drumul spre o societate democrata prospera. Ei, spun si declara aceasta, ca nu se amesteca in demersul politic al democratiei tarii respective, ci, ei fac doar un fel de „consulting” economic, asaaa, din pur sentiment de admiratie pt. tarile care au ales democratia. Primul lor „target” ca sa spun asa este pe resursele naturale ale tarii respective. Apoi, urmeaza sistemul bancar, dupa care, viata sociala insasi. Despre resursele naturale, FMI-ul „sfatuieste” guvernul tarii cu care intra in contact, sa le puna la vinzare, adica, pe intelesul presei si a politicienilor corupti sau pur si simplu idioti, sa le „re-for-me-ze”, pentru ca sa devina „cu adevarat” profitabile si „atractive” (eventual of course!) pe piata marketingului international. Si, uite-asa, intr-o perioada scurta de timp resursele naturale ale tarii sunt vindu-te pe nimic unor „intreprinzatori”, „investitori” straini care se lauda in fata presei bastinase ca sunt pregatiti sa investeasca milioane sau chiar miliarde de euro sau dolari pentru „imbunatatirea” infrastructurii, generind multe, multe locuri de munca si salarii „competitive” cu cele din tarile dezvoltate. Numai ca, in scurt timp, presa si tara respectiva se trezeste cu faptul ca, preturile care decurg din folosirea resurselor respective cresc ametitor, „infuzia” de capital pentru imbunatatirea infrastructurii nu se arata deloc, slujbele descresc in loc sa creasca. Se nasc miscari sociale, presa „latra” la luna, politicienii isi ascund banii primiti de la asa-zisii investitori care i-au platit in cash pe acesti nemernici de politicieni ca sa obtina acele companii, in conturi din tari care inchid ochii in fata fraudelor internationale. Intre timp, tara incepe sa plateasca – culmea ridicolului – pentru ceea ce a vindut. Apa-nova, spre exemplu, de la noi, sau Rom-gazul, Rom-petrolul, etc., Adica, resursele tarii respective „pleaca” spre tara „investitorului” care a cumparat pe nimic resursele naturale in asa fel incit, compatriotii lor se bucura de preuti ieftine la energie, gaz, etc., in timp ce, tarile din care provin aceste resurse, nu se mai folosesc de ele decit intr-un procent extrem de scazut la preturi de 10 ori mai scumpe ca in tarile in care sunt transportate de asa-zisii investitori „adusi” de dragutul FMI ca sa aduca bunastarea democratiei ! Tara saraceste, sistemul bancar se imprumuta pt. ca sa faca fata dezastrului social, banii din imprumuturi se duc pe pensii si salarii, dobinzile la imprumuturi cresc, bancile care sunt asaltate pentru alte imprumuturi inchid usile tarii respective pentru ca tara respectiva nu mai prezinta interes din partea bancherilor, din cauza ca e inglodata in datorii si nu mai are cash in vistierie, deci nu mai este solvabila. FMI-ul impune tarilor pe care le „consulta” d.p.d.v.d. financiar sa faca orice, dar sa nu cheltuiasca nici un dolar pe refacerea economiei ci sa se focalizeze si sa faca orice sa plateasca DATORIILE catre banci. In scurt timp, creste dramatic numarul de saraci, deprecierea societatii devine din ce in ce mai accentuata, tara devine vulnerabila la orice interventie din afara ei din partea oricui. In acelasi timp, d.p.d.v. politic tara respectiva devine din ce in ce mai corupta, tensiunile sociale dintre clasa bogata, mica la numar, si restul populatiei cresc logaritmic, mass-media este cumparat si influentata de politicieni corupti, emigrarea creste tot logaritmic, mortalitatea creste si ea, numarul nasterilor scade dramatic, tara este intr-un haos total. In acest timp, bineinteles ca, cetateni patrioti ai tarii respective se unesc, cum ne cum, si incearca o opozitie fata de cele ce se intimpla in tara lor. Acesti patrioti pun de un partid, de cele mai multe ori cu denominatia „partid popular”, care intra imediat in colimatorul mass-mediei corupte si al politicienilor care controleaza toata mass-media. Pe acest fundal, ultima reduta a societatii civile, Justitia, cade si ea prada declinului tarii si pe mina partidelor corupte. Faradelegile devin situatii normale in societate, marile tunuri economice sunt aparate de justitie, mafioti notorii sunt scosi basmale curate de catre Mama Justitie, totul de vine insuportabil. In acest climat, populatia e derutata total, intre timp FMI-ul isi vede de treaba si „suge” la propriu toate resursele tarii respective, asa cum suge un vampir singele pradei sale. Partidul popular care se arunca in lupta de salvgardare a tarii este subminat continuu de mass media vinduta si corupta, este sicanat de justitie, este ridiculizat de asa-zisii intelectuali santajabili sau corupti, intr-un cuvint, si ultima reduta a poporului e in pericol. Alegerile sunt de genere trucate si furate, rezultatul lor fiind un fel de troc cu „observatorii” tarii din care vin investitorii care au cumparat resursele tarii si deci decid ca rezultatul alegerilor din tara respictiva au respectat „toate” regulile democratice, si, deci, partidul corupt si supus FMI-ului a cistigat alegerile si deci, din primele luari de pozitie fata de programul de guvernare ce urmeaza, se lauda ca „va continua relatiile pozitive si „fructuoase” cu FMI-ul”. In aceasta situatie ce mai poate sa faca un eventual „partid popular”, domnule Neacsu, decit sa fie ridiculizat, sa fie murdarit, sa fie criticat pe motivul ca este „pop.ulist”, ca este reprezentantul unei „parti” a populatiei care e iliterata, adica, proasta, needucata, care pune „botul” la pop.ulismele ridicole a programului lor de guvernare. Si uite-asa, treburile merg bine, populatia zace in cea mai neagra mizerie, tara se imprumuta iarasi si iarasi, nimeni nu stie unde se duc banii din imprumuturi, se vinde totul si toate, taxele cresc, se ajunge la un numar impresionant si exasperant de taxe si impozite, incit, singura iesire din aceasta stare de dezastru national nu ramine decit razboiul civil, rascoala, revolutia sau disparitia tarii respective de pe harta lumii.

Sper ca v-am intregit opiniile d-stra privind FMI-ul, d-le Neacsu. As putea sa continuu pe acest motiv, dar, cum va spuneam, ramin la gindul ca sunt pur si simplu de acord cu cele spuse de d-stra privind aceasta „armata” la propriu si la figurat a FMI-ului, care, in opinia mea, este cea m ai efectiva armata a SUA, prin care isi continua actiunea lor de a produce profit pe seama sclavagismului economic international, pe care-l produce nu cu armate, cu bombe, ci cu „baieti destepti” care, citeodata mai impresioneaza lumea ca au gauri in talpile pantofilor, sarmanii de ei !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS