Acasa Opinii Parlamentul Circarilor

Parlamentul Circarilor

scris de Marin Neacșu
118 afisari

Parlamentarii României s-au decis să dea românilor circ până se satură. Dacă preţurile la alimente, bunuri de larg consum, energie, gigacalorie se scumpesc, circul se dă pe gratis. Sau aşa pare la prima vedere. Primeşti acum şi plăteşti mai târziu. Iar românul, nu vede mai mult de ziua de azi.

Marin NeacsuŞi la câte preziceri despre cataclisme apar una după alta, nici nu îţi vine să mai te  gândeşti la ce va fi mâine, cât şi cum vei plăti. Acelaşi principiu îl aplică şi parlamentarii. Promit azi , fără să îi intereseze dacă vor avea ce da mâine.

Dar ceea ce se întâmplă acum, depăşeşte orice închipuire. Se merge la cacealma, fără nici o reţinere, fără jenă, fără frică. Parlamentul României ar trebui să se numească Parlamentul Circului. Sau poate al Nesimţirii. După atâtea spectacole cu numărarea din doi în doi a voturilor, cu votarea la două mâini, cu voturi date aiurea, împotriva indicaţiilor de partid, cu parlamentari legaţi de scaun pentru a nu vota, avem acum ocazia, din nou, să experimentăm situaţii jenante.

Roberta  îi cere lui nea Oprea să nu mai meargă la WC, într-o încercare grotească,  penibilă de a masca o altă fraudă, crezând ca va salva situaţia cu o glumă de prost gust. Opoziţia acuză PDL de luare de mită, susţinând prin  senatorul PSD Sorin Bota că democrat-liberalii au luat mită de un milion de euro ca să îl propună pe Romeo Ionuţ Comăniciu la preşedinţia CSA. De aici firul se împarte în două: fie de teamă că vor fi prinşi după ce au dat liber la intrare celui ce venea cu darul, fie că darul a fost prea mic, candidatura domnului Comăniciu a fost respinsă tocmai de cei ce îl propuseseră. Unde eşti Nea Iancule?

Codul Asistenţei Sociale este amânat la Senat, pentru că puterea nu a fost în stare să aducă la muncă decât 37 de senatori, din 70. Opoziţia văzând că deţine majoritatea şi îşi poate impune voinţa  a refuzat să mai lucreze şi a ieşit din sală şi ea, în semn de protest că e lăsată să voteze singură. Să mai spună cineva că nu există consens în Parlamentul României. Nu pot să înţeleg. Opoziţia putea rămâne în sală  să voteze cum dorea, dar a refuzat şi a ieşit din sală. Mai înţelegeţi ceva?

 Dar peste tot, pe toate posturile, pe toate blogurile şi paginile de facebook personale ale tuturor parlamentarilor opoziţiei, vezi, auzi, citeşti acuze la adresa puterii, care fură, fraudează, mituieşte. Peste tot, auzi vorbindu-se de pungi, pâini, ulei, găleţi ale puterii, date ca mită sau şpagă către alegători.Toţi rup cu dinţii din pungile lui Pinalti, dar nici unul nu aminteşte de găleţile lor.

Pentru mine, toti sunt o apă şi un pământ, atâta vreme cât nu vine unul, măcar aşa de sămânţă, să spună :” E timpul să terminăm TOŢI cu furturile, şpăgile, mita electorală, promisiunile deşănţate, votatul la două mâini, aranjamentele interpartinice, să lucrăm pentru cei care ne-au votat, nu pentru interesele personale, de grup sau de partid”. Pentru că toţi au lucrat şi lucrează la fel, indiferent de partid. Doamna Olguţa Vasilescu, spre exemplu, va candida din partea USL la primăria Craiovei şi pe unde merge, înfierează obiceiurile lui Pinalti. Îmi e teamă că tot scandalul  de acum se poartă din cauza faptului că USD nu prea mai dispune de fonduri  pentru găleţi şi atunci a început o campanie de interzicere a cadourilor electorale.

Problema e simplă: este legal sau nu? Dacă nu este legal, să se ia măsuri împotriva TUTUROR celor ce au încălcat şi încalcă legea. Dacă este legal, să nu mai vorbească nimeni de morală, pentru că toţi au procedat la fel şi dovezi  încă mai există. Pe 23 iunie eram anunţaţi că Senatul a aprobat legea prin care se incrimina şpaga electorală, urmând ca aceasta să fie votată şi în Camera Deputaţilor. Când ? Şi aste e tot un circ, un joc de-a hoţii şi vardiştii, în care sărmanul român tot trage speranţe  că se va face ceva bun, dar de fapt este doar o joacă de-a şoarecele şi pisica în care până la urmă pisicile din Parlament dau cu tifla proştilor care îi votează.

Ori se face o asanare totală a întregii clase politice, ori se încetează circul ăsta abject din Parlament, circ plătit de oamenii de rând, dar în beneficiul circarilor cu statut de parlamentari. Vor să să elimine corupţia?

PRIMUL PAS ESTE ELIMINAREA IMUNITĂŢII PARLAMENTARE.

Cât timp există acest scut anti-justiţie, toate discuţiile prin Senat, Camera Deputaţilor, emisiuni tv, bloguri, pagini de internet, toate moţiunile de cenzură, toate promisiunile electorale sunt praf în ochii proştilor, numere de circ de calitate ieftină, ca la bâlciurile tradiţionale.

7 comentarii

ParpangheluElE:PRIMUL PAS ESTE ELIMINAREA FARSEI PARLAMENTARE. 04-10-2011 - 08:37

D.le Nea cum, aici nu mai tine cu masuri pe juma! Astia trebuie varsati pe afaram cu toti! Daca gresesc dovedeste taluta si enumera din toti 10 care sa fie ok.Nici 5 nu vei gasi ,si pina la urma nici 2 !

neacsum 04-10-2011 - 09:18

Nici din 1000 in 1000 nu prea gasesti. Dar cine sa ii schimbe? Noul partid al lui DD? Miscarea Populara? Cine sa se revolte, cei care stau cu capul in nisip? Imie teama ca suntem condamnati la autodistrugere.

neacsum 04-10-2011 - 09:20

Din pacate nu gasesti unul bun nici din 100 in 100. Sunt de acord trebuie schimbati. Se pun doua intrebari. Cine ii da jos, si cu cine ii inlocuiesti? Cu PP, MP, MPM? Imi e teama ca suntem condamnati la autodistrufere .Gugustrutii nu vor sa scoata capul din nisip.

RobertN 04-10-2011 - 18:06

Dar pe Ceausescu s-a gasit cine sa-l schimbe dupa atatia ani? Chiar daca punem orbi, surzi, ciungi in parlament si tot facem mai bine, macar platim cu bani buni niste oameni cu dizabilitati.

BULA 04-10-2011 - 19:13

„Nu pot să înţeleg. Opoziţia putea rămâne în sală să voteze cum dorea, dar a refuzat şi a ieşit din sală. Mai înţelegeţi ceva?”

Eu inteleg ca Opozitia este dirijata din strainatate de aceleasi forte care dirijeaza de fapt toate partidele. Nu a votat pentru ca nu avea voie sa voteze contra legilor propuse de PDL.
De asta nici nu voi vota, ca sa schimbam la conducere niste indivizi cu altii. Sunt convins ca indiferent ce votam noi, lucrurile se vor petrece la fel, doar cu mici diferente de nuanta. Totul este o inscenare sinistra.

sageata 04-10-2011 - 21:15

Bulache , esti prost taica
Pai sa stii si tu de la mine ca cine nu voteaza , inseamna ca voteaza cu Basescu.Deci te poti trece pe lista boilor care vor vota cu Basescu.

BULA 05-10-2011 - 07:16

Tu nu vezi ca sunt intelesi intre ei ? Este circ pentru prosti. Nu ma bag la asa ceva.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult