Acasa Opinii Pe unde calca Alexei Ostrovski?

Pe unde calca Alexei Ostrovski?

scris de Ziua Veche
6 afisari

Pana azi nu am stiut ca exista acest parlamentar rus, Alexei Ostrovski! Am aflat de convingerile domniei sale dupa ce a dovedit curajul, diplomatia si inteligenta de a propune Dumei de Stat – din proprie initiativa si nu (Doamne fereste!) din ordinul lui Putin –  discutarea decretului semnat de presedintele interimar al Republicii Moldova, blandul roman Mihai Ghimpu. Cel prin care ziua de 28 iunie 1940 a fost declarata Zi a ocupatiei sovietice.

Daca datele gasite de mine pe Internet sunt corecte atunci pustiul, in raport cu mine, Alexei Ostrovski a implinit in ianuarie a.c. doar 34 de ani. La multi ani Alexei! Si felicitari pentru postul actual, de presedinte al Comisiei pentru Comunitatea Statelor Independente din forul legislativ rus.

Prin urmare, habar nu ai de ororile celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Ai invatat, ca papagalul, un curs de istorie sovietica si acum o repeti la megafon…

Inainte de a comenta cuvintele sale, rostite la adresa istoriei Basarabiei – pamant romanesc – o sa aduc la lumina proba „luciditatii” acestui personaj, folosit, probabil, ca baiat de mingi la Moscova.

 

De ce? Iata un exemplu! Cu ani in urma, cand presedintele Bush  o  numea pe Condoleeza Rice ca succesor al lui Colin Powell in functia de secretar de stat, una dintre reactiile negative, in Rusia le-a avut si junele Alexei Ostrovski! Nu stiu de ce tot imi vine sa scriu polcovnic in dreptul sau… Pe atunci el  era nici mai mult, nici mai putin decat adjunctul presedintelui comisiei pentru relatii externe din  camera inferioara a parlamentului rus.

In timp ce Constantin Kosaciev, presedintele comitetului pentru afaceri internationale al Dumei de Stat aprecia ca Rice este un expert proeminent in problemele Rusiei si ale fostei Uniuni Sovietice, alde Alexei,  – cu o profunda vigilenta KGB-ista – avertiza ca relatiile bilaterale dintre Washington D.C. si Moscova ar putea fi deteriorate! Cauza? Atentie la inteligenta argumentatiei care urmeaza. Condoleeza Rice este avocatul unei pozitii dure fata de administratia presedintelui, pe atunci, Vladimir Putin. Culmea ironiei? Viata a demonstrat exact contrariul!

Acum vine polcovnicul, pardon, pustiul Alexei si declara ca „nu avem dreptul moral sa trecem cu vederea aceasta decizie criminala, indreptata nu doar impotriva Rusiei si a Moldovei, dar si a comunitatii internationale, pentru ca ea continua, inca o data, logica celor care falsifica istoria, care reexamineaza rezultatele celui de-al Doilea Razboi Mondial”. Serios?

Dar soldatii sovietici au avut dreptul moral sa il bata pe bunicul meu, in iunie 1940, un amarat mecanic de locomotiva, din comuna Lencauti, judetul Soroca, care abia si-a salvat familia fugind – cu locomotiva si garnitura trenului plina cu romani oripilati de ororile Armatei Rosii – pana la Gheorghieni, in inima Transilvaniei, tot pamant romanesc?

Alexei, Alexei…du-te sa iei lectii  de la tatucul Putin, care si el credea, cand avea varsta ta, in eternitatea Republicii Democrate Germane. Dumnezeu sa o ierte…Acum RDG este parte integranta, naturala, a tarii mama – Germania.

Tu nu falsifici istoria. Habar nu ai ce declari! Pai unirea naturala, pasnica, a RDG cu RFG a fost o reexaminare a rezultatelor celui de-Al Doilea Razboi Mondial? Sau o repunere in drepturi a unei natiuni mandre si puternice din inima Europei, de a carui voce se tine cont si azi la Kremlin?

Alexei, Alexei…ori ai fost pus sa arati pisica Chisinaului si ai ignorat ce forte puternice sprijina demnitatea presedintelui Ghimpu, ori ai uitat ca traiesti in anul 2010 si omiti ce razboi va veni. Daca ultima varianta este reala iti sugerez sa soliciti serviciilor specializate discursul politicianului american Ron Paul, rostit in Camera Reprezentantilor a SUA, pe  29 iunie 2010, inregistrat de canalul de televiziune C-SPAN si pus pe YouTube.

Asta ca sa intelegi ce furtuna vine in Orientul Mijlociu. Dar mai ales  de ce trupele rusesti nu vor mai trece niciodata, intelegi, niciodata, granita romaneasca de pe Nistru!

Alexei, Alexei… ai doar 34 de ani si calci numai in strachinile politichiei – aruncate pe jos de la masa tarului. O meserie de tot plansul. Tine-te tare! Vei mai primi misiuni similare, polcovnic Alexei…

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult