Acasa Opinii Oprea sau Dobriţoiu?

Oprea sau Dobriţoiu?

scris de Marin Neacșu
3.098 Afisari

În mod normal, o astfel de întrebare nu ar trebui să se pună. Când spun în mod normal mă refer la o ţară normală cu politicieni normali, cu o politică normală şi cu o minte normală la conducerea unei alianţe sau guvern.

Marin NeacsuÎntrebarea se referă bineînţeles la cine va fi următorul ministru al Apărării, în caz că USL va câştiga alegerile şi, mai ales, ca fi desemnat să aleagă premierul. Deja unii membri mai mult sau mai puţin marcanţi ai USL au început să discute şi să nominalizeze viitorii miniştri. Eu nu mai cred în aceste baliverne. Ţin minte că încă din ianuarie 2012, de când în Piaţa Universităţii se tremura şi se rupeau picioare sub urletele câte unui jandarm drogat cu ochii ieşiţi din orbite ca Maradona la Mondialul din SUA, USL, respectiv Ponta, susţinea că are pregătite două guverne, cu oameni capabili, meseriaşi, care sunt peste orice dubiu, iar planul de guvernare aşteaptă de 4 ani să scoată România din haos. După câştigarea alegerilor, nici nu a apucat domnul Ponta să îşi nominalizeze meseriaşii, că au şi început să cadă ca popicele. După 6 luni de guvernare, guvernul Ponta are aproape 3 sferturi din cabinet remaniat prin renunţare la nominalizare, retragere, demisie, demitere, incompatibilitate sau plagiat. Poate aşa a înţeles el să arate lumii că chiar avea pregătite două guverne.

Acum, la sfârşit de mandat, nu am văzut nici programul de guvernare anunţat de Ponta, nici măsurile extraordinare care s-au luat. E adevărat, s-au luat unele măsuri reparatorii în ceea ce priveşte abuzurile săvârşite de fostele guvernări, ale lui Boc, pentru că MRU nu a reuşit decât să îşi împrospăteze frigiderul şi toaleta cu unguente şi a plecat. Ceea ce a făcut însă Ponta, şi s-a văzut, a fost să îl reabiliteze şi el, la rândul său, ca şi Băse, pe cel mai avansat ospătar al armatei române, pe naşul fiului său, maiorul Oprea. Pentru mine, acest rezervist militar are gradul cu care a ieşit în rezervă pentru că acele grade sunt luate, fie şi cu kilogramele de salam şi carne cărate în sacoşe şefilor, pe perioada cât a fost militar, nu sclavul unor politicieni sau şefi de haită, precum Cozma. Când un om nu este în măsură să spună cum şi-a câştigat gradele, eu nu i le pot recunoaşte.

De cam o lună, re-re- re- evaluatul paharnic, trecut de la traficul de brânză la traficul de terenuri ale armatei, a început să ridice capul să privească din nou către freza din frunte şi să dea din coate, ca şi Udrea care până acum a uitat şi că există. Mai întâi au apărut zvonurile, susţinute de unii, infirmate de alţii, dar cum nu iese fum fără foc, iată că însuşi Oprea a ieşit în media precizând că în cadrul viitorului guvern despre care presa deja scrie, UNPR urmăreşte Ministerul Apărării. Pentru unii nu e o noutate, pentru alţii este o imposibilitate, pentru finu’ Ponta însă este negociabil. PNL bineînţeles îşi doreşte acest minister, pentru că există o diagramă a repartiţiei ministerelor care trebuie respectată. Cine va câştiga? Păi hai să vedem care sunt şansele. Să dăm răspunsuri la nişte întrebări.

  • Pentru cine vrea UNPR un minister? Bineînţeles că pentru Oprea.
  • Ce ştie să facă Oprea? Afaceri cu terenurile armatei, să dea grade colegilor şi să îţi bată joc de subordonaţi, promovând numai incapacităţi avide de putere şi avere. Altceva nu ştie. Şi atunci cum să dorească alt minister?
  • De ce vrea Oprea acest minister şi nu ar accepta altul ? Pentru că nu ştie să facă altceva, pentru că este singurul minister în care crede el că se poate impune datorită gradului, pentru că a mai fost şi a văzut că merge pentru că sunt destui generali moluscă prin structuri, pentru că vrea să termine ce a început sub mandatele Boc şi MRU, adică armata, pentru că e singurul domeniu în care nimeni nu îndrăzneşte să îi spună că este paralel pentru că ar încălca nişte regulamente pe care are el grijă cum să le facă pentru a închide gura unora şi deschide apetitul altora, pentru că are de reparat nişte „nedreptăţi” făcute de Dobriţoiu unor prieteni din camarilă.
  • Are şanse să îşi atingă scopul? Da. Pentru că va deţine un număr de parlamentari cu care să şantajeze, care pot ieşi şi trece în cealaltă partidă şi întoarce majoritatea parlamentară. Culmea însă este că aici este o situaţie de toată jena. Practic USL, sau, mai bine-zis, Ponta a dat ocazia acestui partid de trădători să îşi facă din nou jocul de şantajist, asemenea UDMR, în viitoarea sesiune parlamentară. Dacă PSD nu semna actul ruşinos cu UNPR, acest partid găunos nu ar mai fi avut şanse, la fel ca şi PDL să prindă cine ştie ce locuri în parlament. Practic USL, Ponta au salvat UNPR de la pieire- culmea- dând într-un act sinucigaş propriile locuri şi colegii lui Oprea, ca să poată ajunge în parlament şi să poată îl şantaja. Est râsul curcilor, practic PNL acceptând pactul lui Ponta şi-a dat singur ministerul Apărării lui Oprea.

PNL doreşte şi el ministerul Apărării pentru că aşa a fost stabilit de când au semnat actul de constituire cu PSD pentru că ministrul Dobriţoiu a început să facă ceva şi vrea să continue (că de terminat nu are cum) pentru că în ultimă instanţă are nişte datorii faţă de militari faţă de care până acum doar PNL-ul a dovedit că are intenţii corecte. Cât de tare doreşte PNL acest minister? Este în stare Antonescu să se impună şi să bată cu pumnul în masă ? Părerea mea este că nu. Înţelegerea este să se împartă în mod egal ministerele importante, la paritate, internele cu apărarea, finanţele cu justiţia, externele cu dezvoltarea, educaţia cu sănătatea, etc. Ce va face Ponta pentru a împăca şi capra şi varza? Va da apărarea lui Oprea iar PNL îi va da în loc un alt minister tare din cele considerate de importanţă deosebită sau poate chiar un minister în plus, că nu degeaba intenţionează să mai înfiinţeze câteva. Va risca Antonescu o ruptură de Ponta de dragul lui Dobriţoiu sau de dragul Apărării? Eu cred că nu.

Deci, părerea mea, fără a pretinde că deţin adevărul absolut, sau că sunt oracolul din Delfi, dacă USL sau Ponta va forma viitorul guvern, iar Oprea va avea suficiente voturi prin UNPR-ul său şi va dori Ministerul Apărării, îl va obţine pentru că Antonescu nu are nici dorinţa atât de puternică şi nici nu vrea să spargă Alianţa de dragul unui minister. Legătura dintre Antonescu şi Dobriţoiu nu este la fel de puternică pe cât este cea dintre Ponta şi Oprea şi nu mă refer neapărat la cea dintre fin şi naş. Mai mult, recent, foarte recent, Ponta dă peste nas declaraţiilor lui Dobriţoiu care vorbea de repararea unei nedreptăţi şi revenirea pensiilor rezerviştilor la nivelul celor din 2010, vorbind în „mesaje speciale” : “Cu atât mai mult şi pentru cei 10%-12% avem obligaţia şi în bugetul pe 2013 avem intenţia clară de a-i aduce şi pe ei la nivelul la care ceilalţi colegi în mod meritat au ajuns” Dar cine a vorbit de nivele ? Rezerviştii şi Dobriţoiu vorbeau despre un drept câştigat care trebuie redat unor oameni, iar Ponta vorbeşte de “egalizare” şi nivele. Aşa înţelege Ponta problema rezerviştilor. În plus, nu mai spune nimic despre documentele pe care le-a cerut miniştrilor cu datele privind necesarul de fonduri şi sursele pentru revenirea la nivelul pensiilor din 2010 pentru cei cărora le-au scăzut. După plecarea FMI, strâns în corzi de adevărurilor scoase la vedere că nu FMI se împotriveşte acestei probleme, a aruncat pisica în curtea miniştrilor Dobriţoiu şi Duşa cerându-le socotelile. Dobriţoiu avea toate datele dar asta nu îl interesa şi nici nu îl interesează. Dovada este ultima declaraţie, ultimul mesaj “special” care nu pomeneşte nimic despre acele calcule şi nici de ordonanţa de urgenţă atât de aşteptată: “Un mesaj special vreau să-l transmit către acei militari, e vorba de un număr de aproximativ 7.000, din Ministerul Apărării şi încă câteva mii din Ministerul de Interne care au avut de pierdut la momentul recalculării pensiilor. În bugetul pe 2013 şi în mod eşalonat trebuie să îndreptăm şi acest lucru”.

Deci în 2013 şi eşalonat se vor aduce pensiile celor cărora le-au scăzut, la nivelul celor cărora le-au crescut. Este cunoscut faptul că Oprea a luat între 500 şi 1000 de lei din pensiile unora care aveau între 2500-4000 pensie şi a dat câte 50-200 de lei celor care aveau pensie între 1200-1500. Prin mesajul său, Ponta promite că va aduce pensiile celor cărora le-au scăzut pensiile la 2000, la nivelul celor cărora le-a crescut de la 1200 la 1250. Bună socoteală şi cel mai bun pentru a face acest lucru este domnul Oprea. De asta spun eu că întrebarea din titlu e legitimă iar răspunsul este cel pe care am îndrăznit să îl expun chiar dacă nu îl doresc.

Dar toate aceste socoteli sunt valabile DACĂ ŞI NUMAI DACĂ Ponta va fi desemnat prim ministru.

45 comentarii

cititor 04-12-2012 - 16:44

Sincer?! Eu il prefer pe Oprea ca ministru la armata. De ce? Are mai mult sange in instalatii si cred ca ii va multumi si pe pensionarii cu drepturile ciuntite.

geek-a-contra 04-12-2012 - 18:21

wow, are „instalatii”? si nevasta-sa ce zice? multumita?

ValVerde 04-12-2012 - 21:47

„Sincer?!”

====

Nu…
Minte-ne.

cici 06-12-2012 - 16:12

Ce zici CITITORULE, vrei ca toata tara sa se umple de colonei si generali?
In cazul de fata vad ca te-ai dat cu Cristoiu si Turcescu,ca ei sunt oamenii lui Oprea, ei au fost ridicati in grad la apelul de seara. Eu nu inteleg cat poate Oprea asta sa fie atat de nesimtit sa pretinda acesat post ,si Ponta asa de tampit sa il dea.Poate mai vrea de la Ponta inca vreo doua stele sa-l aduca la rang de bolta cereasca.Vorba aia izmanarul tot izmanar ramane.

cititor 07-12-2012 - 14:22

CICI, cand guvernele sunt pline de cumatri, nasi si fini, pai cum sa nu ajunga nasul Oprea mare ministru la armata, ca doar finul Ponta e prime minister. In alta ordine de idei, in cele 7 luni de guvernare, Dobritoiu a stat numai in studiourile de televiziune si s-a batut cu caramida in piept, ca va face si va drege. Acum o sa ajunga senator si-l va durea la basca, timp de 4 ani. Este ca sunt baieti destepti!?

DXN 04-12-2012 - 19:42

Maresalul Antonescu a luat gradele (de la ltcol la maresal in 27 de ani, participand la doua razboiaie mondiale si guvernand o Romanie ani buni ) greu de tot pentru ca era prost si nu avea merite.
Fixativ, care face parte din militarii de duzina, la fel ca multi de pe aici si din RO, e destept si are merite le-a luat pe merit, adica prin infarctiuni si linsincur.
La fel ca si puscariabilul Dobritoiu. Pardon „bretonel”

DXN 04-12-2012 - 20:21

Uite-asa mai scapam de idioti si de hoti ca prea-s multi! Toate scursurile ati ajuns vedete, voi, toţi derbedeii ati devenit campioni ai dreptăţii.
Sintem toti sufocaţi de proasta voastra creştere, de hlizeala voastra, de incultura, de exprimarea proastă, de minciuna şi de vomatul vostru.
Prostia are bani, iar nepriceperea are putere.
Aerul se umple de duhoarea voastra pe tot acest pamant pe care-l vrem curat, va hraniti cu ură şi băşcălie.
Neterminatii dracului!

dinu 04-12-2012 - 20:51

@DXN-De unde mama dracului ai scos expresia asta …puscariabilul Dobritoiu???? Mai fratioare …Cand te-ai uitat ultima oara in oglinda?? Tu ce tunsoare ai, sau cat de ondulata ti-e limba??? Nu te-ai saturat de atat rahat mancat pe aceasta rubrica? ADIO…..BA !!!!!

digital 04-12-2012 - 21:06

e un nebun,nene,doar un nebun!

DXN 04-12-2012 - 21:08

Mucea!
Opreste-te!

dinu 04-12-2012 - 21:20

@DXN–mai ,mai, mai…ce limbaj academic …de ferentari sau gheboia!!!!

-32% 04-12-2012 - 21:50

PONTA A PROMIS CEVA NESTIIND DESPRE CE ESTE VORBA. A SPUS CEVA DE O MAJORARE A PENSIILOR DIMINUATE, IAR OPREA I-A SOPTIT EFECTIV LA URECHE CA E VORBA DESPRE LEGEA 263. ACEASTA LEGE SE REFERA DE FAPT LA INDEXAREA PENSIILOR CU MAXIM 5% SI CARE E VALABILA PENTRU TOATA LUMEA, NU ARE NICIO LEGATURA CU PENSIILE DIMINUATE.

E incurcata treaba! Ponta greseste radical daca il numeste pe Oprea. Daca va fi Oprea ministru, izmenarul care a desfiintat pensiile militare va avea cel putin 26 500 rezervisti protestatari cu pensiile diminuate protestand in fata vilei, iar USL va iesi cu imaginea sifonata urat de tot. Daca il numeste pe Dobritoiu, iar e incurcata treaba, dar poate fi descalcita. Dobritoiu e baiat bun, insa are ceva ce ascunde. Ponta a jucat la dublu si el a stabilit in iunie ca pensiile diminuate sa nu fie reintregite, iar Dobritoiu a fost partas.

Explic ultima parte:

PASUL I: USL CAND SE AFLA IN OPOZITIE A AVUT INTENTII BUNE CU MILITARII

USL a initiat in opozitie fiind, proiectul Legii nr. 112/2012 care a fost adoptat de Senat la data de 23.04.2012 in forma PL-x nr. 102/2012. Proiectul spunea foarte clar ca militarii cu pensii diminuate vor avea pensiile reintregite si se vor returna si banii retinuti.

PASUL II: USL CAND A PRELUAT PUTEREA SI-A SCHIMBAT INTENTIILE FATA DE MILITARI

La data de 14.06.2012, proiectul de lege PL-x nr. 102/2012 adoptat deja de Senat cu numai 2 luni in urma (in 23.04.2012), la initiativa USL, a intrat in dezbatere la Camera Deputatilor unde aceeasi USL fiind de data aceasta la putere, si-anulat propriul proiect de lege adoptat se Senat cand se afla in opozitie.

Legile se voteaza in bloc, conform indicatiilor liderilor politici. Cu alte cuvinte, chiar liderii USL sunt cei care au spus „NU” in Camera Deputatilor, reintregirii pensiilor militarilor. Se cunoaste ca un premier, este in realitate, si liderul de drept al unei majoritati parlamentare chiar daca nu isi desfasoara activitatea curenta in Parlament. Prin urmare, in Camera Deputatilor, tonul pentru „NU – reintregirii pensiilor militarilor” a fost dat de Guvernul actual al Romaniei, in frunte cu premierul Ponta si cu acordul unor ministri USL printre care si C. Dobritoiu. Ponta nu se poate ascunde in spatele Camerei Deputatilor si nici Dobritoiu, de la guvern a plecat indicatia ca Legea 112/2012 sa fie astfel facuta incat sa nu fie reintregite pensiile.

Proiectul privind reintregirea pensiilor diminuate adoptat la Senat de USL aflat in opozitie, a fost practic anulat de aceeasi USL care s-a ARD-izat subit dupa ce a preluat puterea politica, rezultatul final fiind L. 112/2012 promulgata de presedinte la data de 04.07.2012 exact in forma adoptata de Camera Deputatilor cu majoritate USL.

IN ORICE SITUATIE, DACA PROBLEMA NU SE REZOLVA IMEDIAT DUPA VALIDAREA GUVERNULUI, GUVERNUL USL VA SFARSI SI VA INCEPE ANUL CU PROTESTE DE AMPLOARE. CEI 26 500 CU PENSII DIMINUATE ABIA MAI SUNT TINUTI IN FRAU DE SCMD SA NU PROTESTEZE CHIAR ACUM IN DECEMBRIE. SUNT ORGANIZATII CARE VOR SA DEMISIONEZE IN BLOC DIN SCMD SI SA PROTESTEZE PE CONT PROPRIU.

DOBRITOIU ARE O SANSA URIASA SA REPARE TOT DINTR-O MISCARE: LEGE A PENSIILOR MILITARE TRECUTA PRIN PARLAMENTUL USL IN SESIUNE EXTRAORDINARA. DOAR IN CAZUL ACESTA SE REZOLVA PROBLEMA PENSIILOR DIMINUATE SI SE ADEVERESTE TOT SCENARIUL EXPUS DE PONTA. TREBUIE SA SPUNA IN CLAR CE SI CUM. ALTFEL ESTE DOAR O CACEALMA ELECTORALA!

neacsum 05-12-2012 - 00:13

Baiatule, faci parte din membrii fondatori ai SCMD? Numai aia vorbesc asa. Ia spune matale daca esti atat de tare la subiectul SCMD cati sindicalisti platitori mai are Dogaru la ora asta ? Dupa ce raspunzi compara cu cifra aia despre care vorbesti si veyi cat la suta din ea reprezinta. Pe cine sperii tu Dorele ? Hai las-o jos, ca măcăne, nu mai vinde castraveţi la gradinar. Sindicatul nu a avut niciodata mai mult de 23 000 de sindicalisti şi cei mai mulţi ieşiţi in stradă în vremurile de glorie, au fost cam 5000. Acuma, în toată ţara mai sunt 8000 de sindicalişti cu cotizaţiile la zi, în condiţiile în care cotizaţia se plăteşte în avans. Deci 14 mii de sindicalişti s-au autoexclus, conform statutului, prin neplata cotizaţiei, iar din cei 8000 care au plătit cotizaţia la începutul anului sau la începutul lui Iunie, cel puţin 2000 s-au săturat de minciunile lui Dogaru şi de fanfaronada lui aşa că nu se vor mai regăsi pe state la inceputul noului an. Aşa ca te rog eu, nu mai flutura blana ursului din padure.

-32% 05-12-2012 - 10:24

Cine a spus ca sindicatul va organiza ceva? Iti explic tot eu. Te-ai aruncat pe Dogaru fara sa realizezi ca manifestatiile nu vor fi organizate nici de Dogaru si nici de SCMD. Membrii obisnuiti din SCMD sunt nervosi pe Dogaru ca SCMD s-a aliat cu USL, iar USL nu ne-a oferit nimic. Inca din iunie trebuia organizata o manifestatie contra USL si conducerea SCMD tot a taraganat lucrurile. Rezultatul este ca dupa 7 luni de guvernare cu USL, nu am obtinut nimic. Din aceste motive, la reuniunea de la Alba anumiti sefi de filiale au anuntat ca daca SCMD mai sta mult cu mainile in san, isi dau demisia cu membri cu tot, deci in bloc. Acest lucru deja se intampla. In acest context se formeaza chiar acum aliante intre rezervisti fara legatura cu SCMD si care includ cu prea putine exceptii, doar militari cu pensiile diminuate, unii sunt sau au fost si in SCMD, altii nu sunt si nici nu au fost vreodata. Eu fac parte dintr-un grup din acesta nou din care cam maxim 1/2 provin din SCMD, ceilalti colegi sunt noi. Toti avem pensiile diminuate ACUM si nu avem nici chef, nici timp de povesti electorale cum ca ne rezolva Ponta la Sfantu Asteapta. Prin urmare, cei 26 500 vom protesta fara Dogaru si in afara SCMD. Probleme?

BULA 05-12-2012 - 11:31

USL nu are de unde sa va dea ceva, ca industria si agricultura nu mai exista si nu cad banii din cer. Faptul ca unii isi imagineaza ca poate sa pice totul pe langa ei si lor le va fi bine in continuare, dovedeste ca sunt boi absoluti.
In plus, in USL sunt numai jeguri, aia care au contribuit la aceste distrugeri, care au mandat de la FMI si exploatatorii occidentali sa jefuiasca si sa vanda din Romania tot.

LICA 07-12-2012 - 17:28

Revoluţionarii vor primi în această lună indemnizaţiile restante
6 Decembrie 2012 –
Casa Naţională de Pensii Publice a anunţat că în decursul lunii decembrie 2012, un număr de aproximativ 5.500 de revoluţionari îşi vor primi indemnizaţiile restante, conform unui comunicat de presă publicat pe site-ul instituţiei.
Prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 53/2010 a fost prevăzută achitarea sumelor restante în trei tranşe, eşalonat, în anii 2012, 2013 şi 2014, în funcţie de cuantumul total al sumelor restante cuvenite.
Pentru tranşa din 2012, numărul beneficiarilor este de aproximativ 5.500 persoane, pentru care se va plăti suma restantă de aproximativ 159.000.000 lei.
Eşalonarea vizează exclusiv drepturi restante – indemnizaţiile reprezentând drepturi lunare au fost şi sunt achitate în mod curent.
În ceea ce priveste indemnizaţiile unor categorii de revoluţionari, care nu s-au acordat în anul 2012 conform Legii nr. 283/2011, acestea nu se acordă nici în luna decembrie 2012, asa după cum dispune această lege.
Drepturile avute în vedere sunt indemnizaţii cuvenite revoluţionarilor sau, după caz, urmaşilor acestora, în temeiul Legii nr. 341/2004 a recunoştinţei faţă de eroii – martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, precum şi faţă de persoanele care şi-au jertfit viaţa sau au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987, cu modificările şi completările ulterioare.
Potrivit legii, aceste drepturi se acordă de la data de întâi a lunii următoare depunerii cererii şi a documentaţiei necesare la Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989, indiferent de data la care urma să fie emis certificatul care recunoştea această calitate, respectiv acordarea tipurilor de indemnizaţii acordate potrivit legii.

neacsum 05-12-2012 - 20:21

Succes. Cine va conduce, Pricina, Mandu, sau Comanici ? [nainte de a incepe demonstratiile calculat-va sansele . Nici un militar nu pleaca la atac pana nu isi calculaeaza sansele de castig. SI MAI ALES, NU ISI IMPRASTIE FORTELE AIUREA. SOLUTIA E UNIREA, NU DEZBINAREA. oRICUM VA DORESC BAFTA, DAR SUNT CURIOS CINE E IN FRUNTE CARE SUNT CERERILE SI CUM CREDETI CA VA VATI ATINGE SCOPUL.

LICA 04-12-2012 - 21:51

Stimati domni, cu respect va informez ca am trecut in rezerva iar pensia imi este calculata conform prevederilor Legii 263/2010. Daca nu ati stiut, va informez cu tristete in suflet ca am pierdut cel putin 25 la suta din pensie fata de calegii mei cu pensii calculate la legea anterioara. V-am comunicat acest lucru, intrucat, in discutiile de pe forum niciun coleg nu sesizeaza acest lucru, cu totii se refera doar la legea recalcularii pensiilor. Deci, adevarul este ca, suntem in aceeasi oala cu preotii, invatatorii, etc., am ajuns cea mai joasa speta a meseriilor din Romania. ACEASTA ESTE „MULTUMIREA” STATULUI ROMAN FATA DE OSTASII EI.(legea pensiilor militare de stat a fost anulata doar pentru militarii de cariera si produce efecte pentru bravii magistrati militari!!!)

DXN 04-12-2012 - 22:21

Bai ai pierdut ca nu ai vechimea corespunzatoare, APV-istu’ dracu’ de duzina! Ca ai vrut sa iesi la pensie de tanar! Ce ai facut cu aia 13000 euro pe care i-ai primit ca ai stat mana-ntinsa!
‘te-n cur de labagiu!

-32% 05-12-2012 - 10:59

I. A pierdut din urmatoarea cauza: pe el nimeni nu l-a platit la tarif orar in armata ca pe ceilalti cetateni, deci nu a fost platit pentru 8 ore pe zi si pentru 40 de ore pe saptamana, ci a fost fortat sa lucreze nenormat. Militarii sunt prostiti de societate si sunt platiti la zile calendaristice, deci pentru 24 de ore din 24, nu pentru 8 ore de luni pana vineri. Au fost fortati insa sa munceasca frecvent suplimentar, sambete, duminici, noaptea fara nicio plata si deci necontributiv. Vin deszapezirile acum. Militarii sunt singurii care vor fi fortati sa intervina la deszapeziri si dupa ora 16.00 si noaptea si in week-end fara plata suplimentara, fara contributie mai mare la pensie. Nimeni in Romania nu lucreaza suplimentar fara bani. Daca am fi fost platiti la tarif orar precum ceilalti contribuabili, aveam pensii triple acum dupa principiul contributivitatii. Am fost si suntem prostiti!

II. A mai pierdut si din alta cauza: i s-a interzis sa aiba si un al 2-lea serviciu sau sa detina firma. Ceea ce inseamna ca i s-a interzis sa aiba venituri mai mari, respectiv contributii mai mari si o pensie mai mare. Cum vine treaba asta? Civilii au voie sa contribuie si din gunoi daca vor venituri mai mari si militarilor li se interzice sa contribuie?

III. Cei 13000 euro au fost salarii compensatorii. Citeste actuala lege a salarizarii. Se primesc si astazi la trecerea in rezerva. Mai mult de 13000 de euro, de exemplu un general ajunge la 34000 de euro.

BULA 05-12-2012 - 11:24

Au pierdut si pentru ca au crezut ca banii cad din cer si nu s-au opus distrugerii sectorului productiv (industria si agricultura) care i-a tinut in spinare.
Aici e vorba de egoism si prostie, de tupeu cu carul, cand fostii gradati cer pensii nesimtite, in detrimentul celorlalti romani, care desi sunt in activitate, primesc un salariu mai mic decat pensiile ciuntite ale acestor militari.

neacsum 04-12-2012 - 22:12

Domnule Lica, comiti doua greseli: prima este ca ai spus ca meseriile de invatator sau preoti suntcea mai joasa speta a meseriilor . Ai vrut probabil sa te referi la nivelul scazut de salarizare, asta e altceva, dar si aici ai comite o mare greseala, preotii se descurca , nu am vazut nici un r[reot sa faca greva foamei, slava domnului ne mor oamenii pe capete, altii se mai insoara , se mai taie un mot, se mai nenoroceste cate unul, si uite asa, de bine de rau, mai cade o pomana , un cos cu coliva, o stricla de vin , ca sa nu mai spus de cutia milei, lumanarile vandute in biserici, aprinse de oameni si apoi stinse imediar de clopotari, pentru a fi retopite si refacute lumanati, sau pur si simplu taiate si rebagate in circuit, cu acelasi pret, dar cu 2 cm mai mici . A doua greseala este aceea ca va referiti in comentariul dumnevoastra la cuantumul pensiei vizavi de capra vecinului si nu de ceea ce meritati in fapt , conform legii existente la momentul iesirii la pensie, asa cum este normal. Nici o lege nu ar trebui sa se aplice retroactiv. Asa ca mai incercati.

impartial 05-12-2012 - 08:00

„neacsum”, daca esti autorul articolului, recunoaste aici, „de fata”, ca acest procent de nemultumiti, cu pensiile ciuntite, nu influenteaza substantial rezultatul votului. Daca era altfel, ar fi emis ei (cei ce se vor la putere) OUG pentru repararea nedreptatii. Asa ca, toti nemultumitii isi vor indrepta privirea in alta parte. Si-au dat si ei seama ca au fost mintiti si vor fi mintiti in continuare, in stil „dogarian” sau „dogaristic”. In concluzie, SCMD-ul e pe duca.

neacsum 05-12-2012 - 20:27

Impartial, cat de mult va conta votul vom vedea dupa alegeri cand vom avea si procentul prezentei la vor si scorurile electorale. Cunosti cu cate voturi a pierdut Geoana prezidentialele. Iti mai dau un exemplu. La localele din primavara,inainte cu cateva luni de alegeri, lui Solomon i-au cerut oamenii dintr-un cartier sa le asfalteze si lor astrzile.Solomon a raspuns zeflemitor ca nu le asfalteaza pentru ca nu au votat cu el la alegerile anterioare. Ciudat, dar la un calcul , dup[ alegeri s/a constatat ca daca il votau oamenii din acel cartier, ar fi iesit primar. Infumurarea costa, iar socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ.

impartial 05-12-2012 - 22:26

„neacsum”, adevar graiesti. S-ar putea sa aiba surprize USL-ul. Ce si-au zis ei, in sinea lor: astia merg incolonati, sub comanda lui Dogaru & Co. si voteaza cum li se transmite prin directive. Eteee ca nu e asa. Ne-au mintit, ne-au dus si continua sa ne duca cu zaharelul. Si pentru asta trebuie sa plateasca. Cum sa votez USL-ul, cand din el face parte si UNPR-ul?! In concluzie, imi place cum scrii si mai ales logica ta.

urbos 05-12-2012 - 23:59

Tu esti mult prea idiot oricum si nu pricepi ca mai intai trebuie distrus actualul regim.

tomi 06-12-2012 - 01:15

Iarasi instigi la lovitura de stat imbecilule, daca erai in Romania demult erai in temnitele SRI-ului, vezi-ti tu de moldovenii tai, bleaga.

impartial 06-12-2012 - 19:11

„urbos”, esti suburban.

Emi 05-12-2012 - 11:39

Stiti care cred ca va fi finalul…USL castiga, Oprea ajunge iar iar ministru la MApN (nasul)…toate interventiile lui Dobritoiu raman pentru la anul, ca sa poata sa si le aroge Oprea..odata vezi doamne le-a marit celor 80% de militari, apoi le reintregesc si celor oropsiti…cade in picioare ca hopa-mitica…mai vorbim!!

neacsum 05-12-2012 - 20:34

nu este exclus, dar eu cred ca asta este varianta Oprea. Varianta corecta este ca Pomnta nu va mai reveni si nu va mai interveni pe acest aspect, pentru ca si lui i se par prea putini cei nemultumiti. El spune :” avem intenţia clară de a-i aduce şi pe ei la nivelul la care ceilalţi colegi în mod meritat au ajuns”. Ce are in vedere cand spune acest lucru? Nu cumva declaratia lui Dobritoiu care spunea ca 99″ din pensiile recalculate de Oprea sunt calculate aiurea, fara nici o baza solida fara un algoritm logic, dupa ureche ? Si atunci, toate aceste mariri sau revizuiri trebuie revericate?

digital 05-12-2012 - 20:40

toată lumea știe că recalculările și calculările au fost un simulacru,și atunci ce tot o-nvârtiți ca la Ploiești?!
nu poți calcula nimic când nu ai cărți de muncă,ștate…și multe documente specific militare!
nu interesează pe nimeni ce e corect sau nu,totul va merge înainte,cu băsexu sau cu altcineva,fără să-i doară nici în kur,așa că….pa!

ANCUTA 05-12-2012 - 21:58

‘TE DRACU’ DE MILOG!

ANCUTA 05-12-2012 - 22:16

PARTICIPAM CU TOTII LA iranizarea UNUI STAT EUROPEAN.
In momentul de fata se produce iranizarea RO in spatiul EU.
Pulimea accepta!
Elita… …?

ANCUTA 05-12-2012 - 22:26

EU devine ARABIAN SITE, datorita unor imbecili(ponta, oland, cacati)

urbos 05-12-2012 - 23:08

Ok, mars d-aici.

Tom Cc 05-12-2012 - 20:31

Daca IZMANARUL OPREA mai ajunge ministru din nou ,armatei active nu ii mai ramane decat sa faca GREVA !!!

digital 05-12-2012 - 20:35

asta cu oprea pare probabilă,aia cu greva……!

digital 05-12-2012 - 20:46

armata poate face un singur lucru:să preia puterea,doar așa ar putea să iasă ceva,dar cu cine,cu lăbarii ăștia care au rămas în system?!
vai de morcovii care le atârnă din dos…noroc că nu vine vreun nor de răzbel că toți ar fi sub birouri!
hahaha!

florin 05-12-2012 - 21:05

La care se adauga foarte multi rezervisti. Dar nu vor face greva ci , am invatat de la magistrati ,din 2010, timp de mai multe luni , INTRERUP ACTIVITATEA ! IAR MAGISTRATII AU CASTIGAT TOTUL: SI SALARII MAJORATE SI PENSIILE,ASTEA CHIAR NESIMTITE, RAMASE PE LOC ! SA URMAM EXEMPLUL „PUTERII JUDECATORESTI”,NU?

neacsum 05-12-2012 - 20:36

Tom, armata nu va face niciodata greva, pentru ca asta ar insemna puscarie, tribunal militar si pentru ca cei care conduc destinele armatei, cu grade mari si bolovani pe umar, le-au primit de la Oprea.Il vezi pe motanul Danila facand greva ?POate Zisu sa faca greva foamei ca i-a luat Dobri’oiu polnicu din mana si mana de pe camine si restaurante militare si nu ii mai vin plicurile .

florin 05-12-2012 - 21:12

Valabil ce-am scris si lui Tom. SA URMAM EXEMPLUL PUTERII JUDECATORESTI CARE AU INCREMENIT ACTIVITATEA TIMP DE 2 LUNI, IMPREUNA CU CSM ! S-AU OBTINUT TOTUL ! BRAVO LOR ! ASTA TREBUIE SA FACA SI MILITARII PLUS CEI ASIMILATI LOR!

ANCUTA 05-12-2012 - 21:58

ARMATA LU’ KKT!

Costica 05-12-2012 - 20:46

Vorbe, vorbe, vorbe. Generalul Dobritoiu va fi ministru. Maiorul Oprea e bolnav. Are catalicsie spinala medie. Am zis!

florin 05-12-2012 - 21:17

Pa naiba ! Dar senator , (m)nu (i)e bolnav ? Da bolnav de putere este ! Chiar asa poate avea ceva : prea clipeste des si da din cap,de l-ar strange cravata. Astea ar fi simptomele bolii de care pomeneati,dle Costica? Parca sesisez si simptome de paranoia. Ce ziceti?

dottore 07-12-2012 - 17:34

Presedintele nostru a spus ca se va orienta, in desemnarea primului-ministru, asupra unui politician care este pro-european. Victoras, dottore al nostru, este pro- european?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS