Acasa Opinii O poveste repetata in ultimii 20 de ani

O poveste repetata in ultimii 20 de ani

scris de Doru Dragomir
16 afisari

Dan Tapalaga condamna lasitatea premierului Ciolos. Am vazut repetata povestea asta de nenumarate ori in ultimii 20 de ani. Cineva promitator iese in fata sau este ridicat pe umerii altora, din linia a doua. Asteptarile sunt mari pentru ca si potentialul si capabilitatile par sa fie mari.

Dragoș Paul AligicăTotul pana la primul test cand persoana -sau personajul de acum- trebuie sa dea primul examen de leadership. Cand trebuie sa arate ca are curajul si forta sa stea in picioare cand conteaza si sa devina ceea ce ar trebui sa fie un om de stat sau om politic adevarat: Cineva care nu se inclina la prima adiere, nu se da dupa cum bate vatul, care nu se sperie si baga capul in nisip. Cineva care spune: aici sunt, reprezint un principiu, reprezint un segment social, reprezint un mod de a fi in viata publica si reprezint pe toti cei care impartasesc acesta pozitie. Sunt gata sa lupt.

Pot sa fac o lista intreaga de nume care au fost acolo, au avut sansa si au infirmat si dezamagit lamentabil. Baloane de sapun, victime ale PR-ului sau propriei autoamagiri, s-au spart, s-au dezumflat la prima confruntare cu Momentul Crucial. Au ramas sa bantuie tristi „politica” ca rentieri perpetuui ai sistemului sau ca mobilier mass media.

Grecii aveau un nume pentru asta: Kairos. Timpul propice. Momentul unic. Momentul cand intri si actionezi si iti dai masura. Sau nu. Si daca nu, atunci e putin probabil ca fereastra de oportunitate de a fi un lider adevarat se va mai deschide vreodata. Am vazut asta intamplandu-se cu o multime de aspiranti la leadershipul partii sanatoase a societatii romanesti. Azi am vazut-o intamplandu-se cu d-l Ciolos.

Sa speram ca zeii politicii ii vor mai da o sansa sa fie liderul de care partea sanatoasa a societatii romanesti are nevoie. La functionarasi politici cu sclipici si oportunisti fara coloana vertebrala avem deja supraoferta.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult