Acasa Opinii Noroc Bun!

Noroc Bun!

scris de Marin Neacșu
6 afisari

Caricaturi

O nouă bombă de presă, marca Koco, zguduie Românistanul. Un nou scandal,  un nou subiect face audiență pe toate posturile de televiziune. Pe lângă el, donarea chiloților Mărioarei Zăvoianu pălește, așa că noua pretendentă la titlul de nebunul satului, Oana își mușcă pumnii. Nici știrea cu patronul surpriză  al Evenimentului  Zilei nu poate lua fața ultimei bombe.

Marin-Neacsu-266x300Bunicuța, șarpele cu ochelari și omul cu piciorul în gips sunt deocamdată cercetați sau audiați nu se știe sigur ca ce, se pare că sunt suspecți, dar nu este exclus ca măcar unul dintre ei să devină martor în cel mai răsunător proces de până acum, acel al mineriadelor sau măcar a uneia din ele. Cică Iliescu ar fi învinuit de crime împotriva umanității pentru cei aproximativ patru morți certificați până la această oră, în mineriada din 1990. Să mă iertați, mă pufnește râsul. Păi Huidu a omorât cu mașina lui patru dintr-o lovitură, singur,   și nu a făcut o zi de carceră, de ce ar face Iliescu, care nici nu s-a atins de ei? Nu vreau să îi iau partea lui Iliescu, eu i-as intenta proces pentru morții din Decembrie 1989, toți, nu doar cei de după 21 sau după 25 Decembrie. Iliescu este fără îndoială nu doar profitorul întâmplărilor din Decembrie 89 ci și organizatorul intern, cel care a pus în aplicare, sprijinit de prietenii de la răsărit în colaborare cu actualul partener  strategic și alte servicii ale altor state înlăturarea lui Ceaușescu și care a decis asasinarea acestuia organizând o caricatură de proces de care ar merita să aibă parte și el acum.  Și asta nu o spun eu, a spus-o acum ceva timp chiar cel chemat acum la DNA alături de el,  domnul Virgil Măgureanu care numai profan în domeniu nu e.

Servitorii și copii

În ceea ce privește mineriadele, oricare din ele de pe timpul lui, să fim serioși, el i-a chemat pe mineri, le-a creat impresia că ”statul de drept” este în primejdie, dar nu el a dat cu barda, nu el i-a adus  la București, nu el i-a echipat, nu el i-a manipulat, nu el i-a îmbătat nu el a stat cu ei în Piață, el doar i-a chemat și le-a mulțumit la plecare, pentru o treabă bine făcută. Așa sunt președinții ăștia, cum le e scaunul în pericol, cum  e amenințat ”statul de drept”.  Dacă îl judecăm pe Iliescu, până la el trebuie să aducem în instanță toate uneltele care i-au pus ordinele în aplicare cu multă râvnă și cu un zel demn de o cauză mai bună. Dacă i-am condamnat pe Stănculescu, pe Bobu, pe Postelnicu, și atâția alți servitori ai lui Ceaușescu pentru că i-au executat ordinele, sau pe copii lui pentru ca au fost procreați de el, atunci trebuie să îi judecăm pe toți cei care au fost la butoane la mineriadă, la Revoluție,  începând de la membrii guvernului, șefii poliției, ai serviciilor secrete, absolut toți cei care au pus umărul fie și prin lipsă de reacție la tot ce s-a întâmplat atunci ca și la celelalte. Petre Roman ar trebui să fie lângă el, nu să comenteze din studiouri. Asta dacă vrem să facem dreptate, nu doar să arătăm cu degetul spre cineva, să ne cerem iertare și să pretindem că am pus justiția în drepturile ei. Dacă îl judecăm pe Iliescu, așa cum l-am judecat pe Ceaușescu și pe servitorii și copii lui, atunci să judecăm și pe slujitorii și ”copii” lui Iliescu, altfel nu facem nimic.

Dacă acest proces, cerut se pare de Licurici este un proces drept și nu doar unul politic, atunci tot lângă Iliescu trebuie să se afle toți șefii din justiție de atunci și până acum, care au blocat acest proces, au dat avize de NUP, s-au făcut că nu văd probele, au răspuns la comenzi politice au închis ochii, au mâncat o pâine albă făcând sluj. Nu poți începe un astfel de proces plecând de la învinuirea unui om fără să îi tai mâinile și picioarele, până nu îi acoperi ochii și astupi urechile, până nu îi anihilezi pe toți cei care au dat o mână de ajutor la acele evenimente ca și la ascunderea lor până acum. Dacă nu se procedează așa, nu ne aflăm în fața unui proces real ci a unui proces de intenție, la o curățire de tip mafiot prin schimbarea capului unei structuri , a unui sistem, nu și schimbarea sistemului. Îl închidem pe Sam  Giancana și îl înlocuim cu Capone. Mare scofală. De altfel este cel puțin curioasă coincidența scuzelor publice impuse de Dragnea la Congresul PSD,  exact pe acest subiect.  Asta arată cel puțin faptul că Dragnea era la curent cu decizia DNA,  dacă nu cumva este vorba de un act similar celui din 89,  când toate capetele  mari au căzut… de acord că trebuie să cadă capul lui Ceaușescu. Dumnezeu nu iartă, doar amână. Norocul lui Iliescu este că s-a scos pedeapsa cu moartea, pentru că ar fi pățit exact ca Ceaușescu, pentru a asigura liniștea celor ce au fost pe lângă el.

Vuvuzele și perdele

Și totuși părerea mea este că cu tot scandalul creat,  care pare imens, cu toate presiunile și interesele mascate, vom avea din nou un mare fâs un nou subiect care va ține pagina întâi a ziarelor ani buni și va sfârși ca toate celelalte, ca și dosarul Apuseni, cu concluzii de doi bani. Vorbind de accidentul din Apuseni, lumea aștepta să vadă cine e de vină pentru moartea celor doi, nu cine a condus avionul și cine a produs oprirea motorului. Oamenii aia nu au murit din cauza prăbușirii ci din cauza incompetenței autorităților. În cazul Iliescu totul deja pute a făcătură după vuvuzelele cu care a început cazul,  și asta pentru că:
1. Se caută un singur vinovat când de fapt avem zeci, poate sute de vinovați;

2. Iliescu chiar dacă ar fi condamnat- dar nu va fi- nu va face o zi de pușcărie datorită vârstei și stării de sănătate, cunoscută deja;

3. Iliescu nu va fi nici măcar condamnat pentru că ceea ce i se aruncă în spinare, încadrarea este făcută nu pentru că ar exista dovezi sau măcar suspiciuni rezonabile că ar fi vinovat de crime împotriva umanității, ci pentru că este singura încadrare care nu se prescrie și au nevoie de ea ca să lungească procesul până moare Iliescu de inimă că nu i se mai termină procesul sau văzând cine depune mărturie împotriva lui;

4. Nimeni nu îndrăznește să îl închidă pe Iliescu pentru că în definitiv toți sunt copii lui, iar  Iliescu, dar mai ales Măgureanu, știu cam tot ce au făcut ceilalți  când erau mici și făceau în pantaloni. Nimeni, dar nimeni din cei ajunși mari din  89 încoace nu doarme liniștit știind că Iliescu sau Măgureanu se supără. Stănculescu a pomenit doar,  de niște casete cu înregistrări din 89 și a scăpat cu o treime din pedeapsă. Cine îndrăznește să îl condamne pe Măgureanu sau să îl pună sub acuzare? Hai să fim serioși. Este un bluff, o fumigenă, din nou se face fum ca să nu se vadă altceva.

5. Iliescu mai este  cercetat, dar mai pe ascuns,  cu privire la închisorile CIA. Nu vi se pare că avem sau  vom avea de a face cu un șantaj de o parte sau de alta? Nu știu de ce mie mi se pare că i se forțează mâna ca  nu cumva să spună ce nu trebuie, mai ales că,  nu e așa,  binomul Koco primește numele de peste ocean,  ei doar fac dosarele. Nici Iliescu și nici Băsescu nu vor face niciodată o zi de pușcărie pentru că dacă se apucă să spună ce știu ar fi posibil să cadă tot ce cred românii că au realizat după 89 încoace. Culmea culmilor, singurul președinte de după 89 încoace care ar putea face pușcărie este tocmai cel care a părut cel mai nevinovat, cel supranumit Țapul. Are și el niște morți pe conștiință, dar de data asta mineri și la el este mai simplu de dovedit, este suficient să se dragheze Oltul la Stoienești.

6. Nu este bine nici din punct de vedere al sistemului educațional al României să fie condamnat Iliescu.  V ă dați seama că trebuie să schimbăm toate manualele de istorie de după 89 încoace și să îl scoatem pe Iliescu din manuale? Ce facem cu istoria noastră pentru că dacă îl condamnă, conform legii este interzis să îi apară poza sau numele  în manuale. Ce fac copii, ce facem cu istoria, încep copii școala cu marele eliberator Iliescu și la examen trebuie să uite lecția sau să spună că după 89 România a fost condusă de Bip Bip?

Stați liniștiți tovarăși!

Așadar nu vă ambalați, Papa Iliescu nu va fi condamnat, nu se va afla cine este vinovat și cine a sprijinit, condus și dirijat minerii cine a omorât în fapt oameni, cine dicta minerilor ce să spună la tv și ce au găsit la sediul PNȚ. Se tot dau pe posturi imaginile cu Iliescu, când mulțumea minerilor de la balcon. Priviți atent figura ”minerului” din stânga lui Iliescu, cel care vorbește printre dinți,  observați cum privește împrejur, ce față de om ”muncit” în adâncuri are și veți vedea cine trebuie să fie alături de el și acum. Priviți la minerul din imagini de lângă Iliescu, din filmul de mai jos, de la minutul 2.05 la 2.21 și poate îl recunoaște cineva, dar nu din cei din Valea Jiului ci din București. Poate ne spune cineva cine este,  ca să îl caute procurorii și pe el să ne spună cu cine vorbea el în timp ce la microfon ne discursa  președintele țării, dar mai ales de unde avea chipiul acela de miner. Și dacă tot este vorba de întrebat, poate se decid procurorii să îl cheme și pe mister Oprea să spună el tot ce știe despre mineri, din experiența sa ca Vicepreședinte la Jiul Petroșani.

Noroc Bun!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult