Acasa Opinii PDL incepe sa calce pe urmele PSD

PDL incepe sa calce pe urmele PSD

scris de Ziua Veche
3 afisari

Partidul de guvernamant seamana cu o fortareata. Presa e plina de miscari din toate partidele, mai putin dinspre democrat-liberali. Stim ce discuta intre ei pesedistii, pentru ca se inregistreaza atunci cand stau de vorba, cum “ergonomic” se destainuia Vanghelie. Liberalii nu se pun pe stenograma, dar dau din casa, pe surse. Independentii deocamdata sunt la momentul semnarii declaratiilor de inrolare sub comanda generalului.


Insa, dinspre PDL aproape nimic. Doar zvonuri, barfe, ceva neconcordante in sedintele de Guvern, dupa care “ciocu mic”, vorba nesuferitei de Anca Constantinescu.

PDL pare a se afla sub comanda mult prea seriosului Boc. Daca ar fi sa ne uitam din strada am vedea un partid compact si docil. Asa si este. Tacerea nu ascunde rigoarea si ordinea de partid impuse de Boc sub amenintarea statutului. Ci frica de marele jupan, creatorul.

In liniste cresc, insa, din ce in ce mai mari noii baroni din Modrogan. Nu cei de teapa pesedistilor cu pamant sub unghii cu care au umplut Romania in timpul guvernarii Nastase, ci a celor care isi au radacinile in doctrina baronilor instituita de PD pe vremea lui Petre Roman si a FSN. Pentru ca putine lume mai stie azi ca termenul de baron a fost inventat nu de Mischie sau Oprisan, ci de Duvaz, Babiuc, Sassu sau Berceanu care, alaturi de Basescu, alcatuiau echipa de soc a lui Petre Roman, prin anii ’90. Nucleul FSN de odinioara s-a spart, iar fostii baroni si baronasi s-au risipit care-ncotro prin toate partidele. Acum in PDL, pe langa veteranul Berceanu, a aparut noua clasa baroniala in care au fost primiti, deocamdata, Videanu, Flutur sau Blaga.

Cat despre Stolojan sau Stoica, acestia au alt statut in partid si o alta linie de comunicare catre Cotroceni. PDL si-a intins fire in toata tara si reface toate traseele atat de greu smulse de la PSD, direct sau prin independenti. Sub palaria crizei, partidul, care odata s-a luat la tranta cu PSD, pentru a detrona sistemul partidului-stat impus de Adrian Nastase, intre 2000 si 2004, pare sa-i calce pe urme. Mie nu-mi place cand dintr-un partid nu se aude nimic. Pentru ca atunci acesta se intareste in dauna democratiei.

Si imi aduce aminte de PDSR sau PSD, si de Vacaroiu, pentru ca Boc nu prea seamana a Nastase. Oricum, coeziunea din Modrogan nu ma face sa simt decat ca, in Deal, mi se pregateste ceva!

 

 

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult