Acasa Opinii Osama vs SUA

Osama vs SUA

scris de Roland Catalin Pena
5 afisari

Osama a fost omorât. Foarte bine. Eu credeam că e mort mai de mult şi că restul e doar „strategie”. Poate că nu era. Prea puţin important.

Paul GhiţiuAbsolut deconcertantă este însă împăunarea americanilor, în frunte cu preşedintele Obama, pe marginea acestei morţi. Unchiul Sam a omorât un purice, un ţânţar, fie, o căpuşă şi strigă cât îl ţin puterile ce mare victorie a obţinut; de parcă ar fi doborât un urs.

După 10 ani în care, dacă e adevărată varianta lor, Osama şi-a bătut joc de ei.

Poate fi un succes – tardiv – al unui serviciu de informaţii, antitero, de acţiuni speciale, al unui departament, al unui grup de luptă, dar al SUA? Al celei mai formidabile maşini de luptă a planetei?

Probabil că ei nu-şi dau seama de mesajul pe care îl propagă în lumea întreagă: Osama vs SUA, Osama s-a bătut de la egal la egal cu SUA. Şi SUA a învins, dar atât de greu, cu atâtea pierderi.  Oricine poate face acelaşi lucru.

E ridicol şi în acelaşi timp înspăimântător. Pentru că dacă un stat poate fi egal cu un om, atunci vom vedea mulţi alţi Osama tâlhari sau demenţi provocându-l pe unchiul Sam la luptă; acasă la el şi oriunde vor ei. Asta ar fi unu.

Şi doi: cam cât mai valorează în aceste condiţii – hai, că lumea nu e încă prea conştientă, dar nu peste mult timp va fi – protecţia americană faţă de ameninţarea altor state, unor grupări teroriste, unor formaţiuni de guerillă….

Paulghitiu2009.blogspot.com

7 comentarii

Karl Mars 05-05-2011 - 11:46

Ba ,ai uitat sa spui ca in toata afacerea e implicat Iliescu.Deontologule!

geek-a-contra 05-05-2011 - 11:56

OK, si acum ce propui? sa lasam toti timpitii sa ucida si sa percuteze avioane in diversa cladiri si sa nu facem nik fi’nca oricum vor fi altii? at de ce mai bagam hotii si criminalii in puscarii? stii vorba aia din batrini? daca taceai filozof ramineai….

p.s. esti sigur ca nu esti consigliere la ministeriul de justitie al romanicai? ca prea multi infractori cu acte in regula conduc tara si nimeni nu plateste cu libertatea. da’ stai asa.. uitasem ca si autorele articolului este / a fost poslitician……

digital 05-05-2011 - 13:51

cine l-a facut *egalul* statelor unite?!poate ne explici!!!

crip 81 06-05-2011 - 22:07

americanii te protejeaza numai daca ai betrol in subsol . Si in acest caz intra cu tancurile in tara ca sa restabileasca pacea si democratia.

marius 07-05-2011 - 20:26

Tot ce vedeti si auziti la tembelizor este controlat de evrei, inclusiv asa zisa superputere americana si presedintele ei marioneta… Minciunile se tin lant si numai fraierii se lasa purtati de ele.
Nu exista nici o dovada ca Osama ar fi existat, poate e un personaj inventat de ei, la fel si despre gruparile teroriste, motivul pentru care au pornit in cautarea lor e iarasi o minciuna si o inselatorie, turnurile gemene au fost demolate, nu a fost nici un atac terorist asupra lor. Razboaiele americanilor deservesc intereselor Israelului si multi intra in acest joc nenorocit inclusiv noi romanii. Ganditiva ca sunt romani care au luptat in Afganistan si in Irak si pentru ce??? Politicienii nostrii nu au nimic de a face cu interesele acestei tari… pe ei ii intereseaza sa se alinieze la UE, NATO si SUA. Romania la fel ca si SUA si ca alte state ale lumii este sub „ocupatie” evreiasca… si asta din ’89. Indiferent pe cine votati tot acolo ajungeti. Vi se ofera iluzia libertatii dar nu mai sunteti liberi de mult. Mass-media va distruge moral si psihic. Sunteti doar niste marionete, programati prin tembelizor sa reactionati previzibil…. Mizeria e la ea acasa…
De ce credeti fara discernamant tot ceea ce vedeti la tembelizor??? De ce va mai uitati in primul rand la tv? Obtineti ceva?….

Ciu Huhu 08-05-2011 - 06:08

Foarte corect!

urbos 08-05-2011 - 02:26

Cine are cap decopera informatia corecta chiar din gura celor care vor s-o ascunda. Doar prostii ar fi bine sa nu se mai uite la tv.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult