Acasa Opinii Opriţi bomba de cauciuc Rifai

Opriţi bomba de cauciuc Rifai

scris de Marin Neacșu
21 afisari

Nu credeam ca o să-mi pierd timpul scriind de două ori despre o bombă de presă, dar uite că mă simt obligat deoarece aceasta tinde să se permanentizeze. Bomba la care fac referire, tinde să ajungă precum bomba chinezească de cauciuc. Pentru cine nu cunoaşte povestea , o să o spun pe scurt.
Marin-Neacsu-266x300Se spune că pe vremuri, pe când salatele se mâncau cu furculiţa iar ruşii cu chinezii, agenţia China Nouă anunţă:” În cursul zilei de ieri, un bombardier de origine rusească a survolat teritoriul patriei noastre şi a aruncat o bombă. Bomba a produs victime şi anume 10000 de morţi şi tot atâţi răniţi.” A doua şi a treia zi, apare acelaşi anunţ. Consiliul de apărare chinez se întruneşte şi decide să anunţe că dacă ruşii nu se potolesc, le trimit bomba de cauciuc. Ruşii sunt avertizaţi, dar cu toate astea, a patra zi mai lansează o bombă cu aceleaşi efecte. A cincea zi, agenţia Tass transmite: „În cursul zilei , un bombardier purtând însemnele armatei chineze a survolat teritoriul patriei noastre şi a lansat o bombă care a produs la contactul cu solul 5000 de morţi şi 5000 de răniţi. Bomba continuă să sară.”
Cam aşa este şi cu Denise Rifai. Fata asta, aparent inofensivă, ca o bombă de cauciuc, nebăgată în seamă ne ucide, cu consecvenţa picăturii sau bombei chinezeşti, vorba cântecului ăluia cântat de Mihăiţă:
E totul în viteză
Delir cât cerul de înalt
Primim doar pumni în freză
Subiecţii unui simplu joc murdar

Ochii mei, maltrataţi, urechile mă dor,
Cand privesc la Denise, la televizor

Partea cea mai dureroasă, e că continuă să sară.

Că s-a chitit pe bieţii candidaţi la diverse primării şi îi pedepseşte cum nici Kovesi nu este în stare, nu mă supără, aşa le trebuie, cine i-a pus să candideze, dar mai ales cine i-a pus să meargă la emisiunea ei, dar ce vină avem noi, noi care nu avem moaca lui Predescu, nici logoreea lui Firea şi nici tupeul lui Turcescu? Asta nu înţeleg. Recent- recent l-a pus pe Turcescu în mare încurcătură. Acesta avea ca slogan de campanie ceva legat de … ton, adică el, Turcescu şi Băsescu dau tonul măgăriilor în România. Bun, asta ştiam.

Doamna Denise, subtilă, sau poate sinceră, cine mai ştie, l-a întrebat de ce nu dă păstrăv. Să mă ierte Cel de sus, dar astfel de „glume” nu mi-am permis nici la grădiniţă, de teamă să nu fiu catalogat tembel. Să fiu la fel de sincer, nici nu ştiu dacă a fost o glumă din partea doamnei Rifai, pentru că privind-o în timp ce întreba de păstrăvi, aşa de serioasă, afectată, agresivă, sagace, rapace şi atroce am realizat că celula aia de sub părul ei ori a vorbit serios, ori nu ştie să spună o poantă. Nu râdeţi, soarta unui banc ţine şi de gura care îl spune,dar şi de urechea care îl receptează, indiferent de calitatea lui intrinsecă. Ca în bancul ăla cu nebunii care deciseseră să numeroteze bancurile ca să economisească timpul de expunere şi când voiau să spună un banc, ziceau Bancul 56 şi fiecare se manifesta corespunzător. Ei bine, la un moment dat, unul din ei spune un banc, să zicem 44, considerat bun, chiar foarte apreciat, dar nu râdea nimeni. Mirat, tipul întreabă de ce nu râde nimeni, la care unul îi răspunde dând din mână : „Fugi bă de aici că nu ai nici un haz, nu ştii să spui bancuri! „.
Cam aşa îmi vine mie să îi spun fetei ăsteia: Fugi mă Doino, de aici, că nu ştii nimic, nici măcar să spui bancuri!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult