Acasa Opinii Apel la unitatea si demnitatea romanilor

Apel la unitatea si demnitatea romanilor

scris de Ziua Veche
3 afisari

La sfarsitul saptamanii trecute, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane facea un apel catre toti credinciosii ortodocsi romani din afara granitelor tarii sa revina in comuniune directa cu Biserica Mama. Bineinteles, apelul a fost preluat de foarte putine publicatii, lipsind cu desavarsire din cotidianele si televiziunile „centrale”. Care au ajuns sa se ocupe mai mult de curve, pidosnici si atacarea credintei in Dumnezeu. Pentru ca subiectele astea se vand cel ma bine.

 
Reprezentantii clerului ortodox de la Bucuresti vorbesc despre implinirea unei misiuni inca neterminate: Unirea clericilor si mirenilor de catre Biserica Ortodoxa Romana, „Biserica neamului Romanesc”. „Acum, la 20 de ani de la caderea regimului comunist in Europa Rasariteana, cand Romania este membra a Uniunii Europene si a NATO si in conditiile in care Biserica Ortodoxa Romana dezvolta o activitate fara precedent in afara granitelor tarii prin reorganizarea si infiintarea de numeroase eparhii in intreaga lume, apreciem ca nu mai sunt motive intemeiate de a respinge chemarea Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane la unitate si comuniune ortodoxa romaneasca”, afirma Sfantul Sinod.

Masura de a face un asemenea „apel de suflet”  este perfect justificata, avand in vedere faptul ca romanii din nordul Serbiei isi pierd identitatea, pentru ca nu li se accepta slujbe in limba romana, iar bisericile ortodoxe romane sunt demolate, in timp ce drapelul Romaniei este incendiat. La fel se intampla si in sud-vestul Ucrainei. Iar, in Republica Moldova, situatia este la fel de grava, pentru ca majoritatea romanilor, in loc sa se afle sub pastorirea Mitropoliei Basarabiei, care tine de Biserica Mama, raman rupti si instrainati de aceasta. „Ceea ce a fost scuzabil in trecut a devenit nejustificabil si chiar regretabil in prezent, adica instrainarea romanilor unii de altii, pana la dezbinarea lor bisericeasca”, sustine Sfantul Sinod.

A venit timpul ca, din nou, romanii sa fie uniti. Iar, daca oamenii politici sunt neputinciosi,  reinvierea si reconcilierea ortodoxa vor intari demnitatea romanilor.

0 comentariu

Barbu Stefanescu 06-08-2010 - 15:27

Incercam sa pastram un ton decent, dar ne abtinem greu sa nu vomam dupa ce citim.

mirel 06-08-2010 - 18:01

deschide domnu televizoru pe irealitatea sau antena 3 si o sa vezi ca-ti revii, iti trece greata cat ai zice „vantu”. Atata doar sa nu fie de la cap, ca daca-i asa nu mai trece. succes in viata iti doresc domne!

Parpanghel 07-08-2010 - 18:09

La lada de gunoi!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult