Acasa Opinii Nu ne mai prostiti pe dreapta sau pe stanga cu televizorul!

Nu ne mai prostiti pe dreapta sau pe stanga cu televizorul!

scris de Ziua Veche
3 afisari

.La televiziunile de stiri din Romania a fost Revolutie. Am auzit chiar ca a fost vorba despre un miting grandios. Iar, de cateva zile, am fost asaltati de apeluri la calm si de condamnare a violentelor „organizate” de unii si de altii.


Daca va uitati la fotografiile facute de pe cladirile inalte din jurul Pietei Victoriei, puteti vedea o mare de oameni intesata de culoare. Sunt culori vii, chiar vesele, pline de viata. Insa, din mijlocul multimii, s-a vazut doar griul si negrul. Tristete! Cu putine exceptii, avand in vedere ca unii au gasit de cuviinta sa si danseze pe o melodie absolut idioata.

 

Intamplarea face ca am fost in Piata Victoriei, unde am ajuns in jur de 10.30. Si unde am stat doua ore. Nu am vazut nici o Revolutie. Si nimic nu mi s-a parut grandios. Ce poate fi grandios in faptul ca zeci de mii de oameni ies in strada pentru ca nu mai rezista si pentru ca vor sa isi ceara drepturile? Care Revolutie?

Pentru a organiza o Revolutie, este nevoie de conducatori. De lideri adevarati! In momentul de fata, romanii nu au asa ceva. Nici macar sa puna de o rascoala de cartier.

Si mai grav, Romania nu mai are nici un lider adevarat care sa o scoata din criza. Avem un Presedinte smochinit care se incapataneaza sa creada ca el gaseste si detine cele mai bune solutii si un premier care a ajuns si de rasul copiilor. Avem niste ministri asupra carora planeaza suspiciuni de coruptie, hotie, nesimtire maxima. Si o clientela politica (la toate guvernarile din ’90 incoace). Ce mai avem? Pai, mai avem o Opozitie alcatuita din acelasi aluat. Si mai avem si niste lideri de sindicate care se pot lua la intrecere cu cei enumerati anterior.

Pana la urma, ce a fost miercuri in Piata Victoriei? Sfarsitul unei etape, care ne arunca in haul cel mare? Inceputul alteia, fara viziune si solutii? Eu am vazut doar oameni nemultumiti, care s-au saturat. Am vazut oameni care si-au dat seama ca, de 20 de ani, sunt doar sclavii celor care ii manipuleaza prin presa (televizuni, ziare, radio si, de ce nu, mai nou, online), celor care ii folosesc doar ca turma de vot si masa de manevra.

In schimb, dupa ce am ajuns in redactie, am vazut iar vesnicii comentatori de serviciu care se perinda pe la televiziuni. Aceiasi care vin sa ne explice cat de rau o ducem, in timp ce ei se lafaie. Sau huzuresc. Gasiti si voi alte sinonime! Am altele, dar erau mai dure. Mie mi-e sila sa-i mai vad. Imi vine sa vomit cand vad personaje de genul lor. Care, desi nu duc grija zilei de maine, „mor de grija noastra”.

Am vazut si secvente video cu un politician inconstient. Este vorba despre pedelistul Hoara. Care s-a bagat in gura „lupului” ca o oaie proasta. Ce a cautat in Piata Victoriei? Doar el stie, avand in vedere ca, de doua zile, ni s-a spus si cati bani ia de la stat: undeva in jurul a 100.000 de lei pe luna . Cu toate acestea, cei care au aruncat cu pietre in el trebuie sa raspunda. Nu este o solutie! Dar, sincer sa fiu, nici nu il compatimesc! 

P.S. Am fost Piata Victoriei, ca simplu cetatean. Am vrut sa fluier si chiar am fluierat!

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult