Acasa Opinii PARSAN: Iliescu si Nastase executati ca la Targoviste

PARSAN: Iliescu si Nastase executati ca la Targoviste

scris de Ziua Veche
1 afisari

Uite ca traim s-o vedem si pe asta: Nastase si Iliescu executati cu scaunul de Vanghelie la sala Romexpo. Mare dezamagire pentru cei care mai sperau sa-l vada pe nea Nelu lichidat politic, dupa un secular, dar legitim, proces in Justitie; cat despre destinul finului politician de Zambaccian acesta este de-a dreptul ridicol: sacait de DNA, hartuit de Basescu, molestat pe buna dreptate de o sotie care nu-i va putea ierta niciodata ca a sedus-o pe pragul Cotrocenilor si a abandonat-o pe treptele Parchetului, supravietuind, deci, eroic acestor mari incercari care ar fi doborat si un bou, sa fie ciordit ca pe Lipscani in plina zi! Si de fata cu toata flora si fauna cea vestita din teritoriu!

 

Nu stiu de ce se lamenteaza toti comentatorii de soarta trista a partidului, acesta sau a oricarui altul. Ce sa spun, se rupe PSD! Pai inca de pe vremea FSN-ului, acest animal monstruos s-a tot rupt, invincibil ca rama, multiplicandu-se in segmente mai mici sau mai mari, mai democrate sau mai liberale, pana cand a inghitit intreaga scena politica.Tot Parlamentul e ocupat de cioburile marelui proiect al lui Ion Iliescu, de slugile si securistii lui Ceausescu, de copiii si nepotii lor. Daca se mai rupe o data si apar PSD si PSD-DL, sa spunem, care este castigul sau pierderea? Oamenii acestia nu pleaca nicaieri la furat, tot in Romania isi vor duce veacul, tot in Casa Poporului vor manca paine si magiun de Manciuria, cum au clefait si salam cu soia cand ne-a fost noua mai rau si lor la fel. Mitrea, de exemplu, nu va evada in Indonezia ca saracul Popa de la FNI, se va odinhi o tara prin batatura lui Basescu, dar tot in carciumile din Bucuresti ne va toca banii in serile conspirative, zau, nu ne va prapadi taxele si impozitele pe pustii. Toate aceste creaturi raman intre noi, fie ca vor pierde, fie ca vor castiga; in fond, unde e mai bine decat in tara unde a intarcat dracul democratia?

Stiu de ce va este frica, ca nu cumva vreunul din acesti sarlatani, care intr-o tara normala nu ar putea sa obtina nici un post de ajutor de chelner in Bundestag – sa zicem ca ar incerca Nita, Nica sau Rizea – sa nu mai apara la televizor, dar nu aveti motive. Pai ati deschis vreodata aparatul fara sa fiti asasinat ore si ore la rand de acesti mandri purtatori de matreata sau de coafezele liberale?

Jocurile sunt facute. Doamne-ajuta!, Geoana va fi noul presedinte al PSD si va lansa partidul intr-o noua vangheliada. Seniorul Iliescu se va imbolnavi de icter mecanic si va abandona politica si partidul cu picioarele in dos, si nu inainte, in hohotele de plans ale minerilor chemati de data aceasta de Marean la Romexpo. Basescu va bea un sprit. Crin Antonescu nu va bea nimic.

Dar pe undeva inteleg ingrijorarea populara, urmeaza un an fara alegeri. Practic nu avem nimic de facut in anul 2010. Cu ce ne mai umplem timpul, acum ca suntem someri si prima pensie vine abia dupa vreo zece cicluri electorale, conform calculelor tampite ale lui Boc, care a calculat ca un roman poate trai mai mult decat o broasca testoasa daca stie sa se abtina de la mancare.

Ca veni vorba de cabinetul minune. Cum sta el cuminte si munceste. Afara ninge linistit. Ministrul Berceanu a anuntat ca bugetul pentru reparatia drumurilor a fost cheltuit pentru dezapeziri. Adica, au fost platiti niste bani cuiva pentru aceste servicii. Totusi, cineva, acolo, printre nameti, mananca.

 

 

0 comentariu

sorge 07-08-2010 - 04:26

Despre dialoguri este vorba .
Senzatia de placut si aerisit care am simtit o in acest articol ,ma face sa citesc cu placere ,tot ce scrie Iolanda Malamen .

CALUGARUL 08-08-2010 - 04:14

E o incintare sa citesti interviurile doamnei Iolanda. Realizarile dumneaei imi mentin (inca) viu mindria de a fi roman, care sentiment, de foarte multe ori sta sub semnul intrebarii. Nici nu stiti cit de mult faceti pentru conservarea spiritului autentic romanesc. Sarut miinile, stimata doamna!

jan dinu 08-08-2010 - 17:08

Shi de vor shi mai departe …
Romania le da – parte – !
Sa traiesti ca un bun – roman – tu esti !
JD-USA
PS – Niste versuri dedicate lui
Mihai Ghimpu ar merita …,ce zici ??
JD-USA

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult