Acasa Opinii Noul PDL

Noul PDL

scris de Ziua Veche
4 afisari

Să presupunem că PDL va reuşi să scape teafăr şi să se debaraseze de amprenta penibilo-derizorie pe care tandemul Băsescu- Boc o va lăsa drept moştenire. Va mai avea PDL vreo şansă de a se transforma într-un partid modern şi credibil?


În anumite împrejurări, s-ar putea spune că da. La finele lui 2010, opinia cvasigenerală a românilor despre partidul aflat la guvernare este pe deplin închegată: un partid neproductiv piramidal, condus dictatorial neoficial din vârful piramidei de către Traian Băsescu. Cel care instituţional nu avea dreptul să se implice în politica vreunui partid. Prezenţa lui Emil Boc în scripte, ca şef al PDL, nu se mai poate comenta. Despre treapta cea mai de jos a derizoriului nu se mai poate spune nimic. Simte şi Emil Boc acest lucru, care, în disperarea de a contracara ridicolul în care se sufocă, se îmbată zilnic cu iluzii. Iuzia că de fapt salvează România, iluzia că de fapt le face bine românilor şi uneori iluzia că este cel mai bun prim-ministru pe care l-am avut vreodată. Sărman pribeag!

Lumea visului şi a iluziilor deşarte nu se potriveşte românilor, în acest început de secol. Ei vor un prim-ministru pragmatic şi inteligent, care să ia măsurile cele mai potrivite pentru a face economia să  performeze. Un prim-ministru care să mai producă şi bani nu numai să-i adune prin reducerea pensiilor şi salariilor. Caracterul dominat de un egoism atroce îi oferă premierului posibilitatea ca în fiecare dimineaţă să îşi facă curaj singur, în condiţiile în care un om cu bun simţ, aflat într-o situaţie similară nu ar îndrăzni să mai calce pe treptele de la Palatul Victoria.

Dincolo de perdeaua dictaturii politice, lucrurile nu se mai prezintă la modul dezastruos. O generaţie tânără creşte în umbra ciulinilor otrăviţi care conduc în prezent PDL. Răul făcut de ştăbărimea partidului este atât de mare, încât opinia publică nici nu mai ia în calcul posibilitatea de a încerca să priveasă şi în spatele cortinei dictatoriale. Într-un fel, nu se mai văd copacii, din cauza pădurii. Este modul în care funcţionează în prezent mentalul colectiv. Când răul este prea mare este firesc să nu crezi că în spatele răului cel mare se află şi ceva bun.

Dezavantajul este de partea politicienilor tineri şi oneşti din PDL, care din cauza acestui rău “nu se văd”. Dacă adăugăm la această stare de lucruri şi faptul că partidul îşi promovează în media scrisă şi vorbită doar “puii”, care seamănă leit cu “părinţii”, gen ultra-abilul Cristian Boureanu, se înţelege de ce tinerii oneşti şi harnici pe care îi are PD-L în coada şirului, nu se văd. O abilitate de vizionar îţi permite să ajungi la o concluzie paradoxală, aflată aproape de adevăr: aceşti politicieni -cenuşărese- pe care în prezent cei alfaţi “ pe cai mari” în partid nu dau doi bani, reprezintă şansa PDL de a nu dispărea de pe scena politică, atunci când corabia se va sfărâma în mii de bucăţi şi va pieri. Prin valoarea şi onestitatea lor, care îi face credibili, aceşti politicieni tineri ar putea să salveze partidul.

Am întâlnit la Bruxelles, la Parlamentul European, tineri politicieni dedicaţi sincer intereselor naţionale, care trudesc cu onestitate pentru România şi pentru cetăţenii ei. Pe europerlamentarii Petru Luhan şi Cristian Preda nu i-am perceput nici o clipă, acolo, în clădirea Parlamentului European, ca pe nişte politicieni. I-am perceput doar ca pe nişte tineri dedicaţi prin muncă ţării lor. Departe de mizerabila “cloacă” politică numită România, epuraţi de patimi politice, aceşti tineri adaugă în fiecare zi un plus de valoare imaginii României. Nu ai cum să nu pleci din faţa acestor tineri cu o impresie bună şi să nu  le admiri profesionalismul şi determinarea pozitivă cu care îşi fac datoria. Noul PDL va fi un partid al tinerilor oneşti şi responsabili, sau nu va fi deloc.

0 comentariu

Dan Tanasa 19-08-2010 - 09:20

UNGARIA MARE SI DROGURI in tabara extremistilor maghiari de la Gheorgheni finantata cu fonduri publice de CJ Harghita!
http://tanasadan.blogspot.com/2010/08/ungaria-mare-si-droguri-in-tabara.html

A. Bologa 19-08-2010 - 13:41

Din datele recensamantului trecut, in Romania traiesc cca. un milion de maghiari(980.000), restul pana la 1,4 milioane sunt tiganii vorbitori ai limbii unguresti. De asemnea, in TRANSILVANIA traiesc cca. 8 milioane de romani. Dupa cate stim si in societatea romaneasca de tip socialist minoritatea maghiara de la noi avea reprezentanti in justitie militie, securitate si in conducerea statului si a PCR. De 20 de ani incoace sefii UDMR sunt in guvernele ROMANIEI si o duc bine de tot. In schimb de prea mult bine au inceput sa-i agite pe ungurii pasnici si nevoiasi ca si romanii din acesata tara condusa de politicieni lipsiti de patriotism si sentimente nationale. Sovinii unguri, nu au reusit nici dupa 20 de ani sa inteleaga ca, TOLERANTA ROMANILOR ISI ARE LIMITELE EI, CA IN VERSURILE CUNOSCUTE,, SA NU DEA DUMNEZEU CEL SFANT , SA VREM NOI SANGE NU PAMANT…
Personal nu inteleg unde SE ASCUND CONDUCATORII ROMANIEI??!!. OARE DE DRAGUL CELOR CATEVA SUTE DE MII DE VOTURI CHIAR NU VOR SA IA ATITUDINE, MAI ALES CA ASISTAM LA INCALCAREA FLAGRANTA A CONSTITUTIEI. CE FACETI PRIETENI, BASESCU, BLAGA, BOC SI CEILALTI MEMBRII AI GASTII DE PSEUDO-CONDUCATORI??!!. V-ATI ASCUNS CA SOBOLANII??!!. DEGEABA TOT VETI FI SCHIMBATI.

Contele Monte Cristo 19-08-2010 - 22:27

Va Fi Atacată România?
Mediatizarea din Rusia pe tema spionului Român e de rău augur!
Demonstrează că Putin urmăreşte ceva. Posbil vrea să se răzbune pe Băsescu pentru că l-a înfruntat în Moldova şi de aceea acum urmăreste amplificarea zâzaniei pentru a urma „modelul” Georgian asemenea. Şi astfel ar începe un al III-lea Razboi Mondial. Biblicii Gog si Magog s-ar putea traduce prin Geţi si MasaGeţi, adică prin Români şi Ruşi care s-ar putea încăiera acum în Moldova-Basarabia. Pentru că armata a 14-a din Transnistria va ataca Republica Moldova, iar România ar interveni în apărearea Moldovei. Astfel războiul ar deveni de neoprit: Putin va înainta din Orgoliu Rusesc, iar românii nu se vor putea retrage şi abandona Moldova ca în 1940… deci conflagraţia s-ar acutiza… Polonia, Georgia, Balticii sunt ţări care ştiu cu cine au de-a face în cazul Rusiei şi nu ar vedea cu ochi buni atacul rusesc, mai ales Georgia păţită… deci, nu trebuie să privim acest scenariu ca „imposibil”, ci ca unul care înca poate fi Prevenit! http://politicom.moldova.org/news/rusii-fac-scenarii-pentru-dezmembrarea-romaniei-200688-rom.html
http://www.basarabeni.ro/stiri.php?action=read&pagina=239

http://www.youtube.com/watch?v=MvXyGQF2txE

nik 20-08-2010 - 03:54

rahatul asta de ce nu se ocupa de enoriasi.romani din ungaria nu au nici jumatate din cat au ei ce masa latra proba asta de popa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult