Acasa Opinii Parisul în „Boehma” morţii

Parisul în „Boehma” morţii

scris de Teodor Seran
8 afisari

Istoria zbuciumată a Parisului nu a fost niciodată mai însângerată decât în aceste zile, când suflul morții s-a simțit de la înălțimea giganticului Tour Eiffel și până in Banlieue de Paris.

teodor seranCapitala culturii și a luminii europene a fost îngenunchiată și aruncată într-o stare de șoc, marcată de teama producerii unor noi atentate teroriste și a unor alte jertfe umane. Puțini dintre locuitorii Parisului au reușit să alunge în aceste zile din sufletul lor frica, pentru că de această data, ea este colectivă și nu punctuală, așa cum se intampla în terorismul clasic.

O Metropolă imensă, în care trăiesc milioane de bărbați puternici, tremură la gândul că unul dintre teroriști nu a fost pana in prezent capturat.
Puterea atentatelor teroriste provine de la imprevizibilitatea și impredictabilitatea faptuitorilor. Nu există un front de luptă clasic, atacul celor care vor să împrăștie moartea, făcându-se în orașe, țări și continente diferite. Se întărește vechea zicală că Răul poate fi pretutindeni și poate lovi oricând. Împotriva unei astfel de tactici malefice, omenirea nu fost niciodată pregătită sa riposteze. Armatele se întâlneau într-un loc anume și luptau pe viață și pe moarte, face to face. Știai de unde îți vine o ghioagă în cap sau o sabie în spate.

Chiar și atunci când războaiele se purtau cu puști, pistoale și mitraliere Maxim, soldatul din prima linie știa că glonțul îi vine din față, de la dușman. Daca in războiul modern se știe că bombele îți vin din cer, de undeva de sus, când este vorba de teroriști nu poți să anticipezi niciodată de unde vin și unde vor lovi aceștia.

Atentatul de la Paris a demonstrat că milioane de oameni nu posedă o minimă pregătire psihologică, care să îi ajute să treacă peste evenimente copleșitoare pentru existența lor zilnică. De sute de ani grija principală a francezilor a fost să ridice la înălțimi amețitoare, gloria Franței. Regi măreți, palate impunătoare, armate făloase pe cai focoși, L’Empereur Napoleon, cuceritorul Europei! Si eternul Vive la France!

A fost sadita în memoria popoarelor imaginea Franței etern învingătoare și a unor francezi lei-paralei, aflați în fruntea vitejilor lumii! Le Tour Eiffel simbolizează aroganța franceză și înălțimea de neatins la care a ajuns spiritul francez. Franța, care a mâncat glorie pe pâine, se dovedește a fi lașă și fricoasă în fața unui grup de derbedei îndoctrinați cu ideea că sunt datori de a răspândi moartea. Expansiunea mondială a terorismului a inceput după 11 septembrie 2011, cand au fost doborate Turnurile Gemene din America. De atunci si pana acum, breasla ticăloasă a teroriștilor a instaurat un monopol exclusivist asupra fricii umane. “Îngerii” morții au realizat faptul că ființa umană, datorită instinctului de conservare, generează frica, mai puternică decât vitejia sau curajul în fața morții. Cei care se tem de actele teroriste nu conștientizează faptul că numărul teroriștilor este infinit mai mic decât cel al oamenilor pașnici de pe această planeta.

Se pornește de la premiza falsă și incredibilă că teroriștii ar putea să ucidă pe fiecare dintre noi! Premiză apocaliptică și de neînțeles! Oamenii buni ar trebui să înțeleagă că sunt mult mai mulți decât acești oameni răi, care prin violență și moarte vor să instaleze teroarea. O schimbare de mentalitate, prin trecerea de la teamă la curaj, ar transforma oamenii buni ai lumii într-o armată de viteji, care i-ar nimici pe acești fanatici, oriunde ar încerca să aducă teroarea. Oamenii buni trebuie sa stie că aceste acte teroriste se desfășoară fără nicio logică și fără niciun scop util și imediat.

Esența acestora atentate constă în înfătuirea și răspândirea răului cu orice pret.. Ele sunt făcute doar de dragul de a face rău omenirii. Atunci când omenirea va înțelege că atentatele teroriste nu reprezintă cel mai mare pericol pentru dispariția umanității, probabil că vor găsi puterea interioară de a se transforma din fricoși care tremură în umbra zidurilor, în viteji care ies și luptă la lumina zilei cu forțele răului. Este trist să îi vezi în aceste zile pe urmașii vitejilor regi și ostasi ai Franței, umiliți și înspăimântați.

În starea de spirit care există acum la Paris, s-ar putea să nu mai existe puterea de a striga cu credință și curaj în piețele Parisului: VIVE LA FRANCE! Curaj cetateni francezi! Formati Batalioanele voastre si luptati!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult