Acasa Opinii Pe aici a trecut autostrada

Pe aici a trecut autostrada

scris de Alin Burtescu
4 afisari

“ – E sigură treaba? Pe aici trece autostrada?

–         Da, mă, 100%! A cumpărat şi Gigi pe aici. Trece fix pe terenul nostru!

–         Şi cât câştigăm?

–         Mult! De 10 ori! Vin ăia, ne expropriază şi gata! Marcă banu’!”

Să tot fie patru, cinci ani de când nişte băieţi deştepţi voiau să facă avere cu terenuri cumpărate prin anumite zone numai de ei ştiute. Ce vremuri! Mergeau pe traseul unei şosele care urma să se construiască, cumpărau pământ şi aşteptau să fie expropriaţi şi îmbogăţiţi. Afacere legală – luau ieftin şi “vindeauscump!

Întrebare: Câţi dintre cei expropriaţi pentru – să zicem – viitoarea autostradă ce merge de la Bucureşti la Ploieşti erau proprietari de doar câteva luni sau, hai, maximum un an, doi?

Cu siguranţă, există o instituţie a statului care să ne răspundă la această curiozitate, de unde să putem afla cum s-au scurs informaţiile de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale la primării şi mai departe la samsarii de terenuri aducătoare de bani.

Pe de altă parte, în capitala României se construiesc artere de aerisire a traficului, care să lege autostrada BucureştiPiteşti de autostrada ce duce la Constanţa. Unora nu prea le convine. Ba că se aglomerează intersecţiile din cauza lucrărilor, ba că ar avea de suferit arhitectura oraşului, ba că se face prea mult praf…

Altă întrebare: Unde erau cei care combat acum şoselele când s-au construit blocuri perfect anapoda în Capitală? Duduia economia şi le afectase vederea?

Nu sunt un susţinător al primarului Sorin Oprescu, dar nici antipatic nu-mi este. Ca să elimine orice suspiciune ar trebui să facă publice dosarele de la prima întrebare pentru drumurile pe care le construieşte în Bucureşti.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult