Acasa Opinii O judecata din afara

O judecata din afara

scris de Ziua Veche
0 afisari

Cine crede ca romanii din diaspora sau cei care lucreaza acum in strainatate nu sunt interesati de ce se petrece, politic, in Romania, se-nseala. M-am convins de asta in zilele din urma cand am fost gazduit de trei familii de prieteni in trei locuri diferite : la Torino, la Bordeaux si la Munchen. In doua din  aceste locuinte unde stateam  singur ca sa scriu, chipurile, proza, am deschis, intamplator, televizorul. Ei, peste ce credeti c-am dat de fiecare data cand am facut greseala s-apas telecomanda? Peste mutra indimenticabila a lui Vanghelie! Dovada ca televizoarele erau fixate pe cele doua posturi specializate in stiri si comentarii: Realitatea si Antena 3.

Da, romanasii nostri care, cu toata criza asta mondiala, trimit bani acasa ca sa uitam de aberatiile guvernantilor, sunt foarte atenti la evenimentele din tara. Si, avand si distanta necesara si experienta pe care le-o da viata intr-un spatiu occidental, ne pot judeca obiectiv. Parte din ei se vor intoarce, parte nu. Cei care si-au gasit deja un  rost aici si care nu mai au de gand sa revina, au fata de vanzolelile politice din Romania un usor dispret. Altora, vazand ce traim noi pe Dambovita, le e pur simplu mila.

Sa ne fereasca Dumnezeu de situatia cand intreg dispretul unora se va tranforma in compasiunea celorlalti.

0 comentariu

Stefan 09-08-2010 - 21:36

Aceste fiare pocite,tiganii,aduc numai rau si jale pe unde trec.Conceptia lor despre viata se rezuma la furt,bataie,minciuna si nu in ultimul rind crima.Aceste ciori nu vor primi niciodata civilizatia.Orice vom face si cit ne vom straduii,ei tot asa cum sunt vor muri.TREBUIE sa ne unim eforturile noi toti si romani si celalalte popoare,pentru ai pune la punct,altfel o sa fie tare rau de noi – vom ajunge cu totii – bataia crunta de joc a acestor tigani.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult