Acasa Opinii Penalii fac jocurile: Rien ne va plus!

Penalii fac jocurile: Rien ne va plus!

scris de Marin Neacșu
2.685 Afisari

Mulţumesc lui Dumnezeu că au dat ploile şi furtunile. Numai Dumnezeu mai era în stare să oprească ploaia de lacrimi vizavi de situaţia săracului Becali şi să îl scoată de pe burtiere şi din ştiri pe el, pe avocaţii lui şi pe MM Stoica. Dacă nu începeau să cadă copacii, nu mai scăpam de beeeeeeeeeecali, ajungeam să aflăm şi că Becali s-a plâns de colacul de la WC – urile din puşcărie şi că a dat dispoziţie să fie schimbate.

Marin NeacsuNoroc cum spuneam cu ploile, s-a dovedit astfel că dacă vrei să scapi de o nenorocire mai ales în media, trebuie musai să apară alta. Cui pe cui se scoate. Nu ştiu însă cum vom scăpa de alte nenorociri şi cum să facem să scăpăm de cele pe care ni le provocăm singuri.

Mister Ponta vine victorios de la Bruxelles unde l-a trimis Băsescu să susţină ceea ce combătea cu mânie proletară acum un an, adică otrăvirea pământului şi a apelor prin metoda Chevron. Atât de bucuros a fost domnul Ponta că Înalta Poartă nu a dat X pe afacerea Chevron încât a chemat-o pe doamna Merkel în ţară să o decoreze şi să ăi pupe mâna. Acolo nu a putut să i-o pupe, era adânc băgată undeva, tocmai o întrebase Hollande unde o doare de soarta românilor. Aşa că a decis domnul premier, de bucurie că rămâne i-au ieşit cărţile lui Băse şi rămâne şi el premier cu normă întreagă, să o vadă în particular să discute şi problema datoriei Germaniei adică cum să scape de ea, cum a scăpat şi Irakul. Singura speranţă să rămânem cu pământul întreg ar fi să facă bulgarii scandal că din partea românilor nici o şansă, ei dorm somnul adânc al inconştienţei. Ne comportăm ca şi când nu ar fi vorba de noi. Incredibil.

Antonescu s-a făcut gropar

În lipsă de activitate, de când a pierdut ocazia să devină preşedinte, adică din vara lui 2012, Antonescu, supărat că nu mai poate chiuli de la lucrările Senatului că ar vedea lumea că nu are preşedinte, s-a apucat de săpat, aşa de al dracu. Cum nu are nimeni curaj şi nici încredere să îi dea ceva de făcut, nici măcar o groapă, s-a apucat să o sape pe a lui. De fapt pe ascuns aşa, sapă de mult la ea, sau mai bine zis îl ajuta pe Ponta şi Băsescu, dar mai pe şest, să nu se prindă lumea. Acum însă a preluat şi acţiunile lor şi sapă vârtos minunându-se singur cât de eficient poate să fie. După scandalul cu SRS, după ce şi-a lăsat miniştrii penelişti pe mâna lui Ponta şi a PSD, bătaia de joc a miniştrilor şi primarilor PSD,(vezi cazul Mazăre sau dosarul cu casele redeschis lui Dobriţoiu pentru că s-a legat de Oprea) Crin s-a apucat vârtos de treabă şi a decis să taie în carne vie scoţând în afara legii 12 membri de partid pe motiv că se dau mai de dreapta decât el. Nu ştiu unde vrea să ajungă, cu cine doreşte să mai rămână pe cine crede că va mai conta la alegerile parlamentare dar eu nu cred că va avea mai mult de 20% voturi, indiferent împotriva cui va candida, dacă va mai candida. Oricum va pierde alegerile dar şi-a descoperit o nouă vocaţie, poate să se apuce de „gropărit”, după cum o sapă pe a lui, are talent.

Privatizare în stil românesc

Guvernul se grăbeşte. Vine frau Merkel, vine FMI, vin comisiile de verificare,vin scadenţele pentru împrumuturile şi promisiunile luate faţă de Înalta Poartă şi Ponta nu poate prezenta nimic. Bani nu mai are, cu privatizările nu a făcut nimic, până acum practic în afară de respectarea la secundă a înţelegerii cu Băsescu, Ponta nu se poate lăuda cu nimic în faţa nimănui. Aşa află şi FMI că partidele din România promit şi pe dracu şi pe mă-sa înainte de alegeri şi după, când s-au văzut cu sacii în căruţă, dau ce a zis Becali că îi dă DNA-ului şi a luat el. Dar pentru că FMI nu e fraierul de alegător, Ponta a decis să vină cu ceva pe masă şi a făcut în aşa fel încât să reducă pretenţiile privatizării la nivelul propunerilor ofertanţilor, dacă invers nu s-a putut. Aşa se face că a acceptat ce i se oferea, de la cine i se oferea, numai să aibă ce pune în faţa FMI. Aşa s-a procopsit cu un ofertant care se poate spune că se situează la nivelul partenerului român. Printre cele 3 firme interesate de privatizare, una se numeşte OmniTRAX şi eu cred că aceasta va câştiga detaşat, la o lungime de… ce spunea Becali. De ce? Păi pentru că e americană şi la câţi americani ne-au vizitat luna asta este culmea să nu fi deschis măcar unul subiectul privatizării CFR marfă, măcar aşa la o cafea. Dar punctul forte şi argumentul imbatabil al americanilor nu stă în părerea „privată”, personală pe care o puteau avea prietenii despre acest subiect, (ceva cam în stilul părerii „personale” a lui Ponta despre Becali, sau a lui Antonescu şi a altora ca ei) ci în persoana care a fost trimisă „la înaintare” să „discute” problema privatizării. Vă spune ceva numele Philip Bloom? Nu. Păi nu avea cum. Dar o să vă spună multe, după ce va pune mâna pe CFR marfă. Deocamdată însă puteţi afla despre domnia sa, că a fost condamnat în 2007 la patru ani de închisoare şi la plata unor despăgubiri în valoare de 3,6 milioane de dolari,pentru că a fraudat Autoritatea Provizorie a Coaliţiei din Irak, prin trucarea de licitaţii, mituirea oficialilor şi însuşirea unor sume de bani. Adică exact ce se poartă la noi . Asta la el acasă. La noi în ţară, mister Bloom a fost cercetat de DIICOTpentru spălare de bani pentru că s-a bănuit că o parte din sumele fraudate au trecut prin conturi din România. A mai fost împlicat la noi în “privatizarea altor firme, deci cunoaşte omul şi cât se dă şi unde se dă ca să obţină un contract nu? Pentru cei interesaţi de detalii privind acest personal căutaţi aici.

Eu mă întreb cum admite guvernul României o asemenea candidatură. Să îi fi făcut lobby mister Friedman? O fi lăsat şi el o listă cu 11 recomandări pentru guvernanţii României? Nici nu vreau să îmi mai închipui cum va decurge privatizarea dacă începe cu puşcăriaşi printre ofertanţi. Dar mai miră pe cineva? Într-o ţară în care aşa cum spunea cineva, dosarul penal este condiţia intrării în parlament, când jumătate dintre parlamentari sunt “îndosariaţi” e normal ca şi cei care fac afaceri cu o ţară cu reprezentanţi puşcăriabili, să trimită tot puşcăriaşi şi puşcăriabili la discuţii. Până şi Băsescu a găsit să sublinieze această idee când s-a văzut cu jurnaliştii : „Ce faceţi, măi copii? Cu ce vă ocupaţi azi? Rahova, Jilava, nimic?”.


Asta e România!!!!!!Penalii vând, penalii cumpără, penalii fac jocurile!Rien ne va plus!

24 comentarii

ADA 26-05-2013 - 12:48

„Pentru Relu Fenechiu, managementul privat înseamnă ca aceia care au devalizat ani la rând sistemul feroviar românesc, cum este cazul directorilor Micu, Dorobanțu sau Ghibu, trebuiesc promovaţi ca manageri privaţi, dar remuneraţi împărăteşte. Astfel, devalizatorul de ieri, este de astăzi managerul de succes şi, ca atare, trebuie plătit cu mii de euro pe lună. Practic, Fenechiu continuă campania de distrugerea cu bună ştiinţă a căilor ferate…”
Se poate si asa ?!
“Cea mai elocventă caracterizare pentru DOROBANTU constă în descrierea făcută de Honore de Balzac: „Parvenitul se târăşte de-a buşilea în faţa celor ce-i pot fi de folos şi este obraznic cu cei de care nu mai are nevoie, aidoma paiaţei dintr-un balet, pare marchiz dacă-l priveşti din spate, dar este bădăran dacă-l priveşti din faţa”.

Tache 26-05-2013 - 12:57

In mod identic au fost distruse si caile ferate din Polonia. Trenurile circula folosind curent electric si nu s-a inventat inca electro-dolarul. Totul trebuie schimabat in asa fel incat sa se foloseasca cat mai multa benzina. Petro-dolarul este de vina.

- – प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 26-05-2013 - 14:54

PRO’s Tache (100/1000 GUARANTED)

Adolf Hitler suferea de paranoia! Cum a fost descoperită boala dictatorului

Un studiu psihologic al discursurilor lui Adolf Hitler, realizat de un serviciu de ascultare a programelor radiofonice lansat de BBC în 1942, a semnalat paranoia acestuia faţă de evrei, în momentul în care liderul nazist a lansat teza „soluţiei finale”, a dezvăluit, vineri, Universitatea Cambridge.

Potrivit AFP, istoricul Scott Anthony a intrat în posesia unui document ce a aparţinut familiei unui sociolog renumit, Mark Abrams, care lucra în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial pentru serviciul de ascultare a programelor radiofonice lansat de BBC.

Un departament special din BBC avea sarcina de a monitoriza şi a analiza emisiunile radiofonice din Germania şi din celelalte ţări ocupate din Europa şi de a redacta un raport săptămânal.

Acest serviciu de ascultare a propagandei inamice, alături de o unitate de cercetare psihologică, încerca să descifreze resorturile psihologice care îl animau pe Hitler prin intermediul discursurilor acestuia.

Studiul, comandat de Mark Abrams unui coleg, Joseph MacCurdy, evoca în 1942 „tendinţele morbide” ale lui Hitler şi obsesia sa tot mai mare pentru „otrava evreiască”.

„În momentul în care studiul a fost redactat, soarta începea să se schimbe pentru Germania”, a declarat istoricul Scott Anthony. „Documentul arată că serviciile secrete au simţit ceea ce se petrecea (…). În faţa eşecurilor de pe plan extern, Hitler se concentra asupra acelui element pe care îl percepea ca pe un inamic intern: evreii”, mai spune acesta.

„Ţinând cont de ceea ce ştim astăzi, adică începerea redactării «soluţiei finale», documentul are o mare însemnătate”, a adăugat Scott Anthony.

MacCurdy vorbeşte în document despre un „complex mesianic” al lui Hitler, care îl făcea să se creadă implicat într-o cruciadă contra răului, întruchipat în opinia sa de evrei. Studiul denotă o „fobie” crescândă a lui Hitler faţă de evrei şi subliniază faptul că liderul nazist îi considera pe evrei nu doar o ameninţare pentru Germania, ci şi «o întreprindere diabolică universală»”.

MacCurdy şi Abrams nu puteau prezice în epocă faptul că exterminarea evreilor era deja o acţiune în derulare. Însă acest document, clasificat secret, se subliniază că, pentru Hitler, „evreii sunt întruchiparea răului, în timp ce el îl întruchipa pe Dumnezeu. El era zeul prin care o victorie plină de sacrificii poate fi obţinută asupra răului”.

Documentul a fost predat arhivelor Universităţii Cambridge, unde va p
utea fii consultat.

Sursa .Gandul

Florin 26-05-2013 - 16:02

Adolf a fost un idiot paranoic insa oamenii din jurul lui (Hitelrs Helfers) au fost oameni de rea credinta. Ma refer la eleitele care l-au sustinut sa preia puterea si apoi la cei care i-au cantat la nesfirsit in struna.

Tache 27-05-2013 - 00:27

Al doilea razboi mondial a fost inevitabil. In martie 1939, amiralul Canaris si generalul Beck au trimis doi ofiteri germani la Londra, ca sa negocieze predarea Germaniei si arestarea lui Hitler. Au fost refuzati. Familia Rothschild a spus NU. Asta conform memoriilor ambasadorului SUA la Londra, din acea perioada, Joseph Kennedy, tatal viitorului presedinte John Fitzgerald Kennedy.

Bancherii aveau nevoie ca Hitler sa fie omul rau. Chiar daca Adolf Hitler nu s-ar fi nascut niciodata, Stalin tot ar fi fost pregatit sa atace cu 27 000 de tancuri, 10 000 de avioane si 18 000 de tunuri, pe care le avea la dispozitie.

In ceea ce priveste exterminarea evreilor si asa-zisul holocaust, Crucea Rosie Internationala, cu sediul in Elvetia, a avut tot timpul reprezentati permanenti in fiecare lagar german, din prima zi si pana in ultima, verificand tot ce se intampla in lagare. I rest my case.

Tache 26-05-2013 - 12:53

Tocmai au sosit analizele de la laborator. Philip Bloom este evreu. Iar romanii sunt fraieri.

Bloom Name Meaning Jewish (American): Americanized spelling of Blum.Americanized spelling of Dutch Bloem.Swedish: variant of Blom.

UnUL 26-05-2013 - 13:39

Nu era nevoie de analize; se știa foarte bine că e evreu. Dar nu e escroc pentru că e evreu, ci e escroc pentru că e escroc. Putea fi și turc, și taiwanez, și arab, asta nu schimmba lucrurile.

neacsum 26-05-2013 - 15:46

Putea fi si roman, si uslist sau pedelist, si ppddist, tot aia…

UnUL 26-05-2013 - 15:53

corect.

Salut 27-05-2013 - 16:18

Dupa cum putea sa fie si martian, klingonian sau romulan. DAR E EVREU!
Chestiune de probabilitati: Daca e vorba despre jigodism si hotie la nivel international, ce poate fi autorul? Locuitor nativ din Papua-Noua Guinee?

Tache 27-05-2013 - 00:14

Acesta nu este presedintele Turciei. Acesta nu este presedintele Taiwanului. Acesta nu este lider arab. Acesta este presedintele Israelului si cumpara Manhattanul, Ungaria, Romania si Polonia. Desi Romania nu este de vanzare.

Israeli President:We are buying up Manhattan,Hungary,Romania and Poland

http://www.youtube.com/watch?v=BZU86ueNpno

Florin 26-05-2013 - 15:27

Tache, intraba-l pe Ion Coja cum se simte atunci cand intinde corzile nationaliste si conspirationiste pentru a castiga capital de pe urma unor naivi inocenti de genul lui Huhu sau de pe urma unor oameni inraiti (de genul lui urbos, digital, dxn & comp). Voi chiar nu ati gasit un alt mod sa va gastigati painea?

Sinteti oameni de rea credinta!

neacsum 26-05-2013 - 13:30

Culmea privatizarii este desemnarea lui Piperea ca reprezentant al statului în administrarea OLTCHIM şi apoi trecerea acestuia pe post de apărător al celor care au manageriat nu defectuos ci fraudulos OLTCHIMUL. Nu veti vedea aşa ceva nicaieri in lume !

UnUL 26-05-2013 - 13:36

Păi da, domnule Neacșu : ca la noi la nimenea.

Pkly 26-05-2013 - 13:53

Mey,mey,mey ce-am observat eu la privatizarile astea,,de succes”a la rRomanika…ca sunt facute(sa nu zic manarite !) de case de avocati-stilati.

neacsum 26-05-2013 - 13:55

Pai e si normal, doar ei cunosc cum trebuie făcute ca să scape in instanţă.

Florin 26-05-2013 - 14:38

Dupa ’89, FSN-istii au declarat prin vocea lui Iliescu ca isi “asuma responsabilitatea guvernarii pentru viitor”, impiedicandu-i pe cei care “nu au mancat sa.la.m cu soia” sa participe la gestiunea puterii, dar si refuzind sa accepte sfaturi din partea celor care aveau experienta economiei de piata si stiau cum functioneaza o societate democrata.

Au preluat puterea politica si economica si au impartit-o la “clientela” FSN-ista formata din activisti si securisti, pe considerentul ca ei cunosc mai bine “realitatile romanesti” si sint capabili. Fiind specialisti in manipu-lare si dezinformare, au investit in in mijloace massmedia trusturi de presa,radio si televiziuni particulare, editii online (hello Dinu Patriciu, SO Vintul, Ioan Niculae, George Constantin Paunescu). Dan Grigore Adamenscu a facut si el afaceri grele (imobiliare) si cu statul in Romania.

In Romania nici un “mogul” si nici un baron nu a facut afaceri de unul singur. La impartirea beneficilor au participat in grupuri. In anii ’90 utilizau pe arabi ca “paravan”, apoi au recurs la firme straine inregistrate in Cipru sau alte tari. Cu siguranta ca toti stiu despre fiecare ce afaceri are si ce puncte vulnerabile au.

Pentru ineput ar trebui initat o serie de reforme autentice (reforma partidelor, reforma justitiei, reforma administrativ-constitutionala) precum si interzicerea statului (si serviciilor secrete) sa se ocupe de afaceri. Implicarea lor in afaceri creeaza o concurenta neloiala („mono-pol de stat”) precum si o sursa de finantare ilegala a partidelor (prin cunoscuta metoda a ca.pu.sarii).

ttp://www.agerpres.ro/media/index.php/justitie/item/198202-Ponta-Imi-doresc-ca-impreuna-cu-Parlamentul-cu-CE-sa-construim-o-Justitie-cu-adevarat-independenta.html

jan dinu 26-05-2013 - 19:15

– RRumanu idiot –
Vede permanent complot …
Dar se crede ca-i deshtept
Shi din RAY facu deshert !!
Uuuurrrraaaaaa !!!
JD-USA

jan dinu 26-05-2013 - 19:20

RRumanilor ….
Pe bune :
Voi NU meritati mai mult …!!
JD-USA

Tache 27-05-2013 - 07:17

Mi-a placut acest clip si m-am gandit sa-l promovez.

http://www.youtube.com/watch?v=ftw6jP26JcA

Salut 27-05-2013 - 16:22

Marine, RATAREA privatizarilor de genul asta (CFR Marfa) poate fi singurul gest national la un guvern vandut – alaturi de Basescu – intereselor straine.

PS: din nou un articol bun. Incepi sa le comiti in serie…asa ca „felicitari si la mai multe” se impun.

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 28-05-2013 - 14:52

Acest editorial al d-lui Neacsu poate fi concluzionat cu :

„Accesul copiilor sub 12 ani la acest show trebuie sa se faca numai cu aprobarea, sau insotiti de parinti. Tipul de emisiune : PAMFLET!”

In rest? Bla-bla-bla, lucruri pe care le mai discuta romanii doar prin Cismigiu sau Herastrau cind dau in diaree de la berea Ursus.

Televiziunile isi fac atit de bine treaba, incit, sa mai citesti si editoriale pe tema stirilor pe care le vezi la televiziuni nu inseamna decit pierdere de vreme. Vorba lui Banciu: „ziarele si cartile mor in chinuri; nimeni nu mai citeste; singura activitate „intelectuala” a oamenilor din ziua de azi a ramas imaginea si datul cu parerea.” Sint sigura ca nimeni nu citeste editorialele d-lui Neacsu ci ii raspund doar dupa ce-au citit – in treacat – titlul.

Pe Neacsu nu te poti supara; el pur si simplu joaca rolul cardinalului din nuvela lui Ivanov din „Fratii Karamazov”!

jan dinu 28-05-2013 - 18:22

Cine sta ca prostu’n tzara
Sufera pe veci povara …
Intr-un loc asha ciumat …
Mirosind mereu ka kat !! !!
JD-USA

HUMOR NEGRU 28-05-2013 - 20:33

Doi generali, condamnaţi la închisoare cu executare
Acasă » Justitie

Fostul comandant al Comandamentului Logistic Întrunit al MApN, Marin Măciucă, şi locţiitorul lui, Adrian Tilincă, au fost condamnaţi definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Aceştia au primit fiecare câte patru ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.

Cei doi au fost trimişi în judecată în 2007 într-un dosar de corupţie care viza falsificarea unor licitaţii pentru cumpărarea unor uniforme militare.

Generalii sunt obligaţi să plătească şi Ministerului Apărării peste opt milioane de lei ca despăgubiri.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult