Acasa Opinii Orice amânare vă va costa – Nacht der langen Messer !

Orice amânare vă va costa – Nacht der langen Messer !

scris de Marin Neacșu
2.629 Afisari

Nacht der langen Messer- Nu sunt adept al principiului caprei vecinului, dar înfrângerea Elenei Udrea în PDL, este un mic motiv de bucurie şi pentru mine, un nemembru de partid, un om din afara jocurilor politice, dar observator activ. De ce mă bucur?

Marin NeacsuNu pentru că a pierdut Elena Udrea, ci pentru că nu a câştigat Băsescu. Este a doua oară când Grupul Băsescu din PDL este învins de Blaga, chiar dacă se spune că la alegerile trecute Blaga a câştigat pentru că nimeni nu a vrut să-şi asume riscul campaniilor locale şi parlamentare cu un partid căzut în genunchi. Poate fie şi numai pentru asta, Blaga merita să rămână la conducerea partidului, pentru că practic rezultatul  de la alegerile  naţionale  nu s-a datorat conducerii lui Blaga ci activităţii grupului Băsescu, indiferent pe cine a scos în faţă şi ce culori a purtat, fie verde fie alb.

Mă bucur pentru că acest rezultat chiar dacă va fi contestat şi indiferent ce se va întâmpla mâine, sau în noaptea asta , care poate fi una a cuţitelor lungi în PDL, arată că nici în PDL Băsescu nu mai are susţinere. Ţara l-a suspendat, serviciile secrete au început să scoată la iveală implicaţii ale unor capi, susţinători ai săi în afaceri mai mult sau mai puţin curate dar cel puţin suspecte, cu lumea interlopă sau apropiaţi ai preşedintelui, cuscri şi cumetri prezidenţiali, magistraţii agreaţi sau promovaţi de Băsescu încep să fie cercetaţi pentru şpagă, în CSM se dau bătălii pe viaţă şi pe moarte între magistraţii pro sau contra Băsescu, mâine o să auzim şi de stenograme cu procurori DNA, membri ANAF, ANI, etc. În mod cert, se schimbă polii magnetici ai puterii în România.

Un vechi proverb spune „schimbarea regilor, bucuria nebunilor”, dar este timpul să se schimbe câte ceva şi să mai putem răsufla uşuraţi fără să ne uităm sub pat dacă nu cumva în timp ce făceam cumpărături au apărut „gândaci„ sub pat, sau fără să fim aşteptaţi la ieşirea din biserică, de  procurorii DNA cu biblia pusă pe maşină. Este poate încă prematur să spunem cine a câştigat alegerile, dacă Blaga va rămâne sau nu preşedinte, ţinând cont că s-a depus o contestaţie de către gruparea Udrea, dar important este că au fost cel puţin 50% delegaţi care s-au opus celor două marionete ale lui Băsescu. Deja doamna Udrea anunţă că diferenţa reală dinte ea şi Blaga este de 44 de voturi, deşi nu s-a făcut o nouă renumărare şi nu a făcut parte din comisia de numărare a voturilor, iar din comisia de organizare a votului , după propria declaraţie au făcut parte oamenii lui Blaga? De unde are doamna Udrea această cifră? A primit-o iarăşi de la Băsescu prin STS ca la  alegerile prezidenţiale şi parlamentare?

Spuneam că indiferent care va fi rezultatul final, important şi îmbucurător este hai să spunem curajul a 50% din delegaţi de a îi întoarce spatele lui Băsescu. Este ştiut că Băsescu ştie tot ce mişcă în sistem, mai ales în partid şi că nu e membru mai important al vreunui partid care să nu aibă un dosărel pe undeva, care să apară la „Războiu” în caz de ţeva neicusorule. Faptul că jumătate din cei prezenţi au decis să rişte, spune foarte mult, spune că opoziţia faţă de Băsescu e mult mai mare, dar jumătate din ei şi-au învins teama sau au şi ei ceva la mână cu care să se poată apăra. Este posibil ca mişcările din CSM, luptele interne din justiţie şi serviciile secrete să fi dat curaj oponenţilor din partid ai lui Băsescu sau chiar  invers, aceşti oponenţi ai lui Băsescu din interiorul partidului  să fi dat semnalul şi verde la luptele din servicii şi justiţie.

Deocamdată să notăm înfrângerea lui Băsescu şi să aşteptăm să vedem ce se va întâmpla. Blaga nu se va lăsa ameninţat. Elena e dezorientată, nu ştie ce să spună, aşteaptă indicaţii, deocamdată face echilibristică. Nici nu anunţă o ruptură, nici acceptarea votului, dar nici nu este radicală în declaraţii. Vorbeşte despre fraudă la vot arătând întregii lumi că PDL nu se poate dezbăra de acest obicei nici când e vorba de alegerile interne. Păi dacă sunt în stare să se fure între ei şi să „umble „ la voturi chiar când se cunosc şi îşi cunosc stilul şi obiceiurile ce mai putem spune despre alegerile  la care concurează împreună  împotriva altora? Doamna Udrea reportează o fraudă de 300 de voturi, adică ceva mai mult de  5% . Păi dacă între ei reuşesc să se fure cu 5% din voturi, cu cât ne-au furat pe noi când erau împreună? O întrebare la care trebuie să reflectăm.

Spusesem într-un alt articol că dacă Udrea câştigă alegerile, PDL se sparge, dar se sparge liniştit, cu plecări. Dacă ar câştiga Udrea, grupul Blaga s-ar fi împărţit în 3. O parte ar fi rămas cu Băsescu, fie din teamă fie din slugărnicie. Un alt grup ar fi migrat la PSD, şi anume cei mai ahtiaţi după ciolan, pentru că voiau să prindă echipa primului ministru iar un al treilea grup ar fi mers la PNL datorită convingerilor de dreapta. Dacă până la urmă câştigă Blaga, atunci este posibilă o explozie  cu ruperea grupului Băsescu care poate ajunge la 30% într-o încercare de „construcţie a dreptei” cu partidele cu care s-au aliat şi la parlamentare. Dar la fel de bine este posibil ca Băsescu să accepte pe moment înfrângerea pentru ca apoi să înceapă să îi lucreze pe cei din grupul lui Blaga  unul câte unul, cu dosare la DNA, cu şicanări, cu rugăminţi, cu toate mijloacele şi forţele,  încercând să recupereze puterea, cam cum a făcut USL după Mai 2012 când a câştigat majoritatea în parlament vot cu vot până în vară. Este clar că nu avem de a face cu o victorie a lui Blaga, nici cu o înfrângere a lui Udrea care fără Băsescu nu ar lua nici un vot, ci, ca şi la locale, la  referendum şi la alegerile parlamentare,  a fost un vot anti-Băsescu.

Indiferent dacă va adopta tactica fracturii deschise sau cea a înmuierii oaselor, Băsescu nu se va lăsa şi nu vreau să fiu în pielea oponenţilor săi din PDL. „ORICE AMÂNARE VĂ VA COSTA” a spus Băsescu la începutul şedinţei conferinţei. Mesajul a fost foarte clar, nici măcar voalat.

Într-un mesaj plasat pe facebook, Băsescu spune adio PDL, dar cine crede că se lasă chiar aşa de uşor învins, se înşeală. Ne putem aştepta la o noapte a cuţitelor lungi cam lungă care să dureze luni de zile,  Băsescu nu se lasă învins fără să rupă din cel care îl pune la pământ. Nu vă încredeţi în cuvintele lui Băsescu, nu poate dormi  nimeni liniştit dacă l-a înfruntat pe Băsescu şi l-a rănit!

22 comentarii

gheo 23-03-2013 - 23:16

pe udrea a învăţat-o anastase să numere…

urbos 24-03-2013 - 07:20

De data asta Basescu nu mai poate intoarce nici macar rezultatul votului, desi este evident ca leprele lui au incercat sa fure si de data asta si sa aplice aceleasi strategii de preluare a puterii. Insa la partid nu mai conteaza atat de mult „legea”, nu mai sint institutii si organe care sa-i aplice interpretarile, la partid conteaza sustinerea reala si s-a vazut ca sala l-a preferat in mod evident pe Blaga. Bineinteles, Basescu poate da ordin sa i se faca dosar lui Blaga si sa-l aresteze maine, dar ar fi un gest absolut dement. D-aia Basescu a acceptat situatia, prin penibilul filmulet pus pe net, in care isi ia adio.
Cum am spus insa si in alta parte, se deschide o alta poarta acum, caci intr-adevar, Basescu nu se va lasa. Se deschide posibilitatea rasturnarii lui Basescu, tinut acum in functie de lepra Ponta, caci PNL-ul poate ameninta cu o colaborare cu Blaga. Daca PSD a renuntat la rasturnarea lui Basescu, nu acelesi lucru se intampla cu PNL-ul, iar dorinta electoratului in ceea ce-l priveste pe Basescu este aceeasi ca in vara. In conditiile astea, sub amenintarea cu represaliile, aripa Blaga e aproape obligata sa se alature proiectului de inlaturare a lui Basescu, iar PSD nu va putea sa continue pe aceeasi linie, putand fi lasat in afara jocului, cu costuri enorme in electorat.

BULA 24-03-2013 - 08:58

Teorii pe buza santului.

neacsum 24-03-2013 - 09:16

Cei care vor pleca din PDL, o parte se vor indrepta catre PSD, altii, fidelii lui B[sescu vor forma o alta forma’iune , dar asta nu se va intampla prea curand. Partea din PDL care va ramane lanfa Blaga ar putea colabora cu PNL, dar nici asta nu se va intampla prea curand . Oricum cel care se teme cel mai mult este Ponta. Va fi totusi bataie pe parlamentarii PDL .. asta in mod cert, altceva nu ii va interesa, acuma importanta este majoritatea parlamentara. Si uite asa, caderea PDL grabeste spargerea USL .

digital 24-03-2013 - 10:46

ar trebui stopat urgent,traseismul politic printr-o lege simplă,rapidă și dură,iar toți muyștii care vor să se salveze să fie interziși ani buni în politică la orice nivel ar vrea să acceadă!

neacsum 24-03-2013 - 12:32

Vezi, aici Ponta si USL au atradat a treia oara. Prima oara au tradat cand dupa alegerile din Mai 2012 nu au actualiyat listele de alegatori,. desi stiau ca sunt umflate si asta va fi in dezavantajul lor la suspenare. A doua oara au tradat cand au dat pedelistilor voie sa intre in parlament pe usa din dos la alegerile parlamentare , creand locuri in plus pentru saracii care intrasera, printr-o redistribuire antinationala. A treia oara au tradat acuma, cand dupa castigarea alegerilor nu au scos in prima urgenta legea traseismului parlamentar cu care s-au tot laudat. Foamea de parlamentari speranta ca acestia vor veni unul cate unul la ciolan i+au facut pe uslasi sa amane sau sa anuleze acest proiect. Uiote ca socoteala lor nu a iesit cum au vrut, Partidul se sparge, dar nu vor intra mulşti in USL, in mod logic este mult mai bine sa fii pe pst de partid tampon, curtat si de PSD si de PNL decat un ratacit intrat in PSD sau PNL fara nici o posibilitate de control. Deci aici calculele USL au fost gresite.

urbos 24-03-2013 - 15:31

Nu, prima tradare este acceptarea de catre Ponta a ordinelor de la Baroso, apoi semnarea asa zisului pact cu Basescu, bineinteles, toate garnisiste cu tot felul de manevre, printre care si alea amintite de tine.
Ce pleaca la PSD are o importanta destul de mica(nici nu vad de ce-ar mai pleca acuma), ceea ce intereseaza este ce devine PDL si ce fac fidelii Kiorului.
Colaborarea cu PNL este pentru ei obligatorie. Nu stiu ce va face Antonescu, insa are acum sansa de a da peste bot javrei Ponta. Pesedistii deja au inceput sa mestece rahat.

urbos 24-03-2013 - 15:33

specificare-
colaborarea cu PNL obligatorie pentru ce ramane din PDL-ul lui Blaga.

geek-a-contra 24-03-2013 - 09:11

„Ne putem aştepta la o noapte a cuţitelor lungi…”. abia astept! cu cit mai mult singe si cu cit mai multe victime. si cu cit mai multi „tradatori”. cred or sa-mi lipseasca hectarele de afise portocalii lipite pe toate gardurile….

un oarecare 24-03-2013 - 16:42

neacsum, nu vor ramane pe post de partid tampon, mai degraba fractiunea pro basista va migra catre PNL. se aud tot mai multe voci ca Videanu va intra in PNL…i se face si lobby in acest sens. construirea unei noi drepte, despre care vorbeste presedintele, va avea ca baza actualul PNL…

neacsum 24-03-2013 - 18:14

Nu te grabi. ANTONESCU NU FUYIONEAYA CU NIMENI DACA NU E CONVINS CA VA PUTEA FORMA O MAJORITATE IN PARLAMENT SI IN ELECTORAT CARE SA II ASIGURE SUSTINEREA LA PRESEDINTIE. Deci va ramane lipit de Ponta pana va avea 60% in parlament sau il va izgoni Ponta.

urbos 24-03-2013 - 18:19

In electorat majoritatea o poate avea cat ai bate din palme, daca trece la fapte in ceea ce priveste eliminarea lui Basescu, iar PSD-ul ar ramane pe pozitia actuala de sustinere a Kiorului.

neacsum 24-03-2013 - 19:29

Îi lipseste ferma de pasari a lui Nastase, cu oua cu tot pentru asa ceva .Antonescu nu e in stare sa ia frâiele in maini şi in plus nu are incredere in partidul pe care l-a preluat si el tot ca Blaga.

digital 24-03-2013 - 19:48

care președinte de partid are încredere în partidul său?!

urbos 24-03-2013 - 20:27

Cum adica preluat tot ca Blaga? Adica prin alegeri vrei sa zici, asa cum e normal.

neacsum 24-03-2013 - 22:19

Asa cum s-a intamplat acuma , asa a fost si la alegerile din PNL. Tot cu scandal tot cu contestatii, tot cu acuzatii, dar atuinci nu s-a facut tam tam, si-au spalat rufele in familie, nu aveau un Basescu si o Udrea intre ei.

urbos 24-03-2013 - 22:58

Bati campii Neacsule, habar n-ai, nu ma mira ca si analizele tale sint pe aratura. Faci totul dupa ureche.

neacsum 25-03-2013 - 00:24

Informeaza-te urbos, informeaza-te si dupa aia vorbeste. Doctrina nu tine loc de adevar.

urbos 25-03-2013 - 03:11

Neacsule, informeaza-te tu, ca spui aiureli. Asta daca nu cumva ai vrut sa spui nimic prin formula „a preluat partidul”.
In alta ordine de idei, ce relevanta are scandalul facut de cel ticalos? Ce relevanta are pentru alegerea lui Blaga acuma, faptul ca otreapa Udrea a incercat la ordinul Kiorului sa fure si apoi sa faca scandal? Niciuna. Blaga a castigat pe bune si cu asta basta.
Dupa ce ca faci niste comparatii total disproportionate, nici macar n-au substanta.

teo 24-03-2013 - 16:52

Schimbarea domnului,bucuria nebunilor !

Paul din Ohio 25-03-2013 - 02:42

Eu nu sunt sigur ca „nemultumirea” lui Ba’secu privind alegerea lui Blaga nu este o diversiune. Daca PNL nu este atent se va trezi curand cu Blaga, Stolojan si Stoica gata de un nou atac impotriva PNL.

Tache 25-03-2013 - 07:01

Sunteti stresati ? Aveti probleme cu banii ? Va simtiti oprimati ?

Rezolvarea problemei incepe prin vizualizarea ei. Atribuiti-i aceste probleme o imagine. Precum aceea a celei mai dezgustatoare si inspaimantatoare imagine la care ne putem gandi. O creatura urata, mica si unsuroasa, cu un nas coroiat, par negru uleios si doi perciuni laterali. Este un monstru mic si tare lacom, grabblerul. Grab inseamna, in limba engleza, a pune stapanire pe ceva prin forta.

Trebuie sa inchidem ochii si sa vizualizam aceasta creatura abominabila. Grabblerul a inventat dobanda, ca cea de pe cardul de credit. Sa ne imaginam ca grabblerul se DEZINTEGREAZA, incet-incet. Ramane doar o gramajoara de cenusa, care este spulberata de vantul purificator.

Acum imaginati-va ca am scapat de problema si ne aflam pe o campie plina de flori, adiati de vant. Nu mai exista grabblerul, care sa conspire impotriva noastra si sa ne saraceasca, sa ne aduca numai necazuri.

Aceasta metoda functioneaza si cand vine vorba de blabbleri. Blab, in limba engleza, inseamna a bolborosi amenintator cuvinte. Avem blabbleri din belsug si pe acest forum. Ei ne provoaca stres social, ne transmit numai negativitate, datorita personalitatii lor dificile. Se cearta si se plang tot timpul, cu accentul lor gutural. Stau la panda precum sobolanii.

Specialista Christine Eckard a scris cartea ” The solution : Kill all the grabblers ”, adica, solutia este sa-i omoram pe toti grabblerii.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Q4PC8Luqiws

Ha, ha, ha !! Umor de la The Onion’s….

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult