Acasa Opinii O tara paranormala

O tara paranormala

scris de Ziua Veche
5 afisari

Pe vremea studentiei mele clujene, prin 1975-’76, cand incă mecanismul agresiv şi mutilant al Tezelor din iulie ’71 nu ajunsese la capacitatea sa maxima, functiona sub – pare-mi-se – egida Casei de cultura a studentilor un cerc despre civilizatiile Terrei; de fapt, sub o denumire banala, care sa nu bata la ochi, se ascundea un cerc despre posibilele civilizatii… extraterestre, mai precis si la obiect – despre O.Z.N.-uri. Cum am avut (si mai am inca…) damblaua asta, m-am inscris imediat la cercul respectiv. Vorbeam vrute şi nevrute, discutam despre cartile „de specialitate” (ale lui Ion Hobana, Florin Gheorghita, Erich von Daniken, Frank Edwards etc.), despre fotografiile facute in imprejurimile orasului, despre pataniile profesorului Alexandru Sift în padurea Baciu, faceam si noi deplasari in ciudata padure cu pricina sa vedem farfurii zburătoare. (Eu, marturisesc, n-am vazut nici una, insa prietenul meu George Tara din Birgău se jura c-a vazut).

Mi-am adus aminte de toate acestea deunazi, cand la nu mai stiu ce post de televiziune a aparut un sobor de, ma rog, „paranormale”, ghicitoare şi vrajitoare tuciurii, ca pe parcursul mai multor zile sa faca si sa desfaca spre binele parlamentarilor nostri, sa-i fereasca de influente malefice s.a.m.d. Ma amuzam copios, cand, spre marea mea surpriza, una din aceste exorciste sadea – Ciresica? – a spus ca s-au adunat la Cluj pentru ca în Padurea Baciu, din apropierea orasului, exista niste forte… un camp magnetic… Hopa! Stia Ciresica ce stia! Habar n-am ce s-o afla acolo, dar am auzit multi oameni de a caror seriozitate nu ma-ndoiesc sustinand ca-n locurile respective se petrec fenomene stranii.

Acuma, ce vreau eu sa zic? N-ar fi mai bine ca unele sedinte largite ale Parlamentului sa se desfasoare chiar in Padurea Baciu? Politicienii nostri de frunte ar fi aparaţi astfel de nefaste bombardamente energetice, de diabolice flacari violete, de idei legislative aberante. Poate s-ar gasi si solutii neasteptate la criza, cine stie? Si nu este oare foarte interesant ca, de pilda, o influenta tot mai mare in PSD a avut-o in ultimii ani taman „grupul de la Cluj”, care activeaza la nici 5 km de respectiva padure?

0 comentariu

sorge 07-08-2010 - 04:29

Nu cred ca va fi o rebeliune in presa ,la toamna ,cel mult un stranut in batista .

Viorica Ianc 07-08-2010 - 04:30

Buna dimineata !
Si totusi mi se pare clar ca…buna ziua !

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult