Acasa Opinii Palavragiu, Arogantu si Prostanacu, de Ion Iliescu

Palavragiu, Arogantu si Prostanacu, de Ion Iliescu

scris de Ziua Veche
1 afisari

.“E si el un palavragiu”, spunea Ion Iliescu pe 22 martie despre incarceratul Catalin Voicu, senator PSD. Afirmatia fostului sef al social-democratilor este dupa tipicul folosit cand a mai pus doua etichete: arogantul si prostanacul. Timpul, guvernarea, peretii cu tablouri, chinezariile si matusa Tamara au aratat cum era cu aroganta. Cursele electorale, mai putin Dabulenii, si spectacolul filmat cu “dragostea mea” au descris in detaliu cum a fost cu prostanaceala.


Catalin Voicu a spus marti, la ICCJ, ca “un singur om” il vrea arestat si nu intelege de ce procurorii nu ancheteaza cum in cazul rapirii din Irak “zeci de milioane euro au plecat din Romania in Irak si au ajuns in conturile politiei irakiene, doar putin peste un milion de euro in conturile rapitorilor”.  

In ultimul cuvant in fata judecatorului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), Catalin Voicu a aratat ca, in calitatea sa de membru al Comisiei de Aparare, s-a straduit mai mult de trei luni de zile sa audieze persoane implicate in cazul rapirii din Irak a celor trei jurnalisti romani, precizand ca rezultatul final a fost „unul sumbru”. Televiziunile de stiri au titrat ca Voicu a sustinut marti ca in calitatea sa de “vicepresedinte al Comisiei de aparare” a facut constatarile de mai sus. De ce e buna eticheta de “palavragiu” pe care i-a pus-o Ion Iliescu senatorului aflat dupa gratii:

@ a fost deputat in perioada 2001-2004 si senator din 2008, membru simplu al Comisiilor de aparare din Camera, respectiv Senat;

@ alesul Catalin Voicu are: zero interpelari, zero intrebari, zero declaratii politice;

@ nu a facut nici o conferinta de presa in sase ani de Parlament;

@ a luat cuvantul o singura data in plen;

@ a semnat cateva motiuni, alaturi de toti membrii partidului din care face parte;

@ cei mai multi jurnalisti acreditati la Camera Deputatilor nu stiau ca deputatul Voicu exista;

@ Comisiile parlamentare de aparare nu au facut descoperiri epocale in chestiunea jurnalistilor rapiti in Irak sau cel putin nu le-au anuntat;

@ Procurorul Ciprian Nastasiu, care l-a anchetat/scapat pe Omar Hayssam, a afirmat in cartea sa, “Pradarea Romaniei” scrisa impreuna cu Victor Gaetan, lansata in preajma prezidentialelor de anul trecut, ca plata nerecunoscuta oficial pentru cei trei jurnalisti ar fi fost de circa 12 milioane de dolari; (Voicu spunea marti “zeci de milioane de euro”).

In aceste conditii, se confirma ca Voicu este palavragiu, arogant si mai ales prostanac? 

Nota bene: Daca maestrul (ca e avocat) Catalin Voicu aflase cu Basescu a pradat Romania in cazul Rapirii din Irak, de ce a avut o retinere sa sesizeze Justitia, sau macar pe judecatorul Costiniu?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult