Acasa Opinii O dronă cu mesaj

O dronă cu mesaj

scris de Marin Neacșu
537 Afisari

Am trăit să o văd și pe asta. Nu că aș fi avut încredere oarbă în autoritățile române, nu că nu aș ști cum ”gestionează” MApN situațiile de criză, nu că aș fi crezut cumva că în ultimii 34 de ani armata s-ar fi umplut de genii.

Nimic din toate astea nu m-ar fi făcut să înghit găluștile pe care autoritățile române politicienii, conducerea armatei când e vorba despre aspecte militare, le toarnă pe toate canalele și canalizările media celor dispuși să creadă doar în ”surse oficiale” autorizate.  Suntem mințiți în toate aspectele vieții noastre amărâte,  și când se întâmplă un ”accident” ciudat cu un mare om de afaceri, și când ni se bagă pe gât vaccinuri miraculoase apărute înainte de apariția unei boli închipuite sau nu, și când ni se impun taxe și impozite ”ordonate” de licurici, și când ne vindem resursele și când ” cumpărăm” armament de ”ultimă generație” bun doar să ne transforme cu adevărat în ultima generație, și când ne cad avioane și elicoptere și când ni se spune că vremea a fost de vină și când ni se aprind recoltele brusc și inexplicabil din mai multe locuri odată.

Aveam pretenția că totuși mincinoasele autorități au învățat ceva în 34 de ani și nu mint decât despre  date și informații asupra dețin controlul total și nimeni nu poate dovedi contrariul, sau nu are interes să îl demaște. Dar ce s-a întâmplat zilele astea cu drone doborâtă/căzută/împrăștiată la granița de Est depășește orice închipuire.

Iată filmul gogoașei:

  1. Pe data de 3 Septembrie, primarul comunei tulcene Ceatachioi, Tudor Cernega, așezare de pe malul brațului Chilia al Dunării, comun cu Ucraina, a declarat că știe de la martori pescari că într-unul dintre satele românești ale comunei ai fi căzut bucăți din drone.
  2. Pe 4 septembrie, autoritățile ucrainene au declarat că o dronă rusească ar fi căzut pe teritoriul României, după atacuri asupra portului Ismail.
  3. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării a declarat că ”radarele Armatei au arătat clar că în spațiul României nu a intrat niciun obiect străin.”
  4. Ministrul apărării domnul Tîlvar declară că „în niciun moment mijloacele de atac utilizate de Federaţia Rusă nu au generat ameninţări militare directe la adresa teritoriului naţional sau apelor teritoriale ale României”.
  5. Însuși președintele României, cel care are la dispoziție toate serviciile de informații interne și externe, (dacă nu cumva acestea raportează altcuiva și nu președintelui României) ne anunță :„Pot să vă spun că nu a existat nicio piesă, şi nicio dronă şi nicio altă parte a vreunui dispozitiv care a ajuns în România. Avem control total asupra spațiului nostru național. Am verificat absolut tot şi pot să liniştesc populaţia. Nu a existat nimic ce a ajuns în România. Am avut chiar astăzi( adică marți, 5 septembrie) atacuri care au fost verificate la 800 de metri de graniţa noastră. Deci foarte, foarte aproape. Suntem însă alerţi şi suntem în cadrul NATO foarte bine apăraţi. Pot să spun ce am mai spus, România beneficiază de garanţii de securitate extrem de puternice, cele mai puternice din istoria noastră”

Ucrainienii însă nu se lasă.

  1. Dmitro Kuleba ministrul de externe al Ucrainei continua însă să susțină că informația este adevărată, că au fotografii care dovedesc că aparatură rusească a căzut în România, subliniind : „Avem dovezi fotografice că ceva a căzut acolo. Suntem gata să le împărtășim, dar concluziile finale vor fi trase de autoritățile române, care apoi nu trebuie doar să tragă concluzii, ci și să spună ce vor face mai departe. Avem poze. Este inutil să negăm”.

Această declarație a fost data pe data de 04.09. Autoritățile române au continuat să nege.

  1. Abia după ce Ucraineenii au oferit fotografiile Antenei 3 probând minciuna autorităților române, s-au trezit și ”specialiștii” noștri să admită că au fost găsite niște elemente care pot aparține unei drone. Ministrul Tîlhar pardon, Tîlvar, ne declară pe data de 6, după ce Antena 3 a ajuns la locul indicat de ucraineeni și a văzut probele, că au fost găsite urme ce pot fi dintr-o „dronă rusească”. Apoi ne dă raportul cu privire la programul său, adică unde o să se ducă, cu cine o să se întâlnească, ce o să discute, ce o să mănânce, unde o să doarmă, ce hărtie igienică o să folosească, adică informații care nu interesează pe nimeni și nu au nicio legătură cu minciunile postate de 2 zile.
  2. Pe 06.09.2023 în sfărșit MApN admite că au fost găsite „mai multe fragmente care pot fi asimilate unor elemente de dronă” de către militari, care „de câteva zile  fac verificări foarte aproape de malul Dunării, pe o arie foarte  extinsă.Nu se poate face acum legătura cu atacurile din noaptea de duminică  spre luni sau cu alte atacuri mai vechi. Urmează ca echipa de  investigație să stabilească și vom face publice concluziile cât de  repede, pentru că o astfel de situație nu poate fi ținută sub tăcere”
  3. Tilvar dă niște explicații mirobolante, cum că „nu a existat un element care să ducă la această concluzie”. Dacă pentru MApN, declarațiile unor martori nu sunt elemente care să ducă la această concluzie, atunci ce mai e de comentat? Ne vorbește domnul ministru și despre posibilități și probabilități. A trecut la filosofie.

O să spuneți că nu ai ce îi face, e nepregătit, e și el un pion pus acolo la sacrificiu, dar nu e așa.  Tot ce a spus el și toate autoritățile de 3 zile nu sunt dovada incompetenței lor, nu a fost o necunoaștere a situației,  reprezintă de fapt o întreagă filosofie, concepție, proceduri standard  privind manipularea opiniei publice, gestionarea crizelor mediatice, inducerea în eroare a opiniei publice, o adevărată strategie a minciunii cu care sunt împroșcați românii de 34 de ani încoace. Aceasta este direcția stabilită, modalitatea de conducere a întregii societăți, modul în care este tratat românul de rând de către autorități și întreaga Media aservită.

Cunoscând ”procedurile” nu m-au mirat minciunile și încercarea de mușamalizare, așa cum nu m-au mirat nici mușamalizările din cazurile „Apuseni”, Kogălniceanu, Caracal-Dincă, ”Colectiv”, Azilele morții,  Crevedia. Ceea ce mă miră însă cu adevărat este prostia de a susține o minciună atunci când știi că ”altcineva” deține adevărul iar acel altcineva are tot interesul să se afle adevărul,  pentru că urmărește de fapt inflamarea situației, reacția populației, dar mai ales a oficialilor NATO, astfel încât totul  să ducă la intrarea măcar a unui stat NATO în război.

Îmi este greu să cred că autoritățile române, MApN, nu au analiști politici/militari care să înțeleagă intențiile, scopurile, interesele Ucrainei, care nu sunt chiar pe placul nostru, și care nu au știut că mai devreme sau mai târziu vor apărea probele. Iar dacă acești analiști există ei trebuiau să fi consiliat pe generalii armatei, ministru, premier, președinte, să nu nege evidența ci să confirme că a fost ceva, dar nu un atac la adresa României ci o dronă explodată/distrusă în apropierea graniței, în partea ucraineeană, ale cărei părți distruse au căzut pe teritoriul românesc. Nimeni nu s-ar fi alarmat, nimeni nu ar fi cerut INTRAREA ROMÂNIEI ÎN RĂZBOI, intrare pe care liderii de la Kiev o doresc cu toată ființa și totul ar fi fost tratat cu calm și chiar indiferență.Dar nu, autoritățile române au decis să aplice în continuare politica minciunii fără a ține cont de Ucraina care are propriile ei interese pe care le urmărește indiferent de consecințe. Asta nu pot eu să accept. Cât de idiot să fii să nu realizezi că în acest caz minciuna va ieși la iveală?

Probabil că acuma Iohannis, care a apucat să spună că nicio bucățică de tehnică rusească nu a trecut granița, va încerca să găsească un acar Păun, poate va găsi, dar adevărul e că aici nu e vorba de dezinformarea lui ci a românului de rând căci el a știut și a acceptat sau recomandat mersul pe burtă, ca în toate cazurile  în care ar fi ieșit șifonat.

 

Oricum,  va trece și asta, vom primi asigurări că suntem în siguranță, că ne aflăm sub scutul de la Deveselu  că ne apără articolul 5 și că nu trebuie să ne îngrijorăm, nu ne paște niciun pericol din partea rușilor. Da, dar ce facem cu pericolele din interior din interiorul țării și al alianței ? De astea cine ne păzește, că de mințit am văzut cine ne minte.

Se mai pune totuși o întrebare: De ce au mințit ”ai noștri”, că doar nu era mare scofală că a căzut o coadă de dronă la Plauru, mai ales că nu a fost nimeni lovit/rănit.  Dacă ați ști câtă aparatură de cercetare aparținând US Navy, Army și Air Force  se află  zilnic deasupra Mării Negre și României pe zona de Est, ce posibilități de spionaj, comandă și control au, v-ați îngrozi. DUKE77, DR 21, FORTE 11, DUKE 76, CG 04, FORTE10, sunt doar câteva indicative ale unor nave care ne ”supraveghează” atmosfera pentru ”apărarea flancului estic al NATO”. Cum ar da la bobor și lumea ”bună”  să se admită că toate aceste fortărețe și spioni supersofisticați nu au fost în stare să observe, semnaleze și distrugă o amărâtă de dronă și că această a căzut pe teritoriul unui stat care e plin de trupe NATO americane, franceze, portugheze, italiene, poloneze, engleze și cine știe ce alte nații ? Nu ar fi rușinică ? Ar fi. De asta cred eu că au mințit autoritățile române, pentru că au primit ”indicații” de la unchiul Sam să nege evidența, în speranța că îl vor convinge și pe Kuleba să o lase moale.  Numai că socoteala din București nu s-a pupat cu cea din Kiev iar acest lucru trebuie să dea de gândit strategilor și analiștilor români și ai NATO. Că Ucraina are alte interese și ține cu tot dinadinsul să implice o țară NATO în conflict direct cu Rusia, o spun cele două nave ”căzute” iarna trecută  lângă Kogălniceanu, ca și racheta căzută în Polonia, dar mai ales o spune chiar Kuleba acuma: ” CONCLUZIILE FINALE VOR FI TRASE DE AUTORITĂȚILE ROMÂNE, CARE APOI NU TREBUIE DOAR SĂ TRAGĂ CONCLUZII , CI ȘI SĂ SPUNĂ CE VOR FACE MAI DEPARTE” .  Deci domnul Kuleba dă ordin autorităților românești SĂ SPUNĂ CE VOR FACE mai departe și poate vrea să și stabilească el măsurile necesare, iar dacă nu fac ce spune domnul Kucima, e posibil să mai cadă câteva drone până când autoritățile române vor face ”ce trebuie! Mi se pare mie sau s-a bătut palma creerii unei armate comune româno- ucraineene? Mi se pare mie sau a fost deja promulgată o lege care permite punerea armatei române sub comanda unui comandant strain ?

Oare ”specialiștii” noștri au înțeles intențiile și mesajul  prietenului de la răsărit?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS