Acasa Opinii Oare ce apără Occidentul în România?

Oare ce apără Occidentul în România?

scris de Doru Dragomir
845 Afisari

Nici până astăzi nu a fost explicată convingător intervenţia brutală şi disporporţionată a unor înalţi funcţionari şi demnitari occidentali în România, în lunile iulie şi august, anul curent, exclusiv în favoarea domnului Băsescu Traian, preşedintele suspendat şi revenit al acestui stat european.

Hari Bucur MarcuAsta, deşi ocazii de oferire a explicaţiilor au existat. Domnul comisar şef Barroso de la Comisia Europeană chiar s-a lăudat cu ceea ce a comis şi a afirmat cu tărie că este mândru de faptele sale, fără însă a le justifica, în orice fel. Frau Merkel von Deutchland a evitat, la rândul domniei sale, să spună cum este cu susţinerea necondiţionată a domnului Băsescu, pe timpul cât era suspendat, dar s-a arătat încântată de rezultat.

Desigur, „explicaţiile” oficiale au fost că se apără astfel „statul de drept” şi „instituţiile” acestuia, dar aceste explicaţii nu stau în picioare, din două motive. În primul rând, pentru că au fost propuse chiar de domnul Băsescu personal, evident părtinitor şi direct interesat să îşi păstreze tronul presidenţial. În al doilea rând, pentru că lexicul folosit, care include şi sintagmele „război civil” şi „lovitură de stat”, este cu totul necorespunzător situaţiei de fapt din România, unde se petrece o banală luptă pentru puterea politică.

Singurii care nu au fost solicitaţi să îşi explice poziţia au fost americanii domnului Obama de la Washinton D.C. Asta, pentru că poziţia lor este clară şi neschimbată de cinci ani încoace, adică de la ultima suspendare a domnului Băsescu. Atunci, politica lor faţă de România a fost devoalată în câteva telegrame confidenţiale schimbate între amabasador şi Centrală, din care rezulta cu sinceritate că domnul Băsescu Traian este atât exponentul intereselor americane particulare în România, cât şi agentul de influenţă al Guvernului american în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării. Ce s-a schimbat de atunci, au fost doar numele unora dintre companiile cărora domnul Băsescu le netezeşte calea spre afaceri româneşti, în general de tip exploatare. Aşa cum a declarat recent domnia sa, „au apărut Exxon şi Chevron-ul”.

Nevoia de explicaţii privind politica europeană de susţinere a domnului Băsescu este accentuată şi de faptul că, pe vremea când americanii schimbau între ei telegrame cu acest subiect, rezulta că preşedintele român susţinea interesele lor nu împreună cu, ci împotriva celor europene. Câtă vreme voi fi eu preşedintele Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, România nu va cumpăra avioane de luptă europene, era citat domnul Băsescu că le-ar fi promis, în secret, americanilor. Iar, pe faţă, l-a făcut „samsar de avioane” pe ambasadorul suedez la Bucureşti, care îndărzinse să îşi promoveze avionul de luptă naţional în Aviaţa Militară Română. De unde şi nedumerirea multora: ce i-o fi determinat pe europeni să îl ţină strâns în braţe pe acest declarat americanoid?

În absenţa unor răspunsuri oficiale, putem observa, de exemplu, că este impropiu de vorbit despre toţi europenii, deşi cancelarul german Merkel şi guvernul său lasă mereu impresia că ei sunt toată Europa, cel puţin atunci când vine vorba despre „salvarea monedei unice”. Cum putem observa că nici toată America nu este băsistă, ci doar domnul ambasador american, care a făcut şi alte pasiuni conexe domnului preşedinte român, cum sunt domnul Morar de la Parchetul Anticorupţie şi doamna Macovei, cea de nicăieri şi de peste tot.

Asta, la nivel personal. Pentru că, la nivel instituţional, lucrurile sunt ceva mai nuanţate. Cam toţi politicienii români, indiferent de vopseaua partinică, se declară şi, probabil, chiar sunt devotaţi intereselor occidentale în România. Deci, nu ar trebui să fie o problemă îngrijorătoare schimbarea celor de la cârma treburilor statului, pentru că nici un stat occidental nu ar avea nimic de pierdut din această schimbare. Dacă ar fi însă să ne uităm la cine are cel mai mult de câştigat de pe urma „victoriei la masa verde” a domnului Băsescu împotriva multor milioane de cetăţeni români, vom constata că avem de vorbit mai degrabă despre crima organizată, despre corupţie, contrabandă şi evaziune fiscală decât despre interese legitime străine în România.

Nu ne aventurăm să spunem că oponenţii Băsescului ar fi nişte luptători neînfricaţi împotriva corupţiei generalizare şi instituţionalizate, ori nişte tăietori în carnea vie a contrabandei cu te-miri-ce produse prohibite. Doar că ei sunt mai puţin cunoscuţi ca fiind naşi sau fini de interlopi, ori subiecţi de dosare penale puse la rece de cei „promovaţi” şi menţinuţi în funcţii cheie la Procuratură, special pentru aceasta. Şi, fiind ei aşa modeşti, este posibil să nu inspire încredere mafiei petrolului, aurului, uraniului, cimentului, fierului, armamentului, prostituţiei, alimentelor, ţigărilor, alcoolului şi altor asemenea domenii ce prosperă neîngrădite în România, în dauna banului public şi a bunăstării generale.

Nu putem însă ajunge la miezul problemei, fără să includem în analiză şi factorul timp. Momentul de ducere a luptei pentru putere, aşa, la marginea legii, cum îi stă bine oricărei bătălii politice, are semnificaţii multiple. Culmea este că aceste semnificaţii sunt mai puţin interesante pentru români decât pentru străini. Românii ar fi putut aştepta câteva luni în plus, până la alegerile generale, în condiţiile în care actuala guvernare nu a îndrăznit să experimenteze grăbirea acestora, în locul referendumului bramburit de demitere a preşedintelui. Alţii însă nu îşi pot perimte să aştepte. România trebuie să demonstreze acum că este ori neguvernabilă, ori guvernabilă exclusiv cu mâna forte a procuraturii şi „serviciilor de informaţii”, numite eufemistic „instituţiile statului de drept”, alături de Curtea Constituţională a României, şi al căror exponent de frunte este domnul Băsescu Traian.

Singurul eveniment extern ce justifică o asemenea grabă este revenirea domnului Vladimir Vladimirovich Putin la conducerea de drept a Federaţiei Ruse şi are o legătură aproape ombilicală cu situaţia strategică a Republicii Moldova. Domnul Putin are suficientă putere de persuasiune atât la Washington D.C. cât şi la Berlin, ori chiar la Bruxelles, ca să-i poată determina pe înalţii funcţionari şi demnitari de acolo să facă România  cât mai puţin atractivă pentru românii moldoveni. Astfel, rolul strategic pe care Occidentul i l-a atribuit domnului Băsescu, de apărător al „frontierei de Est” a NATO şi Uniunii Europene, cum a raporat, de curând, că a înţeles domnia sa, este în relaţie directă cu Republica Moldova, vecinul nostru de la Est, în afara Ucrainei, cea care are un statut special atât cu NATO cât şi cu Europa, statut ce exclude România.

Deci, pe lângă faptul că domnul Băsescu Traian se opune vârtos şi deschis unirii celor două administraţii ale aceluiaşi popor, statul al cărui preşedinte este trebuie să fie dominat de lupte interne pentru putere, să aibă o justiţie coruptă şi aservită politic, să fie obedient în faţa puternicilor lumii şi rezervat în a formula idealuri naţionale de orice fel şi, mai presus de orice, să fie guvernabil doar după placul şi interesul Occidentului, care, se pare , are cel puţin o ureche foarte benevolentă la interesele ruseşti în zonă.

33 comentarii

MI-5 12-09-2012 - 07:50

Occidentul apără minciuna, corupţia, trădarea toate în folosul lor şi foarte posibil traficul ilegal cu armament.

Mache 12-09-2012 - 13:56

Salveaza-te! Fugi cat mai e timp in Bielorusia pana ce burghezia imperialista vanduta clicii UE nu inchide frontierele tarii 🙂 🙂 🙂

nae girimea 12-09-2012 - 08:01

Occidentul combate lupta de eliberare a Romaniei din statutul de colonie

Huhu Ciu 12-09-2012 - 14:13

CORECT!

Radjasiha 12-09-2012 - 09:01

Dumneavoastra ce ,sau mai bine zis pe cine apărţi domnule Hari.
Sunteţi in postura de avocat al diavolului.
Legile sunt şi pentru dulăi,nu numai pentru căţei,iar şeful statului nu poate fi schimbat dupa cum vor nulităţile aflate întamplător in vârful piramidei.
Puteţi să-mi demonstraţi că Ponta nu a plagiat şi că Crin nu-i decat un căcărău.
Înafară de suspendare,U.S.L ce program de guvernare are?

chiaburul 12-09-2012 - 12:14

Subscriu.

Huhu Ciu 12-09-2012 - 14:16

Si tu si chiaburul fara minte sinteti slugi inapoiate, primitive ale lui Basescu!

ein deutscher 12-09-2012 - 09:08

Si Basescu ce mare valoare e, bai strumfete, daca zici ca astia-s nulitati? Sau e un biet catel pe care dulaii astia s-au repezit sa-l sfasie? Daca n-ai fi tampit, as zice ca esti comic de-a dreptul!

BULA 12-09-2012 - 09:42

1. Germania suporta in continuare statutul de tara invinsa, cu trupe americane pe teritoriul sau si cu puterea economica si politica in mainile invingatorilor sau slugilor lor. Nemtii sunt cu munca, iar profitul e carat in America.
In aceste conditii, conducerea Germaniei apara interesele americanilor (Angela Merkel fiind racolata de CIA inca de pe vremea RDG-ului).

2. Americano-germanii au interese majore in Romania, ca viitor loc de trai (patrie) pentru evrei. Cel putin asa era planul initial, de stramutare a evreilor in Europa de Est.

3. Exista interese mari legate de bogatiile Romaniei (resurse, dar si teritoriu cu conditii pedo-climatice bune).

4. Inca nu s-a furat totul din Romania si americano-germanii nu vor sa scape din maini prada.

5. Important este si scutul antiracheta (in special pentru occidentali), intrucat rachetele termonucleare ale rusilor vor exploda deasupra Romaniei si vesticii vor fi feriti. Dar si mai important e ca sub masca scutului s-ar putea instala si rachete ofensive, cu care sa fie loviti rusii mai din apropiere.

6. Dar motivul principal ar fi acela ca atunci cand s-a format PDSR-ul, precursorul PSD-ului, foarte multi nomenclaturisti (directori de intreprinderi, securei, etc) au dat navala in acel partid, pentru a fi mai aproape de borcanul cu miere (contracte banoase cu statul). La varful PSD sunt oameni cuplati strans cu americanii, ca si Basescu, care executa ordinele primite (s-a vazut, ca PSD continua politica lui Basescu-FMI, de instrainare a bogatiilor tarii, de strangerea curelei – coplata, etc). Dar la baza PSD sunt nomenclaturistii, patura mijlocie a societatii, care au interese proprii ce intra in coliziune cu cele ale colonistilor occidentali. De aici a rezultat reactia energica a americano-germanilor, de la teama ca aceasta patura mijlocie sa nu antreneze prostimea contra regimului colonial impus din afara tarii.

Romeo2110 12-09-2012 - 09:57

Bula tu ai dreptate, dar nu vezi cadrul general: citeste Protocoalele inteleptilor Sionului.

Acolo se descrie procesul de globalizare a lumii, sunt prezentati stapanii din umbra si intreaga agenda. Cand ai timp mai mult si esti mai linistit, cauta o talcuire ortodoxa a Apocalipsei. Aculo se vorbeste despre statul mondial totalitar, religia mondiala unica, dictatorul si preotul satanei care va fi incoronat la Ierusalim, despe cum va arata atunci INTREAGA omenire.

Cele doua carti ajung in principiu la aceeasi concluzie.

PS: De ce crezi ca Japonia, Corea de Sud, Taiwan, Filipine ar fi esential diferite de Germania ?

BULA 12-09-2012 - 10:01

„PS: De ce crezi ca Japonia, Corea de Sud, Taiwan, Filipine ar fi esential diferite de Germania ?”

Se subaintelege ca toate tarile invinse de americani au acelasi statut ca Germania, dar nu era sa incep discutia de la Adam si Eva.
In Europa doar Franta mai are ceva independenta, dar si acolo s-a imputit treaba.

Romeo2110 12-09-2012 - 10:49

Imi pare rau ca te contrazic, dar Franta a fost invinsa prima data la 1789; api la 1848.
Anglia la 1646 (Oliver Comwell). Rusia in febr 1917.
Romania la 1848/1853.

Romeo2110 12-09-2012 - 11:05

Cuvoisul Paisie Aghioritul de la Sf Munte Athos, prin descoperire de la Dumnezeu a spus ca UE este condusa de evrei. Presedinti, prim-ministri, politicieni, magnati de toate felurile le sunt subordonati pri masonerie.
UE nu urmareste interesele europenilor ci interesele sionistilor.

Le-a spus tuturor sa evite sa intre in UE.

Mache 13-09-2012 - 18:00

Inca nu e totul pierdut… Salveaza-te! Ukraina sau Bieloruisa te vor primi cu bratele deschise. Numai grabeste-te pana nu inchid ovreii frontierele UE 😉

Huhu Ciu 12-09-2012 - 14:31

Fostul presedinte al Frantei, Sarkozy e evreu, actualul presedinte al Frantei, Holland, e evreu, revolutiile sint facute mai ales de evrei, mai ales cea din Rusia, in 1917, pentru a inlatura monarhiile si a acapara si puterea politica, cea economica o aveau deja evreii!

In multe tari din Europa au fost prim ministrii evrei, ca MRU in Romania, multi altii in alte tari, inclusiv Anglia!

Ereticul 12-09-2012 - 11:22

Principala diferenta dintre tarile Europei si cele ale Asiei consta in faptul ca in Europa ovreii pot sa se „asimileze” localnicilor, pe baza unei relative asemanari fizice, in timp ce in Asia ies in evidenta de la mare distanta. In plus, in Europa ovreii nostri pot pretinde drepturi in baza unei existente efemere si migratoare, in timp ce in Asia „radacinile” lor istorice sunt zero.
Trecand de cadrul general, numai Japonia are statut de tara invinsa si ocupata (ca Germania), in timp ce in Taiwan si in Coreea de Sud trupele americane s-au opus comunistilor chinezi. Trebuie sa recunoastem ca fara sprijinul militar american in insula Formosa (Taiwan) trupele lui Chiang Kai-shek ar fi fost spulberate fara drept de apel, asa cum s-ar fi intamplat si cu refugiatii din Busan (guvernul si resturile armatei sudiste), ultima localitate / zona ramasa necucerita de trupele comunistilor din nordul Coreei. In Filipine americanii trec drept eliberatori de sub jugul imperialist japonez.
O alta diferenta – Japonia si Coreea de sud sunt state ultratehnologizate, cu o populatie extrem de harnica (asemanatoare tarilor din nordul Europei) in timp ce Taiwanul si Filipinele sunt considerate „republici bananiere asiatice”, fiind cunoscut faptul ca populatia locala nu se prea omoara cu munca (asemanatoare Greciei sau sudului Italiei).

BULA 13-09-2012 - 06:59

Evreii vor sa se bage in India, tara cu un miliard de locuitori. Au gasit un sat de fomisti pe care i-au platit ca sa declare ca isi amintesc din batrani (legende, etc) ca s-ar trage din evrei. Le trebuie un cap de pod in India, ca sa ajunga la butoane. Nu cred ca vor reusi.

Lupu Ardelean 13-09-2012 - 21:25

Evreii nu au ce cauta in India, planul tiganiilor, sprijiniti de unguri e sa -i bage pe romani acolo. Pt sprijinul maghiar acordat , Transilvania merge la Ungaria, Bucovina de Sud se uneste cu cea de Nord in Ucraina, ce ramane din Romania isi schimba numele in Rrromania, e exclusa din UE, tiganii se aranjeaza binishor fara Europa si fara FMI, nu-s pretentiosi ca romanii , se descurca singuri.

Lupu Ardelean 13-09-2012 - 21:04

„Americano-germanii au interese majore in Romania, ca viitor loc de trai (patrie) pentru evrei. Cel putin asa era planul initial, de stramutare a evreilor in Europa de Est.”

Cum a ajuns planul secret la tine, care esti numai un dascal de rahat?

US 13-09-2012 - 21:22

Dar recunoaste scarba ji daneasca, tare ti-ar mai placea.
Parazitu dreacu.

Lupu Ardelean 13-09-2012 - 21:32

Kkt cu perje, daca vreau sa ma mut in Romania nu am nevoie de nici un plan, vin la un domn advocat roman , si pt 2000$ e totul aranjat, si pt acest pret ii regulez si nevasta si fiica…

camelia 12-09-2012 - 13:43

Hari asta iar da cu bita in balta. Asta, ca si cei ca el au impresia ca occidentul poate fi prostit cu minciunile si potlogariile pe care le face pdl-ul si usl-ul. Da, a fost o incercare de lovitura de stat, pregatita de niste idioti care a esuat NUMAI atunci cind a intervenit IN FORTA, occidentul. NIMENI nu poate pacali occidentul, iar cei de-afara vad PERFECT ceea ce s-a si ceea ce se petrece la noi in tara. Noi, astia din tara am ajuns niste spalatipe creiere de catre wc-urile media : antenele, realitatea, rtv, digi24, b1, etc. Singura televiziune capabila sa fie echidistanta si apropiata de popor este NUMAI otv-ul. De-acolo isi trag seva TOTI editorialistii lui Peste Prajit din Romania. Toate mizeriile care ni se servest la tembeliziunile aservite ciocoilor Romaniei au un singur dar : sa ascunda JAFUL NATIONAL, vinzarea pe sub mina a Oltchimului, a Transelectricai, a Taromului, si ce se mai gaseste prin amarita noastra tara. Huooooooo, ardi-v-ar focu de mizerabili, in frunte cu Voiculescu-al vostru. Huoooo, nenorocitilor.

ValVerde 12-09-2012 - 15:42

Hari si adincimea superficialiatii…

„Nu putem însă ajunge la miezul problemei, fără să includem în analiză şi factorul timp. Momentul de ducere a luptei pentru putere, aşa, la marginea legii, cum îi stă bine oricărei bătălii politice, are semnificaţii multiple. Culmea este că aceste semnificaţii sunt mai puţin interesante pentru români decât pentru străini. Românii ar fi putut aştepta câteva luni în plus, până la alegerile generale, în condiţiile în care actuala guvernare nu a îndrăznit să experimenteze grăbirea acestora, în locul referendumului bramburit de demitere a preşedintelui. Alţii însă nu îşi pot perimte să aştepte. România trebuie să demonstreze acum că este ori neguvernabilă, ori guvernabilă exclusiv cu mâna forte a procuraturii şi „serviciilor de informaţii”, numite eufemistic „instituţiile statului de drept”, alături de Curtea Constituţională a României, şi al căror exponent de frunte este domnul Băsescu Traian.”

Ai luat-o rau pe aratura:

1. Spui ca momentul ales era imprtant in jocul malefic al occidentului.
2. Desi romanii puteau astepta pina la alegerile generale, occidentul nu putea.
3. „Conspiratorii” au grabit lucrurile pentru a dovedi Romania neguvernabila democratic, de unde necesiatatea pumnului de fier a lui Basescu
4. Graba a adus referendumul bramburit.
5. Dar referendumul a fost o actiune rapida a USL, (Ponta si Antonescu)

Concluzia:
USL, cu pionii scosi in fata Ponta si Antonescu, face jocurile strainatatii prin grabirea referendului esuat, care dovedeste Romania neguvernabila si impune rolul „serviciilor” patronate de Basescu.

Ponta si Antonescu sint mina in mina cu Basescu ca sa vinda tara strainatatii.

Acum m-am prins !!!

PS Voi aveati prea mult timp acolo la popota si ati ramas cu obiceiuri ciudate.
Tu si Neacsu…demascatorii conspiratiilor strainatatii.
Arma secreta: intuitia exerciatata in timpul apelului de seara aprofundata de dezbaterile ulterioare de la circiuma din colt…

jan dinu 13-09-2012 - 08:22

–- Gradina Maicii Domnului –- (la licitatie )

In Noul Ierusalim
Totul poate fi sublim
Credintza o sa’nvie
In scumpa Romanie !

Munti de aur la vedere …
Nu mai e nicio durere …
Saracie n-o sa fie
Doar joc shi bucurie …!

Fara munca istovitoare …
Doar sa stai cu burta’n soare
Shi apoi toti dau navala ….
La mincat pe de pomana !….
JD-USA

BULA 13-09-2012 - 10:04

Matale te referi la bisnitarii si camatarii ovrei ? Romanii au muncit de le-a sarit basca, ca sa faca tot ce fura acum occidentalii (hidrocentrale, otelul din fabrici si din sina de cale ferata, platina din catalizatorii de la combinatele chimice, etc)

US 13-09-2012 - 15:03

Tu esti sugator. Ti se pare doar ca nu esti milog, pentru ca primesti resturi de ciozvarte dupa ce inghiti sperma puturoasa. Mananca porcule. Rominasii nostri au furat si moleculele de cupru din izolatii, si au stiut sa extraga fierul din betonul armat. Ce poola mea grohai spermatoidule, noi trebuie sa punem pe altii sa fure?,poate sa le dam lectii, da aici ai dreptate. Behai ca am lucrat de ne-am rupt. Tu esti dus rau de tot, nu gaseai loc liber pe dupa copacii unde lenevea cite un „spargator de norme” de-al tau….Hehehe!!
Tu esti un vierme chinuit, un ratat bolnav psihic ca toti basistii, crezi ca incerc sa conving cacati ca tine de ceva? Voi trebuie sa fiti doar starpiti, ca si leprele ceausiste.
Dar, cum spuneam, dincolo de orice polemici sterile, sa-ti moara copiii. Sa te vad sapun de rufe ji dane..hehehe..

BULA 13-09-2012 - 16:11

Se vede de la o posta ca esti un ovrei scarbos.

jan dinu 13-09-2012 - 17:19

” Ciorsvirte „…. e dovada ca nu este
evreu ….este un colocvial zonal
Vilcea &nord Oltenia . Eventual
la Tismana spre – schitul calugarilor -….
JD-USA

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 13-09-2012 - 17:43

F E L I C I T A R I redactiei Z. V. ! ! ! Reusiti cu o maiestrie in arta manipulari sa puneti in evidenta GUNOIUL de cea mai Imunda factura RASISTA, XENOFOBA si ANTISEMITA ! Cu o precizare din sfera patologica a SCHIZOFRENIEI ! FELICITARI zv !

US 13-09-2012 - 19:52

Da, e vreun ji dan degenerat care scrie in locul meu(ma rog, pretul celebritatii). Eu nu am vorbit despre scarbele ji dovesti aiurea-n tramvai.
Nu folosesc cuvinte ca „rominasiii”, „spermatoid”. In plus, ji danul copiaza parti din textele mele, unele adresate chinuitului „mache”, in cazul asta. Sa-i moara copiii.

nimeni 13-09-2012 - 14:00

un singur lucru. datoriile . care cresc din zi in zi .

vor fi platite prin pierderea completa a tot ce ne-a mai ramas.

punct.

Pribeagul 13-09-2012 - 21:20

Nu cred in cele expuse, mai trebuie cercetat si formulata o alta teorie.

Ar fi o situatie crudo-tragiaco-comica daca la indemnul dlui Putin UE si SUA s-au mobilizat si au pus la cale toata aceasta desfasurare de forte.

Logic, UE si SUA ar trebui sa fie interesate ca Romania sa fie un stat puternic, fara probleme.

Ba, mai mult, ar trebui sa fie interesate ca problema unitatii romanilor sa fie rezolvata, fapt care ar elimina multe din dificultatile actuale. Deci ele ar trebui sa actioneze in acest sens asupra dlui Putin.

nelu 14-09-2012 - 14:28

Cine e acest Ciofu de isi da cu parerea.Omule dute la munca!!!!!!!!!!!!!!!Majoritatea comentariilor sunt impertinente.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS