Acasa Opinii O ţară de papagali

O ţară de papagali

scris de Marin Neacșu
6 afisari

Urmăresc  emisiunile la tv şi uneori  mă  întreb cum pot fi unii oameni atât de naivi. Sau cum de ne pot crede pe noi atât de naivi. Analişti, politicieni, moderatori, toţi vin pe post, comentează evenimentele – şi slavă domnului, au ce comenta-cu o figură atât de mirată încât ai crede că trăiesc pe altă lume, undeva în Hiperboreea sau Nirvana, şi venind aici într-o vizită, dintr-o dată, văd nişte lucruri de care habar nu aveau şi nici nu au mai auzit să se fi întâmplat undeva cândva.

Marin NeacsuBunăoară, toată lumea la unison se miră cum a fost posibil ca beizadelele primarului PDL-ist din Deta să facă ce au făcut, să ameninţe, să lovească pe cineva , să intimideze , să facă trafic, ca şi când nu ar fi existat un caz Răducănoiu, sau un caz caz Covei, sau un caz Plăcintă, sau un caz Ţiriac. Îmi vine greu să cred că toţi aceşti politicieni au uitat cazurile expuse mai sus şi aud prima oară de beizadele favorizate de soartă şi cocoloşite de un sistem umplut de profitori şi miliardari de carton cu firme fantomă, învârtind banii proştilor care cască ochii la talk show- rile unor mirători – întrebători de profesie. Am urmărit emisiunea domnului Gâdea acum câteva zile şi am rămas cu un gust amar. Întrebările şi problematica erau atât de decolorate încât mi-a făcut impresia că de fapt nu voia să afle un adevăr sau să analizeze o situaţie, ci doar să bifeze o emisiune, să se facă că spune ceva pentru că ăsta era trendul.

Toţi invitaţii se mirau de arsenalul  de arme de foc şi albe  găsite în curtea casei, zid în zid cu casa unuia  din împricinaţi, şi se întrebau ale cui ar fi putut fi. Aşteptau toţi să vină un procuror sau judecător, să afirme că au găsit buletinul celui ce le-a aruncat, amprentele şi mostre de ADN pe fiecare armă în parte.  Numai atunci, ar fi îndrăznit unul din ei să emită ipoteza că armele găsite acolo ar avea vre-o legătură cu fii primarului. Şi  de fapt se făceau că nu înţeleg  esenţa, întrebându-se inocent dacă s-ar găsi urme se sânge de la victimele ultimului atac al beizadelelor.  Dacă nu se găseşte, pentru dânşii  era clar că  armele nu au nici o legătură cu cazul  Deta. Păi  cât de naivi  sunt sau cât de naivi ne cred de se învârt aşa pe lângă subiect, de parcă mintea le-a stat odată cu intrarea în emisie?

Doamna Ecaterina Andronescu bunăoară face buzele pungă şi se ţuţură cum este posibil ca domnul Băsescu să nu îşi dea seama ce fel de om este domnul Tismăneanu, cântăreţul preşedinţilor şi cum de nu a realizat că acesta este o lipitoare care suge şi el de unde poate, dar cel mai frecvent de la Cotroceni, indiferent cine locuieşte acolo. Doamnă fost Ministru, eu stau şi mă ţuţur ce fel de ministru aţi fost dacă nu vă daţi seama  ce fel de om este domnul Băsescu. Câţi ani de ministeriat v-ar trebui ca să realizaţi că pe domnul Băesescu îl doare în partea dorsală despre poziţia coloanei vertebrale a pupătorilor de fese prezidenţiale ? Cu cât este mai flexibilă, coloana, cu atât mai bine. Domnul Băsescu are nevoie de râme, viermi care să-i intre pe sub piele şi să-i umfle muşchii, nu de oameni de caracter. Şi să ştiţi că asta e boala prezidenţială. Indiferent cine ajunge preşedinte , fie el de partid, federaţii, sindicate, CAP, tot de lăudători se înconjoară.

Nimeni , dar nimeni nu pune punctul pe I, nimeni nu vrea să accepte că situaţia în care ne găsim se datorează întregii clase politice, că toate beizadelele indiferent de partidul din care fac parte, se comportă la fel, că toţi când ajung la putere fac semnul acela cu degetul la gură şi spun : ssssst, ciocu mic, noi suntem la putere acum ! Nimeni nu vrea să spună pe post că această situaţie se perpetuează în România de zeci de ani, că aceste fenomene nu au apărut peste noapte, nici copiatul la şcoală, nici umflarea notelor pentru cei ce au pile sau sunt atenţi cu doamna , nici muşamalizarea greşelilor copiilor de şefi, şefuţi , fotbalişti , Salami, Mondiali, judecătoare aburite sau mai ştiu eu cine.Nimeni nu ştie ce se petrece în această ţară, toţi vin în faţa camerelor  şi se miră de ceea ce află, se întreabă unii pe alţii, dar nimeni nu ştie răspunsul, iar la finele emisiunii, îţi dai seama că ai urmărit emisiunea degeaba , nu ai auzit nimic nou, nu ai rezolvat nimic.

 Asistăm cu neputinţă la un circ continuu, în care puterea se face că ne conduce, opoziţia se face că se opune, presa se face că spune lucrurilor pe nume, justiţia se face că judecă, şefii de sindicat se fac că protestează, de fapt  toţi  îşi urmăresc propriile interese, care practic se rezumă la prostirea celor ce cască ochii şi buzunarele pentru a le umple pe ale lor prin dări, biruri, cotizaţii, taxe, timbre, şi bine înţeles  rating.

Era pe vremea lui Ceaşcă un om care avea un papagal. Îl cumpărase din piaţă, la rugămintea copiilor. I s-a spus că este vorbitor şi copii nu mai puteau de drag, aşteptând să vadă minunea. Ajuns acasă cu papagalul, au aşteptat zile bune şi papagalul nimic. Se rugau de el, îi fluierau, îi cântau, degeaba. Se obişnuiseră cu ideea că au fost minţiţi. Într-un târziu, când papagalul s-a obişnuit cu noua locaţie l-au auzit vorbind .. ţipa. Cât îl ţinea gura: MOARTE DICTATORULUI! Omul  s-a speriat , acum nu ştia ce să mai facă, cum să îl facă să tacă. Au aflat vecinii, au aflat şi colegii de serviciu, omul era distrus. A auzit şi secretarul de partid pe secţie şi s-a gândit să îi facă o vizită acasă. Că omul făcuse o cerere pentru un apartament cu 3 camere.

Ce să facă săracul om, era distrus. Venea secretarul de partid, auzea papagalul şi era terminat. A încercat să dea papagalul la cineva pentru perioada vizitei, dar nu a vrut nimeni, nici prieten, nici rude să se încarce cu aşa bombă în casă. Ce să facă cu papagalul, unde să îl pună? Până la urmă îi vine ideea şi îl bagă în frigider gândind că de acolo sigur nu se va auzi.

Vine ziua vizitei, vine secretarul de partid, curios şi el să vadă papagalul minune, dar fără a-i spune omului că de aia venea, omul îl primeşte, pun de o ţuică, o gustare, se uita secretarul prin casă, nimic. Mai lungeşte un pic vizita, şi până la urmă cineva deschide frigiderul neatent şi iese papagalul afară. Vine direct în sufragerie unde  era domnul secretar. După ce se încălzeşte puţin, deschide ciocul şi începe să ţipe, spre disperarea  gazdei: Trăiască scumpul nostru conducător, tovarăşul Nicolae Ceauşescu.

Gazdă şi oaspete rămân cu gura căscată. Vizita se termină. Gazda încă copleşită nu ştie ce să mai zică şi îşi felicită papagalul întrebându-l : Bine măi,. Dar cum ţi-a venit să spui asta după ce tot timpul l-ai înjurat?

-Simplu ! Stai şi tu la răcoare un pic şi să vedem după aia ce strigi.

Doamna Olguţa Vasilescu se întreabă şi dânsa, de ce domnul Antonie Solomon , proaspăt convertit la UNPR vrea să îl facă cetăţean de Onoare al Craiovei pe domnul Băsescu. Greu răspunsul.

34 comentarii

Ciu Huhu 31-07-2011 - 14:51

Victima A. Solomon isi iubeste calaul, d-aia vrea sa-l faca cetatean de onoare al Craiovei!
Vrea sa fie sigur ca calaul nu-l baga iarasi la racoare!

Ciu Huhu 31-07-2011 - 14:56

Cind guvernul Tariceanu a condus tara nu s-au intimplat lucruri din astea din Deta cu beizadele liberale!
Numai beizadelele pedeliste si comuniste din celelalte partide fac asa ceva!

YAAKOV 31-07-2011 - 15:18

Tariceanu n-a luat masurile pe care ar fi trebuit sa le ia, de asta nu l-a votat oamenii. Judeci prea simplu lucrurile. Alegatorii au si ei anumite pretentii, legate de economic, de invatamant, de diverse. Tariceanu doar a incercat sa-i cumpere cu salarii si pensii marite, dar n-a tinut vrajeala. S-a facut de ras cu Adomnitei la ME, a enervat lumea si cu ala de era ministru la Sanatate, care era calare pe televiziuni si vorbea pe nas. A papat si banii de la buget cu cheluieli airea in tramvai, pe la toate paparudele de profesoare universitare. Nici acum nu s-au despachetat acele aparate cumparate doar pentru ca se dadusera bani si trebuia sa fie cheltuiti pana la data de…., ca „sa nu se piarda”. De parca asa nu s-au pierdut, adica nu s-au „ars”.

urbos 31-07-2011 - 15:23

Prostimea a vrut un ghiolban ca Basescu in locul nui domn ca Tariceanu. Asta e realiatea.
In rest mesteci nitel cacat, caci nu se compara guvernarea Tariceanu cu restul. Tariceanu a facut doar doua prostii, taxa de inmatriculare si distrugerea referendumului.
N-a papat nici un ban ba sugator de ciorapi stricati, i-a dat la oameni, spre deosebire de restul guvernelor.

YAAKOV 31-07-2011 - 15:50

A dat banii, dar ca sa le mearga lor afacerile, ca tot ce s-a cumparat la universitati a fost la pret de cel putin 1,5 ori mai mare decat pretul de magazin. Noi am vazut ca acesti bani s-au risipit, din moment ce s-au dat ca sa cheltuie, nu ca sa faca ceva serios cu ei. A fost un bou cand l-a pus pe tinichigiul Adomnitei sa conduca ME, de parca in tara asta n-ar fi existat si oameni cu experienta in invatamant. Si la noi la Inspectoratul Judetean a pus-o sefa pe o „ciocanitoare” care tocmai isi luase definitivatul in invatamant. Tipa nici acum nu stie cu ce se mananca educatia copiilor. Nu stie nici prea multa meserie si nu stie sa lucreze cu copiii.

Eu nu spun ca Basescu nu este diabolic si ca nu ne este infinit mai rau cu el si cu PDL-ul, dar Tariceanu ne-a dezamagit si de asta nu l-am votat. Aveam pretentii mai mari de la el. Eu nu o sa votez nici de data asta, pentru ca mi-e scarba si de Ponta si de Antonescu. Nu de persoanele lor, desi chiar nu-mi plac, ci de faptul ca nu vin cu nimic concret, ca schimbare fata de ce a fost in guvernarile anterioare. Nu au cum sa carmeasca economia in alta directie, pntru ca nici nu au „carnet de conducere”. Sunt varza in materie de economie si sunt tot niste pioni ai unor puteri straine.

Mai omule, cu PNL voteaza in general oamenii mai cu minte in cap, mai cu pregatire, deci cine e la carma PNL trebuie sa fie foarte destept si sa stie cum sa-i ia pe astia, ca sunt pretentiosi. Nu merge cum a facut Basescu cu soferii, cu portarii si cu toti analfabetii.

urbos 31-07-2011 - 16:07

Deocamdata nu se mai pune problema ce pui in loc. Asa mai gandesc doar retardatii, precum rolandu, atunci cand uita ca-s limbistii de-ai lui Basescu. Problema acum este sa dispara Basescu si ai lui, abia dupa asta se poate discuta si despre care mai merita votat, care nu, in ce directie s-o iei etc.
E ca si cum ar veni Ciomu sa te opereze si tu stai ca prostu sa te taie in timp ce te intrebi pe cine ai putea pune in loc. Sau ca si cum ti-ar spune cineva sa nu mananci ciorba din fata pentru ca e otravita si tu i-ai spune c-o mananci pentru ca ala nu-ti promite alta in loc.

Ciu Huhu 31-07-2011 - 16:13

Esti 100% pedelist, faci la fel ca toti pedelistii, diversiune, mani-pu-la-re portocalie care acum spune sa votati tot PDL!

YAAKOV 31-07-2011 - 16:20

@urbos
Prefer sa pice totul si sa iasa lumea in strada, sa rada din temelie clasa politica de dupa ’89.
Este ca si cum m-ai pune sa aleg intre rahat de caine, balega de cal sau de capra. Nu-mi place asa ceva. Asta este modul meu de gandire.

@Huhu
Baiatule, tu atata poti si nu ma supar pe tine. De la un singur neuron functional nu se poate cere mai mult.

urbos 31-07-2011 - 19:37

Ma caricatura, te pui io sa alegi? Eu iti spun doar ca trebuie daramati astia de la putere, dupa aia faci ce vrei.

YAAKOV 31-07-2011 - 19:45

Iti dau voi sa-i si impusti. Sa-i faci muci pe toti !

YAAKOV 31-07-2011 - 15:58

Sa va reglati porcaria de sever, ca nu merge cum trebuie. De ce mai afisarati din nou comentariul pe care nu vru serverul sa-l afiseze de la inceput ?

Umblati putin la programul care cenzureaza si scoateti din lista cuvantul p.o.p.u.l.a.t.i.e., ca de la el se blocheaza mesajele. Calculatorul e prost (n-are minte) si cand vede cuvantul asta se gandeste la stromeleaga si da in balbaiala. O fi „fetita”, nu „baietel”.

Ciu Huhu 31-07-2011 - 16:17

Sa te tii de cuvint, pe 1 August sa dispari de pe Net, faci propaganda pedelista portocalie-basista!

Ciu Huhu 31-07-2011 - 16:19

Yakove tie m-am adresat!

YAAKOV 31-07-2011 - 17:02

Nu de frica ta n-o sa mai pierd timpul pe forum. Sunt obligat sa ma apuc de lucruri serioase. Forumul este ca un drog, da dependenta. Aci ne scuipam si ne injuram in voie. Si nu-ti face probleme, ca ce am zis eu n-o sa-i influenteze cu nimic pe romani. Tot asa de ingramaditi vor fi. Le-am asigurat „front de lucru” si un salariu celor de la servicii, din tara si din strainatate (la evrei, dar-ar diareea-n ei). Mi-au facut si dosar, dar ma doare undeva de ei. Sa ma pupe.

neacsum 31-07-2011 - 17:55

Apropo , domnule Yaakov
Din cate am inteles sunteti craiovean . Daca v-ar face placere o discutie astept un mesaj pe adresa de mail trecuta pe echipa ziua veche .
O zi buna !

Ciu Huhu 31-07-2011 - 18:13

HMMM, MA CONFUNZI CU EVREII SI SECURISTI, fiecare dintre ei isi va lua pedeapsa, NEGRESIT, in reincarnari viitoare in care nu pot crede pentru ca nu-i ajuta mintea!

Florinel 31-07-2011 - 18:44

Domnule Yakov, ma bucur sa va re-intilnesc aici.
Nu stiu daca ma mai tinet-ti minte de la uzina eram mic atuncea cind neam vazut. M-a tintea-ti pe genunghi sunt baiatull lui ne-a Gigi de la vopsitori.
Mia-ti dat o ciocolata cand ati fost cu tata in ’94 la la curte la colegul vostru.
Stiu ca nu v-a placea berea. Num-ai stiu daca i-l cema Grig.
Noi copi i-i ziceam mosu Grigorosu.
M-a bucurat sa v-a citesc aici.
S-a v-a dea Dumnezeu sanatate!

YAAKOV 31-07-2011 - 18:55

Cred ca ma confundati cu altcineva. Sa va dea Dumnezeu sanatate si dumneavoastra !

Florinel 31-07-2011 - 19:07

I-mi cer scuze ca vam comfundat cu cineva cunoscut pe care il stiam inca din copilarie care cum vam spus.
A-m crezut ca sunte-ti nea Iacob de v-am zicea tata Iacobita si va ramas porecla dupa aia Bita ca asa va ziceam noi copi cand v-a antalneam pe drum de l-a uzina sau la Grigorosu.
Scuze dinou si pentru ca scriu mai greu romaneshte ca deja am aproape o luna juma decand am plecat la munca in strainataea si aici m-ai uti limba romana prntre strainii din Belgea.

Ciu Huhu 31-07-2011 - 19:20

Tui esti Florinel ala basistu’ inrait de pe forum, de acum2 ani, n-asa!?!

spartacus 31-07-2011 - 19:44

Woooooooooooooow, Dar ce performanta. Nici Raducioiu nu ar fi reusit sa uite asa de mult si asa de repede limba romana. In numai o luna ai reusit sa uiti de tot romaneste. Ai plecat dupa ce ai picat bacul, sau inainte ?Vino repede in tara, Basescu are nevoie de oameni ca tine.

YAAKOV 31-07-2011 - 17:06

Tu chiar esti prost. Nu sunt de partea acestori tradatori de tara, cum zici tu. Ma enerveaza ca nici ceilalti nu sunt mai buni. Toata clasa politica de dupa ’89 este manevrata din spate de aceleasi forte, din Occident. Au distrus Romania.

Ciu Huhu 31-07-2011 - 18:01

Yakove tu sti ca strategia de acum a celor mai mari lichele din Istoria Romaniei pedelistii lui Basescu, cu el sef, este sa ne pacaleasca ca toate partidele-s la fel de hoate si a escroace ca PDL!
Adevarul este ca PDL e cel mai ticalos si de nimic partid din Istoria Romaniei! Deci NU tot politicienii, NU toate partidele-s la fel!

jan dinu 31-07-2011 - 19:18

Imbicsit la cap cum esti …
Stai aici tot trancanesti …
Invententind false povesti ….
JD-USA

YAAKOV 31-07-2011 - 19:30

Tu vorbesti singur ? Du-te la doctor, ca nu e de bine.

Vokay 31-07-2011 - 23:03

Tu vorbeşti doar cu aprobare, javră ordinară.

YAAKOV 31-07-2011 - 14:57

Asa a zis Solomon, ca vrea sa-l faca pe Basescu cetatean ce Onoare al Craiovei ? Dar ce a facut Basescu pentru craioveni ca sa merite sa-l cinsteasca in halul asta ?

Saracul Solomon a trecut prin „reeducarea de la Pitesti”, deci nu-l judecati prea aspru.
Chiar daca o fi furat si el ceva, ca toti cei care au acces la borcanul cu miere mai baga putin mana, ca primar a facut treaba buna. Cred ca il alege lumea din nou, daca va candida la functia de primar.

YAAKOV 31-07-2011 - 15:00

„Papagalii” astia chiar daca sunt prosti, sunt de doua ori hoti, niste jeguri parsive pana la Dumnezeu.

YAAKOV 31-07-2011 - 17:39

Domnule Neacsu, vad ca sunteti barosan: http://www.ziare.com/colaboratori/marin-neacsu

N-am fost curios pana acum sa va caut pe net si sa va „citesc”. Credeam ca sunteti un profesoras de pe la un liceu. Din poza de la Ziua Veche pareti a fi un om speriat. Dar daca ati fost si prin misiuni in strainatate, mi-am schimbat parerea.

neacsum 31-07-2011 - 17:52

Domnule Yaakov,
Speriat nesperiat, profesoras sau militar, conteaza prea putin haina. Eu credeam ca dumnevaostra comentati cele spuse de mine , nu persoana su haina. Chiar daca din mesajul dumneavoastra reiese ca v-ati imbunatatit oarecum impresia despre propria-mi persoana , faptul ca pana acuma ati analizat datele mele biografice si nu corectitudinea celor afirmate, imi lasa un gust amar. Hai sa facem abstractie de profesie si haina sau cum arata unul sau altul si sa vedem ce spune ce face si cum gandeste fiecare.
Ca o curiozitate , nu mai public pe Ziare.com pentru ca imi cenzurau si modificau materialele. Aici cel putin nu imi respinge nimeni articolul din motive ” estetice ” si nici nu imi schimba titlurile de articol.

YAAKOV 31-07-2011 - 18:26

Mesajul il citisem oricum, dar am vrut sa vad si cine este cel care il scrie, asa, ca de final.
Cu articolul ce sa zic. Romanii sunt batuti in cap de felul lor si daca era ceva de ei nu se ajungea aici, cu industria desfiintata si cu toate facute zob. Macar dumneavoastra v-ati luat casa la tara, si cu caine pe deasupra, si va puteti simti bine acolo si daca se prabuseste tot. Aveti si pensie buna, banuiesc.
Iar eu am hobby-ul meu si ma pot izola de lumea asta tampita (e ca un anestezic, sau drog).
Sanatate si numai bine !

neacsum 31-07-2011 - 18:32

Sa auzim de bine .

jan dinu 01-08-2011 - 03:06

Cu unele necompletari uitate in C.V shi aducindu-mi aminte de inceputul
noii cariere aici in ZV militati enorm cu critici extrem de dure la aderesa Comndantului Suprem ,de pe pozitia de membru al „Sindicatului Militarilor ”
organizatie paralela cu’n numar minor de sustinatori dar foarte galagioshi
,agresivi de-o vulgaritate de neegalat …erati prezent acolo la palat cu
>> Ieshi afara javra ordinara << …aruncind :sapca de pe cap" shi chiar acum
dispuneti de suficiente rezerve metaforice adnotate parca de pe linia de centura cum le scoateti din gura : stau shi ma tzutur la viermi ,limbrici ..
care mai decare calici la "fesul presidential "…aruncati toti la canal !
Trist shi imoral d-le sindicalist …
Jan Dinu -USA

neacsum 01-08-2011 - 09:32

Jan Dinu
Eu nu am folosit cuvantul limbrici. Cuvantul tutur nu este un termen murdar, este un regionalism. Fesele prezidentiale exista, termenul este civilizat, murdari sunt cei care le lustruiesc. Faptul ca noi vedem si criticam acest obicei nu e de condamnat, dimpotriva. Eu personal nu am fost niciodata vuilgar. Daca veti gasi undeva termeni vulgari in articolele mele va rog sa mi le aduceti la cunostiinta.
Daca nu mai aveti altceva ce sa imi reprosati inseamna ca sunteti de cord cu continutul articolului si ma bucur. Nu ma obosesc sa va caut prin coemntarii, termenii folositi. Este un aspect care nu ma priveste. Ma multumesc sa constat ca sunteti de acord cu faptele prezentate si continutul articolului.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult