Acasa Opinii Nu trageţi în simboluri dom’ Băse

Nu trageţi în simboluri dom’ Băse

scris de Marin Neacșu
94 afisari

Toate actele de represiune, nedreptate, împilare, asuprire, răzbunare, agresiune au mers de-a lungul istoriei până la o limită. Românul, ca şi orice alt popor, ca orice fiinţă, are puncte sensibile. Punctul sensibil comun al tuturor este simbolul. Este un lucru pe care orice specialist sau amator  în psihologia maselor îl cunoaşte, dar dom’ Băse sau consilierii domniei sale l-au ignorat.

Marin NeacsuNoi vrem pământ, poezie simbol a revoltelor ţărăneşti, arată clar până unde poţi împinge asuprirea ţăranului. „Răbdăm poveri, răbdăm nevoi, şi ham de cai şi jug de boi, dar vrem pământ.” Mihai Viteazu  nu a avut mai multe victorii şi nici nu a fost mai viteaz decât Ştefan cel Mare care nici el nu a fost prea mare, cum nici Mircea nu a fost cel mai bătrân, dar a rămas în conştiinţa românilor ca un simbol, simbolul unirii românilor. Încearcă să spui ceva rău despre Câmpia Libertăţii şi eşti linşat.

Turnurile gemene ale americanilor nu au fost lovite întâmplător, ele reprezentau un simbol, aşa cum tot un simbol reprezintă şi clădirea Pentagonului. Când au fost alese ca obiective, nu au fost alese pentru că ar fi reprezentat o pierdere economică sau militară prea mare ci pentru că reprezentau un simbol. O să spuneţi că Pentagonul reprezintă mai mult decât un simbol. Da, dar în cazul său scopul nu a fost distrugerea sa, pentru că a fost lovit cu un avion  de jucărie aş putea spune, iar pagubele au fost minime, în schimb au lovit cu două avioane mari turnurile, pentru a le distruge. Nu insist pe caz.

Băsescu, când s-a decis să dea ghicitori în plic privind demisia lui Arafat, nu ştia că va atinge o coardă sensibilă, nu ştia că va face din el un martir. Sau dacă ar fi făcut-o discret, cu o motivaţie oarecare, fără să arate lumii cât de ironic poate să fie el şi cum poate el să strivească o muscă arabă, nu s-ar fi întâmplat nimic. Lumea ar fi luat act de demitere şi gata, era un simplu act administrativ. Dar când Dumnezeu vrea să te piardă, îţi ia întâi minţile. A trebuit să arate lumii cine e el, şi cum face el ce vrea şi l-a transformat pe Arafat într-un martir, pentru că reprezenta simbolul omului cinstit, care  a făcut ceva bine, şi nu numai că nu e lăsat să facă în continuare, dar mai este şi batjocorit. Aici a greşit Băsescu şi a pierdut. Ceea ce a urmat trebuia să îi fie lecţie, dar nu a fost de ajuns. Oamenii au ieşit la protest, întâi la Târgu Mureş, apoi în Bucureşti,dar nu oriunde, ci la Universitate. Când spui Piaţa Universităţii, nu se mai gândeşte nimeni la cultură, ci la mişcare de rezistenţă. A devenit un simbol. Un alt simbol în care dom Băse loveşte fără să calculeze riscurile. Nici nu contează că acolo se strâng seara, de obicei, cel mult câteva sute de oameni, ei reprezintă ideea de rezistenţă prin simpla prezenţă a oamenilor acolo. Băsescu ar fi câştigat lupta cu protestatarii dacă ar fi adus cel mult 50 de poliţişti sau jandarmi pentru paza protestatarilor, 20 de ambulanţe, 10 corturi cu ceai şi mâncare pentru protestatari şi s-ar fi îngrijit de sănătatea lor cu o duzină de ONG-uri sau medici. Ce ar fi urmat? Cele câteva sute de oameni ar fi devenit ridicoli cerând demiterea unui preşedinte care  se îngrijeşte de sănătatea lor, le asigură hrană şi asistenţă medicală, le încurajează practic protestele. Efectul psihologic ar fi fost uriaş. Apoi ar fi venit în mijlocul lor, i-ar fi întrebat ce doresc, ar fi ridicat mâna sportiv recunoscând ca s-a pripit în chestiunea Arafat, l-ar fi repus în drepturi şi gata.

Bineînţeles însă că un asemenea scenariu nu intră în calculele unui om care îi ordonă unui subordonat să îl care în spinare pentru că nu a reuşit să repare liftul sau loveşte  un copil pentru ca a strigat sus Iliescu. Dom’ Băse crede că se poate lupta cu oricine, pentru că are procuratura, Curtea Constituţională, Serviciile secrete şi Jandarmeria la picioare, deci poate lovi, intimida, şantaja şi cumpăra orice. Un lucru a uitat dom’ Băse: Nu poţi lovi, intimida, şantaja sau cumpăra un simbol, o idee, un vis. Românul îţi dă orice, nu-i lua visele.

Şi  după lupta cu Cinstea şi Revolta, colac peste pupăză, de aseară dom Băse mai are de luptat cu un simbol: Armata.

Marea mută, de aseară, are glas. A călcat dom’ Băse în picioare pensionarii militari i-a umilit în toate chipurile,  a reuşit să îi încaiere între ei, să ridice lumea împotriva lor pentru că ar fi avut pensii nesimţite, i-a discreditat printr-o propagandă bine orchestrată. A promis Revoluţionarilor bani, semnând cu ei un protocol prin care le dă un pumn de grăunţe, făcând din ei o adunătură de târgoveţi care nu luptă pentru un ideal ci pentru o pâine albă. De azi înainte, orice protest al revoluţionarilor va fi perceput ca o nouă încercare de târguire.

Dar tot de azi înainte a mai apărut un simbol. Locotenent Alexandru Gheorghe, tânărul ofiţer care a venit în Piaţa Revoluţiei tocmai de la Câmpia Turzii ca să îşi exprime adeziunea faţă protestul oamenilor. Vederea unei uniforme militare în rândul demonstranţilor a atras imediat atenţia populaţiei şi a presei. Tratat iniţial ca un punct de atracţie, tânărul ofiţer a devenit deja un simbol: simbolul conştiinţei armatei, marea mută care a devenit în ultimul timp armata de ospătari servili şi umili la dispoziţia ospătarului şef Oprea. Cu generali avansaţi peste noapte, cu plimbări cu gărzi de onoare la scara elicopterului de partid, armata devenise în conştiinţa românilor preşul pe care coboară Oprea din elicopter. A trebuit să apară acest copil pentru a arăta lumii, românilor că armata, tace, dar nu trădează, că militarii execută ordine, dar mai şi gândesc, că au grade, dar şi conştiinţă.

Ce se va întâmpla cu el, este aproape lipsit de importanţă. Băse poate să iasă pe şi să întrebe ironic, ghiciţi cine pleacă, şi chiar dacă ar câştiga pariul pe moment, acest copil va fi înapoi în armată din prima zi a noii guvernări. Cel mai mare rău care i se poate întâmpla este să fie dat afară din armată. Şi atât. A încălcat nişte prevederi ale regulamentelor interioare, riscă să fie pedepsit disciplinar, riscă să fie discutat în Consiliul de onoare care poate propune de la degradare până la trecerea în rezervă sau nimic, dar atât. Acest risc a fost luat în calcul de locotenent şi este previzibil. Dar câştigul armatei este imens. Datorită gestului acestui tânăr, armata îşi recapătă respectul societăţii civile. Oamenii sunt convinşi acum că numai riscurile la care se supun datorită regulamentelor şi legii opresc militarii de la astfel de manifestări. Dar acum au convingerea că totuşi armata nu e nici indiferentă, nici mută. Nici nu e nevoie de mai mult. Armata nu trebuie să iasă în stradă, nu are de ce, nu e nevoie. Gestul de demnitate al locotenentului arată ceea ce oamenii voiau să ştie. Punct.

Ce va face Băsescu? Nu ştiu. Va risca un nou Arafat? Regulamentele militare îi dau dreptul lui Oprea să ia măsuri disciplinare. Iar preşedintele poate face un gest de graţiere. Ar mai exista şi alte variante mult mai înţelepte, dar nu vreau să le dau idei. Fiecare pasăre pre limba ei piere.

Gestul tânărului ofiţer mă fac să fiu mândru din nou, odată ca militar chiar şi rezervist şi a doua oară ca român. Dacă în tinerii din ziua de azi există curajul răspunderii, demnitate, spirit de sacrificiu aşa cum a dovedit acest copil, atunci există o şansă pentru această ţară! Acesta este simbolul gestului locotenentului Alexandru Gheorghe şi cine va încerca să lovească în el face o mare greşeală.

NU TRAGEŢI ÎN SIMBOLURI DOM’ BĂSESCU!!

56 comentarii

Hokusay San 24-01-2012 - 14:53

Alexandru Gheorghe trebuie primit imediat in conducerea liberala. iar cand Oprea va pleca …

luca d 24-01-2012 - 17:09

Dumneavoastră chiar credeţi că Băsescu ştie ce este un SIMBOL ? Dacă da, cred că sunteţi puţin naiv. El crede că SIMBOL este o marcă de băutură.

BULA 24-01-2012 - 18:01

Sunt uimit de ignoranta romanilor.
In proportie de 99%, protestatarii nu sunt constienti de ce avea de gand Basescu sa le faca, cu privatizarea sistemului de asigurari de sanatate. Unii sunt nemultumiti pentru ca nu le ajunge pensia, altii pentru ca au fost dati afara din casa, altii ca nu mai au indemnizatie de revolutionar, din cauza intretinerii prea mari, etc. Sunt chestii foarte directe, care ard la buzunar.
Cu exceptia ofiterului Alexandru Gheorghe, care a zis ceva de asigurarile de sanatate (nu de SMURD si Arafat), in rest romanii nu au prins ideea. Ba inca unii sunt atat de nemernici, incat spera sa faca rost de bani bagandu-se in retelele de asigurari.

Adevarata explozie sociala, comparabila cu cea a unei supernove, se va produce cand oamenii vor ramane fara posibilitatea sa se trateze de boli si le vor muri rudele. Si aici romanii sunt parsivi. Se gandesc ca nu vor avea ghinionul sa se imbolnaveasca nicidata, ca nu vor avea de-a face cu spitalele.
Romanii nu vad lucrurile impletite, inchegate. N-au zis nimic nici cand s-a daramat industria, nici cand s-a degradat invatamantul, sau cand s-au distrus serele si sistemele de irigatii. Se merge inainte cu distrugerile. Se rad padurile, se vand hidrocentralele, CFR-ul, Rosia Montana, etc.
Dar cand vor muri ei sau apropiatii lor, cand vor fi loviti direct pentru ca nu vor mai avea acces la asistenta medicala, atunci vor reactiona dur.

urbos 24-01-2012 - 18:23

Mai sint si unii interesati de libertate, de democratie, de statul de drept, dar tu, fiind un animal, nu stii d-astea. Tu esti un porc care guita din cotet ca nu mai are de mancare.

BULA 24-01-2012 - 18:38

Ba dobitocule, libertate, stat de drept si democratie se obtin daca suntem sanatosi si avem de toate, daca economia merge bine. Tu esti din gasca celor care vor sa se roteasca la butoanele furaciunilor.

Esti liber si ai democratie cand ai o legislatie corecta, o industrie puternica, armata, cand organele statului isi fac datoria, cand invatamantul scoate oameni bine pregatiti, cand toti oamenii se pot trata la medic fara probleme.

Nu ne mai da tu lectii de democratie, ca esti un gunoi ordinar. In conceptia ta democratia inseamna ca unii trebuie sa ajunga la limita extrema a saraciei, doar ca cei de la putere (printre care si tu) sa aiba ce sa jupoaie la maxim.

urbos 24-01-2012 - 19:02

Vai de capu tau de troglodit.

BULA 24-01-2012 - 19:09

Te inteleg, ma.
Cum ar fi sa pierzi tu toate privilegiile si sa pui mana sa faci ceva de-adevaratelea. Te-ai invatat cu furaciunile.

Da acum, ai si o scuza. In tara asta nu mai ai nici unde sa lucrezi. Decat asta cu furaciunile merge cel mai bine.

urbos 24-01-2012 - 19:18

E chiar culmea ca ma inviti pe mine sa fac ceva, tu, care intruchipezi incompetenta. N-ai fost decat o sluga toata viata, un porc in cotet asteptand sa i se umple troaca. D-aia esti si ceausist ma milogule..

BULA 25-01-2012 - 18:46

@urbos

De unde stii tu, ma deraiatule, cat de competent sunt eu ?
Tu ce produci ? Te ocupi cu bisnita si esti agent de influenta pe forumuri ?

Pribeagul 24-01-2012 - 19:47

„Esti liber si ai democratie cand ai o legislatie corecta, o industrie puternica, armata, cand organele statului isi fac datoria, cand invatamantul scoate oameni bine pregatiti, cand toti oamenii se pot trata la medic fara probleme.”

Excelent!

ValVerde 25-01-2012 - 06:04

Puneti carul in fata boilor.
Nu e de mirare ca sinteti neimpliniti si frustrati.
Nici macar nu intelegeti ce e democratia.

Uite o alternativa la mesajul de milog a lui Bula, care crede ca lucrurile bune cad din cer daca plingi indeajuns de tare:

Cind ai democratie esti liber sa construiesti o legislatie corecta, o industrie puternica si o armata efectiva. Democratia vine cu responsabilitati personale.Vine cu puterea individului de a cere si a impune ca organele statului sa isi faca datoria, vine cu obligatia de a se face responsabil ca invatamintul sa scoata oameni bine pregatiti, si serviciul medical sa lucreze bine pentru toti.

BULA 25-01-2012 - 19:19

De ce nu mi se afiseaza raspunsurile date lui ValVerde ?

Pribeagul 25-01-2012 - 23:14

Bula: Esti liber si ai democratie cand…

ValVerde: Cind ai democratie esti liber…

Cele doua pareri nu par a se exclude.

Drumul lung al al democratiei, de la greci la Eminescu, care ne scrie:

„Daţi-mi statul cel mai absolutist, în care oamenii să fie sănătoşi şi avuţi – îl prefer statului celui mai liber, în care oamenii vor fi mizeri şi bolnavi” (Timpul, 23 dec. 1877).

Se pare ca se va trece la… capitalismul de stat. 🙂

Pribeagul 25-01-2012 - 23:19

http://www.agendadeiasi.ro/fun/17-continut/21811-video-imnul-protestatarilor-2012-romania-vrea-dreptate.html

„Aşa nu se mai poate, România vrea dreptate” este alt imn al protestatarilor care circulă pe reţelele de socializare.

Versurile sunt cât de poate de sugestive:

“Ne e frig şi n-avem bani
Ne-ati mintit atâţia ani
Vă rugăm să ne scuzaţi
Nu producem cât furaţi”

V-aţi bătut joc de popor.
Ţara asta nu-i vapor.

Ne luptăm pentru dreptate
Ţara asta nu mai poate
Aşa nu se mai poate
România vrea dreptate”

BULA 27-01-2012 - 04:30

Am avut „capitalism de stat”, pe vremea regimulului cu un singur patron (liderul PCR). Parerea mea e ca pentru majoritatea salariatilor era mai bine atunci. Nu murea nimeni de foame, nu se vindeau droguri in scoli, tiganimea nu avea kalasnicoave pe mana.

BULA 27-01-2012 - 04:40

@ValVerde

Aveti monopolul asupra posturilor de televiziune, principalul mijloc de manipulare a maselor. De asta va permiteti sa va bateti joc de noi.

Lasati-ne sa avem si noi un post de tv al nostru si va garantez ca in maxim un an nu va mai exista nici urma din clasa politica de dupa ’89. Se vor nationaliza bogatiile tarii, care acum sunt exploatate de straini, si va incepe refacera industriei nationale. Se vor face din nou angajari de personal in sectorul productiv si se va termina cu haosul din toata societatea.

BULA 27-01-2012 - 04:43

Vad ca din nou nu-mi apare mesajul. Va este atat de teama pentru ca am cerut sa avem acces la un post TV care sa fie total necontrolat de fortele politice actuale ?

ValVerde 27-01-2012 - 06:05

Pribege, dai dovada ca nu intelegi idei simple si directe. Silabisesc pentru tine:

Bula declara ca democratia si libertatea sint implinite numai daca anumite conditii (legislatie, economie, sanatate etc.) exista si sint efective.(cazute din cer? date prin decret???)

Eu spun ca democratia iti creeaza posibilitatea, obligatia si raspunderea de a pune in viata prin efort direct (care incepe cu votul) conditiile de care vorbeste Bula…

Ce zici?….e complicat?

nimeni 27-01-2012 - 11:13

„Democratia occidentala a anului 2010 nu este altceva decit simbolul coruptiei si nemerniciei. Democratia de tip occidental este prin sine insasi radacina coruptiei sistemului.
Democratia de tip occidental nu este altceva decit coruptie ridicata la rang de lege suprema in stat, coruptie perfectionata, coruptie generalizata, coruptie ridicata la rang de politica de stat.
Ca sa ajungi la putere trebuie sa corupi poporul in toate felurile posibile. Promiti ca daca esti ales oferi salarii, pensii mai mari – coruptie pe fata. In campania electorala oferi pixuri, calendare, zahar, faina, galeti, lopeti, fulare, etc. pentru ca prostimea sa te aleaga – coruptie pe fata. Dar si mai grav, ca sa ajungi sa fii ales investesti zeci, sute de milioane de euro sau dolari in campania electorala. Ce simbol mai evident al potentialului coruptiei decit campania electorala ? Pai, cine-i idiot sa investeasca sute de milioane de euro numai asa, ca sa faca bine poporului ce i-a votat ? Poate ca politicienii sint cei mai mari sfinti ai istoriei si nu ne dam noi seama. Ei saracii, isi cheltuie averile ca sa ajunga sa conduca tara, sa va poata da voua poporului salarii si pensii mari. Oameni minunati, suflete extraordinare… ar trebui canonizati toti… Nu e evident ca dupa ce cheltuiesc averi imense ca sa fie alesi, isi recupereaza investitia inzecit ? Pai, cum ar putea sa o recupereze ? Din salarii ? Ha, ha, ha !”

se numeste Primo Laurentiu si a scris o carte interesanta. Meritocratia.
am inserat doar un paragraf.

Pribeagul 27-01-2012 - 22:36

Ce sa zic, ValVerde?

Multumesc pentru stradania ta.

Cred c-ai silabisit gresit.

Se trezeste unul, Iliescu de exemplu, si striga in piata mare: De astazi este democratie!

Si ajungem unde suntem.

Deci, cine a fost mai intii, oul sau gaina? 🙂

Crezi ca ce-ai zis tu exclude ce-a zis Bula?

Pribeagul 27-01-2012 - 22:56

@Bula

Vad ca nu ti-a placut formula „capitalismul de stat.”, destul de mult utilizata in acesta perioada, in care nimeni nu mai stie ce se intimpla; adica cum sa defineaca situatia rezultata din implicare puternica a statului capitalist in viata economico-financiara.

Poate iti place mai mult sintagma nou, nouta (cred): „socialismul capitalist”. 🙂

Cum poate fi categorisit un conglomerat de zeci de intreprinderi de fel si fel, in care lucreaza sute de mii de oameni, care au o cifra de afaceri cit PIBul mai multor tari, si sute de mii de actionari?

ValVerde 28-01-2012 - 00:10

Democratia nu se „declara” si nu se „striga”
Principiile democratice sint simple, sint precise si fara echivoc. O societate le indeplineste sau nu. Si Ceausescu striga ca traim in cea mai desavirsita democratie.

Ceea ce zice Bula nu are absolut nimic de a face cu sitemul de organizare al societatii. (cu alte cuvinte cu democratia)
Prosperitatea economica, lipsa coruptiei, bunastarea generala, etc nu au nimic de a face cu democratia. Sistemul democratic, daca il ai, da posibilitatea individului sa aiba ceva de spus, sa contribuie direct la solutionarea (sau nu) a problemelor pe care le enunta Bula.
Total gresit sa crezi ca daca ai democratie ai sa traiesti mai bine si la fel de gresit sa crezi ca daca nu o duci bine nu ai democratie.

BULA 24-01-2012 - 18:46

Pentru unii, democratie este atunci cand mergi pe trotuar, intri in magazin, dai banu’ si cumperi si tu ceva, te intorci acasa si dai drumul la tv, il vezi pe Basescu, pe Udrea, Roberta,…, pe Urbos si alte jeguri. Nu trebuie sa gandesti cu mintea ta, sa ai opinii. E indicat sa fii invizibil, chiar daca esti valoros.

Mache 25-01-2012 - 04:28

Ar fi chiar păcat să nu ai opiniile tale și mai ales să nu le exprimi. Ține-o tot așa!

Trebuie să râdem și noi burghezii imperialiști de cineva. Și cel mai bine se râde de moflujii furibunzi și cu spume la gură. Parol!

BULA 25-01-2012 - 09:28

Da sa stii ca si noi o sa radem de tine…, daca biata clasa imperialista se compune din asa cazaturi… .

Mache 24-01-2012 - 19:24

Bula, bubosule,

Nu va mai certati mai bieti. Bateti-va! Macar va spargeti boturile pentru o cauza acolo. Buna, rea, nu conteaza. Bors sa va iasa pe nari…

ParpanghelE: Splendida WILD LIFE si MESSAGE 24-01-2012 - 19:41

@ DUO DE. MENTHIALISS BULACHi & skar boSS, sobolanilor aveti ceva in comun: primitivitatea si dementa, si inca ceva: amandoi a-ti interpretat sunetele receptate ,dar gresit , nu eu va suflu in ceafa, baietii care stau cu degetale ,cam demultisor, pe tragaciul de la psl-urile de cal. 9mm. Nu va faceti griji in priviinta viitorului, va punem la pastrat in formol , linga mataringa lu’h Terente, la capitolul falusuri celebre !

jan dinu 24-01-2012 - 21:57

Colonele rezervist Neacsu :
Hai sa te iau la bani marunti – babeste – :
Ce pensie ai matale acum de cinci ori mai mare pe media pe economie?
La ce virsta ai ieshit din MAN ?
Anul trrecut spuneai ca vrei o pensie egala …ca
a rezervistilor americani !
Gasca voastra in frunte cu – Dogaru – care parazitati
statul ca niste plosnite ,NEbuni de munca dar mereu
la manifestatii contra statului va descalifica de-a mai
primii un singur leu din visteria statului …platita de cei ce transpira la munca activa …pentru voi.
Pomangiilor – impostorilor …LA MUNCA nu la cershit !!!!!!
JD-US

Mache 24-01-2012 - 22:20

In momentul asta si sa cerseasca le e lene APV-istilor nostrii. La meetingul milogilor lacomi de azi abia s-au adunat o cincime din numarul pomanagiilor anuntati. Au ajuns la faza lui „da’ muieti is posmagii?”

neacsum 24-01-2012 - 23:07

JD si Mache.
Despre ce era vorba in propozitie ? Vedeti ca subiectul era altul. Voi ce ati citit ?

Tache 25-01-2012 - 00:18

Biserica Ortodoxa Romana, un alt simbol, cere cetatenilor sa iasa din Indiferenta si sa apere Libertatea.

Dupa 22 de ani de la marele sacrificiu din decembrie 1989, suntem liberi, ducem o viata mai buna ?

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=1e5YN64faOM#!

urbos 25-01-2012 - 00:32

Imi pare rau dar nu e vorba de Biserica Ortodoxa ci de un om care are o pozitie pe cat de corecta, pe atat de rara printre preoti. BOR ramane o cloaca plina de corupti si imbuibati in frunte cu tovarasu Daniel.
De remarcat dementa pedelistului, care parea si baut.

jan dinu 25-01-2012 - 00:22

Domn colonel , de ce faceti – talmesh – balmesh –
subiectul c-o mie de tinte ?!
Asha va invatat la trageri …?!!! -:)))
Locotenentul=acctivist- pacalici …. in galeria de pitici !!!!
Nu-ti mai dau nico credibilitate ….le-ai consumat pe toate !!!
JD-USA

Ciu Huhu 25-01-2012 - 10:35

Noi demontrantii, eu merg zilnic la demonstratiile impotriva dictatorului Basescu, sa cerem in scris Tribunalului International de la Haga sa-l judece pe dictatorul Basescu pentru marile hotii si genocidul comise la ordinele lui, sa fie condamnat la inchisoare apoi arestat de trupele NATO pentru ca in RO politia si jandarmeria sint supuse lui!

Ciu Huhu 25-01-2012 - 10:36

Si Justitia romana e supusa lui, dictatorului!

ParpanghelE: Splendida WILD LIFE si MESSAGE 25-01-2012 - 11:45

@ demo N trepanatul ciuciu:bine, bine in sfarsit faci si tu ceva util societatii, ca peacilea ….!Dar cand auzi vuietul cel mare,intra repede intr-o gaura de canal, ca acolo este locul sobolanilor !

Ciu Huhu 25-01-2012 - 12:57

Asta esti ce zici, cine zice ala este sobolanul din poveste!

ParpanghelE: Splendida WILD LIFE si MESSAGE 25-01-2012 - 13:39

Haimanaua dreaq, ai fost la …caserie sa incasezi banutzul pt. participare, si nu te primira adevaratii protestatari, Adica cum sa vada o lume intreaga si rozatoare la …UNIVERSITATE !

Ciu Huhu 25-01-2012 - 15:08

Tu primesti bani pentru murdaria ce o reversi pe forum, eu lupt pe gratis pentru libertatea poporului nostru roman!!!!!!!

Ciu Huhu 25-01-2012 - 17:46

Va rog,pe toti cei ce cititi acest mesaj sa-l puneti pe Facebook, PE TOT INTERNETUL! E SPRE BINELE POPORULUI ROMAN!!!

Ciu Huhu 25-01-2012 - 18:09

Ma refer la mesajul in care cer demonstrantiilor nostri impotriva dictatorului Basescu, sa facem cerere la Tribunalul Internatonal de la Haga sa-l judece pe Basescu!

Ciu Huhu 25-01-2012 - 18:04

Va rog,pe toti cei ce cititi acest mesaj sa-l puneti pe Facebook, PE TOT INTERNETUL! E SPRE BINELE POPORULUI ROMAN!!!!

pase scurte blog 26-01-2012 - 16:38

nu ma intereseaza subiectul. dar pentru tot prostu care urla ca-i dictatura in tara asta, il rog sa faca cunostinta cu victor petrini

violeta q 28-01-2012 - 09:06

D-le Pribeagul, (…..)&(………) nu e greseala de structura ,e greseala de fond.Si eu si altii am uitat sa punem in ghilimele simbolul……,Asa e cand te gra besti si nu citesti anumite articole .Nu-i nimic tot omul greseste.Important e sa invete din greseli pana nu-i prea tarziu.Unele ……. au nostalgii de commonwealth.O fi printul x prof de geografie dar de ce sa nu fie si ……Muicaaaaaaaaaaaaaaaaaa,lupta-i mare mai Ioane..Am inceput ………..in memoria ……….si o voi continua in numele…………..Nu pot s-o port numai asa……….poate fi dusa prin demonstratii,caderi ridicari de guvern,cantece populare,balade etc dar nu poate ………numai prin………Va jur pe D-zeu ca stiu ce spun.
ps:fiecare sa completeze dupa cum crede.Mult noroc si s-auzim de bine!

violeta q 28-01-2012 - 09:45

multumesc zv .mai incerc pana se incadreaza in norme

remi 28-01-2012 - 10:24

Fata draga,chiar acum pe ZV e un articol cu un iranian condamnat la moarte pt.ca a renuntat la islam !Asa ca lasa propaganda….Nu esti normala daca spui ca ai ales sa devii musulmana de bunavoie…

violeta q 28-01-2012 - 11:08

Pestele a prins momeala,dar se va descurca.De ce nu as fi normala?

violeta q 28-01-2012 - 11:03

D-le Pribeagul greseala x$y e de forma nu de structura.Asa e cand nu citesti ziarul de la v la z sau nu astepti pana citesti poezia de pe forum cum ca gheorghe nu-i ion ….sau nicolae…Si eu si altii am uitat sa punem simbolul in ghilimele.Nu-i nimic asa-i in viata …Unele tari au nostalgii de commonwealth.Printul x pe langa meseria de profesor ar putea sa aiba si alta de ce nu..Muicaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,intrecerea-i mare.,mai Ioane….

violeta q 28-01-2012 - 15:51

……dar nu-i nimic Ioane,ai fost mic pentru un razboi atat de mare…dar ai crescut……..si cresti in continuare…

luca d 28-01-2012 - 11:11

Cred că nu trebuie confundat islamul cu « fundamentalismul islamic ». Parcă înclin să cred că fundamentalismul islamic este o creaţie externă islsmului. Am ajuns la această concluzie citind cartea « Patru călătorii în inima civilizaţiilor » de Henri de La Bastide. În carete este un citat din Mahomed : « Cerneala savanţilor este mai de preţ decât sângele martirilor ». În altă ordine de idei, atât timp cât cel de lângă mine are o altă religie, dar nu mă obligă să cred ce crede el şi împreună putem construi o lume mai bună, amândoi vom fi, dacă nu fericiţi, cel puţin mulţumiţi. Cine a zis (citat aproximativ) : « nu sunt de acord cu ideile tale, dar lupt până la ultima picătură de sânge ca tu să te poţi exprima » ? Cei care îşi bat joc de noi pe asta mizează : pe ÎNVRĂJBIRE. « Dezbină şi stăpâneşte » a fost, este şi va fi folosit de toţi conducătorii rupţi de popor. Din păcate, cele mai mari crime împotriva umanităţii s-au făcut în numele Creatorului, indiferent dacă a fost numit Dumnezeu sau Allah. Nu cunosc perceptele Coranului, nu ştiu dacă scrie acolo de Jihad, dar cruciadele ce au fost ? Nu tot « războaie sfinte »? De ce austriecii, catolici, nu acordau aceleaşi drepturi românilor ortodocşi ? Câte biserici au distrus ungurii în teritoriul ocupat prin Diktatul de la Viena ? Câţi preoţi au torturat şi ucis? Câţi români? Şi ungurii sunt creştini, nu musulmani. Preşedintele Asociaţiei Românilor din Bulgaria spunea că « drepturile românilor din Balcani au dispărut odată cu turcul ». Vorbim de Constantin Brâncoveanu. Cine l-a « pârât » la Înalta Poartă? Un creştin, unchiul său, stolnicul Constantin Cantacuzino. Eroul naţional al bulgarilor, Vasil Levski (românul Ion Vasile Coconea, supranumele Levski provenind de la leu, lev în bulgară, pentru că s-a luptat ca un leu pentru libertatea bulgarilor) a fost dat pe mâna turcilor de un popă bulgar. Un episcop grec declarase că grecul care omoară trei vlahi va fi iertat de păcate. Cred că Eminescu a avut dreptate : « religia-i o frază.. ». Un ierarh sirian spunea că « Dumnezeu este lumina, iar religiile culorile. » Conducătorii popoarelor au folosit religia pentru a-şi atinge scopurile.

violeta q 28-01-2012 - 11:24

Divide et impera dupa cum ati (nu a-ti:D) mentionat este regula asupritorilor.Dar NOI ROMANII nu ne lasam pacaliti…d-le tomi
D-le Luca d va multumesc

violeta q 28-01-2012 - 15:35

…..si vom continua intrecerea fiecare cu posibilitatile lui….iIN MEMORIA MARILOR ROMANI…

violeta q 28-01-2012 - 18:42

…si in numele libertatii gandirii si a opiniilor precum si a libertatii credintelor religioase de care se bucura cetatenii din ROMANIA !

1 2

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS