Acasa Opinii Pentru ce vrea Băsescu consilieri ? Conspect

Pentru ce vrea Băsescu consilieri ? Conspect

scris de Marin Neacșu
188 afisari

Domnul Băsescu  nu şi-a pierdut ceea ce – cred unii – se numeşte simţul umorului, dar eu aş defini ca lipsă de respect, ca să nu folosesc un termen legat de bun simţ. Într-un speech adresat tinerilor absolvenţi sau studenţi ai facultăţilor din afară, cu ocazia  Galei Ligii Studentilor Români din străinătate,  Băsescu, printre hăhăituri, le-a adresat câteva cuvinte.

Marin NeacsuAm ascultat prima oară ştirea  la un post de radio, în maşină, şi acolo am auzit şi deja celebrele hăhăituri care însoţesc invariabil toate perlele fostului marinar. Dacă aş fi citit doar presa, nu aş fi avut imaginea completă a spiritului în care a fost prezentat discursul. Îmi amintesc că pe vremea degeaba împuşcatului, toate discursurile şi cuvântările erau împănate în presă cu „aplauze prelungite,” „ovaţii,”  „aplauze furtunoase”,  „se scandează  Ceauşescu şi poporul” etc. Pe atunci, aceste inserări mă enervau. Unii colegi au păţit-o din cauza acestor adaosuri. Eram obligaţi să conspectăm aceste cuvântări şi mulţi colegi puneau câte un soldat cu scris mai citeţ să le scrie în caietul de conspecte aceste cuvântări. Ei bine, mulţi s-au făcut de râs când la controale se constata că soldatul le copiaseră chiar şi aceste informaţii. Aşa se deconspirau cei care în loc să conspecteze, puneau soldaţii să le copieze din ziar. Ei bine, cred că ar fi momentul ca – pentru o bună informare a cititorului  cu privire la atmosfera în care s-a produs „întâmplarea”, presa scrisă, să menţioneze şi la cuvântările marinelului, momentele de “hăhăeli prelungite”, „hăhăieli furtunoase” „ se hăhăie”, sau  „se huiduie,” „se fluieră”, “se aruncă cu roşii “ în funcţie de situaţie. Dacă speech-ul are loc în cadru oficial sau la taberele de vară ale PDL se aplică primele, iar  dacă se întâmplă afară (e adevărat, din ce în ce mai rar) atunci se vor trece ultimele precizări.

În fine trecând peste această propunere, revin la evenimentul în sine. Am să încerc să conspectez din speechul marinarului preşedinte, aşa cum ar fi conspectat un fost soldat :

  1. „Mă văd nevoit să vă spun câte ceva despre România, care vreţi să vă primească înapoi (hăhăhăhăhă). Ea vă aşteaptă, nu-i mai cereţi să vă primească înapoi„( se hăhăie ameninţător)
  2. „Poate că universităţile sau companiile, sau institutele de cercetări nu vă oferă laboratoarele moderne pe care le aveţi în străinătate( hăhăieli de satisfacţie ), dar astăzi puteţi accesa bani europeni ( hăhăieli prelungite, se scandează: “Boc, Băsescu şi cu UE , ne dă bani de unde nu e” ) pentru proiecte de cercetare, care includ dotarea laboratoarelor şi finanţarea cercetării ( urale , se aruncă priviri cu subânţeles, se scandează: Băsescu şi Boc , nu ne mint de loc ) timp de cinci, şase ani. Iată un răspuns la «Primiţi-ne acasă» (hăhăhăhăhăhă, se scandează: Nea Băsescu nu ne lasă, ne primeşte iar acasă)”
  3. „În zilele următoare, dacă există trei absolvenţi de studii superioare, care acceptă salariul unui secretar de stat din România (hăhăhă furtunos ) sigur, maşină şi secretară,(hăhăhăhăhă se scandează : la Băsescu’n prag de seară,3 masini şi-o secretară) sunt gata să angajez fără concurs, doar în baza diplomei de absolvent de facultate în străinătate,(hăhăit prelungit, se scandează : dacă vrei serviciu’n  ţară, trebuie să’nveţi afară ) trei tineri pe funcţie de consilier de stat (hăhăieli prelungite până la delir)”
  4. 4.      Preşedintele te poate chema în orice moment să-ţi dai cu părerea (hăhăhăh) despre orice lucru din lumea asta şi din ţară,(hăhăhăhăhă) că vrea o (hăhăhăhă) idee. Ce face cu ea,(hăhăhăhăhăhă) e treaba lui( se scandează : secretaro, du-ţe iute  la Băsescu , că… te-ntreabă, doar ca să se afle-n treabă), dar consilier la Preşedinţie este o funcţie importantă”( hăhăhăhhă, se scandează: dacă vrei consilier,musai să ai nervi de fier).  

Cam aşa ar fi conspectat un soldat pe vremuri  recentul discurs al Co(tro)ceanului.

Dacă era după mine, eu aş fi trecut doar aspectele esenţiale:

  1. Domnul Băsescu a simţit nevoia să dea o palmă tinerilor care se plâng că învaţă degeaba şi că în  ţară nu au nici o perspectivă. S-a făcut că nu întelege ce au cerut ei prin acel mesaj “Primiţi-ne acasă” şi le spune în bătaie de joc că îi aşteaptă, nu e nevoie să ceară să fie primiţi. Întrebarea este cu ce îi aşteaptă, cu salarii de bugetari de râsul lumii, dar  şi alea diminuate, cu impozite pe respiraţie, taxe de înmatriculare şi un sistem al asigurărilor de sănătate care îi taxează de două ori pentru un serviciu care nu se asigura nici la sfert? Bătaie de joc.
  2. Băsescu promite blana ursului din pădure. Am citit recent chinurile prin care a trecut un investitor român care şi-a deschis pe bani europeni o mică afacere. Concluzia şi sfatul investitorului era : NU ÎNCERCAŢI CĂ VEŢI REGRETA! De altfel, afacerea Jucu spune tot. Bătaie de joc.
  3. Băsescu oferă la mişto trei posturi de consilier  unor tineri absolvenţi fără experienţă, fără experienţa unui serviciu şi fără să cunoască metehnele marinelului. Păi să îmi fie cu iertare, eu mai întâi aş trimite aceşti copii să discute cu cei care au fost consilieri ai domnului preşedinte şi au plecat  de pe aceste funcţii cu maşină şi secretară. Aş lua nişte referinţe de la aceştia şi apoi m-aş uita la propunere. Face excepţie de la cei care au fost consilieri şi au plecat, domnul Lăzăroiu, prietenii ştiu de ce.  De fapt, să fim serioşi, domnul Băsescu ştie că nici dracu nu ar merge să lucreze pentru el, dar simte nevoia să îşi bată joc de aceşti tineri, oferindu-le funie şi săpun. Mai este un aspect de subliniat şi anume, cine a studiat în străinătate? La o socoteală simplă, ar ieşi beizadelele, copiii lui Florin Salam şi alţi manelişti care îşi pot pemite să trimită copiii la studii afară, copii de diplomaţi aflaţi la post şi pe ici pe colo, câte un copil supradotat, plecat pe vre-o bursă oferită de diferite fundaţii, care de fapt  au şi ele intersele lor. Deci, care din aceştia s-ar înghesui la oferta domnului din Anvers? Socotiţi şi dumneavoastră. Şi mai e un aspect la care cetăţeanul din Anvers nu se gîndeşte şi nici consilierii nu îl învaţă (poate tocmai acest consilier îi lipseşte): Asta se numeşte în toată lumea, DISCRIMINARE. Oare la Cotroceni în afară de bătaie de joc cum s-o numi ? Adică cei care au învăţat afară au 3 posturi la dispoziţie, numai în baza diplomei de absolvent, iar cei care au studiat în ţară, sunt atât de proşti încât nu pot ocupa funcţii nici prin concurs sau atât de lipsiţi de importanţă încât nu merită nici menţionaţi ?  Ce este asta  cetăţean  Băsescu? Discriminare sau o palmă dată învăţământului autohton pe care prietenii din UDMR îl nenorocesc sub protecţia dumneavoastră de ani de zile ? Bătaie de joc.
  4. Aici, cinismul a atins culmea impertinenţei. Să îi spui celui pe care vrei să îl angajezi că funcţia de consilier nu este o funcţie în care ai avea un serviciu decent, ci unul în care eşti la cheremul unuia care te foloseşte ca sclav în regim de 24 din 24  şi că eventualele idei sau propuneri pot fi zărite uneori dacă te uiţi cu lupa, prin raftul de etichete Teachers, este nu numai umilitor şi descurajant, dar şi total deplasat. Dacă asta înţelege domnul  în cauză că înseamnă consilier, de ce ne mai miră atitudinea  sa şi a actualului guvern faţă de armată, profesori, poliţie şi doctori şi întreaga societate ? Bătaie de joc.
  5. Tot discursul a fost o bătaie de joc.

Cam  aşa  aş conspecta eu proaspătul discurs.

 Ce să spun tinerilor care studiază în străinătate. Sincer, pentru binele lor, le-aş sugera să rămână cât mai departe de cetăţeanul din  Anvers, cel care a plecat în străinătate să facă bişniţă (după propria declaraţie .. de avere, din care rezulă că avea 60000 de dolari la Revoluţie, pe vremea când deţinerea de valută era ilegală), nu să înveţe, dar pentru binele acestei naţii i-aş ruga să vină în ţară şi să pună umărul. Nu îmi fac nicio problemă, nici iluzii, vizavi de beizadele şi cei cu parai la teşcherea luaţi fără număr, ei au totul asigurat. Dar ceilalţi au mult de tras şi trebuie  ajutaţi.

PS .Ce riscă un consilier la Cotroceni? Nici mai mult nici mai puţin decît să fie căutat de doamna Udrea în toiul nopţii sau cel puţin aşa declara domnul Băsescu vizavi de vizita doamnei Udrea la Cotroceni la o oră înaintată. : “În orice caz, aseară eu am fost cu nevastă-mea. Dacă s-a dus, s-a dus la vreun consilier.” Aviz amatorilor.

20 comentarii

Ciu Huhu 10-01-2012 - 09:13

Pai barcagiu’ vrea consilieri pentru ca sa aiba pe cine injura si dupa cine arunca cu scrumiere…

lica 10-01-2012 - 21:02

Base vrea sa isi improspateze consilierii cu aripa tanara a pdl care a fost plecata la studii. Cei pe care ii numea el smart candva .

Ciu Huhu 11-01-2012 - 10:52

Esti platita de Basescu.

Traian Basescu 11-01-2012 - 04:48

Băi Neacșule,

După cum ți-am spus și cu alte ocazii: „Chelie ai, creier ce-ți mi trebuie?” Și iată că tu, asemeni oricărui mare comandant de oști de pe la GAZ-urile epocii de aur, te-ai exectat fără crâcnire. Bravo! Hă, Hă. Hă, Hă, Hă. Hă, Hă, Hă. Hă, Hă, Hă. Hă….

Hai să te iau punct cu punct. Nu pentru că te-ar mai ajuta cu ceva (ești un cazul tipic de strateg de diribau in retragere făra speranțe), ci doar așa ca să nu te simți 100% ignorat.

1, Studentul ăla care are ceva mai mullt între urechi decât ai tu sub chelie, nu trebuie să ceara nimic de la țară. Dacă e capabil va face ceva. Dacă nu se va smiorcăi ca tine ca n-a avut mititelu’ săracu’ noroc și va sta cu șapca în mână așteptând să-l miluaiscă și pe el cineva. Ăsta era mesajul. Romania n-are nevoie de alți milogi (cu sau fără patalama) pentru că îi are deja pe cei ca tine. E de altfel în interesul vostru să nu vă înmulții peste măsură.Hă, Hă. Hă, Hă, Hă. Hă, Hă, Hă. Hă, Hă, Hă. Hă….

2. Extinzând ideea de mai sus. Cine e cu adevărat capabil găsește soluții și face ceva. Cine nu, se smiorcăai ca tine și găsește 1000+1 de justificaări pentru propriul eșec. Sau altfel spus România le ofera provocări și șansa afirmării. Însă ei trebuie să ducă greul dacă chiar vor să facă ceva.

3. Președenția le oferă 3 slujbe de consilieri. Ce ai fi vrut să le ofer? 6 pensii de APV-ist?! Măi Neacșule, înțelege și tu acum, că nu tot omul se poate târâ în postura de pomanagiu și milog profesionist, asemeni ție și restului echipei de APV-iști dupa care patria a tras apa. Unii poate chiar au minima demnitate de a încerca să ducă o existența decentă… Hă, Hă. Hă, Hă, Hă. Hă, Hă, Hă. Hă, Hă, Hă. Hă…

4, Ofer slujbe care solicită dedicație. Cine nu-i la înălțimea acestor ceințe n-are decât să-și caute altceva,

Eu înțeleg foarte bine de ce te-ai înfuriat. Tu latrii de atâta vreme si nimeni nu se obosește să-ți arunce si ție un oscior, o fisă, ceva, un mărunțiș acolo. Ghinion. La USL-ași e inflație de lătrai mai infometati ca tine. Iar eu nu am nevoie bă de ăștia de teapa ta. Hă, Hă. Hă, Hă, Hă. Hă, Hă, Hă. Hă, Hă, Hă. Hă…

neacsum 11-01-2012 - 08:50

Basescu
Draga pana acuma ai mai avut ceva dreptate in ceea ce spuneai, si un pic de logica. Acuma ai redevenit cel de la tv , disperat, incoltit, fara logica ,plinura si dispret pentru ca 10 % nu este un procent care sa iti dea siguranta oricat ar incerca sa fure slujbasii domniei . Vremuri grele .

Traian Basescu 11-01-2012 - 13:35

Neacșule,

În primul rând disperarea e principala specialitate a USl-așului. Adică a ta. Logica, de asemenea ți-e cu totul străină. Ai arătat-o cu prisosință în cele 4 rânduri de mai sus. Ai capacitatea de a aduce niște contraargumente sau te limitezi la a te smiorcăi îndurerat?! Hă, Hă. Hă, Hă, Hă. Hă, Hă, Hă. Hă, Hă, Hă. Hă…

neacsum 11-01-2012 - 17:37

Parca nu mai e rasul tau Basescule. Alta data se auzea altfel … ai ragusit ?

Traian Basescu 12-01-2012 - 06:31

Ehei Neacșule te invarți in jurul cozii ca o găina beată, dar asta nu acoperă cu nimic faptul că ești pe nicăieri la apărarea propriilor elucubrații. Nu ești vrednic nici măcar să încerci să schițezi un gest de apărare acolo… Hă, Hă. Hă, Hă, Hă. Hă, Hă, Hă. Hă, Hă, Hă. Hă…

Râsul meu, ca râsul meu. Abia aștept însă să văd plânsul tău la toamnă după ce o mai puneți de înca 4 anișori de opoziție + chirăit & smiorcăit pe gratis. Neacșule eu însa sunt băiat de comitet și la ăia care o sa dați mai convingător din coadă o să vă ofer măi un UNPR 2,0 Hă, Hă. Hă, Hă, Hă. Hă, Hă, Hă. Hă, Hă, Hă. Hă…

Eu zic să te antrenezi de pe acum băi că lupta asta va fi mai ceva ca bătălia recoltei pe cand erai strateg la diribau. Cu cât crunta opoziție e mai lungă cu atat mai abitir se înmulțesc moflujii și nehaliții Asigură-ți din timp chiloți de tablă și coif temeinic de protejat chelia că îmbulzeala va fi peste închipuire Hă, Hă. Hă, Hă, Hă. Hă, Hă, Hă. Hă, Hă, Hă. Hă…

Traian Basescu 11-01-2012 - 05:00

Ție în mod particular, nici una. Dar asta desigur că nu e ceva ieșit din comun. Celor ca tine nu le ofera nimeni și nimic pe lumea asta o șansa. Ar fi împotriva naturii… Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă…

Ciu Huhu 11-01-2012 - 12:11

In Iad vei ajunge, negresit!

BULA 11-01-2012 - 06:38

Domnule Neacsu, deci recunoasteti ca Occidentul e mare curva si da diplome la „beizadele şi cei cu parai la teşcherea luaţi fără număr”.

jan dinu 11-01-2012 - 07:33

De la Lipovean cetire …;
Pentru intreaga lui o$$tire :
Ne e foame shi’ntru’n an
Venim iarashi la ciolan…!
Tine-ti minte ve-ti avea
Tot ce vreti puteti – fura !
Legea o s-o stapinim…
Shi nimic n-o s-a patim…
Pleaca ai lor, vin ai nostri …
Restul milogesc ca prosti !!
JD-USA

BULA 11-01-2012 - 07:39

Mai ai putin si iei Premiul Nobeli pentru poezie.

jan dinu 11-01-2012 - 07:43

Domunul Bula asemenea nobile nu se obtin
pentru „lucrari instant ” la doua minute …inspiratie !
IL doresc post mortem …pina atunci m-a distrez ….-:)))

BULA 11-01-2012 - 07:47

Sanatate si baga mare, ca ceva talent ai !

jan dinu 11-01-2012 - 08:17

Eu mi-am facut datoria ,
in preziua anuntarii rezultatului
alegerilor din 1992 l-am sunat pe senior shi
implorat s-a nu recunoasca rezultatele
care se putea infirma prin atitea motive
noi de aici ii ofeream sprijin cu mari „nume „…etc !
Amintindu-i ca de n-o face „haul ” nenorocirilor
peste Romania poate deveni mai mare decit
-perioada 80- 90….Mi-a multumit
pentru tot ….ce facusem pina atunci …shi
cu-n glas timorat …a terminat „VISUL….
care din acel moment totul era incheiat !….
Regret ca n-am dat curs invitatiei de-a veni
acolo ,fiind „legat ” asteptind …o fiintza
ce trebuia s-a „vina ” pe lume shi
alegerile prezidentiale americane unde
eram la HQ …PEROT ….
Istoria …..este scrisa cu tot ce-a urmat …
shi voi o stiti shi simtiti de-acum citeva ….generatiiJD-USA

Ciu Huhu 11-01-2012 - 10:55

Ovreii lui ii vor da premiul Nobel curind, ei atribuie acest premiu.

Petrica Craete U.K 11-01-2012 - 11:27

DOMNUL PRESEDINTE TRAIAN BASESCU VREA BINELE ROMANIEI SI IMPREUNA CU GUVERNUL ACTUAL VREA SA SCAPE TARA DE HOTI SI PUTUROSI SI ASTA TREBUIE SA SE INTELEAGA DE TOTI ROMANI SI SA NU APLECATI URECHEA LA MINCIUNILE DOMNULUI SENATOR VADIM SI LA TROMPETELE LUI DIN CARE SANT SI AICI .

BULA 11-01-2012 - 11:47

Ma securistule, stai in ma-ta la postul tau din UK si nu te baga in treburile noastre. Nu stii tu ce e mai bine pentru noi. Iar Basescu e un mare nemernic, nu-l mai lauda atata.

Ciu Huhu 11-01-2012 - 12:11

Esti vizibil slugoi al lui Basescu, te plateste bine?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult